Skroz dobra pekara ili bolnica ili škola?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet spinujes (ne prilici moderatoru).

Ne zanimaju me razlozi razlicitih kuknjava po Srbiji.

Svako bira svoj put.

Zasto kukate?
Zato što neće da rade za tako male pare.

Posledica: niko normalan neće da radi u školstvu, osim onako iz ljubavi kao hobi ili jer je stvarno sirotinja.

Učiteljica mog sina je meni jednom rekla, znate šta ja ovo stvarno radim što volim. Moj muž je advokat i mi stvarno imamo (zaista, putuje non stop negde, vidi se i kako se oblači i ponaša), a ja ovo što radim sa decom to mi doše kao džeparac. Šta bih drugo radila kada sam završila učiteljski? i to volim.

Ali ona ima bogatog muža. Ovdee pričamo da bi oni trebalo da žive od svoje plate. Normalno da žive, a ne da PREživljavaju.

a najgore, što se država HVALI kako je dobro stanje.

Odlično pitanje.
Evo da uporedimo:

Baker Salary in Germany​

https://www.erieri.com/salary/job/baker/germany
This page is an excerpt of the much more complete compensation information available in ERI's Assessor Series.

€35,528 (EUR)​

Average Salary

A pocetna plata nastavnika i to u osnovnoj skoli, (ne visi nivo) stoji da je 62322 EUR
https://forum.krstarica.com/threads/skroz-dobra-pekara-ili-bolnica-ili-skola.1039360/

A medicinske sestre 46829 EUR
..a kako je kod nas?
Ja mislim da je odnos izmedju plata tih navedenih bransi slican i ovde...

Znači, imate državu koja se hvali kako smo ekonomski džin.

Pa kako se taj ekonomski džin ponaša prem oblastima koje su državne? Kako se onosi prema svom mstanovništvu preko zdravstva? Ja izdvajam od svoje plate oko 1000 eura godišnje za zadravtsveno osiguranje. Gde su te pare, kako se troše, zašto je tako loše stanje po bolnicama i domovima zdravlja? Da li se neko seća još pre 10, 20 godina kako je bilo ??

Samo kada su mi deca bila manja bilo je skroz drugačije. Sada je nepepozntljivo.. oni u domu zdravlja na novom beogradu nemaju ni jednog iskusnog lekara. Meni moj lekar kaže ne vredi a vas šaljem fizijatru nađite na ju tjubu vežbe i vežbajte
U bonicu dođem osećam da imam temperaturu, oni na hitno prijemnom kažu kolika vam je, kažem nisam stigl a da izmerim, oni kažu znači ne znamo. pa kažem izmerite vi, nemamo sada ovde termometar.. necvžno. Kako nevažno misim da imam upalu bubrega.. kaže polako gospođo preuno je, nema ko da vam meri. ovaj vrišti noga ne nmogu da dišem, ovaj viče drugo.. nikog nema sve ih zabole, možemo da crknemo.

Za mene su ove dve oblasti ključne i zato sam i otvorila temu. Držim da se efikasna i dobra državna uprava najpre vidi na ovim oblastima.

Vidim jutros oglas za posao u Skroz dobroj pekari, ko je prodavac i pekač ima skoro istu platu kao nastavnici u osnovnim školama sa punim fondom časova.
U zemlji gde svi rade za minimalac postoji drugi problem. Šta god da radiš imaš platu 500 evra odmah sutra. Voziš dostavu, slupaš vozilo, sutra radiš kao konobar dok ne spališ lokal a preksutra si već na trećem radnom mestu. To baš i nijr neki timski rad.

I ako je tako već loše u državi, zapšto ministri, političari itd imaju veliki broj stanova, odlične automobile, deca im imaju stanove po inostranstvu, studiraju u inostranstvu , koja je fora? Gde oni to zarađuju ako je država u krizi? Kako nose patike od 1000 eura, ima se može se. Zašto ne dele sudbinu jedne siromašne zemlje i imaju malo? Gde se to ugrađuju, gde to zarađuju, koja je for volel bismo i mi drugi da vidimo kako im to uspeva
Е, видиш- то су питања која треба постављати.
И да сте се тим бавили на "протестима", а не вандализмом и хулиганизмом- Сад би "студентска" листа имала барем 30% подршке, а Вучић био у проблему.
Али, неко је одлучио да треба тупити око надстрешнице, нападати полицију, уништавати школстку годину и имовину Универзитета, заебавати поштен свет који гледа како да "претекне"...
Само кад се сетим оне бруке на Аутокоманди, журке после "ћутања од 15 минута", и свих гафова, којима су иритирали сваког нормалног у овом народу...

Back