smeh
Veoma poznat
- Poruka
- 13.755
Ima neka, par stranica unazad.Pozdrav za tebe i Paka
Jedva cekam njegove slike![]()
Pako deluje kao pravi dasa... toliko da sam se zamislila da li da ga uzmemo u razmatranje za zeta

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima neka, par stranica unazad.Pozdrav za tebe i Paka
Jedva cekam njegove slike![]()

Ne mogu da verujem koliko malo ima ljubitelja skotskih ovcara![]()
Bar tako deluje na forumu
Ali ja kao novi clan necu da posustajem sa pisanjem zbog toga
![]()
![]()
........

Gde ih to ima?nema bas malo .....ja znam ovdje u mojem gradu bas ima puno moj grad je mali pa i znam.............

Moj skotski ovcar je star 13 meseci.
Hteli bismo da ga vodimo na novosadsku izlozbu, u septembru. Ozbiljnije smo poceli da radimo sa njim tek pre 2 nedelje i prosto smo fascinirani brzinom kojom uci. Naredbe "sedi", "daj zdravo", " drugu zdravo", "lezi"(!), ""donesi", "sedi-ostani", "lezi-ostani","hop"( da se propne na nesto), "okret" iz lezeceg stava, naucio je u rekordnom roku. Za naredbu "dodji" i hod uz nogu, predpostavljam da ili treba vise vremena, ili mi nesto ne radimo kako treba.
Da li u Novom Sadu ima nekoga ko radi ring dresuru, a da ne lupa po usima sa cenom. Znam za jednog dresera koji trazi 300 eu. Za ozbiljniji rad sa psom, to je ok., ali samo za ring dresuru toliko...??!
. Šalu na stranu, svaki vlasnik sa svojim psom, bez problema može da se snađe u ringu čak i ako je to prvi put. I ako pas nije baš, baš neposlušan... prestrašen ili sl. (što ovde, očigledno, nije slučaj).Moj skotski ovcar je star 13 meseci.
Hteli bismo da ga vodimo na novosadsku izlozbu, u septembru. Ozbiljnije smo poceli da radimo sa njim tek pre 2 nedelje i prosto smo fascinirani brzinom kojom uci. Naredbe "sedi", "daj zdravo", " drugu zdravo", "lezi"(!), ""donesi", "sedi-ostani", "lezi-ostani","hop"( da se propne na nesto), "okret" iz lezeceg stava, naucio je u rekordnom roku. Za naredbu "dodji" i hod uz nogu, predpostavljam da ili treba vise vremena, ili mi nesto ne radimo kako treba.
Da li u Novom Sadu ima nekoga ko radi ring dresuru, a da ne lupa po usima sa cenom. Znam za jednog dresera koji trazi 300 eu. Za ozbiljniji rad sa psom, to je ok., ali samo za ring dresuru toliko...??!

...uostalom ako je prva izlozba, to i napmenete sudiji, i ukoliko je normalan naravno da ce imati razumevanja...E ovo moram da podvučem i potpišem!Isto mislim da nema potrebe da se placa ring dresura...jer ako sam se ja snasla svako ce se snaci![]()

Pošto si nova na Forumu...Hej, pa Gala... neverovatno kako lici na mog psa?!!
Ni rodjena sestra mu nije slicnija...
Postavicu slike uskoro.

Hej, pa Gala... neverovatno kako lici na mog psa?!!
Ni rodjena sestra mu nije slicnija...
Postavicu slike uskoro.
Jedva cekam da vidim slike 
sve je to subjektivno, osim ukoliko pas stvarno ima neke mane...zdravo svima, evo nadjoh i ja malo vremena da napravim album naše Lane.
http://forum.krstarica.com/album.php?albumid=4705

), tako da je sve jasno. 
,i znam da ih ima još puno.... nego, moram da prokomentarišem i moderne 

, a moram da se zahvalim nasoj prijateljici Smeh, na prvim informacijama koje sam dobila o ovoj rasi, zatim jednoj divnoj devojci iz Zagreba, koja je ponosni vlasnik malo je reći predivnih kuja, dugodlake i kratkodlake (nju često citiram čisto da se zna!, jer devojka ima toliko znanja o ovoj rasi da je to zadivljujuce, pa njoj ide najviše zasluga za većinu interesantnih stvari i slika koje stavim!)Čekaj... na koju izložbu misliš?..."p.s. što se tiče izložbe koju je sudio gospodin Vreteničić, u direktnoj konkurenciji smo imali ćerku Monsolana Sunstara..."
To je bila Megi? Slatkaca.
E, nas Randy joj je brat. Iz istog su legla.Majka Rea. S tim sto je Randy nekako visok i vizljast, pravi pubertetlija.
Htela sam da ga vodim sad u septembru, ali ne znam koliko ima smisla, kad nije u svoj svojoj lepoti. Zbog dlake, mislim. Mnogo je poddlake odbacio, smanjio se za 3 broja.
Hoce li neko od vas doci?

... ako nije tako - nešto nije u redu 

Mi nećemo u NS, već sam isplanirala jednu izložbu za septembar...i to je maksimum koji odvajam za manekenisanje, jos i agility....pa da joj ne bude malo mnogoHtela sam da ga vodim sad u septembru, ali ne znam koliko ima smisla, kad nije u svoj svojoj lepoti. Zbog dlake, mislim. Mnogo je poddlake odbacio, smanjio se za 3 broja.
Hoce li neko od vas doci?

Da mene neko pogrešno ne shvati...nemam ja ništa protiv tih uzgajivačaMoja Dona je "samo" "običan", kućni ljubimac...a mene je davno prošla volja da "ispravljam krive Drine" i pričam o standardima ljudima koji bi, po definiciji, to trebalo da znaju bolje od mene
Što se standarda i izgleda pasa tiče... meni su svi oni lepi, ali pored već navedenog, obratite pažnju na pogled, izraz očiju. Ovi "novi" deluju namrgođeno, namršteno, nekako su čudno postavljene, dok u svim opisima piše kako je za njih karakterističan jasan, umiljat pogled "izraz pun inteligencije".![]()
Jednostavno imaju drugo viđenje rase, sa kojim se ja ne slažem. Oni imaju svoj stav, trude se i rade, i nisu ovi naši ni izmislili ni stvorili te moderne.
, odlično razumem par jezika, a tek slike što mogu lepo da poredim
, pored tolike silne priče o izgledu skroz je zanemarena priča o njihovom karakteru
, ....jer bili oni moderni ili klasični, po karakteru to su divni i vrlo posebni psi