SKIATHOS ali stvarno!

sto se tice rezervacije....mislim,da nije potrebna do sredine jula.a u svakom slucaju se karta kupuje u luci.mada,postoje informacije....da neke agencije prodaju karte u beogradu.proverite to. to sam pitao u luci volos...i rekli su mi da je moguce,ali sumnjaju da je neko preuzeo program "seawaysa" zbog par stotina karti....mozda je najbolje, kada krene prodaja on-line preko net-a da platite na taj nacin i samo je podignete u grckoj...mada,su je prosle godine u full-u sezone stopirali zbog guzvi....i da dodam,(informativno) vezano za guzve: juce su moji prvi gosti,koji dolaze 01.06 vec dobili vize a sa pasosima (ko vadi nove) je poprilicna guzva....zato,ne cekajte maj,jun......"ne postoje hitni poslovi....postoje samo ljudi,koji su zakasnili".

Poslednja izmena:
Dobar suvlaki i giros - "No name" (tu ima puno lokalaca), nalazi se u ulicici koja izlazi na ulicu Papadiamandi kod zlatare, tu je mali market...ima stolicice i malo je zavuceno, ok je...preporucujem...
Nije los giros u "Neonu" (mislim da se tako zove), vislje u ulici Papadiamandi
"Cak Bam" nisam isprobao...

tako je "agistros"...nisam "no name" stavio na spisak jer je pitanje bilo,koji su povoljni lokali po ceni,usluzi.... u "no name" odem licno vise puta ("lokalac") jer im je giros izvrstan ali zato sto i oni zive na skiatosu iako su iz katerini(to ima neku "tezinu" na ostrvu).inace,oni prvi rasprodaju giros uvece,ali odnos prema svim gostima je isti.nema popusta-nema gratis.takodje...mozda neko i obrati paznju,da ima girosa od 150 grama ali i od 250grama ali i od 2.00 evra,2.30 evra i 2.50 evra. u cak-bam prosle sezone je jedini giros bio celo leto 2 evra i povrh toga,pita ne moze da se zatvori od mesa i dodataka.ali zato neki girosi na skiatosu lice na fisek sa semenkama. opusteno.....obratite paznju i na to :heart:

16-26 jun 2008, vreme je bilo odlično. Danju 30+, noću oko 22, tako da se lepo spavalo i klima nam nije bila potrebna.
Tokom našeg boravka, je ostrvo počelo da se popunjava(dođoše Goldi Hon u Kurt Rasel :) ).
Na plaži Mikros Aselinos smo bili sami oko 10h ujutru.

Čamac ima da se iznajmi na više mesta. Mi smo ga uzeli na plaži kod hotela Princess Place(ako se ne varam), jer sam na njih prvo naišao kad sam krenuo u potragu iz Troulosa, gde smo bili smešteni.
Došao motorićem do njih, tu ga parkirao, otplovio do Troulosa, pokupio damu i na celodnevno vozanje.
Imali smo prilično mirno more, išli smo do Lalarije, zatim na obližnju plažicu i na kraju bili na Tsugriji.
Rentiranje je od 10-18, ili tako nešto. Najam za dvoje je bio 60€, za četvoro 70€ + benzin(30-35€).
Naši drugari nisu bili za ovu avanturu, tako da je mene i devojku ovo zadovoljstvo koštalo ~100€.
Ali, vredelo je svakog evra.
Evo i jednog linka:
http://www.stefanosskischool.com/boat_rental.htm

Haahaa :)
Bili smo prvog dana i poslednjeg, kad smo izašli iz sobe i čekali da bus dođe da nas pokupi.
Plaža je lepa, ali nas mesto nije držalo, svaki dan druga. Na glavnoj uluci, kod skretanja za plažu ima minimarket za prvu pomoć, veće kupovine smo rešavali u gradu.
Inače iz Trulosa vodi asfaltirani put direktno na drugu stranu ostrva, na Aselinos plažu.
Preporučio bih kupovinu TOPOGRAFSKE karte, za 5€ koja ima najviše detalja.
Evo i karte koju sam ja studirao(pripreme u Beogradu) dok se nisam dokopao TOPO karte:
http://www.maistralistudios.gr/images/skiathos_map_bus_en.jpg

aleksandar777

"vidim" ja tebe opet iduce godine na skiatosu...:bye:. da napomenem i nesto u vezi iznajmljivanja camaca: stavio si link mog prijatelja Stefana-koji je extra dobar momak,dodao bih da je najbolje iznajmiti camac kod tih ljudi koji imaju registrovanu delatnost-na plazi i obavezno saslusatri njihove savete.ne moze se uvek camcem na lalariju!!! vecina njih cak i zabranjuje!! na kukunariesu za iznajmljivanje imate Dimitrisa(ima baner na mom sajtu),na ag.paraskevi-vlasnika vile "mary-angela" gde je smestaj nase agencije(iskoristite to da dobijete bolju cenu),na "facebook" imate ime "Panagiotis Dioletas"koji vec ima neke rezervacije od nasih turista za camce...u stvari na svakoj vecoj plazi je bar po jedan.za camac do 30 ks nije potrebna dozvola..sto se tice geogr. karti : ko ide avionom ima na aerodromu free,moji gosti takodje dobijaju topografsku skiatosa + dvd film,ostali...trazite uz auto kad iznajmljujete,oni koji ne iznajmljuju-pitajte za cenu auta ;)....i usput za kartu.vecina ce vam dati free...ne morate bas sve placati..

Poslednja izmena:
Nostalgija.....
Ove godine ćemo do Egipta, ali stalno se vraćam na ovaj forum :)

Otići na Skiatos a ne obići ga(mi smo skuterčićem) je velika šteta.

Ovde ima par stotina fotografija sa Skiatosa, da vas učvrste u nameri da odete na ovo divno mesto:

http://picasaweb.google.com/aleksandar777/Skiathos2008Part1#
http://picasaweb.google.com/aleksandar777/Skiathos2008Part2#

Pozdrav svima!

Aleksandre,upravo sam pogledala tvoje slike i skrenula s'pameti. ja i decko u julu prvi put idemo na skijatos,ne mogu da docekam. ja sam vec zaljubljena u ovo ostrvo.ovoliko se nisam radovala i iscekivala,ni kad sam isla na Rodos. SKIJTOSE stizem juhuuuuuuuuu

aleksandar777

Hvala:super:

Samo još jedno pitanje: Pošto treba i ja da budem smešten na Troulosu (u vili Zaharo), kakvi su utisci sa te plaže ?

Plaza Troulos je lepa, jedna od boljih u tom delu ostrva. Ne treba ocekivati da je Troulos mesto, to su apartamni, par hotelcica, dva-tri marketa (jedan malo veci), blizu je pumpa, oblast je lepa, dobar izlaz na suprotnu stranu ostrva. Jedini grad na ostrvu je sam Skiathos ili Hora. Smatram da je najbolje biti smesten u oblasti Kukunaries, najbrzi pristup velikom broju dobrih plaza, a auto za grad. Ako ste u gradu trebate auto za plaze, ide bus ali nije to to...Skiathos je..promena plaza...setnje kroz prirodu, ima prilicno i divljine, zatim clubbing na plazi, pa grad, manastiri, obavezno Kastro (lepo od Aleksandra da je fotografisao tekst o istoriji Kastra), izleti - od Lalarije, Tsougrie do drugih Spoarda ili Peliona, provod nocu...znaci Troulos bi bila baza.
Vezano za mape...vec pisao...mapa od 3 evra ne valja...bolja je ona od jedan ili od pet evra, i veoma je dobro pripremiti se (kao sto Aleksandar rece) pre odlaska.

Poslednja izmena:
Kola nismo, još smo se u Beogradu videli na skuteru sa vetrom u kosi :).
Toliko ima skutera, da nešto ne verujem da nestaju, ali siguran sam da Mobilni ima više informacija o nestajanju skutera.
Doručak: Kesa Tropical muslija poneta iz Beograda, jaja, šunka i sl., 1-2 puta u restoranu...
Ručak: Obično negde na plaži u nekoj taverni
Večera: grčaka salata u količinama
Poneli smo i nekoliko kesa testenina, one što imaju i sos u sebi, samo baciš u vodu i gotovo za 5 min.

Pre mesec dana iz dvorista (2.5 metara od vrata kuce) su lokalni maloletnici ukrali piadjo scoter mom sinu,poskidali neke sitnice i ostavili ga kod tenis cluba...i takve pojave se desavaju periodicno(max 2-3 puta godisnje). ALI UVEK se to desava mestanima od strane mestana (citati: napaljeni i bezobrazni klinci)...kao u celom svetu sto se desava.turista je zakon za mestane...jos nisam cuo da je ukraden scoter iz rent-a -car agencije,dok se pricalo 97-98 godine,da italijani imaju obicaj da uzmu tudji scoter,voze se dok ima goriva i gde se ugasi tu ga i ostave(ali,mislim da je i to "prica"..).sada.....svi scoteri su novi i bez original kljuca(koji zakljucava volan) tesko da ga moze neko tek tako pokrenuti. sansa da vam ukradu iznajmljeni scoter (koji ima reg. broj firme i nalepnicu iste) je ravna sansi...da se desi zemljotres dok ovo citate.... generalno,kradja je retka pojava na skiathosu,mozda i zato sto je ostrvo premalo da bi se lopov sakrio.druga prica je sta se desava u samom objektu gde su smestani turisti,jer nisu svi dosli na skiathos da potrose novac-neki bi i da "zarade"(ovako mi je receno prosle godine u policiji,povodom jednog slucaja).zato savetujem isto sto i engleski tour-operateri:kada izlazite i ostavljate otvoren prozor ili balkon: novac i vredne stvari ponesite sa sobom,stavite u sef ili ostavite na recepciji-kod domacina.......

:lol ok hvala na savetima..nego koje su plaze sa sitnim peskom i bez stena u moru tj.da i u moru bude samo pesak:roll::lol: a da nisu one zabacene sto moram camcem do njih:roll:..???Alexandre prelepe su ti slike vidi se da si avanturista..nego jel istina da je u sezoni vec ujutru guzva na plazama ....dajte preporuku NAJBOLJA PLAZA ZA VAS I ZASTO :rtfm:??ako ima ko i slike mozee:per::whistling:!!

:lol ok hvala na savetima..nego koje su plaze sa sitnim peskom i bez stena u moru tj.da i u moru bude samo pesak:roll::lol: a da nisu one zabacene sto moram camcem do njih:roll:..???Alexandre prelepe su ti slike vidi se da si avanturista..nego jel istina da je u sezoni vec ujutru guzva na plazama ....dajte preporuku NAJBOLJA PLAZA ZA VAS I ZASTO :rtfm:??ako ima ko i slike mozee:per::whistling:!!

Stvar ukusa, zelja...omiljene su mi Agistros, Krifi Amos, tesko je izdvojiti jednu-dve, mozda bi za tebe bila Ambelakia u mirnijoj varijanti, a Banana ako volis zurke i kupanje...

zaista ne bih da stvaram paniku medju onim turistima koji rezervisu direktno kod vlasnika smestaj.. ali osecam potrebu da nesto naglasim i skrenem paznju.naime,kriza u grckoj se najvise oseca kod ljudi koji su uzeli velike kredite i nesto napravili da iste te kredite otplacuju.takvih je mnogo!! kriza je sve izvesnija i evo rezultata: http://www.skiathosproperty.com/new listings.html ovi objekti,do skoro nisu bili u ponudi agencije za nekretnine.sada vec jesu,jer se blizi uskrs i sezona kada potencijalni kupci i dolaze na ostrvo da pazare.a nekih ima i ovde: http://www.wibis.gr Izmedju ostalog,ako se pregleda "listing" sa sajta naci ce se neke vile za koje su na ovom i onom drugom forumu ljudi postavljali pitanja u vezi smestaja.neko ce reci..da je to normalno,(da izdaju dok ne nadju kupca).slazem se i sa tim....ali vecina kupaca su iz velike britanije,pa se postavlja pitanje necije rezervacije ako vlasnik nije vise vlasnik.....Inace,razgovarah sa nekim prijateljima na "facebook" i rekose mi da je jos toliko na prodaju ali nisu na sajtu agencija..pretpostavljam,da je ovako i na drugim ostrvima.u svakom slucaju POD OBAVEZNO budite povremeno u konaktu sa vlasnikom do polaska.....

Poslednja izmena:

Back