SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To mi predlažeš sm u troje? :sad2:

:mrgreen:

To je interesantno ako žena nije među tih dvije... :)

- - - - - - - - - -

Ako je deci dozvoljeno da iskazuju svoju kreativnost i ako mogu da setaju, odmore se kad hoce i ako mogu da biraju, da li ce recimo matematiku da rade, da crtaju ili maternji jezik, onda je to vec Montesori pedagogija...

Pa ne mogu baš da biraju šta će da rade... koliko ja znam...

montesori koncept u srbiji koriste samo neke privatne škole..ne znam za republiku srpsku...

Ne znam za Srbiju i Republiku Srpsku, ali znam da na zapadu u svakoj skoli ima najmanje po jedno odeljenje, koje radi na osnovu Montesori pedagogije.

Pa ne mogu baš da biraju šta će da rade... koliko ja znam...

Ako je odeljenje, koje radi na osnovu Montesori pedagogije, onda mogu.

Ljubim i ja tebe. :mrgreen:

Ej pazi, mislim da ti je ispala proteza :snovi::smeker:

Mislim da ne koristimo ni mi... ali nisam baš neki stručnjak...

kod nas se koristi u privatnim vrticima, mada znam i neke vaspitacice iz drzavnih vrtica koje su isle na obuku. u principu, meni se dopada. dopadaju mi se i neke metode danskih vrtica, skoro sam citala neke tekstove.
inace, moja malena je krenula u skolu sa sest. odlicno se snasla, iako sam ja bila trunku skepticna.
sama je naucila da cita i pise jos sa cetiri godine. sa pet je savladala i latinicu. sada u sestom cita knjige na engleskom. prosto, zanima je.
gospodin, pa... njega zanima samo lopta :dash:

kod nas se koristi u privatnim vrticima, mada znam i neke vaspitacice iz drzavnih vrtica koje su isle na obuku. u principu, meni se dopada. dopadaju mi se i neke metode danskih vrtica, skoro sam citala neke tekstove.
inace, moja malena je krenula u skolu sa sest. odlicno se snasla, iako sam ja bila trunku skepticna.
sama je naucila da cita i pise jos sa cetiri godine. sa pet je savladala i latinicu. sada u sestom cita knjige na engleskom. prosto, zanima je.
gospodin, pa... njega zanima samo lopta :dash:

Montesori pedagogija i nije nesto tako lose. Imala sam priliku da vidim i uporedim klince koji su od 1.-4. razreda imali Montesori pedagogiju...mnogo manje opsteg znanja su imali i bili su nezreliji, nego oni koji nisu imali Montesori pedagogiju...
Ali, mozda je to tbog uciteljica...

Imace on dosta koristi od lopte :)
Nemoj da ga smaras. Cekaj da te vidim samo, pa da ti odrzimo predavanje zajedno :mrgreen:

- - - - - - - - - -

predlozicemo tabu da mu nik promeni u "sisoje" :rotf:

:worth::rotf:

Ne znam za Srbiju i Republiku Srpsku, ali znam da na zapadu u svakoj skoli ima najmanje po jedno odeljenje, koje radi na osnovu Montesori pedagogije.

Ako je odeljenje, koje radi na osnovu Montesori pedagogije, onda mogu.

Ej pazi, mislim da ti je ispala proteza :snovi::smeker:

od moje dece nijedno nije imalo..
meni se baš i ne dopada toliko...ono, u redu je za kreativnu, vaspitanu, intelligentnu decu...nažalost, nisu sva takva i mnogima treba čvrsta ruka i vise discipline...

od moje dece nijedno nije imalo..
meni se baš i ne dopada toliko...ono, u redu je za kreativnu, vaspitanu, intelligentnu decu...nažalost, nisu sva takva i mnogima treba čvrsta ruka i vise discipline...

Ma nije to nesto toliko bas dobro za decu uopste, bar ne za kasnije, kada budu stariji.
Moja bratanica je bila u jednom takvom odeljenju, koje je radilo na osnovu Montesori pedagogije...kad sam otisla jednom da je uzmem iz skole, sliku koju sam videla, nikada necu zaboraviti...par dece u hodniku lezi i valja se, neka deca okrenuta ledja uciteljici pricaju medjusobno, neki setaju, a ona prica, predaje, a cini mi se da ni troje dece je nije slusalo.

Montesori pedagogija i nije nesto tako lose. Imala sam priliku da vidim i uporedim klince koji su od 1.-4. razreda imali Montesori pedagogiju...mnogo manje opsteg znanja su imali i bili su nezreliji, nego oni koji nisu imali Montesori pedagogiju...
Ali, mozda je to tbog uciteljica...

Imace on dosta koristi od lopte :)
Nemoj da ga smaras. Cekaj da te vidim samo, pa da ti odrzimo predavanje zajedno :mrgreen:

od moje drugarice malisa ide u grupu u vrticu koja radi po montesori metodama. sa 4 godine, sam sklanja sa stola posle jela, pere svoj tanjir, casu, a pokazuje neverovatno interesovanje za sve oko sebe.
ja sam sa ovima mojima rat vodila oko sudova na stolu i u njihovim sobama. znas ono, popije casu vode i ostavi je bilo gde :evil:
kod danaca cujem da nema igracaka, sem ako ih deca sami sebi ne naprave :lol:

1621777_863184200382269_8390533921972917994_n.jpg

od moje drugarice malisa ide u grupu u vrticu koja radi po montesori metodama. sa 4 godine, sam sklanja sa stola posle jela, pere svoj tanjir, casu, a pokazuje neverovatno interesovanje za sve oko sebe.
ja sam sa ovima mojima rat vodila oko sudova na stolu i u njihovim sobama. znas ono, popije casu vode i ostavi je bilo gde :evil:
kod danaca cujem da nema igracaka, sem ako ih deca sami sebi ne naprave :lol:

Ovde u vrticima mi smo morali oduvek sami da sklanjamo posle jela svoj tanjir, casu i igracke kad smo se igrali, morali smo da pokupimo i vratimo na mesto...to je ono sto je uobicajeno oduvek.
A, sto se tice rada u kuci i higijene u mojoj sobi...ja sam bila mezimica jedinica, tako da je to sve mama za mene radila i baka kad je bila tu... :mrgreen:

Za Dance nemam pojma, ali informisacu se za to...bas jadna deca. A sta je sa decicom koja nemaju talenat da prave? Jadna deca, nece se ni igrati... :(

- - - - - - - - - -

joj ivane, kako ovo nije tacno. epiduralna anestezija je keva :lol:

:lol: Ja sam je odbila, jer.... :lol:

Ovde u vrticima mi smo morali oduvek sami da sklanjamo posle jela svoj tanjir, casu i igracke kad smo se igrali, morali smo da pokupimo i vratimo na mesto...to je ono sto je uobicajeno oduvek.
A, sto se tice rada u kuci...ja sam bila mezimica jedinica, tako da je to sve mama za mene radila i baka kad je bila tu... :mrgreen:

Za Dance nemam pojma, ali informisacu se za to...bas jadna deca. A sta je sa decicom koja nemaju talenat da prave? Jadna deca, nece se ni igrati... :(

- - - - - - - - - -

:lol:

moja devojčica pohađa danski vrtic ovde u flensburgu gde je velika koncentracija danaca...naravno da ima igračaka, kao i u vrtićima u samoj danskoj..
sam koncept je dosta drugačiji od nemackog, ima svojih dobrih i losih strana...

iju Anđelče, šta to pokaza?!

Ona to mene somsi? :eek:

- - - - - - - - - -

predlozicemo tabu da mu nik promeni u "sisoje" :rotf:

pazi... veće su mi neg' tvoje, ali dobro... svima su veće neg' tvoje. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Не знам шта твоја жена мисли о томе али мени је троје невиђен ''turn off''. ;)

Tis' predložila, oh žene što ste neodlučne. :whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back