SKIATHOS ali stvarno!

kad smo vec kod ove teme i ovog smestaja,nevezano za "popito":kada dolazite prvi dan i imate kofere....na 200m od luke je to skretanje sa velikim usponom(jos oko 100-120m).nalbolje bi bilo da ga ignorisete i nastavite obilaznim oko grada(800-1000m) do table za hotele "dabasis" i "la pichine" te pored njih dodjete ponovo na isto mesto ali sa manjim usponom,tako da ne nosite kofere uzbrdo.....ovo se odnosi na automobile.pesacki prilaz iz grada je bolji.....

Zavisi na kojoj ste plazi i u kom smestaju.postoje hoteli(palas,plaza,trulos bay,esperides....)koji imaju svoje lezaljke i suncobrane-za svoje goste.na nekoliko plaza postoje neki barovi ali ne znam da li imaju i svoje lezaljke.cisto sumnjam,a i da imaju to nema veze sa picem.da bi shvatili treba da znate da je svakog aprila licitacija u opstini,ko ce da dobije dozvolu za izdavanje lezaljki.prosle godine je kukunaries i banana bio rekord-30.000 evra za sezonu.toliko su neki platili za 20-25 lezaljki i suncobrana za 4 meseca.a to treba da plati turista.obzirom da ste to culi....verovatno to neko i radi,ali da je takva praksa-ne.ja licno imam dogovor sa vise vlasnika bazena.....da gosti koje posaljem-dovedem imaju free lezaljke i suncobrane a podrazumeva se da ce konzumirati pice,kafu,sladoled....ali na plazi nema sanse.ma koliko to nekome izgledalo out...ipak je to dobar biznis,sa minimum rashoda.I jedan savet svima:ako ste smesteni blizu plaze,logicno je da cete otici u apartman (rucak,kafa i sl).medjutim,iste lezaljke se izdaju nekoliko puta dnevno.da ne bi ponovo placali,ostavite nesto (ne bas vredno) na lezaljkama.znam ljude koji nose dva stara peskira i majice SAMO ZA TO.Razumem ja grke ali razumem i vas......

Proslke sezone je bilo 5,6,7,8 evra po paru lezaljki i suncobran.sve zavisi od perioda i plaze.naravno da mozete "obeleziti svoju teritoriju" ali van reona gde su za izdavanje.ostavljeno je mesto izmedju ovih za rentiranje.i ima dovoljno mesta-do avgusta....I ne kupujte suncobrane u srbiji od 10-12-15 evra ....kad su u "marinopulosu" izmedju 4 i 6........

upravo javljaju sred.javnog info.....zemljotres "blizanac" na rodosu.u roku od par minuta 5,1 stepeni.inace,juce nacelnik okruga Ahaias(patra,kalamata....) podneo krivicne prijave zbog unosenja panike(najave velikog zemljotresa) protiv nekih seizmologa.nevladine organizacije su delile i besplatne satore.....ta oblast je imala u februaru 15-tak potresa...na skiathosu nismo osetili zemljotres od 2004 god.zato.....:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

evo scenirao sam....sad koliko se vidi.dakle iduci uzbrdo sa obilaznog(od skole,luke) one kuce zaokruzene sa desne strane ne postoje.nakon 70-80 m zaista nezgodnog uspona(retki su koji i silaze leti nizbrdo) skrece se desno i jos 50-tak metara je rania.izlazeci iz ranie moj savet je bio da se ide desno gde je kratak uspo(30-tak metara),pa opet desno i izlaite kod parkinga hotela "la pichine" i odatle birate...desno prema lucxi,centru,aerodromu...ili levo prema plazama,kukunariesu ili opet prema gradu....

iduci iz luke,kod bus stanice ja idem desno a stanujem iza ledja nocnih klubova i u blizini tennis cluba.a avione mogu kamenom da pogodim,koliko mi blizu prolaze.medjutim,vrlo retko slecu nocu... uglavnom popodne.....i ne primetimo ih.

Mobilni, da li je tacno da lezaljke ne naplacuju nego mozes ih koristiti u koliko narucis pice?

Za razliku od Halkidikija na Skiathosu NIGDE nismo naisli na taj fazon-lezaljke i suncobrani za pice. A sto rece Mobilni-isli smo na bazen koji nam je on preporucio(gazdarica Makedonka)gde smo blejali ceo dan...nista ne placas,ali smo pili kafe,pica,jeli sladolede...(sto bi i inace konzumirali i da nismo tamo bili)-a veome je prijatno,cisto,fina muzika... Inace-mi smo uvek u gepeku imali suncobran i ostale plazne rekvizite pa smo negde iznajmljivali lezaljke,kad znamo da cemo ostati duze,a negde koristili svoje asure i suncobrane-za krace svracanje na neku plazu...I uocila sam da Grci mahom ne iznajmljuju lezaljke vec se prostru po pesku,na peskire itd.Dakle imas izbora-meni se cinilo previse da svaki dan dajem 20-30E za nas petoro za te lezaljke,pa plus sladoledi itd..A komplet lezaljki sa suncobranom je bio od 7-9E(najcesce 9)

Ma to sam i ja primetila prosle godine na Tasosu da Grci imaju svoj "pribor"za plazu i da daju pare jedino na hranu a narocito na rucak,a posto mi ostajem duze smatram da je to u neku ruku i bacanje para.Takodje mi se i ta prica lezaljke i pice ucinila malo neverovatna.Kada se na Tasosu nplacivala sto onda ne bi i ovde.

retko rentam ležaljke. na ležaljci mogu da ležim i kući. vruć pesak ima samo na moru :(
a i retko ostajemo ceo dan na istoj plaži.
znam da je već neko pisao o tome, ali ajd da pitam još jednom: treba li da brinem zbog temperature vode polovinom juna? vidim da su plaže peščane, sa pristojnim plićakom, pa kontam, ne bi trebala da bude hladna. više pitam zbog klinca, nego zbog sebe.

pozdrav

retko rentam ležaljke. na ležaljci mogu da ležim i kući. vruć pesak ima samo na moru :(
a i retko ostajemo ceo dan na istoj plaži.
znam da je već neko pisao o tome, ali ajd da pitam još jednom: treba li da brinem zbog temperature vode polovinom juna? vidim da su plaže peščane, sa pristojnim plićakom, pa kontam, ne bi trebala da bude hladna. više pitam zbog klinca, nego zbog sebe.

pozdrav
mozda bi trebalo....ali samo u slucaju ako ides na plaze aselinos,xanemos......i to kad su odredjene struje u pitanju.pored koliosa,trulosa.banane.kukunariesa...........nemas potrebe da istrazujes.od 10-15 maja sva deca se kupaju...neki dan voda je toplija neki svezija.vec polovinom juna je sasvim ok,i za bebe.osim.....ako nemamo neki talas (par dana) hladnog vazduha.....

Mobilni koliko sam ja svatila tvoja kuca je ispod "moje kuce":D,Picemo mi svi zajedno kafu na nasoj ili vasoj terasi:)!Nadam se samo da nas nece buditi avioni :mrgreen:iako ih moj muz dobro poznaje!
...popito mnogo panicis!imas kvalitetan smestaj na lepom mestu i sa lepim pogledom.sad sto je malo uzbrdo...niko i nista nije savrseno.ako stignem u nedelju poslacu moj-nas komsiluk na "youtube" da vidis kako to lepo izgleda.ne bih ja tu stanovao osam godina da ne valja....

Back