Škole za jezike

ja sam isla u britanika skolu na engleski odnosno britanicca valjda se tako pise. meni je bilo odlicna nastava. odgovaralo mi je to sto je nastava svaki dan pa brze ide. profesorke su temeljne, i radi se veliki obim gradiva. ali sam poludela sto nema gde da se parkira!!!!

Cao svima :), imam zelju i potrebu da istovremeno ucim dva jezika (engleski i spanski) ili (engleski i nemacki), engleski sam beginner, a ova dva nzm nista. E sad, cuo sam neke price da nije dobro istovremeno uciti vise jezik i sl., ako su u pitanju srodni ili nesrodne, ne secam se tacno. MOLIO BIH VAS da mi iznesete svoja iskustva i misljenja u vezi istovremenog ucenja 2 jezika, i koja je varijanta bolja, s spanskim ili nemackim, imajuci u vidu posao ekonomiste. HVALA :D

Ja ne znam kako ste vi onda zavrsili srednju skolu , ako je nemoguce uciti 2 strana jezika :roll:
Naravno da je moguce . Uzmi engleski i nemacki :D , imaju dosta slicnih reci , koje je malo drugacije izgovaraju . Npr. engleski water , nemacki wasser itd.

Cao svima :), imam zelju i potrebu da istovremeno ucim dva jezika (engleski i spanski) ili (engleski i nemacki), engleski sam beginner, a ova dva nzm nista. E sad, cuo sam neke price da nije dobro istovremeno uciti vise jezik i sl., ako su u pitanju srodni ili nesrodne, ne secam se tacno. MOLIO BIH VAS da mi iznesete svoja iskustva i misljenja u vezi istovremenog ucenja 2 jezika, i koja je varijanta bolja, s spanskim ili nemackim, imajuci u vidu posao ekonomiste. HVALA :D

Ja sam jedno vreme istovremeno ucila ruski i grcki i nisam imala nikakvih problema. Gledaj samo da kad vezbas ili radis domaci odvojis posebne dane za engleski a posebne za nemacki/spanski, da ti ne bude previse za jedan dan i da se ne zbunis i pocnes da ih mesas. Takodje, nadji filmove/muziku/tv kanal na jeziku koji ucis i slusaj, nema veze sto jos ne razumes. Srecno :)

Поздрав свим форумашима, нов сам на форуму иако сам се учланио пре скоро две године. Налетео сам на неколико тема на форуму око овог питања, и видео да многи имају некакве књиге за учење руског на српском језику, па бих био вечно захвалан уколико би неко могао да ми пошаље. Хвала унапред.

Juce sam sasvim slucajno saznala da Ekonomski fakultet organizuje kurseve stranih jezika, kursevi traju tri meseca, cena je, cini mi se, manje-vise ista kao u skolama stranih jezika. Interesuje me da li neko ima iskustva sa kursevima koje organizuju fakulteti, ne mora to da bude Ekonomski fakultet nego bilo koji drugi.

Kakva su vasa iskustva, da li ste bili zadovoljni i da li se isplati upisati neki od kurseva koji su u ponudi?

Poslacu link, da biste videli o cemu se radi:

http://edukacija.ekof.bg.ac.rs/kursevi-stranih-jezika/

Za prvo ne sme nista da stoji na drugom mestu.
Bitno je da ti volis jer ako ne volis nikada neces nauciti da pricas dva istovremeno jezika.
Odnosno, po drugim metodama uci drugi jezik za razliku od prvog.
Recimo ako vec hoces da ucis dva jezika istovremeno, engleski uci dok si mlad, trebace ti jer kad ostaris ni nemacki ti nece biti od koristi. :)

Mislim da je dobra skola Anglian, ali i da ima jake cene, puno predavaca su Englezi..takvo je moje iskustvo..savetujem ti da izbegavas skole sa nizim cenama kurseva, jer uglavnom predaju studenti, ili ljudi koji nisu studirali engleski, na primer skola Oskar, vecina zaposlenij je zavrsila duge jezike, a predaju engleski..srecno..

U skoli Oskar svi profesori koji predaju engleski jezik su u potpunosti kompetentni da taj posao i obavljaju. Naime, svi profesori su zavrsili Filoloski fakultet u Beogradu, odsek anglistika. Od ukupnog broja profesora engleskog jezika jedan profesor ima zvanje magistra,a jedan profesor je trenutno na doktorskim studijama. Samo jedan profesor je diplomirao na katedri za italijanski jezik pored cega poseduje i sertifikat CPE (Certificate of Proficiency in English) Cambridge univerziteta (ispit polozen sa najvisom ocenom) koji predstavlja potpuno validnu kvalifikaciju (pored obavezne metodike nastave stranog jezika koja inace postoji kao obavezan predmet na svim katedrama stranih jezika Filoloskog fakulteta) za obavljanje posla profesora engleskog jezika kao stranog jezika u svim zemljama na svetu.

U skoli Oskar svi profesori koji predaju engleski jezik su u potpunosti kompetentni da taj posao i obavljaju. Naime, svi profesori su zavrsili Filoloski fakultet u Beogradu, odsek anglistika. Od ukupnog broja profesora engleskog jezika jedan profesor ima zvanje magistra,a jedan profesor je trenutno na doktorskim studijama. Samo jedan profesor je diplomirao na katedri za italijanski jezik pored cega poseduje i sertifikat CPE (Certificate of Proficiency in English) Cambridge univerziteta (ispit polozen sa najvisom ocenom) koji predstavlja potpuno validnu kvalifikaciju (pored obavezne metodike nastave stranog jezika koja inace postoji kao obavezan predmet na svim katedrama stranih jezika Filoloskog fakulteta) za obavljanje posla profesora engleskog jezika kao stranog jezika u svim zemljama na svetu.

Iskreno meni to sto je neko diplomirao anglistiku na Filoloskom fakultetu u Beogradu... Naravno to ne znaci da nema ljudi koji su strucni nakon tog fakulteta ali ima i onih drugih...

Da li neko zna za ovu Lozanov metodu ucenja ?

Najbrža, najjednostavnija i najefikasnija metoda za učenje stranih jezika po nobelovcu doktoru Georgiju Lozanovu. Uz pomoć Lozanov metode strani jezik učite minimum 5 puta brže, štedite i vreme i novac a strani jezik garantovano progovarate!

Ubrzano učenje stranih jezika po Lozanov metodi

Metoda po dr Lozanovu opisana je kao najuspešnija metoda u celom svetu. Po metodi doktora Lozanova strani jezik učite minimum 5 puta brže i štedite 5 semestara. Svet u kome će živeti naša deca menja se 5 x brže od naših škola. Uzmimo za primer vedsku matematiku. Deca u ruskim školama već uče 10 puta brže matematiku u odnosu na klasične sporovozne metode. Za 1 godinu učenja nauče kao naša deca za 10 godina u klasičnom školstvu.

Procenat naučenog gradiva po metodi dr Lozanova je između 90 i 95% i po kursu progovarate preko 2.500 reči. Neki od naših polaznika su čak reči brojali i zapisivali ih u svoje lične rečnike. Posle prvih 30 ili 40 časova progovarate i primenjujete preko 2.500 reči. 30 i 40 školskih časova se završava u periodu od 5 do 10 nedelja. Preporučujemo Vam 60 ili 80 časova (2 nivoa) da bi se dobila jedna celina. To znanje će Vam dobro doći za snalaženje bilo gde u svetu.

Savremeno doba ima ne tako prijatnu alternativu. Ljude koji su otvoreni prema novim znanjima očekuje svet prilika, dok one koji se slepo drže starih verovanja i načina učenja u budućnosti očekuju nezaposlenost, očaj i siromaštvo, jer poslovi koji su vekovima postojali polako nestaju. Novi načini i metode učenja hitno su potrebni za dobrobit svih ljudi.

Učenje je proces koji traje ceo život. Oni koji se ne usavršavaju i koji ne znaju – postaće oni koji nemaju. Ovde je zastupljen zdravorazumski pristup – oslobodite se dogme učenja po tradicionalnim metodama, okrenite se najboljem pristupu od svih i otvorite svoj um za inovacije. Pre početka učenja zajedno postavljamo cilj: progovaranje minimum 2.000 reči. Postavljeni cilj svaki put premašujemo! Novi model učenja je: kako učiniti nemoguće mogućim. I mi taj model primenjujemo.

Doktor Georgij Lozanov prepoznao je sledeće:

Lične stilove učenja
Pozitivan uticaj muzike – barokna muzika čini da se leva i desna moždana hemisfera sjedinjuju i pruža gotovo 100% – tnu efikasnost učenja. Klasična muzika otvara emocionalna vrata ka super pamćenju.
Važnost promene dinamike nastave na svakih 10 minuta – na taj način se pažnja polaznika konstantno zadržava na najvišem nivou.
Ulogu profesora – moderatora – suštinu da profesor napusti ulogu predavača i postane motivator, trener, aktivator koji će prvenstveno polaznike osloboditi straha od progovaranja stranog jezika, i koji će svakom polazniku vratiti samopouzdanje putem podsticaja da na časovima punim pozitivne atmosfere SAM uči kroz igru i zabavu. Atmosfera ispunjena zabavom proizvodi mnogo lične kreativnosti.
Šta je to što čini učitelja velikim? To je sposobnost da učeniku pomogne da uči sam, da zasniva većinu učenja na “nesvesnom” – pozitivan stav, ton govora, jezik tela, plakati i uredjenje prostora neki su od vitalnih delovi u procesu učenja, i da se služi jednostavnim rečima i konciznim rečenicama.

O učenju

Vaš čarobni mozak drži ključ Vaše lične revolucije u učenju. Učenje je najzabavnija i najsjajnija igra u životu. To sva deca znaju od rođenja. U to prestaju da veruju onda kada ih stariji uvere da je učenje veoma težak posao. Međutim, pojedinci zadržavaju stav da je upravo učenje jedina igra u životu koja je vredna igre. Te pojedince nazivamo genijima. Razmišljanjem čitavim mozgom, a ne samo levom hemisferom, izoštravaju se sva čula. [/QUOTE]

josh info o ovoj metodi na sajtu skole stranih jezika Mogi

Da li neko zna za ovu Lozanov metodu ucenja ?

Najbrža, najjednostavnija i najefikasnija metoda za učenje stranih jezika po nobelovcu doktoru Georgiju Lozanovu. Uz pomoć Lozanov metode strani jezik učite minimum 5 puta brže, štedite i vreme i novac a strani jezik garantovano progovarate!

josh info o ovoj metodi na sajtu skole stranih jezika Mogi

Ma minimum 450x brže, čarobna-super-mega-metoda za.... reklamiranje izvesne škole stranih jezika. Hmm... :roll:

Back