bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 38.513
I vrlo nisko za jednog supermoderatora.Neuspeli pokušaj da se spuste strasti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I vrlo nisko za jednog supermoderatora.Neuspeli pokušaj da se spuste strasti.
Teška je to priča drugar dežura i noću ali država nema da mu plati a slobodne dane mu neda jer pogodi - nema ko da radiVrhunski lekari po bolnicama imaju oko 250000 i to sa dežurstvima i sl...
Bilo je i toga .. samo sto se spiskovi redukuju po zasluzi.Auuu...nego da se mi prisetimo one stare "ako ih ne mozes pobediti, pridruzi im se"...![]()
Cuti, jezik pregrizo..kako nema ko da radi, treba da nas cuju pa jos i lekare iz Gane da nam dovedu...Teška je to priča drugar dežura i noću ali država nema da mu plati a slobodne dane mu neda jer pogodi - nema ko da radi
I onda mogu misliti kako prolaze pacijenti kada krene da ih seče![]()
I vrlo nisko za jednog supermoderatora.
Kakvo komunističko dramoseranje i socijalna patetika. A kad vam predsednik želi prodati škole i bolnice privatnicima vrištite kao opareni. Jedino i pravo rešenje jeste rasprodaja svega pa neka nevidljiva ruka Svevišnjeg tržišta određuje plate zaposlenicima a država što manje da se meša.Vidim jutros oglas za posao u Skroz dobroj pekari, ko je prodavac i pekač ima skoro istu platu kao nastavnici u osnovnim školama sa punim fondom časova.
Žena koja radi kao prodavac mi kaže dok mi naplaćivala da je diplomirani biohemičar, ali da joj ovde bolje da radi nego pre gde je radila u struci.
Ovo nije reklama za pekaru, već SIGNAL da naši nastavnici dobijaju minimalac na Evropskom nivou, dok su nam cene u prodavnicama vrlo konkurentne !
Pogledajte prilog 1781935
https://www.euronews.com/business/2...are-the-highest-rises-and-falls-in-real-terms
Zatim, medicinske sestre. Ovo je spisak plata iz 2021 koje sam našla u EU
Pogledajte prilog 1781938
https://www.euronews.com/next/2023/...h-countries-have-the-highest-and-lowest-wages
Pošto se naša vlast hvali kako smo baš uznapredovali i kako je masa ljudi bogata sa puno automobila, ima se, može se itd, kako objašnjavaju da imamo pored Albanije, Severne Makedonije najniže plate u onim sektorima koje država vodi, ne privatne kompanije. Dakle, ne mogu oni da se hvale rdom privatnih kompanija, oni treba da se hvale ako imaju s čim onim što oni upravljaju. A koji je bilans preduzeća kojima oni upravljaju? Zašto gomila njih ide na prodaju? Koja je uspešnost EPSa na primer?
U čemu je naša država uopšte uspešna? Kolika je efikasnost uloženog novca kroz dobijeno dobara njihove delatnosti? Koliko troše budžetkog zajedničkog novca u odnosu na ono što se dobija? Recimo postoje brojke koje pokazuju da 1 km našeg autoputa kroz poljanu košta isto kao neki vijadukt u Austriji.
Po cenama smo dakle konkurentni, a šta je sa platama u onim deltnostima koje vodi država? I zapto bi se iko petljao sa decom po školama, zašto bi iko prao bolesnike po bolnicama, kada u Lidlu, Maksiju ili skroz dobroj pekari mogu da zarade isto
Kaze da je uciteljica, ne znam... niti je bitno nesto...To je drugi naziv za učiteljicu?
Kaze da je uciteljica, ne znam... niti je bitno nesto...
Ovo je forum, nije takmicenje, zasto tako rezonujes?Hajde, nerešeno je.
Svako zanimanje je bitno.
Е, видиш- то су питања која треба постављати.
И да сте се тим бавили на "протестима", а не вандализмом и хулиганизмом- Сад би "студентска" листа имала барем 30% подршке, а Вучић био у проблему.
Али, неко је одлучио да треба тупити око надстрешнице, нападати полицију, уништавати школстку годину и имовину Универзитета, заебавати поштен свет који гледа како да "претекне"...
Само кад се сетим оне бруке на Аутокоманди, журке после "ћутања од 15 минута", и свих гафова, којима су иритирали сваког нормалног у овом народу...
Ovo je forum, nije takmicenje, zasto tako rezonujes?
I, da, jeste svako zanimanje bitno i upravo me iritira favorizacija pojedinih, u ovoj temi, npr.
Ali, covek svakog dana nesto novo nauci (cak i ovde, zasto ne?).
Ovo je forum, nije takmicenje, zasto tako rezonujes?
I, da, jeste svako zanimanje bitno i upravo me iritira favorizacija pojedinih, u ovoj temi, npr.
Ali, covek svakog dana nesto novo nauci (cak i ovde, zasto ne?).
Postujem, ali mislim da ti bolje leze one ljis teme, ipak.Evo sad 'u da objasnim yašto sam izdvojila zdravstvo i edukaciju. Yato što se tu vidi koliko je neka država dobra za svoje građane.
Dakle, privatne škole isto mogu biti super i ok, ali one puno koštaju. Prosečan stanovnik ove zemlje nema toliko novca. Neka je godišnje i 5000 eura ali to je mnogo. A budu i više. Dakle, ako zemlja prepusti obrazovanje privatnicima doći će do toga da masa pametne a siromašne dece neće više moći da imaju škole, što nas vraća civilizacijski puno unazad. Danas u školama po beogradu naviše rade baš studenti sa lošiji prosekom, znam, vidim, to je to. svako sa dobrim prosekom je u nauci ili je otišao napolje. Jedino učitelji iako su imali prosek 10 su učitelji i to im je to, nema razlike.
Sledeća oblast zdravstvo.Privatne klinike su ok, ali malo nas ima novca. Jedna operacija slepog creva sa dijagnostikom, postoperativnim lečenjem i ležanjem u bolnici oko 10 dana košta negde oko 500000 dinara. u našim državnim bolnicama su sad ili specijalizanti koji se uče ili oni koje niko ne želi da primi u privatne klinike. Ili radi prestiža ko radi u univeritetskoj klinici ali ima privatnu praksu. Svima se dešava da kad dođu kod doktora privatno da cvrkuće pola sata, kada kod tog istog doktora dođeš u istrošenoj bolnici, nema materijala ni za šta, prljavi wci i stari, onda to utiče tako da te jedva pogleda, naravno zna da tu zarađuje malo.
Sva zanimanja su ok, svako može biti lepo i dobro itd.. i biti majstor itd, ali su ovo zanimanja koja pokazuju hoćemo li brinuti o građanima ili ne, ili postajemo divlji zapad, što je u USA uglavnom tako. Prednost Evrope je što je i u kapitalističkim zemljama imala jake državne ustanove koje omogućavaju pametnima itd.. da dođu do izražaja. Socijalna zaštita je nešto najbitnije o čemu se misli pre izbora kada treba da se glasa.
Mi smo tigar, ali sve državne ustanove propadaju. i na kraju se desi i ta nadstrešnica, dakle opšti javašluk.
Hehehe provalio sam te i ti voliš moc i da odlučujes, zato si za studente koristis ihoni su zapravo samo hteli da kazu - evo vam nasi profesori i drugi strucnjaci, oni c sigurno bolje da vode drzavu od ovih lopova. ali je nacin na koji se sve to radi za mnoge neprihvatljiv.
Postujem, ali mislim da ti bolje leze one ljis teme, ipak.
Ovo u najboljoj nameri pisem.
Uvek ispadne ova shtf situacija kad se pominju plate u nekim zanimanjima
Bas si extra na ljisu, samo ne slusaj zlonamerne ljude, toga ima svudaTo je tvoja impresija.
budući da večina forumaša nije zadovoljna ni mojim LjiS temama, imam da objavim da teme otvaram isključivo o stvarima koje me zanimaju, a da li će da budu dobre ili ne drugima to je do njih. Mogu da čitaju, preskoče... nije mi bitran utisak koji ostavljam, već da se zabavim malo i razmenim koju o političkom stanju u zemlji. Ovo drugo me jako zabrinjava. A koga ne?
Ništa, opservacija.Pa šta..
Ništa, opservacija.
Ovo drugo se odavno zna i da sutra krenemo sve da menjamo, trebaće 30 godina da se popravi. Jel tvoja deca imaju 30 godina za bacanje?
Ne kažem da ne mogu da se povećaju plate, ali to neće rešiti problem jer je potrebno izmeniti vrednosni sistem. Ne kažem, kad neko nema novca, prva stvar koja ga zanima je da taj novac ima, ali ne može se na društvo gledati toliko usko jer nas to onda ne razlikuje od sns-ovaca koji sada žive svoj najbolji život. Njima ekstricaali vidi, Djindjiceva vlast je za godinu dan bila uvecala plate u nastavi za... ne znam sad brojku, ali to j bilo nezanemarljivo. Za samo godinu dana. Znači, uzli su bili kredit ne za EXPO glupost, neo za škole, univerzitete, nauku. Bio je jedan veliki kredit od EU koji je uzeo Djelic secam se za nauku gde je kupljeno sve što sad dobro funkcioniše i dobili su zanemarljivu kamatu. Znači može se kad se hoće
Obrazovanje i zdravstvo jesu stubovi drustva, ali ova drzava trenutno ne moze bolje od ovog. Da mnogo toga nije kako treba se vidi u raskoraku izmedju drzavnog i privatnog sektora.Vidim jutros oglas za posao u Skroz dobroj pekari, ko je prodavac i pekač ima skoro istu platu kao nastavnici u osnovnim školama sa punim fondom časova.
Žena koja radi kao prodavac mi kaže dok mi naplaćivala da je diplomirani biohemičar, ali da joj ovde bolje da radi nego pre gde je radila u struci.
Ovo nije reklama za pekaru, već SIGNAL da naši nastavnici dobijaju minimalac na Evropskom nivou, dok su nam cene u prodavnicama vrlo konkurentne !
Pogledajte prilog 1781935
https://www.euronews.com/business/2...are-the-highest-rises-and-falls-in-real-terms
Zatim, medicinske sestre. Ovo je spisak plata iz 2021 koje sam našla u EU
Pogledajte prilog 1781938
https://www.euronews.com/next/2023/...h-countries-have-the-highest-and-lowest-wages
Pošto se naša vlast hvali kako smo baš uznapredovali i kako je masa ljudi bogata sa puno automobila, ima se, može se itd, kako objašnjavaju da imamo pored Albanije, Severne Makedonije najniže plate u onim sektorima koje država vodi, ne privatne kompanije. Dakle, ne mogu oni da se hvale rdom privatnih kompanija, oni treba da se hvale ako imaju s čim onim što oni upravljaju. A koji je bilans preduzeća kojima oni upravljaju? Zašto gomila njih ide na prodaju? Koja je uspešnost EPSa na primer?
U čemu je naša država uopšte uspešna? Kolika je efikasnost uloženog novca kroz dobijeno dobara njihove delatnosti? Koliko troše budžetkog zajedničkog novca u odnosu na ono što se dobija? Recimo postoje brojke koje pokazuju da 1 km našeg autoputa kroz poljanu košta isto kao neki vijadukt u Austriji.
Po cenama smo dakle konkurentni, a šta je sa platama u onim deltnostima koje vodi država? I zapto bi se iko petljao sa decom po školama, zašto bi iko prao bolesnike po bolnicama, kada u Lidlu, Maksiju ili skroz dobroj pekari mogu da zarade isto?
Ne kažem da ne mogu da se povećaju plate, ali to neće rešiti problem jer je potrebno izmeniti vrednosni sistem. Ne kažem, kad neko nema novca, prva stvar koja ga zanima je da taj novac ima, ali ne može se na društvo gledati toliko usko jer nas to onda ne razlikuje od sns-ovaca koji sada žive svoj najbolji život. Njima ekstrica