Školska takmičenja

I zna li se za matematiku od koliko poena se ide na drzavno? U Nisu najveci broj poena je 84, ja imam 59 i 8-mi sam na listi, ne znam idem li dalje (isto 8. razred)...

Za to mora da se sastane republicka komisija i da odredi granicu...
E sad da me ubijes ne mogu da se setim da li je princip jedinstvena granica za sve ili po okrugu prolazi odredjen broj ljudi!

Ako je ovo prvo u pitanju mislim da su ti sanse male zbog 8. razreda pri matematickoj gimnaziji...
Ali nikad se ne zna! Ako imas sanse da na nesto ulozis zalbu uradi to ;)
Drzim ti palceve! :D

Da li ko zna za takmicenje kengur bez granica?!Koje su nagrade?

Pokusaj da odes na sajt drustva matematicara http://www.dms.org.yu/ tamo sigurno postoji nesto za kengur a ako nema nista o nagradama imas kontakt pa ih pitaj ;)

Poslednja izmena:
Za to mora da se sastane republicka komisija i da odredi granicu...
E sad da me ubijes ne mogu da se setim da li je princip jedinstvena granica za sve ili po okrugu prolazi odredjen broj ljudi!

Ako je ovo prvo u pitanju mislim da su ti sanse male zbog 8. razreda pri matematickoj gimnaziji...
Ali nikad se ne zna! Ako imas sanse da na nesto ulozis zalbu uradi to ;)
Drzim ti palceve! :D

Hvala na odgovoru,

Obicno idu prvih 15 iz okruga, ali nisam siguran. Ulozio sam zalbu, mislim da su mi skinuli 4 poena na jedan zadatak, ali videcemo.

Zanima me iz ostalih okruga kako su prosli, koji je najveci broj poena. Ili makar da li znate u kojim su skolama bila takmicenja iz ostalih regiona (ja sam u Nisu) pa da vidim na njihovim sajtovima. Ali nije ni vazno, ionako cu uskoro da saznam :)

Hvala

Hvala na odgovoru,

Obicno idu prvih 15 iz okruga, ali nisam siguran. Ulozio sam zalbu, mislim da su mi skinuli 4 poena na jedan zadatak, ali videcemo.

Zanima me iz ostalih okruga kako su prosli, koji je najveci broj poena.

Hvala

Nema na cemu! :)
Pa onda imas velike sanse ;)
Kad saznas, javi da li ides dalje! ;) :D
Sto se tice 8aka (Beograd) samo ovih iz matematicke ima mnogoooo sa preko 65...Tako da ja ove iz obicnih skola sazaljevam :D

Nema na cemu! :)
Pa onda imas velike sanse ;)
Kad saznas, javi da li ides dalje! ;) :D
Sto se tice 8aka (Beograd) samo ovih iz matematicke ima mnogoooo sa preko 65...Tako da ja ove iz obicnih skola sazaljevam :D

Ne bi bilo fer da puste manje nas iz Nisa zbog Beogradske gimnazije (pa i iz ostalih okruga) jer onda ustvari prave jos jedno republicko. Ja se nadam da ce da puste prvih 15 iz svakog okruga. Ali videcemo.

Svejedno, zna li neko u kojoj je skoli bilo takmicenje iz Beograda (i iz drugih okruga, svejedno mi je), i da li postoji sajt skole? Bas me interesuje da vidim...

Ne bi bilo fer da puste manje nas iz Nisa zbog Beogradske gimnazije (pa i iz ostalih okruga) jer onda ustvari prave jos jedno republicko. Ja se nadam da ce da puste prvih 15 iz svakog okruga. Ali videcemo.

Pa znas kako sa jedne strane cilj takmicenja jeste da popularise nakuk,ali gledaj to i sa druge strane. Nije pravedno da neko iz nekog okruga recimo ne prodje sa 60p. dalje a da neko sa 40 ide dalje zato sto je npr. 1 u okrugu. ;)

Nece pustiti iz svakog okruga po 15 jer ako je princip odredjen broj po okrugu da ide dalje onda se salje srazmerno velicini okruga ;)

Jesi uspeo nesto da uradis na zalbama? :D

Pa znas kako sa jedne strane cilj takmicenja jeste da popularise nakuk,ali gledaj to i sa druge strane. Nije pravedno da neko iz nekog okruga recimo ne prodje sa 60p. dalje a da neko sa 40 ide dalje zato sto je npr. 1 u okrugu. ;)

Nece pustiti iz svakog okruga po 15 jer ako je princip odredjen broj po okrugu da ide dalje onda se salje srazmerno velicini okruga ;)

Jesi uspeo nesto da uradis na zalbama? :D

Ma znam ja to, ali mislim da bi bilo glupo da idu npr. 40 samo iz Beograda. Onda to i nije republicko, ako ce da polovina budu Beogradjani. Onda neka ogranice te iz gimnazija u specijalnim odeljenima da mogu da idu samo 5 iz okruga.

Mozda nece 15 da puste, ali Nis je uostalom drugi okrug po velicini... Ja ne znam kako je bilo prosle godine, tad sam imao 100 poena, pa me nije ni zanimalo.

Ma zalio sam se, ali na sajtu skole jos nema rezulatati, jos je onda stara, privremena rang lista, ne znam zbog cega tako dugo odugovlace... :neutral:

Pa ima samo u beogradu specijalizovano odelje u matematickoj i kao bivsi ucenik matematicke nisam za to da ih ogranice - kolegijalnost,sta da radim :lol: :mrgreen:

Kako? Koliko ja znam oni su do sada trebali vec da posalju podatke drustvu matematicara jer kako sam cula komisija se sastaje ovih dana :think: :confused:

Pa ima samo u beogradu specijalizovano odelje u matematickoj i kao bivsi ucenik matematicke nisam za to da ih ogranice - kolegijalnost,sta da radim :lol: :mrgreen:

Kako? Koliko ja znam oni su do sada trebali vec da posalju podatke drustvu matematicara jer kako sam cula komisija se sastaje ovih dana :think: :confused:

Ma sta su sve trebali da urade pa nisu... Bas bezveze sto odugovlace, evo, po ceo dan samo idem na sajt skole i cekam konacnu listu... Ja mislim da su oni vec pogledali zalbe i sve to, ali mozda cekaju da vide od koliko se ide dalje, pa onda nece da updateuju sajt dok se ne vidi i to...

Pa dobro, svako ima svoje misljenje u vezi toga ko ide dalje, ali zamisli da ne ide niko iz cele Juzne Srbije samo zato sto je Beogradska gimnazija rasturila, pa ih u Beogradu ima po 7-8 sa 100 poena. Kakvo je to republicko ako ne ide niko iz nekih regiona?

;__; Ali sta bude bice, ionako idem na srpski na republicko, al' mi je ipak nekako merak da odem i na matis 8D

BTW, evo da vidis nasu listu iz Niskog regiona:
http://www.brankomiljkovic.edu.rs/takmicenja/matematika/05042009/Osmi.pdf

Ne mogu da verujem da nisam mogao da uradim 2. zadatak. Bio je tako lak >_< Al' nesto mi je tamo stao mozak. A jedan je bio iz matematickog lista, ja sam ga bas radio dan pre takmicenja, ali mnogo je komplikovan, ni napamet nisam mogao da ga naucim. Samo dvoje su uradili taj zadatk skroz do kraja. o_O

Poslednja izmena:
Slazem se da je bzvz...znam po sebi koliko mrzim da cekam rezultate XD

Ma nece sigurno ici samo Beogradjani! U matematickoj 8aka ima oko 30 a sa preko 60 ih ima recimo 22-23 a na republicko mislim da prolazi oko 100 ljudi ;)
Samo bilo bi dobro u tom slucaju da si izvukao jos nekih 6p. i vise na zalbama :)

Poslednja izmena:
Ma jok, nisam proso. Ja sam tek sad video da je izaslo ono obavestenje na DMS-ovom sajtu u vezi toga da idu oni od 65 poena na gore. Cak i da sam izvuko 4 poena, imao bih 63. Mislim da je bezveze, idu samo 5 iz Nisa, a cak 40 iz Begoradske okoline. Mislim, strasno. Samo 30 iz Starog Grada, oni imaju onu super gimnaziju.

Treba da preprave ime Republickog takmicenja na "Beogradsko takmicenje sa jos par dece iz okoline". Onima iz gimnazije su trebali da daju neku "S" kategoriju, ili nesto tako, kao sto je na Engleskom bilo. Stvarno nemam reci.

U vezi sa brojem ucenika po okruzima. Isto je za engleski u osnovnoj. Prvo, takmicenje postoji samo u osmom, nadam se da ce se to uskoro promeniti. A drugo, ako neko i uradi super na okruznom takmicenju (koje je po meni veci bauk od prijemnog na filoloskom), iz Nisha i Novog sada prolazi po 8 ucenika na republicko, a iz Kragujevca dvoje. Svako ko malo poznaje Srbiju, zna da ova dva grada nisu 4 puta veca od Kragujevca.:think:

Back