SKUPŠTINSKA KAFANA 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Много сте ми вас двојица гадљиви на 'комунистичку' градњу, а не смета вам да живите у зградама које су биле изграђене у то време. :roll:

Aјд да срушимо све из тог доба, само се питам - ко ће то све поново да изгради?

Доказ да сте антикомунисти није у пљувању оних који су направили нешто, сасвим небитно какве су песмице певали при раду.

Brkaš babe i žabe, jedno je politika, drugo šta je građeno, jer bi bilo građeno kakav god režim da je bio. Danas imamo "slobodniji" režim, ali lošiju gradnju, ne zato što je tqakva politika, već zato što je takvo vreme. Ništa se danas ne pravi kao ranij, da traje. Nema to veze sa državom gde se pravi, već ekonomijom i brzim tehnološkim napretkom.

Мени су новобеоградски блокови ружни због архитектуре, а не због тога у којем времену су зидани.

Иначе, станари Источне капије, да би им зграда била енергетски ефикасна, морају да уложе равно пет милиона евра.

Nema "blokovske" arhitekture, jer se svaki blok razlikuje jedan od drugog. Jedinu sličnost i to samo spolja i izdaleka, imaju blokovi 61 - 64. Svi ostali veze jedan sa drugim nemaju, tako da je neozbiljno govoriti o nekoj "blokovskoj arhitekturi". Recimo, cerak i Vidikovac, pa i delovi Mirjeva, više liče na blokove 61-64 nego blokovi 21, 22, 23, 30... porediti soliter od 18 spratova sa zgradom od 5 spratova nema veze.

Brkaš babe i žabe, jedno je politika, drugo šta je građeno, jer bi bilo građeno kakav god režim da je bio. Danas imamo "slobodniji" režim, ali lošiju gradnju, ne zato što je tqakva politika, već zato što je takvo vreme. Ništa se danas ne pravi kao ranij, da traje. Nema to veze sa državom gde se pravi, već ekonomijom i brzim tehnološkim napretkom.

Па то сте управо ви (ти и Анђелковић) побркали, а не ја.

Ево, ође:

Био бих задовољан и скромном кућом, ал’ на здравим темељима.

и ође:

Izgradnja Novog Beograda je počela mnogo pre otimanja vlasti od strane komunista. Šta misliš, gde je bio aerodrom? :per:

- - - - - - - - - -

Nemam ja oglase, no ti. :roll:

- - - - - - - - - -

Lako je bilo izraditi nešto, jer je više nego ništa. Za vreme rata su nas uništavali i bombardovali i "prijatelji" i neprijatelji. A koliko su bili dobri ti koje spominješ danas vidimo, kad plaćamo sve to.

Ево, ође:

и ође:

Ти се уплела у вуницу. :)

Wool-beats-cat.jpg

Poslednja izmena:
Izgradnja Novog Beograda je počela mnogo pre otimanja vlasti od strane komunista. Šta misliš, gde je bio aerodrom? :per:

- - - - - - - - - -

Nemam ja oglase, no ti. :roll:

- - - - - - - - - -

Lako je bilo izraditi nešto, jer je više nego ništa. Za vreme rata su nas uništavali i bombardovali i "prijatelji" i neprijatelji. A koliko su bili dobri ti koje spominješ danas vidimo, kad plaćamo sve to.

nisam ja kriva što sam najlepšija pa bi neke da imaju moju fotku na profilu...:roll:

a ti svojoj ženi ne smeš ni da priznaš da pišeš na krsti, a kamoli da negde imaš profil..:D

hajde to sto je po novom beogradu izgradjeno, pa ok. ono najcrnje iz komunistickog perioda jesu kasapljenja zgada u centru beograda. vidis zgradu iz tridesetih, u neoklasicizmu, nadogradjenu betonskim blokom, kako bi u taj nadogradjeni deo mogli da usele nekog partizanskog sefa iz neke kozojébine.

Али је чињеница да су црвени довршили. Ко сад брка изградњу са политиком?

http://www.telegraf.rs/vesti/beogra...d-je-poceo-da-gradi-kralj-a-ne-komunisti-foto

Dovršili su je jer su oni bili na vlasti. Da je bio neko drugi, on bi je dovršio. Nije izgradnja vezana sa političarima, već vremenom.

- - - - - - - - - -

nisam ja kriva što sam najlepšija pa bi neke da imaju moju fotku na profilu...:roll:

a ti svojoj ženi ne smeš ni da priznaš da pišeš na krsti, a kamoli da negde imaš profil..:D

Nek' si ti najlepša, bićeš uspešnija sa oglasima. :ok:

hajde to sto je po novom beogradu izgradjeno, pa ok. ono najcrnje iz komunistickog perioda jesu kasapljenja zgada u centru beograda. vidis zgradu iz tridesetih, u neoklasicizmu, nadogradjenu betonskim blokom, kako bi u taj nadogradjeni deo mogli da usele nekog partizanskog sefa iz neke kozojébine.

Upravo to jeste suština! Novi beograd jeste najmodernije naselje i treba da ima te moderne odlike, ali kad vidim, npr. onaj betonsko/stakleni bunker na Slaviji muka mi je.

Само слепцу промакне болдовано.

Па видим да је теби промакло. ;)

Није ми циљ да се свађам са вама, чињеница је да су радне акције постојале, да је много изграђено за време тих радних акција, да све што су они изградили - ми користимо дан-данас (то што својим нерадом пуштамо да пропадне је наша кривица), и по њиховом раду не треба пљувати. Јер, једно је изградња а друго је политика.

:mrgreen:

inace NBGD je po mom subjektivnom osecaju za lepo, iako sam ziveo tamo mnogo godina, arhitektonsko ruglo Evrope kad je u pitanju oko 90% svih gradjevina....

Svako novije naselčja je isto, Mirijevo, Vidikovac, Miljakovac, Cerak... jedino što je Novi Beograd stariji od njih i ima daleko više izraslog zelenila, i šire ulice i bulevare, zbog samog prostora. I daleko bolju organizaciju opštine.

Svako novije naselčja je isto, Mirijevo, Vidikovac, Miljakovac, Cerak... jedino što je Novi Beograd stariji od njih i ima daleko više izraslog zelenila, i šire ulice i bulevare, zbog samog prostora. I daleko bolju organizaciju opštine.

infrastruktura nbgd je zaista resena za vek unapred, to stoji...to je nesto sto se ne moze nikako zaobici. ali sistem izgradnje, mislim vizuelni izgled zgrada, meterijali koji su koristeni...sve je to...betoncina. nema dusu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back