"Skidanje" sa lekova za smirenje NEMOGUĆE?!

Otkud znam. Ja nisam mogla da izdržim,posle dve nedelje sam se vratila na lekove. Pila sam ih posle još godinu dana,i kad je terapeut rekao da sam stabilna i da možemo da počnemo sa skidanjem,lako i bez krize,postepeno,uspela sam da se skinem sa lekova.
ni ja nisam bila stabilna, ali je najgore što nisu djelovali ..ni bolnička doza velafax,....pa se nakon 10 god vratili i panični napadi.
i sad su u krizi prisutni

ni ja nisam bila stabilna, ali je najgore što nisu djelovali ..ni bolnička doza velafax,....pa se nakon 10 god vratili i panični napadi.
i sad su u krizi prisutni
Panični napadi imaju tendenciju vraćanja u kriznim situacijama. Ključ je naučiti kako ih hendlovati,a ne kako ih sprečiti,jer oni nastaju iznenada i imaju svoj mehanizam na koji ne utiče naša volja.

Dobra domaća hrana, dobra domaća rakija, i nema ni traga od izmišljenih stresova i raznih izmišljenih bolesti.Dobar i redovan seks je takođe dobar dodatak svemu tome.Ne neko muvanje preko nekih mreža i uzaludnog kuckanja poruka i slanja slika, nego kontakt uživo, bez potrebe za ikakvom tehnologijom i elektronikom.Seks jedan na jedan, ako se oboje "kliknu", da se tako izrazim.Kakvi crni lekovi, bež' dalje od te štetne hemije.Ako se na nešto ne nakačiš, nemaš ni potrebe da se sa toga "skidaš".Skidam samo odeću sa sebe čim odem kod svoje drage na "terapiju" koja me oslobađa od svakog stresa i svih briga i cedi mi zadnje kapi svih problema.Posle ide poneka repriza, pa dubok san bez nepotrebnih snova koji samo kvare dobar san.To je prava terapija, a ne lekovi i štetna hemija.Priznajem, popijem malo, ali umereno, pušim domaći duvan, ali radim one stvari bez pardona i skoro pa redovno.Malo nas ovaj turbulentni život i nesinhronizovane smene na poslu koče, ali trudimo se da to dovedemo u neki sklad koliko je to moguće.Uglavnom, poenta je da se ne prepuštamo nikakvoj depresiji, nego da izvučemo što je više moguće od života i od uživanja koje možemo sebi priuštiti.Jednom se živi, život je kratak, pa ga moramo što kvalitetnije iskoristiti.

Pij benzos samo kad dodje do napada. Mislim na ove jace.. U principu nema svrhe piti bez napada...
izgleda da nema , a dg. GAP i umjerena ( ne minor) depresija...nisi nikako u pravu ali hajde....da su bili samo panični, to bi se zaustavilo još pre 22 god....a ne dg Anxs depresivni--- s tim da ja vidim i znakove i okp ...možda i borderline, ali bi to dr već stavila, a psiholog jeste -granična ORGANIZACIJA LIČNOSTI i PERFEKCIONIZAM I ANALITIČNOST I IZNAD PROSJEKA IQ .....
-----------------------------za panične mi ništa ne treba--------znam ih sama riješiti

izgleda da nema , a dg. GAP i umjerena ( ne minor) depresija...nisi nikako u pravu ali hajde....da su bili samo panični, to bi se zaustavilo još pre 22 god....a ne dg Anxs depresivni--- s tim da ja vidim i znakove i okp ...možda i borderline, ali bi to dr već stavila, a psiholog jeste -granična ORGANIZACIJA LIČNOSTI i PERFEKCIONIZAM I ANALITIČNOST I IZNAD PROSJEKA IQ .....
-----------------------------za panične mi ništa ne treba--------znam ih sama riješiti
Mnogo su te istripovalli psihijatri... zapatila si skoro sve dijagnoze...

Mnogo su te istripovalli psihijatri... zapatila si skoro sve dijagnoze...
ne, imala sam ja i 23 hirurške operacije i 2 karcinoma in situ i ovo...ako hoćeš mogu ti i o endokrinologiji, abdominali, ginekologiji..ne samo oko ovoga.
Niko me nije istripovao, već želim biti upućena--što je možda loše , ali eto imam i dokaz za dobro kad mi je dr. dala Velafax visoku dozu i lamotrigin, pa me počeo bacati u maniju, a ona rekla, joj pa i mene bi, greskom upisali 50 mg latrigila umjesto 25...... nekad je i dobro biti upućen a ne samo slijepo slušati dr. , pogotovo ne psihijatre----najneistraženija oblast !

Dobra domaća hrana, dobra domaća rakija, i nema ni traga od izmišljenih stresova i raznih izmišljenih bolesti.Dobar i redovan seks je takođe dobar dodatak svemu tome.Ne neko muvanje preko nekih mreža i uzaludnog kuckanja poruka i slanja slika, nego kontakt uživo, bez potrebe za ikakvom tehnologijom i elektronikom.Seks jedan na jedan, ako se oboje "kliknu", da se tako izrazim.Kakvi crni lekovi, bež' dalje od te štetne hemije.Ako se na nešto ne nakačiš, nemaš ni potrebe da se sa toga "skidaš".Skidam samo odeću sa sebe čim odem kod svoje drage na "terapiju" koja me oslobađa od svakog stresa i svih briga i cedi mi zadnje kapi svih problema.Posle ide poneka repriza, pa dubok san bez nepotrebnih snova koji samo kvare dobar san.To je prava terapija, a ne lekovi i štetna hemija.Priznajem, popijem malo, ali umereno, pušim domaći duvan, ali radim one stvari bez pardona i skoro pa redovno.Malo nas ovaj turbulentni život i nesinhronizovane smene na poslu koče, ali trudimo se da to dovedemo u neki sklad koliko je to moguće.Uglavnom, poenta je da se ne prepuštamo nikakvoj depresiji, nego da izvučemo što je više moguće od života i od uživanja koje možemo sebi priuštiti.Jednom se živi, život je kratak, pa ga moramo što kvalitetnije iskoristiti.
brt pa ti si navučen ..ne na lekove al na duvan.. štetno je i jedno i drugo

Prilozi

• Screenshot_20221228-182922_Chrome.jpg
    Screenshot_20221228-182922_Chrome.jpg
    102,2 KB · Pregleda: 17
Pa nije baš komforno znati da "ne bi mogao prestati tablete, jer bi umro" i sl.
Meni klonazepam nije djelovao vise....
Sretna Nova godina svima 🥳🥰
3.dan u krevetu, ovo je pakao od skidanja , moram do dr.a takav blok u glavi da neam pojma je li vruce, hladno....pored svih fizickih senzacija, i opet najgori simptom anksioznosti- meni najgori, - derealizacija hbn
Morat cu bolovanje

Šetam internetom da vidim šta sadrži koji lek.
Počeo sam od ukucavanja u Google sa "Rivotrilom" koji je meni bio prepisan, nisam osetio nikakve tegobe kad sam ga iznenada bacio.

I tako, sastav po sastav, čista znatiželja i naletim na ovo i šokiran se. Mislio sam da je bolje da postavim temu na pdf psihologija a ne na pdf zdravlje jer me u suštini zanima šta mislite, koliko ste jaki psihički i šta mislite da li je ovo istina i da li poznajete nekoga ko se sa benzosa skinuo.

Eto toliko.
A jesi presao na nesto drugo poslije rivotrila?

Ja lično znam lika koji je od pre neki dan počeo da radi kao konobar u Crnoj Gori i doktor mu je prepisao "Rivotril" da mu se ne tresu ruke. (Eto koliko je lako doći do čega hoćeš)
I sad će bez veze da guta to.

Na internetu piše da se "Rivotril" daje protiv epilepsije. I još neki lekovi su primarno namenjeni epileptičarima. To me dodatno zbunjuje.
Najcesce prepisivan lijek kod panicnih napada i generalizovane anksioznosti

I da i ne. Teže je "skinuti" se sa lekova nego sa ...pa, zavisi i koji su lekovi u pitanju. Drugačije se vežu za receptore, i ne bi bili "lekovi' nego "droga" da su droga. U tome je problem.
Heroinski zavisnik će u manastiru da se "skine" bez ičega za nekih 15-ak dana. Metadonski zavisnik će "da rodi mečku" dok skine poslednji kubik a i heroin i metadon koriste osobe "da im bude lepo", mislim nemaju dijagnozu.
Ljudi na tabletama imaju dijagnozu i često je skidanje nemoguće. Tablete ga drže koliko toliko "normalnog".

Ako je iole normalan, mislim da opet ne može tako lako, naročito ako koristi 10-15 godina. Možda i može, ali to "spuštanje" bi trajalo onda godinu dana. I pitanje je da li bi ta osoba mogla da funkcioniše uopšte.

Tablete za smirenje su takvo zlo, zato sam i preneo tekst ovde, da ljudi pročitaju i da ne ulaze u tu priču, bolje popiti čašu vina ili pivo ako se uznemiriš nego uopšte počinjati sa ovim.
Da vidis koliko su zaista benzosi zlo, idi na Ashton manual, prirucnik za skidanje, iskustva, samoubistva u krizi, lezanje u krevetu po 2 god ja nisam smjela citati dalje...a odlican je ko se skida. I ja sam se skinula s klonazepama nakon 20 god i takve krize, pakao imam sad, nekad danima u krevetu

Ja po 3 put pokušavam da se skinem sa bromazepama
Od uspeha beležim :
1. Ne govorim sa ženom već 4 dana
2. Samim tim sam uskraćen za neke stvari , što me čini još živčanijim
3. Uspeo sam da opljujem meni jako drage osobe na forumu i to me nervira
4. Starom i dobrom klijentu sam rekao možemo raditi samo po mojim uslovima i dinamikom koja meni odgovara ( što se kosi sa lojalnošću)
Da li je ostavljanje Bromazepama toga vredno ???

Zašto se setih stihova Bore čorbe :
...........
"I hteo sam da pobegnem
Za prvom flasom da posegnem
Iz flase dobro da potegnem
Da zaboravim"
..............

Evo i mačak me nervira , sedi ispred mene i pilji u mene ,čeka oću li krenuti prema kuhinji ! Ljiga , prodao bi me za šaku granula :hahaha1::vudu:

Poslednja izmena:
Ja po 3 put pokušavam da se skinem sa bromazepama
Od uspeha beležim :
1. Ne govorim sa ženom već 4 dana
2. Samim tim sam uskraćen za neke stvari , što me čini još živčanijim
3. Uspeo sam da opljujem meni jako drage osobe na forumu i to me nervira
4. Starom i dobrom klijentu sam rekao možemo raditi samo po mojim uslovima i dinamikom koja meni odgovara ( što se kosi sa lojalnošću)
Da li je ostavljanje Bromazepama toga vredno ???

Zašto se setih stihova Bore čorbe :
...........
"I hteo sam da pobegnem
Za prvom flasom da posegnem
Iz flase dobro da potegnem
Da zaboravim"
..............

Evo i mačak me nervira , sedi ispred mene i pilji u mene ,čeka oću li krenuti prema kuhinji ! Ljiga , prodao bi me za šaku granula :hahaha1::vudu:
Tragikomično, ne znam da li da se smejem ili da plačem, pa bolje je smejati se.
Ja sam počeo smanjivanje sa "Ksalola" i uopšte nije toliko strašno koliko su me svi plašili.

Štaviše, ovaj forum mi je pomogao, neko mi je dao savet da skidam po 25% nedeljno i to i radim.

Ako ti je to suviše brzo, skidaj 25% mesečno, to sam u prvom mesecu radio.

Nemoj naglo.

Back