Škotski ovčar ("Lesi")

Cao svima izvinjavam se sto me dugo nije bilo-imala sam prijemni!
I ja sam mog Lea sama birala nego dok smo nasli odgaivqacnicu i sve to...Lesi je veoma retka rasa pa ga je bilo tesko naci!
"Lesi" je nekad bio vrlo, vrlo popularan i mogao se sresti na svakom koraku!
Na žalost, trenutno nije tako, što ne znači da se stvari ne menjaju na bolje za ovu sjajnu rasu!

AKO NEKO IMA LESIJA NA POKLON,
NEKA MI S EOBRATI OVDE.
OKOLINA SUBOTICE.
HVALA.
P.S PRELEPI PSI!
Znam da sam kao papagaj, ali uvek ima novih i uvek neko procita prvi put.
Najjeftinije je kupiti psa. Imati ga je mnogo skuplje. Hrana, vakcine, njegov prostor, oprema (povoci, ogrlice, cetke u ovom slucaju...) su mnooooogo skuplji. Da ne pominjem veterinara kada je bolest u pitanju (daleko bilo).
Svaka ljubav kosta, i, po mom dubokom uverenju, dobro je odreci se neceg i platiti stene - najpre jer tako znamo da nam je do njega zaista stalo.
Nikad nisam dobila na poklon "lesija", niti sam to ocekivala. Jednom sam se odrekla putovanja, drugi put mnoooooooogo cega (1993. je 150 maraka bilo jako, jako mnogo novca!). Stene jesam poklonila, ali porodici drugarice iz detinjstva gde ima troje klinaca koji su ga obozavali.
Dakle, podrzavam tvoju odluku da se druzis sa ovim prelepim psima sjajne naravi, ali nemoj stene cekati na poklon...

Mislim da je Smeh negde spominjala da ne smeju da se kupaju pred samu izložbu jer im onda dlaka izgubi volumen. Ima i fora da ga okupaš ali da ga kad se osuši, napuderišeš, sad, bebi-puderom ili nekim specijalnim iz pet šopa, ne znam. U sv.sl. bitno je da ga iščetkavaš UZ dlaku kad ga sušiš, naročito ako ga feniraš.

Leo hoce napolje samo ujutru!!!! Uvece kad ga izvedem strasno je uplasen i vuce povodac oce kuci!!!!!! Imam jedno pitanje kako se lesi vodi na izlozbu, mislim kako mu se dlaka sredjuje???
Dakle....
Zavisi šta želiš da postigneš na izložbi! z;)
Mimi's moom ima odlično pamćenje, jer ja jesam pisala o svom (lošem) iskustvu kupanja Larija pred izložbu, pa mu se dlaka "razletela" i slegla... pa je izgledao "patuljast" :hahaha::hahaha::hahaha:.
Šalu na stranu, dovoljno je da ga dobro iščešljaš i da zna da se ponaša u ringu!
Neko ih "tapira" pred samo izlaženje u ring, ali mislim da je to više parade radi, nego što ima smisla. z:zz:

Dakle....
Zavisi šta želiš da postigneš na izložbi! z;)
Mimi's moom ima odlično pamćenje, jer ja jesam pisala o svom (lošem) iskustvu kupanja Larija pred izložbu, pa mu se dlaka "razletela" i slegla... pa je izgledao "patuljast" :hahaha::hahaha::hahaha:.
Šalu na stranu, dovoljno je da ga dobro iščešljaš i da zna da se ponaša u ringu!
Neko ih "tapira" pred samo izlaženje u ring, ali mislim da je to više parade radi, nego što ima smisla. z:zz:

Tačno, dobar sudija zna šta da traži ispod dlake. A Smeh, mnogo ti se sviđa ovaj novi smajli? ;)

Cao
Drago mi je da ima ljubitelja ove rase
Evo ga i moj mezimac.
Zove se Pako.
Pozdrav iz Knjazevca

Prilozi

• DSC001811.jpg
    DSC001811.jpg
    44,3 KB · Pregleda: 35
Cao svim!

Evo da se ja i moj pas pridruzimo forumu. To je jedna damica od 10 meseci, prava gospodjica, kao i sve skotske ovcarkez :girl: Zove se Gala.

Procitala sam manje vise sve sto se pisalo do sada, i najupecatljivije mi je bilo to o dva tipa skotskih ovcara :). Primetila sam ja da postoji taj neki "drugi tip", kog pojedini forsiraju, ali mislim da svi mi koji ih volimo znamo da postoji samo jedan pravi :) dovoljno je da pogledamo film, i tu je Lesi. Izduzena glava sa srnecim ocima, a ne nista zatupasto sto vise lici na glavu samojeda :)

Sto se tice tapiranja i izlozbi i to je malo smesno :) pa to su i pored svoje lepote i gracioznosti, ipak ovcari a ne pudlice :)

p.s. drago mi je da ima i onih koji vole i imaju ove pse, jer je pravo retkost da se vide!

Back