Škotski ovčar ("Lesi")

Sigurna sam ja da je Dona super! Joj koliko sam se smejala kada sam gledala onaj snimak gde luduje sa cinijom za hranu :rotf:

A evo kada sam danas u elementu postavljanja slika, da predstavim Galinog polubrata Astora, koga su moji veceras sreli u setnji :heart: mada slike nisu bas najbolje:confused:

hmmm..nervira me ovo crveno oko :D

Poslednja izmena:
zdravo društvo, hvala na dobrodošlici, Smeh. Zaista je lep ovaj mužjak Astor, stara tipična linija koje sve manje ima. Inace, da li je bio neko u Zajecaru ili mozda zna neke rezultate? Videli smo do sada ovde na forumu puno sjajnih pasa a nadamo se da ce ih biti jos i vise. Mi ove godine planiramo prosirenje porodice :-) , Lanu očekuje prvo parenje.

zdravo društvo, hvala na dobrodošlici, Smeh. Zaista je lep ovaj mužjak Astor, stara tipična linija koje sve manje ima. Inace, da li je bio neko u Zajecaru ili mozda zna neke rezultate? Videli smo do sada ovde na forumu puno sjajnih pasa a nadamo se da ce ih biti jos i vise. Mi ove godine planiramo prosirenje porodice :-) , Lanu očekuje prvo parenje.

Super za Lanu! Sto se tice Zajecera, znam samo da je odrzana prelepa prezentacija (agility takmicenje) naseg kluba :D! Kazu da je bilo je stvarno sjajno:super:

Poslednja izmena:
Da li neko ima da pokloni ili proda štene po povoljnoj ceni ove prelepe rase? Unapred hvala i pozdrav! 060/0100351
Ponoviću po milijarditi put: rasni štenci se ne poklanjaju, bar ne preko bilo koje vrste oglasa... ako se poklanjaju zna se zašto i kome. Može da zvuči svakako, ali je tako iz mnoooogo razloga, a činjenica je da sve ima svoju cenu. Kod pasa, najjeftinije je štene. Sve ostalo: hrana, nega, eventualno lečenje... mnogo je skuplje.
Dona nije parena, ne znam ni da li će, još manje kad, tako da ja nemam štence, ali mogu da se raspitam. Pitanje je šta je za tebe povoljna cena?

I ja moram nesto da dodam u korist ovome...iz iskustva sa predhodna dva psa...ni ne znam vise koliko smo samo novca dali za lecenja (usled raznih problema, koje su imali) kao sto bismo i za ne daj Boze nas dali... a i jos jedna stvar...kada sam pricala sa deckom koji ima odgajivacnicu gde smo uzeli Galu, rekao mi je da nikad ne poklanjam stence (ukoliko ih Gala bude imala) bas iz navedenog razloga...a sto se tice cene, mogu da kazem da su u Srbiji i previse povoljni, uprovo jer nisu toliko popularni :(

Raspitujuci se oko jos jednog psa da vam prenesem reci jednog savesnog odgajivaca -
"Daleko bilo da se bavimo odgojem zbog novca. Cak sta vise, ako se odgoj radi na profesionalnom nivou uz odanost kakvu PRAVI odgoj iziskuje, mogu vas uveriti da tu zarade nema. Odgoj je po meni trud i ulaganje u nesto sto se zove unapredjivanje rase. Verujem da postoje ljudi koji sebe nazivajuci odgajivacem drze na desetine pasa po svinjcima i slihtaju ih jedne na druge bez ikakvog obraza i pameti, vadeci iz kuje i poslednji atom snage, donoseci od nje leglo svakih 6 meseci... E to je po meni umnozavanje i neodgovornost.

Pravi odgoj je mnogo vise od toga. Od odgovornosti za testiranja na bolesti koje se prenose genetski i koje su veoma skupe, do testiranja displazije, ishrana pasa superpremium hranom, i svakodnevni rad, pa sve do proucavanja genetike, pedigrea da se pronadje najbolja kombinacija da se napravi sledeci delic u lancu... Za partnera se bira pas koji ce u najvecoj meri doprineti poboljsanju zeljenih karakteristika i osobina. A za to cesto treba putovati i hiljadama kilometara."
Iz tog razloga nikad odgajivac nece da pokloni stene;)

Ljudi, nisam tražila kritike. Šta je tu loše što želim psa koji će imati svu negu, ljubav i sve ostalo što je potrebno.? Nemam 200,300...500eura i više za štene. Mogu da dam 50eura. Ali ne mogu ni da uzmem bilo kojeg psa koji će podaviti ostale životinje u dvorištu!

Nije ovo moje bila kritika ;) nego samo savet :D koji sam i ja dobila prilikom raspitivanja oko psa (samo je bio mnogo opsirniji i pomalo iskljuciv...ali sam ga bas zato i sacuvala, jer je poucan..pa me je bilo i sramota sto sam pitala:sad2:) A sto se tice bolesti kod zivotinja, to moze da se desi i kad stene platite 1000e, samo zelim da ljudi toga budu svesni...jedino to, jer na zalost imala sam prilike da saznam koliki je to trosak (a prvi pas mi je bio mesanac:heart:, i dobila sam ga tad za 200gr kafe i bombonjeru, sto smo mi pocastili).
Ali ako hocete zdravo rasno stene, mora da ima rodovnik, potrebnu negu dok ga ne uzmete, vakcine...a to i vlasnika kuje kosta.
Ali bez ljubavi i nege nista;)

Poslednja izmena:
Ma sve to znam. Razumem da košta... Ali mi u dvorištu imamo dosta životinjica, od patuljastog zeca, mace pa do ovce i sve ih držimo kao ljubimce i veterinar redovno dolazi. Ma zamislite kako bi izgledalo da mi trogodišnje dete trči po dvorištu, hrani životinje, igra se sa njima i niko ne vodi računa???? Psa nikako ne bi nabavila, kao ni ostale životinje da nema uslova za njih!

Ma sve to znam. Razumem da košta... Ali mi u dvorištu imamo dosta životinjica, od patuljastog zeca, mace pa do ovce i sve ih držimo kao ljubimce i veterinar redovno dolazi. Ma zamislite kako bi izgledalo da mi trogodišnje dete trči po dvorištu, hrani životinje, igra se sa njima i niko ne vodi računa???? Psa nikako ne bi nabavila, kao ni ostale životinje da nema uslova za njih!
Zato sam i rekla da se zna kad se štene poklanja i kome... :)
Ja puno puta u šali kažem mojoj Doni kako moram da joj kupim ovcu da je čuva (sad ko bi koga čuvao - drugo je pitanje :hahaha:), tako da bi bilo lepo da pored svega toga imate i jednog kolija :super:.
Mislim da u našim uslovima moža da se nađe dobro odnegovano štene za 100-tinak evra. Kad stavite na pair, ono što se (materijalno) potroši na skotnu kuju, i ono što štenci pojedu - ne košta mnogo manje.

Pozdrav svima ,evo jos jedne slike sa CACIBA iz Jagodine.

Prilozi

• Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    35,1 KB · Pregleda: 35
Evo nas opet sa novim snimcima :roll: Sta cemo kad nam se svidja :hahaha:

agility skok, postigli smo odgovarajucu visinu...ali vezbacemo jos :D

..posebno mi se dopalo jer je vezbica uspela, i pored znacajnog ometanja od strane jednog labradora:whistling:

Toliko za sad....dok nam se ne ucita i treci snimak...sa casa muzickog:hahaha:...pa tesko vama:whistling::whistling:

Dobro vece,
verovatno me vecina od Vas poznaje..ja sam Goran iz Ribara kod Jagodine,odgajivac Britanskih ovcarskih pasa i Vas domacin na izlozbi u Jagodini....U dogovoru sa nekoliko odgajivaca Skotskih ovcara,odlucili smo da formirama Klub Skotskih ovcara i otvorili smo sajt . Na njemu mocicete da nadjete sve sto Vas zanima o Skotima....Pozivam Vas da posetite nas sajt,da se registrujete i da ga zajedno ozivimo!
Pozdrav:heart::klap::heart:

Poslednja izmena od moderatora:
Dobro vece,
verovatno me vecina od Vas poznaje..ja sam Goran iz Ribara kod Jagodine,odgajivac Britanskih ovcarskih pasa i Vas domacin na izlozbi u Jagodini....U dogovoru sa nekoliko odgajivaca Skotskih ovcara,odlucili smo da formirama Klub Skotskih ovcara i otvorili smo sajt. Na njemu mocicete da nadjete sve sto Vas zanima o Skotima....Pozivam Vas da posetite nas sajt,da se registrujete i da ga zajedno ozivimo!
Pozdrav:heart::klap::heart:

Godinama se nosim mišlju i imam želju da se ljubitelji ovih divnih pasa međusobno druže, razmenjuju svoja znanja i iskustva. Nikad nisam imala vremena da se time ozbiljno pozabavim, čak ni da proverim postoi li nešto slično, stoga pozdravljam ovu inicijativu.
U svakom slučaju, posetićemo sajt, a i mi pozivamo sve "organizovane" ljubitelje da se druže i ovde sa nama.

Poslednja izmena:
Pozdrav za moderatora-"SMEH".To je stvarno smesno sto ti radis...Moja namera nije bila da oteram ljude odave,nego naprotiv.....Na specijalizovanom sajtu, ljudi mogu vise da saznaju o Skotskim ovcarima i o dogadjannima vezanim za ilozbe,parenja itd....,a normalno, da se i dalje na "krstarici"druzimo....Ne radi se o nikakvoj reklami....Vecinu ljudi sa ovog foruma poznajem i adresu sajta mogu sms-om ili mailom da im posaljem....Radis kontraproduktivnu stvar i ako su tvoje namere prema nama dobronamerne,sama ces u tvojoj sledecoj postavi,postaviti adresu sajta!Pozdrav!:rtfm::dontunderstand::rumenko:

Pozdrav za moderatora-"SMEH".To je stvarno smesno sto ti radis...Moja namera nije bila da oteram ljude odave,nego naprotiv.....Na specijalizovanom sajtu, ljudi mogu vise da saznaju o Skotskim ovcarima i o dogadjannima vezanim za ilozbe,parenja itd....,a normalno, da se i dalje na "krstarici"druzimo....Ne radi se o nikakvoj reklami....Vecinu ljudi sa ovog foruma poznajem i adresu sajta mogu sms-om ili mailom da im posaljem....Radis kontraproduktivnu stvar i ako su tvoje namere prema nama dobronamerne,sama ces u tvojoj sledecoj postavi,postaviti adresu sajta!Pozdrav!:rtfm::dontunderstand::rumenko:

Pravilnik Krstarice nije sastavljala ni smeh niti bilo ko od moderatora,a na nama je samo da taj pravilnik postujemo.

:D
Moja Dona se ponaša slično... samo što ona skače i u vis ko' luda :hahaha:.
Inače, Lari je, takođe, hrabro ulazio u "borbu" sa mlazom vode, dok je Ami bežao u najudaljeniji kraj dvorišta čim neko dodirne crevo za vodu! :hahaha::hahaha::hahaha:
(bio je to dobar način da ga udaljiš ako ti smeta ;)).

Možemo li mi i saznati nešto o tvom psu ili ćemo samo gledati slike i video snimke? :)

Back