Realno Nerealan
Aktivan član
- Poruka
- 1.089
Da li ide još ko na Republikansko iz matematike?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A sta treba da bih radio taj rad u centru za talente,da li me za to prijavljuje nastavnik?
Koliko je nivo znanja potreban za takmičenje iz istorije, 1. razred gimnazije? I koji se period istorije radi uopšte?
Koliko je nivo znanja potreban za takmičenje iz istorije, 1. razred gimnazije? I koji se period istorije radi uopšte?
Radi se po pricipu ''svaki detalj koji postoji u udžbeniku mora da se zna, od godina rođenja i smrti Makijalelija do imena majke i očuha Karađorđa'' i slično ...
Ništa izvan udžbenika ne dolazi u obzir. Mučenička pitanja sastavljaju profesori, pa svoje predloge šalju društvu ''Stojan Novaković''.
Mislim da nece biti bas takve gluposti. Ima tako svakakvih debilizama, pitanja koja su u jednom redu u knjizi od 313 stranica o.O , ali valjda nece ici u ekstrem. Btw. Odakle si, koliko si poena imala na okruznom?
Ja ne mogu da verujem.
http://drustvosj.fil.bg.ac.rs/index.html
Ja sam bio drugi u regionu i ne mogu dalje?! STA?! Ko je imao 18 i vise u trecoj godini, kad su svi uradili ocaj?!![]()
Ne takmičim se više iz istorije.To sam radila dok sam bila u osnovnoj školi sve tri godine.
Baš takve gluposti su i bile.Ako si se takmičila u osnovoj, znaš i sama. Ovo za Makijavelija je bilo postavljeno na republičkom takmičenju za 7. razred pre tri godine, a ovo što rekoh za Karađorđa u 7. razredu na okružnom takmičenju, takođe, pre tri godine. Kada sam bila osmi razred, na republičkom takmičenju je bio zadatak povezivanja igrača sa klubovima u kojima si igrali. Nikad čula za sve te likove
![]()
Moje je mišljenje da je takmičenje iz istorije jako dobro organizovano, posebno republička takmičenja, mada se pre dve godine dogodilo da su dali srednjoškolcima ištampana i pitanja i odgovoreU pricipu, ta trodnevna ekskurzija je jako dobra posebno ako si iz Beograda, a ja to jesam. Da nije vredno bubati sve te informacije koje oni nameću, uvidela sam, i više nikad se ne bih takmičila iz istorije. Potpuno sam se okrenula prirodnim naukama, posebno prema fizici, koja je oduvek bila moja velika ljubav.
Radi se po pricipu ''svaki detalj koji postoji u udžbeniku mora da se zna, od godina rođenja i smrti Makijalelija do imena majke i očuha Karađorđa'' i slično ...
Ništa izvan udžbenika ne dolazi u obzir. Mučenička pitanja sastavljaju profesori, pa svoje predloge šalju društvu ''Stojan Novaković''.
E tako je bilo i iz biologije kad smo mi pregledali jedne godine... Dok đaci rade mi pregledači sedimo u zbornici i gledamo testove da vidimo kakva su pitanja (odgovore nam daju tek kad takmičenje završi, da ne bi neko otrčao da izdiktira đacima). Pojavi se neko pitanje o nekoj mučenoj biljčici čija se sličica nalazila šćućurena u nekom kvadratiću teksta u zabačenom ćošku jedne stranice (to je onaj Lakušić-Jovanović udžbenik gde je sve u kvadratićima koji su cik-cak na strani) recimo ispred/iza/iznad naslova te lekcije, a zove se npr. vodnjača ili tako neko glupo ime, s tim što je ja znam kao volovod (jer mi je bilo smešno kad sam pročitao što zvuči kao vodovod), a oni su stavili meni nepoznat sinonim. Biljčica na toj slici je stvarno jadna i neugledna, izgleda kao par listića i grančica; ja nisam imao pojma da se ona POMINJE u udžbeniku. Na svu sreću su neke prisutne nastavnice ODMAH rekle: "to je strana 32 (ili koja već), gore desno, iznad naslova", i otvore knjigu na toj strani i nađu.
Ja sam treca godina, prvi put se takmicim, stvarno je nemoguce gradivo. -.- Idem i ja na fiziku od 6.![]()
Tnk you.steeef
tako mi je zao :/
Čekaj... Znači meni je u suštini džabe svo znanje ovako sa strane iz istorije, samo treba da naučim ceo udžbenik napamet i imam 100 bodova?![]()
Čekaj... Znači meni je u suštini džabe svo znanje ovako sa strane iz istorije, samo treba da naučim ceo udžbenik napamet i imam 100 bodova?![]()
Ima li neko da je u osmom razredu isao na takmicenje iz engleskog,moze li da mi prenese utiske?