Škotski ovčar ("Lesi")

Maza

maza2.jpg

maza4.jpg

Poslednja izmena:
DALLINAIRE TRUE DREAMS FOR MILLUBIE - 9 meseci
Otac: Cramick Silver Blue de Cathyja
( Int Ch Narwick Silver Blue de Cathyja & GB CH Silvermoor's Black Opal at Buebezi )
Majka: Camanna Charade
(GB CH. Lynaire The Sinful Touch & Amalie Soul Singer At Camanna )

dscn4123.jpg

dscn4126.jpg

dscn4137.jpg

Poslednja izmena:
Ljubisa, ko ti sredjuje pse? Ili sam radis grooming? Ako sam radis, dajder nas malo poduci!

Sam sredjujem svoje pse ,a Katy je imala cetkanje od 10 min pre slikanja jer joj dlaka tek krece da raste pa nije imalo puno toga da se radi.
Cetkam ih najobicnije ,znaci detaljno pramen po pramen ,ne koristim nikakve preparate(mada ne bi bilo lose) ,eventualno posle kupanja stavim regenerator za kosu ,a kupam ih 2 do 3 puta godisnje uglavnom pre neke izlozbe.

Cao drustvo,
Prosli vikend smo ja i daVinci bili 5 minuta u Novom BGu i neko nas je odma pitao jel to Teddy!? hhehe....rekla sam da nije, ali znam ko je preko foruma i slika...posle sam razmisljala kako to mozda cudno zvuci nekome ko nema ekipu sa neta.... :think:
Inace imam problem sa davincijem. Pokusacu sve da objasnim. Sad je 2 godine star. uvek je bio dobrica prema drugim kucama...socijalizovan je od malenog. u park smo cesto isli (svaku noc) i lepo je trckarao i vijao se i igrao sa drugim kucama....ali davinci ima OBSESIJU sa stapovima, lopticama...i jako voli da mu se baca pa da donese ljudima...sto znaci kad se igra smetaju mu druge kuce (nebitno na pol) ja sam UVEK njega opomenula kad je zarezao/napao druge koje su hteli/ ili prisli blizu stapa. proslo je celo leto i ja sam odustala :dash: jednostavno sam skontala da jedino je da nebacam u drustvu...i cak da smanjim to bacanje generalno i kad smo sami ....da on malo zaboravi na loptice/stapove....te dve reci nesmem ni da spomenem ispred njega jer on nemoze jadan da se smiri pola satai ne odustaje samo ide ispred i baca stap....jadan...to njega cini strenog a ja mu nedam :( ali sta da radim kad on postane jako agresivan....nije na ljude ali na pse i kucice i to odma napada....
E sad situacija je jos gora....sad ne bitno da li je stap u pitanju on vise ne podnosi muzjake....vise ga ni nepustam sa povoca jer stvarno mi nije sve jedno...ne zelim da se tuce...mnogo ljudi su mi rekli da su skotski ovcari agresivni prema drugim psima cak i ljudima...uvek sam rekla da ih je neko slagao...ali sta sad da kazem? sad se i ja pitam...jer davinci poseban slucaj? da li ce ovo proci??!!! ja iskreno se nadam...ili cemo morati na kastraciju....ali opet to mi negarantuje da ce on biti :cool: joooooj pomagajte ljudi necu ljudozdera!! hehe ali stvarno nije mi sve jedno....

Maroochka,mislim da treba da pronadjes broj nekog dresera i da se posavetujes sa njim,jer mislim da je to u domenu dresure. Ima mnogo dresera ciji su brojevi telefona dostupni na raznim forumima,ili na google-u, i mislim da bi svaki od njih bio mnogo kompetentniji od bilo koga ovde ,a to bi ti bio na najkraci i najefikasniji nacin ka resenju problema! Nadji dobre i prave informacije!
Zelim ti uspeh!

P.S. Jednom sam i ja blizu hotela Jugoslavija,setajuci kejom sreo tog Tedija. Zaista je lep pas!

a ja sam pre neki dan kod bivseg 4. opstinskog, preko ulice, videla jednog odraslog skota i jedno stene. pa sam se pitala ko bi to mogao da bude? :eek: a nije bila prilika da pretrcavam i da smaram vlasnika.

elem, Maroochka, tvoj DaVinci je preslikan moja Megi. nista u tvom opisu ne bih dodala. ja sve to resavam na nacin da bacam lopticu/stap samo u drustvu pasa, za koje znam da ti psi moju Megi nece primecivati. pojavi li se pas, bilo zenka, bilo muzjak, odrastao pas ili stene, koji bi da dele njenu igracku, Megi padnu roletne na oci i zivotom brani svoju igracku. Zakljucak: pas koji ne pita sta kosta da sacuva svoje. Moja velika sreca sto se rukovodi krilaticom: svoje ne dam, tudje necu. inace da jos i otima tudje, ja bi verovatno poludela.

i ja sam sama sebi postavljala mnogo pitanja u vezi sa ovime, cak i ovde na forumu, ako se dobro secam... ali kad sam na kraju skapirala u cemu je stvar, resila sam tako sto je sklanjam iz drustva, gde bi moglo da dodje do konflikta. njoj je sve jedno da li se juri sa drugim psima, ili sa mnom i lopticom. zapravo, ako se ona pita: ja i loptica smo apsolutno prvi i verovatno jedini izbor!

a to sto oce da se pobije sa drugim muzjakom, ja tu ne vidim nista neprirodno. mozda je pas naprosto dominantne prirode, koji zeli da istera svoje i da pokaze ko je gazda u parkicu/na poljani/avliji... to je tako normalno kod muskaraca :per: samo je pitanje kako to pokazuju: na ferku, tj pesnicama, nozevima, vatrenim oruzjem, verbalno... znas vec kakvi su muskarci :zcepanje:

Back