Thought
Aktivan član
- Poruka
- 1.278
Uistinu skroman čovek je sposoban čovek ali je skromnost duhovni kvalitet kojeg je dosegao. To i jeste stvar ličnog izbora jer je dotična osoba upravo takva po svom unutarnjem dostignutom kvalitetu.
Skroman čovek čak i ako poseduje fabriku, postigne vrh u sportu, umetnosti, nauci... uvek će imati taj kvalitet koji pleni i osvaja. Skroman čovek je pun ljubavi prema životu koji ga okružuje.
Skroman čovek čak i ako ima malo, neophodno je da znamo da uvek ima dovoljno samo što naša mera dovoljnog može poticati iz naših razularenih pasija i nezasićenih apetita.
Skroman čovek je srećan čovek. Istinski skroman čovek živi u svom unutarnjem balansu.
Blago onom ko je dotle stigao.
Upravo tako

Skromnost je osobina velikih ljudi
Ja ne znam šta je sa ovim svetom kad su to počeli da smatraju manom 

da bi ljudi oko njega videli šta to on sve ima...Skroman čovek živi u skladu sa svojim načinom razmišljanja i unutrašnjim potrebama i impulsom, zna šta hoće, neskoroman čovek, on koketira i sa sobom i sa drugima
.
Skromnost mi u zivotu,bar dosad,nista dobro nije donijela. Al' ko zna,mozda se nekada i isplati. Ipak cu nastaviti da vjerujem da je to vrlina.