Skromnost

neee.....ja sam samo dala opasku na tvoja pisanija po Forumu
nikad ništa nisam rekla o tvom RL, osim onog što si sam ispričao (30 poslova, ne reče što se nisi zadržao nigde?)

...i nije Keti postavila temu nego maca ns

Dobro, svi su se uglavnom složili da negde treba biti skroman, a negde ne (na poslu). A šta je sa istinskom skromnošću, bez obzira na situacije - skromnost kao ono što nosimo u sebi; što nema nikakve veze sa onim kako se spolja ponašamo, ni sa raznoraznim situacijama...

S jedne strane sam sigurna da su skromni ljudi srećniji; jer se zadovoljavaju manjim stvarima, ne ljute se za svaku sitnicu misleći da nisu dobili šta su zaslužili (što je uvek subjektivno mišljenje)... Mada, opet u današnje vreme ljudi to koriste, kao - ovaj se zadovoljava sitnicama, lako ćemo s njim i na kraju stavrno nikada ne dobije ni priznanje koje zaslužuje, a kamoli nešto više.
S druge strane, neskromni ljudi možda dobijaju više naizgled, ali opet oni nikada nisu zadovoljni, uvek traže, očekuju i žele više i više... Ili njihovo zadovoljstvo kratko traje; samo dok ne požele ili ne pomisle da zaslužuju nešto još veće...
Ja se istinski divim ljudima koji moguda dostignu takav mir i tskvu slogu sa samim sobom, da mu ne smetaju nepravde spoljnog sveta, jer imaju sve što im je potrebno sami u sebi... Recimo da se njima više divim i više ih svakako poštujem od onih koji gaze preko leševa da zadovolje svoje (neskromne?) prohteve...

Ja iskreno, nisam ni jedno ni drugo:? Niti mogu sa svime da se pomirim, niti sam u stanju da se mnogo borim za nešto... Ali, više bih volela da napredujem u prvom pravcu, mislim da više radim na tome da se stvarno zadovoljim sitnicama... Ako pobedim nešto u sebi, mislim da bih tako ipak bila srećnija, čak iako bi okolina verovatno mislila drugačije...

pa isto tako nema veze ni sa spoljnim komentarima
meni to malo ....ne znam...sumnjivo ZVUČI kad se priča o tome. Većinma u Srbiji živi skromno, a opet je dosta njih srećno....mislim, nemam pojma.
Mir & sreća ne zavise baš toliko od materijalnih stvari :D
A "gaze preko leševa" je tako grozna konstrukcija :x I neprimenljiva, na sreću.
Mislim - radi svoj posao, budi ono što jesi, i sve će biti ok dok ideš svojim putem.
Svakom po zasluzi, to je ok :P

hanibaI77:
hahaha nijednoj :lol:

WTF.gif

ne slažem se.
Veruj MENI, Pjafe 8)

Betty:
pa isto tako nema veze ni sa spoljnim komentarima
meni to malo ....ne znam...sumnjivo ZVUČI kad se priča o tome. Većinma u Srbiji živi skromno, a opet je dosta njih srećno....mislim, nemam pojma.
Mir & sreća ne zavise baš toliko od materijalnih stvari :D
A "gaze preko leševa" je tako grozna konstrukcija :x I neprimenljiva, na sreću.
Mislim - radi svoj posao, budi ono što jesi, i sve će biti ok dok ideš svojim putem.
Svakom po zasluzi, to je ok :P
Naravno da mir i sreća ne zavise od materijalnih stvari; nisam to nigde ni rekla:razz:
Više sam mislila - ne dobijemo pohvalu (na poslu); ne dobijemo uzvratnu pažnju (u međuljudskim odnosima);
Kad kažem 'ne dobijemo ono što MISLIMO da zaslužujemo' uopšte ne mislim na veću platu, ili poklon...
Da, većina u Srbiji živi skromno, materijalno skromno; to ne znači ni približno da su ljudi SKROMNI.
Znate li da je Srbija, odnosno Srbi - muškarci na PRVOM mestu u svetu po tzv. samopouzdanju (odnsono uobraženosti i sujeti), pitam vas da li uvek opravdanom?! To znači da su jaaakooo daleko od skromnosti; yebote svi misle da su najbolji u poslu, da su najbolji yebači, da su najromantičniji i da pružaju ženama najbolje... Onda se svi nadrkaju kad im se to ne prizna. Okruženi su 'nepravdom'; kriva država, krivi 'nesposobni' šefovi i krive žene-qrve:roll:

Nisam sve sve čitao, nisam ni selektivno, ali izgleda da pod skromnošču podrazumevate onog koji ne hvali sebe.
Ako je mlad čovek skroman, znači da ne poseduje osobine koje ga izdvajaju od drugih ljudi. Ako neko najbolje igra fudbal, svira violinu, može da pojede 120 čevapa iz cuga, zašto ne bi stajao iza svojih dela i bio svestan onoga što je uradio...Dakle, takvi ljudi imaju iza čega da stanu, a oni koji su nesvesni, njima ni pamet ne smeta... Neskroman čovek je u najvećem broju slučajeva onaj koji je i plemenit.-
Stariji ljudi koji su zaokružili i uradili kao pojedinici nešto važno, njima je svojstvena skromnost. Uvek.

pikax:
Valjda su na trecem mestu (ako se dobro secam ? ), ali to mu dodje isto :razz:
Nisam primetio da se Švabice, Italijanke, Francuskinje i Amerikanke bune, a to su fini krugovi.
Kad kažem da sam Srbin - odmah skidaju ćega...ne znam kako se Srpkinje kotiraju na stranom tržištu, a? Postoji neki podatak?

Betty:
mislim da svako ina forumu ma neku omraženu osobu koja za njega ne misli ništa lepo, tako da...kul 8)
neee,mislila sam da na forumu postoje opste omrazene osobe koje su meni simpaticne,svi ih nesto kritikuju i preziru a meni je sve sto rade onako slatko,ne mogu da im uzmem za zlo neke izjave :D

Hvalisavost je uvek zelenija u tudjem dvori$tu

Hvali se da bi te i drugi hvalili

Falio se ne falio - ja sam ti zavalio

Ko se chuva i Bog ga chuva (= aka =) Ko se hvali i Bog ga hvali :)

Ko se zadnji hvali, najsladje se hvali

Skromnost je vrlina - Yugo je ma$ina!

Chega se foruma$ica stidi - time se Gazdaritza hvali

Back