SKUPŠTINSKA KAFANA 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Deo slike Beograd na vodi, a maketa ko decija....:D

1-12.jpg

Neću voleti taj Beograd. Bar taj stari deo od Save do Zvezdare da sačuva svoju jedinstvenost. Neka grade neki Novi Beograd gore uzvodno prema Obrenovcu. I Pariz je svoje jezgro ostavio netaknuto a zgrade sa 70 i više spratova u Neji pa neka liči na Menhetn :sad2:

I da, kada je Refke bio tinejdzer, tamo 70-ih, kada je kao rok bio kao na vrhuncu, pesme su u sustini bile preduge, to smara ljude. Ok su ti rifovi i solaze, ali brate, zaejbi pesmu koja traje 34432423 minuta.
Te su najbolje, prava umetnicka dela, ali ne ocekujem da cete vi mladji to razumeti. Narocito volim produzena koncertna izvodjenja, recimo ovako nesto

Na nekim koncertima je ovo trajalo i 25 minuta. Sve je zavisilo od inspiracije.

Ja to ne volim, dosadno mi je. Pandan tome su danasnji koncertti Dream Theatera

Nisu za poređenje, Dream Theater mi se nije sviđao previše ni na prvom CD-u, iako su vrhunski muzičari, baš smore sa predugim pesmama, dok to nije slučaj sa starim hard rock bendovima, koji te voze svojim rifovima. Zato su Led Zeppelin, AC/DC, ZZ Top, KISS... carevi. Nema puno vratolomija, ali prže rifčine.

- - - - - - - - - -

O ovome pišem: http://www.vesti.rs/Kultura/Gitarski-rif-u-Whole-Lotta-Love-je-najbolji-2.html

Nisu za poređenje, Dream Theater mi se nije sviđao previše ni na prvom CD-u, iako su vrhunski muzičari, baš smore sa predugim pesmama, dok to nije slučaj sa starim hard rock bendovima, koji te voze svojim rifovima. Zato su Led Zeppelin, AC/DC, ZZ Top, KISS... carevi. Nema puno vratolomija, ali prže rifčine.

Mene smaraju i jedni i drugi, ali su fenomenalni muzicari, to stoji.

Tebi su to bolji rifovi, ali očigledno nisu realno bolji. Nedavno (tamo neke 1995. mislim :mrgreen: ) je u Guitar Player-u bilo glasanje među poznatim gitaristima, koji je gitarista najznačajni i ko je na njih najviše uticao, računajući sve... čik pogodi koga su izabrali? :D

Tebi su to bolji rifovi, ali očigledno nisu realno bolji. Nedavno (tamo neke 1995. mislim :mrgreen: ) je u Guitar Player-u bilo glasanje među poznatim gitaristima, koji je gitarista najznačajni i ko je na njih najviše uticao, računajući sve... čik pogodi koga su izabrali? :D

Pa verovatno Hendrixa, jbem li ga, to je ionako takmicenje u popularnosti i statusu koji neko ima kod matorih generacija.

Pa ne znam kako u umetnosti moze da postoji nesto 'realno bolje'. Meni su Dzejmsovi i Hametovi rifovi lepsi i zarazniji od bilo cega sto su radili i Blekmor, i Page, i svi ostali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back