SKUPŠTINSKA KAFANA 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja radim reklame u HTML/u...

images

POPUST ZA PENZIONERE 50%

:hvala:

naziv kosovar i bosanac ne mozes da uporedjujes...

siptari su sebe oduvek zvali kosovarima, a srbi sebe kosovcima...to je pitanje jezika i niceg drugog...

ja sam iz metohije, treba li da se ljutim kad me zovu kosovkom?

kosovo i metohija su dve oblasti, kao i bosna i hercegovina...znaci, cisto geografski pojmovi...
nego, kako onda zovu srbina koji zivi u federaciji? :think:

valjda srbinom? ili ti za srbe uvek imas drugi naziv :lol:

Наравно да је упоредиво, чак идентично.

Муслимани себе без блама зову Босанцима, правили су унитарну Босну, а данас су национално дефинисани као Бошњаци.

Па знају ваљда Срби из тих крајева да ли их то вређа или не? :dontunderstand:

Најбоље им ти одржи лекцију о томе.

Узгред, ја не знам ни једног Србина из БиХ који је за масне паре продавао муслиманима своје имање, земљу и сл. као што су на Космету многи радили.
Тај народ тамо (у РС) највише поштујем. Најкарактернији су.

Sofke, nese mesam...but, pitaj srpski zivalj u Tuzli..kako su tretirani od strane muslimana

Наравно да је упоредиво, чак идентично.

Муслимани себе без блама зову Босанцима, правили су унитарну Босну, а данас су национално дефинисани као Бошњаци.

Па знају ваљда Срби из тих крајева да ли их то вређа или не? :dontunderstand:

Најбоље им ти одржи лекцију о томе.

Узгред, ја не знам ни једног Србина из БиХ који је за масне паре продавао муслиманима своје имање, земљу и сл. као што су на Космету многи радили.
Тај народ тамо (у РС) највише поштујем. Најкарактернији су.

cekaj, jel ti mene ovde ubedjujes da su srpski i albanski jezik identicni? :huh:

ovde se radi o jeziku, na albanskom je covek sa kosmeta kosovar, na srpskom kosovac...znaci, cisto pitanje jezika i geografske pripadnosti...

koliko znam u bih se govori istim jezikom, bosanac je bosanac i tu nema zbora...

- - - - - - - - - -

valjda srbinom? ili ti za srbe uvek imas drugi naziv :lol:

neko ko srbe sa kosmeta zove kosovarima i siptarima nema pravo da se ljuti kad je nazivaju bosankom... :kafa:

valjda si poreklom iz bih...:huh:

i šta da radim sa tim Fotošopom?
Da kupim original i sve dodatke to košta oko 3.000€

a jedini realan posao u Srbiji za poznavaoce Fotošopa
je da rade mesečno za 190 evra kako bi skalarno umanjili ananas, jabuke i krompir
pa da na A4 format bude mesta za naslov "AKCIJA DOK TRAJU ZALIHE"

images

Ti ondak kupi par skalara i razmnožavaj ih, pa valjaj po petšopovima. Nećeš platiš tih 3.000€. Samo ih ne biraj po sebi, uzmi parove koji mogu da se razmnožavaju.

aham, držee se zakona i morala dok je o drugome reč
to mi pozat kalup odavno... kada su oni u pitanju e tu može malo da se zaobidju procedure...

onda se cude sto muslimanima nisu prodavali imanja i kuce za kako neko ovde rece masne pare...zasto bi kad ih je u kulovgradu cekalo sve na gotovo? :lol:

preko babovih, amidzinih i raznoraznih klanovskih i plemenskih veza i vezica...:whistling:

ona sirotinja je ostala...kao sto je ostala i na kosmetu...

neko ko srbe sa kosmeta zove kosovarima i siptarima nema pravo da se ljuti kad je nazivaju bosankom... :kafa:

valjda si poreklom iz bih...:huh:

ako ces ispravnije, ja sam iz hercegovine. i kad te molim citiraj gde sam srbe nazivala kosovarima ili siptarima. jedino tebe :lol:

- - - - - - - - - -

Na Kosmetu je i "sirotinja" prodavala po višestrukoj ceni. Nije samo SFRJ vlast kriva za KiM, već i sami stanovnici, poprilično.

sad ce ona iz nemacke da ti kaze da je kosmet srce srbije :lol:

- - - - - - - - - -

onda se cude sto muslimanima nisu prodavali imanja i kuce za kako neko ovde rece masne pare...zasto bi kad ih je u kulovgradu cekalo sve na gotovo? :lol:

preko babovih, amidzinih i raznoraznih klanovskih i plemenskih veza i vezica...:whistling:

ona sirotinja je ostala...kao sto je ostala i na kosmetu...

opet kompleksi za beograd :lol:

Na Kosmetu je i "sirotinja" prodavala po višestrukoj ceni. Nije samo SFRJ vlast kriva za KiM, već i sami stanovnici, poprilično.

jeste...ali su ih nalazili preklane na pragovima svojih kuca, njih i jjohove sinove, dok su im cerke silovali...tokom 60-ih, 70-ih, 80-ih, 90-ih...znas da je to bila masovna pojava koju su zataskivali u ime bratsva i jedinstva...
koliko znam, u bih se to nije desavalo pre pocetka 90-ih...

u pravu si, krivi su...trebalo je da cekaju da ih sve zakolju i siluju...

Poslednja izmena:
ma pogledas samo popise stanovnistva. dok su siptari radjali devetoro, nase zene jedno-dvoje. ali ni to ne bi bio problem da su kao u bih svi uzeli oruzje u ruke.

У питању су шездесете и седамдесете године када су Шиптари одрадили посао, тј. добили државу. У српској престоници нико се није бунио.

Sofke, nese mesam...but, pitaj srpski zivalj u Tuzli..kako su tretirani od strane muslimana

Имам колегиницу из Тузле...избегла, морала.
Тузланска колона, мртви војници, избегавање одговорности од стране муслимана...

Како је пре рата било, не знам.
Знам како је било у мом крају, одувек - сви смо као кул ал' се нико ни са ким не меша.

• Podržavam
Reactions: Tol

imadoh kolegu, srpska porodica koji je dosao odtamo ( neka 1992.) prodali dva stana i kupili u Bg 3 od 65m2..roditelji vukli plate i od dole i iz Bg, vukli pomoc od stranih pomagaca jer su kvazi izbeglice
nakon dve god rada otisao u privatnu stranu firmu svojih rodjaka u Bg ...samo lajt motiv na "price o sirotinji" koja je dosla u Bg
o drugoj strani medalje(onih koji nisu imali takvu srecu da dobro prodaju sve dole i sire u ex YU) necu da vas zadrzavam..takvih je sacica i svi su zbrinuti od svojih "bogatih jataka"

У крају града где моји имају кућу, има их с Космета бар 20 хиљада, што оних који су дошли до 90-их, што придошлих након рата.
Менталитет им знам у душу.
Кућа испод наше, дошли '89. Деда нам је објаснио свој прагматизам: ''Овде сам подиг'о кућу с три спрата, а доле сам имао један''. Нико га није терао, израчунао шта му се више исплати.

У питању су шездесете и седамдесете године када су Шиптари одрадили посао, тј. добили државу. У српској престоници нико се није бунио.

ni ovde ni nigde. niko se nije bunio jer smo imali broza. e ali kada je poceo rat u bosni, svi su uzeli oruzje. kad je poceo rat na kosmetu, cekali su srbe iz beograda.

A zašto bi se to meni desilo, nisam na KiM? Da li se to tebi desilo?
Kad su mojoj familiji tako pretili, uzeli su naoružanje, organizovali straže, borili se. Doduše, drugi deo zemlje je bio, ali su isto Srbi u pitanju. Nisu prodavali ništa neprijateljima. Mada nisu ni leteli. Naročito ne neuspešno.

ni ovde ni nigde. niko se nije bunio jer smo imali broza. e ali kada je poceo rat u bosni, svi su uzeli oruzje. kad je poceo rat na kosmetu, cekali su srbe iz beograda.

Ваљда је тад на КиМ постојала држава. Ако је држава дозвољавала да Срби продају своја имања и селе се за Београд... Онда, ’ебига.

A zašto bi se to meni desilo, nisam na KiM? Da li se to tebi desilo?
Kad su mojoj familiji tako pretili, uzeli su naoružanje, organizovali straže, borili se. Doduše, drugi deo zemlje je bio, ali su isto Srbi u pitanju. Nisu prodavali ništa neprijateljima. Mada nisu ni leteli. Naročito ne neuspešno.

Управо тако.
Моја породица још увек земљу у Хр није продала. А хектари су у питању, чак је неки усташа из Аустралије нудио лову. У селу из ког су моји деда и баба по оцу, нико им ништа није продао и ако су сви ''олујом'' истерани. Моје сестре, којима су родитеље убили, и после 20 година се боре за свој стан у Госпићу....пријатељи, две куће, ни једну нису продали.
Грчили су се овде и за 20 година подигли поново куће, многи и даље тешко живе али не продају имовину.

- - - - - - - - - -

Ваљда је тад на КиМ постојала држава. Ако је држава дозвољавала да Срби продају своја имања и селе се за Београд... Онда, ’ебига.

Чуј ово!
А ко мени може да забрани да продам личну имовину? Држава?
Свашта...
Продаћу је само ако то сама хоћу.

opet bosanska pamet na delu...kako ti zamisljas da bi se odbranili kad vidis koliko je bilo njih a koliko siptara...plus su siptari bojkotovali popis pa se i ne zna koliko ih je tacno bilo...

vi i muslimani ste u bih brojcano bili skoro jednaki...

"U 1991 je većina Albanske populacije bojkotovalo popis.

Ukupno: 359 346

Albanci: 9 091
Srbi: 194 190"

http://bs.m.wikipedia.org/wiki/Demografija_Kosova

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back