Skromnost

Uistinu skroman čovek je sposoban čovek ali je skromnost duhovni kvalitet kojeg je dosegao. To i jeste stvar ličnog izbora jer je dotična osoba upravo takva po svom unutarnjem dostignutom kvalitetu.
Skroman čovek čak i ako poseduje fabriku, postigne vrh u sportu, umetnosti, nauci... uvek će imati taj kvalitet koji pleni i osvaja. Skroman čovek je pun ljubavi prema životu koji ga okružuje.
Skroman čovek čak i ako ima malo, neophodno je da znamo da uvek ima dovoljno samo što naša mera dovoljnog može poticati iz naših razularenih pasija i nezasićenih apetita.
Skroman čovek je srećan čovek. Istinski skroman čovek živi u svom unutarnjem balansu.
Blago onom ko je dotle stigao.

Upravo tako :klap::ok: Skromnost je osobina velikih ljudi :) Ja ne znam šta je sa ovim svetom kad su to počeli da smatraju manom :eek:

Često se skromnost fingira no istinska skromnost je vrlina.
Ima dobar vic o skromnosti mnogi ga vjerovatno znaju al' da ga ispricam.
Francuz i englez dobili na tanjiru dvije jabuke, manju i veću. Francuz prvi uzme veću, Kako si nekulturan (neskroman) uzimaš veću reče mu Englez.
Zašto', pa koju bi ti uzeo da si prvi birao uzvrati Francuz? Manju, na to će Englez.
Pa eto ti manja, što se buniš.:)
Teško je razlikovati istinski skromnog od lažno skromnog.

Francuz i englez dobili na tanjiru dvije jabuke, manju i veću. Francuz prvi uzme veću, Kako si nekulturan (neskroman) uzimaš veću reče mu Englez.
Zašto', pa koju bi ti uzeo da si prvi birao uzvrati Francuz? Manju, na to će Englez.

:hahaha1: :klap:

Skromnost sam video kod nekolicije jako uspesnih ljudi, stranaca.
Ogledala se u ponasanju, oblacenju, manirima...
I ja sam je shvatio kao nedostatak potrebe da na razmetljiv nacin drugima dokazuju kako su uspesni
Ili kao nedostatak potrebe da trose na stvari koje im sustinski nisu bitne.
Pa tako na primer covek ima najnoviji Audi A8 i najskuplji laptop, a sasvim skromno odelo, cipele, mobilni i sat

Skromnost sam video kod nekolicije jako uspesnih ljudi, stranaca.
Ogledala se u ponasanju, oblacenju, manirima...
I ja sam je shvatio kao nedostatak potrebe da na razmetljiv nacin drugima dokazuju kako su uspesni
Ili kao nedostatak potrebe da trose na stvari koje im sustinski nisu bitne.
Pa tako na primer covek ima najnoviji Audi A8 i najskuplji laptop, a sasvim skromno odelo, cipele, mobilni i sat

slazem se
da,covek sto je uspesniji on je prizemniji jer je prosao dosta na putu svog razvoja te tako svaki rad ceni

jako slikovito i tacno

Cekaj jel na to mislis i ovih 95% lopova koji su se razvijali usput preko leseva:lol:

Pa jasno je dzordz da ne misli
Takvi na svaki nacin pokazuju svoj status i ne znaju sta je to skromnost
Odeca, nakit i satovi na njima vrede po nekoliko desetina hiljada evra, automobili takodje, kuce nekoliko stotina ili miliona, cipele im kostaju kao tri prosecne plate, ceh u kafani kao necija godisnja plata itd itd

Pa ne znam stvarno ajde posaljite me da vidim gde sede ti skromni s milionima da vidim..mada sam siguran da bih nasao nesto isfolirano jer inace ne bi bili ovde..na nekom ostrvu pre gde ih niko ne zna:lol:

Skroman čovek se nosi, oblači kako njemu prija i godi:D, recimo odelo, nebitna marka i cena, nego ono što je njemu bitno i vredno, nebitno za okolinu, a neskroman voli da se šepuri i šljašti :jelka2: da bi ljudi oko njega videli šta to on sve ima...Skroman čovek živi u skladu sa svojim načinom razmišljanja i unutrašnjim potrebama i impulsom, zna šta hoće, neskoroman čovek, on koketira i sa sobom i sa drugima :roll: :evil:.

Neskromno je reci da sam skromna :) Ali cu sad morati to da kazem - situacija to zahtijeva. :rumenko: Skromnost mi u zivotu,bar dosad,nista dobro nije donijela. Al' ko zna,mozda se nekada i isplati. Ipak cu nastaviti da vjerujem da je to vrlina. :)

Skromnost je danas drugaciji pojam nego pre jednog veka.
Skroman covek je onaj ko se ne prejeda (valjda je to normalno), koji ne vozi tri automobila (nema tri dupeta), koji ne zeli da ima tri spavace sobe (ne moze da spava na tri mesta odjednom).

Skroman je u danasnje vreme onaj ko ne leci svoje psihicke poremecaje upadljivo raskosnim, skoro bahatim ponasanjem.
Skroman covek se nicega ne odrice, ali ne zeli visak.

Uzima koliko mu treba, ne prosipa energiju, vodi računa o eko-sistemu :mrgreen:

Uistinu skroman čovek je sposoban čovek ali je skromnost duhovni kvalitet kojeg je dosegao. To i jeste stvar ličnog izbora jer je dotična osoba upravo takva po svom unutarnjem dostignutom kvalitetu.
Skroman čovek čak i ako poseduje fabriku, postigne vrh u sportu, umetnosti, nauci... uvek će imati taj kvalitet koji pleni i osvaja. Skroman čovek je pun ljubavi prema životu koji ga okružuje.
Skroman čovek čak i ako ima malo, neophodno je da znamo da uvek ima dovoljno samo što naša mera dovoljnog može poticati iz naših razularenih pasija i nezasićenih apetita.
Skroman čovek je srećan čovek. Istinski skroman čovek živi u svom unutarnjem balansu.
Blago onom ko je dotle stigao.

Uistinu skroman čovek = zadovoljan čovek

Back