SKUPŠTINSKA KAFANA 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Baš je lep sa razdeljkom.

Ilke, čije vlasništvo je bila kuća? Je l' prvobitni vlasnik napravio za rentiranje ili je posle rata izdeljena na stanove?
Ne znam. Znam samo da su moje roditelje posle rata iselili iz vile na Neimaru i uvalili nas u taj stan. Još smo morali (ja ne, nisam se bio ni rodio) sami da selimo stvari. Kako nije bilo para tata poklonio kočijašu mamin klavir Petrof. :hahaha:

Ne znam. Znam samo da su moje roditelje posle rata iselili iz vile na Neimaru i uvalili nas u taj stan. Još smo morali (ja ne, nisam se bio ni rodio) sami da selimo stvari. Kako nije bilo para tata poklonio kočijašu mamin klavir Petrof. :hahaha:

И после им се деца чуде што их народ толико органски не може поднети, што се то време сматра лошим по Србе и Србију.

E da im je to jedini greh. :sad2:

Чудне су то биле ствари.
Знам за неке од тих крвника, егзекутора, судија, тужилаца...да су их се деца одрицала кад би сазнала шта су радили. Одрицала у смислу напуштања државе и буквалног преккида контакта са породицама.
Има тих случајева солидно међ' дедињском господом.

Јесте ал је више кул онако кад није по п.с. Што маме смарају са тим чешљањем дечака а он иде да зврнда по дворишту.

Не знам. И ја сам свог сина тако волела да чешљам кад је био беба :lol: Некако су му образићи били окруклији.

I tačno. U tom dvorištu je bilo 8 stanova. Odnosno 8 porodica a nama još iz tog dela gde su nas uselili oduzeli sobu do ulice. Prva dva prozora koja se vide na gornjoj slici i dodelili je pukovniku Radakoviću. Prvi predsednik FK Partizan. :(

А, пуковник дошао из ...?
Е, редовно се изнервирам кад овако нешто прочитам. Тако су мојима увалили сустанара и одузели собу и ходник (укупно 43квм) па су у сопствени стан улазили са дворишне стране помоћним степеништем и шапутали у рођеној кући кад ОЗНА-ш дође са "терена".

Има у паралелној улици, Краља Милутина, једна кућа која се годинама урушава. Мада нисам туда пролазила пар година па не знам како је сада, али пре више година је било проблематично пролазити поред ње. Пукотине су биле огромне.

Не знам. И ја сам свог сина тако волела да чешљам кад је био беба :lol: Некако су му образићи били окруклији.

Знам. :lol:
Све маме то раде. Ја сам шизео кад су мене чешљали тако а и за мог сина сам се бунио. Ал, не вреди. Идемо на санкање, снег пола метра а мама му ставља ћебенце на санке. :roll:

А, пуковник дошао из ...?
Е, редовно се изнервирам кад овако нешто прочитам. Тако су мојима увалили сустанара и одузели собу и ходник (укупно 43квм) па су у сопствени стан улазили са дворишне стране помоћним степеништем и шапутали у рођеној кући кад ОЗНА-ш дође са "терена".

Има у паралелној улици, Краља Милутина, једна кућа која се годинама урушава. Мада нисам туда пролазила пар година па не знам како је сада, али пре више година је било проблематично пролазити поред ње. Пукотине су биле огромне.
U Kralja Milutina je moja škola, Aleksa Šantić. Ulaz u dvorište pored stare kineske ambasade. I tamo su sve kuće kao da je juče završen rat. Isto kao i ove koje sam video u Beogradskoj.

- - - - - - - - - -

ybote i ovde krenuli sa slikom dece

Ti si pao s Marsa? :hahaha:

U Kralja Milutina je moja škola, Aleksa Šantić. Ulaz u dvorište pored stare kineske ambasade. I tamo su sve kuće kao da je juče završen rat. Isto kao i ove koje sam video u Beogradskoj.

То је ОШ "Владислав Рибникар". Између тог улаза (а други је из ул. Светозара Марковића) и бивше Кинеске амбасаде је кућа генерала Живковића. Ту су комунисти прво имали штампарију, а касније је то додељено Национаној служби за запошљавање (ту им је Дирекција).
Кућа је под заштитом државе и сачувано је језгро куће ( у камину у салону чистачице држе усисивач :neutral:). Кажу да су се наследници појавили, али немам инфо шта се дешава по питању реституције. Само прича колеге правника који је радио тамо.

То је ОШ "Владислав Рибникар". Између тог улаза (а други је из ул. Светозара Марковића) и бивше Кинеске амбасаде је кућа генерала Живковића. Ту су комунисти прво имали штампарију, а касније је то додељено Национаној служби за запошљавање (ту им је Дирекција).
Кућа је под заштитом државе и сачувано је језгро куће ( у камину у салону чистачице држе усисивач :neutral:). Кажу да су се наследници појавили, али немам инфо шта се дешава по питању реституције. Само прича колеге правника који је радио тамо.
To je sad. Ja sam išao u Alekse Šantića, ulazio iz Kralja Milutina a škola koju pominješ nije tada bila. Čak sam siguran da se u Aleksu Šantića tada nije ulazilo iz SV. Markovića.

Inače su nas plašili da se ne krećemo pored zidine koja je delila Kinesku ambasadu od škole jer Kinezi pecaju sa zida decu, kuvaju i jedu. :sad2:

Јао људи отерајте ме с форума! :sad2:

Треба да читам нешто, а мрзи ме неописиво...убих се од читања тема по форуму само никако да се при'ватим онога што морам. :roll:

Ајде, бриши с форума и читај нешто неописиво! :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back