Škotski ovčar ("Lesi")

Ja nikako da stignem da pitam...
Pomoću kojih trikova ste Galu namamili u vodu?
Za one koji ne znaju... "koliji" nikako ne vole vodu - retko koji pristane da uđe u jezero, reku... ili nešto slično.
Dona je moj treći škotski ovčar, a jedino Larija sam uspela da naučim da se kupa, ali i to je bilo pomoću trikova.
Na silu - nema teorije (kao i bilo šta drugo sa ovim psima)!

Ja nzm kako ali Leo voli vodu!!!!! Obozava da se kupa, a i hteo je da pliva u Dunavu, nego mu ja nisam dala da da skoci jer mu nisam skinula povodac, da se ne bi zakacio za neki kamen!!!!

a ovo je sve vase ili.... ? Izvinite sto pitam mozda je glupo ali me zanima!!! Posto bih ja volela da moj Leo to proba!!!! :)

Nije ovo moje, jednog dana kad budem imala kucu sa veeeelikim dvoristem mozda i kupim sve ovo...eeeeehhhh :whistling:
Tacno ovo je u KSK Singidunum :) Ako si iz Beograda, Leo lako moze sve ovo da proba :) :) Mozemo se dogovoriti pa da dodjete,a postoji i sajt kluba i forum i tu mozes puno slika da vidis.
Koliko je Leo star sada? Gala je krenula prvo na kurs poslusnosti, mada je jednostavno sama postala poslusna :D tako da nemam puno muke osim sto ne voli povodac :ljutko: i nedavno smo poceli da vezbamo agility malo:)

Leo ce 29.01 godinu i mesec dana!!!! Poslusan je i voli povodac! Zna da sedne, legne, da da jednu, drugu sapu, da laje na znak, da ustane na znak, i da ide i trci uz nogu!!!! Ja cu Lea sada voditi na Beogradsku izlozbu, ali nece ucestvovati nego ga vodim da vidi kako je tamo, pa cemo ici na neku drugu izlozbu!!!! Posto je on veoma plasljiv, i mislim da bi se izgubio u onolikoj guzvi! Vidim to po njemu, kad se upoznaje sa kucicima bilo starijim ili mladjim od njega on povije usi i rep i polako prilazi!! :)

I mi cemo doci na izlozbu :D pa ce se Leo i Gala mozda i upoznati :) Ni ja nisam prijavila Galu, a bas sam se dvoumila, jer je i ona plasljiva,a nemam vremena zbog ispita da vezbamo to ponasanje u ringu ...tako da cemo i mi na neku sledecu sad na prolece, ima ih puno po Srbiji ! Gala ce za dan zaljubljenih godinu dana :)
Ako je Leo poslusan tako, on bi sigurno odmah mogao da proba agility :)

To jeste tacno hahaha I Gala voooooooooli da laje, ne stalo, ali zato kada pocne, ne zna da zacuti :D Mi joj tutnemo keksic u usta da zaboravi, ali nema sanse ona i onako sa punim ustima :P hahaha
U svim karakteristikama ovih pasa, piše da vole da laju... i da mnogo laju... i to bez razloga! Na zvezde, što bi se reklo. z:)
(Pogodite šta sad radi!... na opštu radost komšiluka!)

I mi cemo doci na izlozbu :D pa ce se Leo i Gala mozda i upoznati :) Ni ja nisam prijavila Galu, a bas sam se dvoumila, jer je i ona plasljiva,a nemam vremena zbog ispita da vezbamo to ponasanje u ringu ...tako da cemo i mi na neku sledecu sad na prolece, ima ih puno po Srbiji ! Gala ce za dan zaljubljenih godinu dana :)
Ako je Leo poslusan tako, on bi sigurno odmah mogao da proba agility :)

Moguce da ce se upoznati!!!! :) Bas lepo!!!!! Vidimo se mozda!!! :)

baš ste se raspisali poslednjih dana...
ja sa mojim Leom ludim, hvala bogu da mogu da dođem ovde
da me podsetite kako da postupam sa njim,
da je normalno da ga molim da nešto uradi itd....

evo jedne njegove 'avanture' na kauču u dnevnoj sobi kad misli da ga niko ne vidi...

Нажалост, нису се баш лепо играли, тачније пас ју је баш спопадао па је била изнервирана и само је бежала од њега. Иначе, јесте леп и заиста висок, не памтим да сам видела такву лесику.

ajde da se i ja malo ubacim u vasu pricu...
cuvam muzjaka, ima 4 mes i izvodim ga skoro svaki dan po 2-3 sata...i napolju nece da vrsi nuzdu, samo kuci (zivim u stanu) ima svoje mesto gde vrsi nuzdu posto je za svoje "godine" odlicno izdresiran...
dajte neki savet...

Evo da podelim sa svima vama potpuno razocarenje sa prve nase izlozbe..cacib jagodina, britanski ovcari su imali posebnog sudiju..
samo cu reci da posle dva komentara sudije sam otisla iz ringa i nisam zelela ni da se vratim po ocenu i papire (a nisam bila i jedina :D )
Naime, gospodja sudija mi je rekla da glava moje Gale nije po standardu , tj da su SAD glave tupastije i da je njena glava suvise izduzena (tako ne izgleda skotski ovcar)....a da i sledeci komentar da joj se usi dizu NA VETRU, koji je bio mnogo jak... u prilog tome evo standarda za glavu, i glave moje Gale ( pise ispod slike i iz koje je knjige to preuzeto, a sa sajta britanski ovcari )

( mislim da se po mojoj kosi bar naslucuje jacina vetra)

pre par poruka ima i slike Galine glave u punom planu :D

slobodno komentarisite, nisam sujetna i ne mislim da mi je pas najlepsi primerak skota, i da nema mane, daleko od toga, ali necu da primim ocenu od sudije koja mi to kaze:hvala:;)

Back