Škotski ovčar ("Lesi")

Eh, ova mene tera u vodu pod pretnjom lajanja dok god smo pored reke :D

Inace, u subotu je bio dan higijene kod nas. Kupali smo i Mukija. Ljudi, moram da vam kazem. Sledece sto cu da uzmem jeste civava. Koja je milina kupati psa od 2kg, pa to nigde nema! Kupas psa dok peres ruke! Malo pokvasis, malo nasapunjas, malo isperes- gotovo! A kad kupas Megi, izajdes iz kupatila ko da si bio na frontu :evil:

Kakav je slatkiš maleni! :heart:
A o Megi si se ogrešila - nije ona asocijalna - ona samo bira društvo! :zcepanje:
Inače, mi nećemo u vodu ni pod kakvom pretnjom!
Čak bežimo što dalje od vode ako vidimo da se neki pas kupa! :zcepanje:

Ovo si u pravu, veliki su snobovi, koliko sam primetila. Cak je i Gizmo bio snob i birao drustvo. A za vodu mi je poznato. :aha:

Eh, ova mene tera u vodu pod pretnjom lajanja dok god smo pored reke :D

Inace, u subotu je bio dan higijene kod nas. Kupali smo i Mukija. Ljudi, moram da vam kazem. Sledece sto cu da uzmem jeste civava. Koja je milina kupati psa od 2kg, pa to nigde nema! Kupas psa dok peres ruke! Malo pokvasis, malo nasapunjas, malo isperes- gotovo! A kad kupas Megi, izajdes iz kupatila ko da si bio na frontu :evil:

E, mogu ti reci, cim premase ta dva kg, stvari postaju takve, kao sa fronta. Macka ocas posla sredim u lavabou (mada se, kad mu dam sansu, kaci kao majmunce za mene :lol:) dok sam sa kerovima uvek (a svi mali) prolazila kao da sam se i sama kupala.

Veliki pozdrav svima;)
prvi put smo i plivali pa da se malo pohvalimo i mahnemo;);)
23wtzds.png

mtpnap.jpg

20r07yo.jpg

Samo je susenje malo sporije islo;)

Divno, Aron Blackfoot! :ok:

Samo sto ja to ne praktikujem, jer uvek izadjem iz vode izranjavljena kad udjem zajedno sa psom. Moja majka, recimo, jos uvek posle 17-18 godina ima oziljke od ogrebotina po rukama- to joj se nasa stara kuja kacila po ledjima i rukama, kad su isle zajedno da plivaju :dash:

Divno, Aron Blackfoot! :ok:

Samo sto ja to ne praktikujem, jer uvek izadjem iz vode izranjavljena kad udjem zajedno sa psom. Moja majka, recimo, jos uvek posle 17-18 godina ima oziljke od ogrebotina po rukama- to joj se nasa stara kuja kacila po ledjima i rukama, kad su isle zajedno da plivaju :dash:
Znam u potpunosti sta pricas ;)
Sreca,ja sam na vrijeme pobjegao,al sto jest jest,nije se ni pokusavao penjeti po ledjima vec je samo kruzio okolo.

Ovo ste na moru, jel?

ako jeste, kako se borite sa solju u krznu?

moja kuja, kad se kvasila u moru, to je kod nje izazivalo bas krs i lom. so se jedva do nikako ispira, pa je to svrbelo, dlaka joj je opadala... tako da smo kupanje u moru, bar onomad za prvu kuju, svodili na najmanju mogucu i potrebnu meru (posto je ispiranje bivalo dugotrajno i mucno...)

Za more ne znam... nisam imala priliku.
Lari (moj drugi škotić) je prvi put ušao u vodu ne nakon pola sata pozivanja, moljakanja, podmićivanja... već kad sam mu okrenula leđa i počela da plivam! :heart:
Posle se rado kupao, ali nije bilo problema da se kači na mene i sl. Otprilike kao Aron: plivao je oko mene u krug ili uporedo sa mnom.
Ma... bio je sjajan pas! :heart:
Ubeđena sam da bi i Dona prihvatila vodu da nije nasilno uvedena :evil:.
Džabe sam govorila, pričala, objašnjavala... gazda joj je bio pametniji! Kad je pustio, izbirala ja najkraći put do kuće i brzinom svetlosti bila u svojoj kućici :(.
Posle nam je trebalo vremena i vremena da je naučimo ponovo da je šetnja pored vode bezbedna.
Zato više i nema gazdu :zcepanje:

Ovo ste na moru, jel?

ako jeste, kako se borite sa solju u krznu?

moja kuja, kad se kvasila u moru, to je kod nje izazivalo bas krs i lom. so se jedva do nikako ispira, pa je to svrbelo, dlaka joj je opadala... tako da smo kupanje u moru, bar onomad za prvu kuju, svodili na najmanju mogucu i potrebnu meru (posto je ispiranje bivalo dugotrajno i mucno...)
Da,na moru smo.
vidi,nije se doduse stalno kupao,jer mu nisam dao,dugo vremena mu je trebalo da se osusi.a s dlakom i ispiranjem nista narocito,kad sam dosao kuci potrosio sam jedno 4 sata da ga dobro okupam osusim i pocesljam.osim "mrtve dlake",koja je ionako trebala da otpadne i bude iscesljana nije nista opalo.evo ga sad "glanc-nov";)
takodjer pio je jako mnogo vode (obicne) dok se kupao i plivao.
slikacu ga ovih dana pa ces vidjeti sta je s dlakom
pozz

Back