SKIATHOS ali stvarno!

Veco,Veco......javio mi se dusan da mi preporuci goste.i njega si mi "odvukla" na lefkadu....ali....secas se za onu" energiju" koju ima skiathos pa se svi vracaju...pre ili kasnije.najkasnije 2010...eto vas opet :super:

Ma mi se to samo zrtvujemo za druge...ostrvo ti je toliko malo da pravimo mesta za one koji nisu nikada bili;) A na vrhu moje top liste "vraticu se jednog dana" nalazi se voljeni Skiathos !:wink:

Ajde sad da malo budem domacica:confused:-da li na Skiathosu ima negde da se kupi ono maslinovo ulje-ali bas onakvo kakvo si nam poklonio?Neki moji prijatelji ce verovatno tamo na letovanje,pa da ih zamolim da mi donesu(najbolje od svih koje sam kupovala i ovde i po Grckoj)

Ma mi se to samo zrtvujemo za druge...ostrvo ti je toliko malo da pravimo mesta za one koji nisu nikada bili;) A na vrhu moje top liste "vraticu se jednog dana" nalazi se voljeni Skiathos !:wink:

Ajde sad da malo budem domacica:confused:-da li na Skiathosu ima negde da se kupi ono maslinovo ulje-ali bas onakvo kakvo si nam poklonio?Neki moji prijatelji ce verovatno tamo na letovanje,pa da ih zamolim da mi donesu(najbolje od svih koje sam kupovala i ovde i po Grckoj)
...takvo ulje se ne kupuje vec se dobija.to je cedjeno na skiathosu....i nema nista drugo osim ono sto je iscedjeno iz masline.to ima i na lefkadi,krfu,kritu...ali ga cede za sebe.pokusaj da dobijes od domacina-domace ulje....ovo sto se prodaje u marketima je pola soja,voda......

E ovako je bilo i prošle godine...Čitala iz radoznalosti o Tasosu.. i na kraju otputovala..Ove godine sam planirala neštio sasvim, sasvim drugačije, iako mi se dopalo...i kao dok ne vidim neku zgodnu ponudu,hajde da vidim šta se piše...i evo čitam već oho-ho...Skoro da sam na ivici da rezervišem...Naravno, ne bez Mobilnog :)

PLEASE:heart:.....ne znam iz kog razloga,ali mnogo ljudi me kontaktira na adresu mr.jeremic@mail.gr sa posledicama da svaki drugi dan praznim inbox.dok na adresi el_grecos1@yahoo.gr primim desetak mail sedmicno.zamoljavam one koji ce da mi se obrate da koriste ovu drugu adresu.a one koji kontaktiraju po drugi,treci put posle pauze od par dana,zamolio bih da me podsete na upit(datum,broj osoba),jer gubim mnogo vremena trazeci u arhivi.naravno da za kontakt preporucujem "skype" pre svega (mile654). Σασ εγχαριστο.:heart:

E ovako je bilo i prošle godine...Čitala iz radoznalosti o Tasosu.. i na kraju otputovala..Ove godine sam planirala neštio sasvim, sasvim drugačije, iako mi se dopalo...i kao dok ne vidim neku zgodnu ponudu,hajde da vidim šta se piše...i evo čitam već oho-ho...Skoro da sam na ivici da rezervišem...Naravno, ne bez Mobilnog :)

Pored toliko :rtfm: agencija ides na "poverenje" :dontunderstand:. Pa takvi smo mi Srbi. Posle nam je neko kriv :frown:

E, a sad zaista moram da se pohvalim...(.ps.jerotije,pre nego sto procitas-sedi i.... primakni casu vode:whistling:).Moji prvi gosti dolaze 25 MARTA :shock:(opet novosadjani) i ostaju 15 dana -u zavisnosti od vremena.(sta rade preporuke:lol:).Drugo:zahvaljujucxi danasnjoj rezervaciji od 12 osoba,uspeo sam da dobijem popust za celu sezonu kod www.christakisstudios.com pa cene izgledaju ovako:jun-35,jul-45,avg-55 Treba da naglasim da pored bazena,bara,restorana,priv.parkinga, postoji i tv ekran 3.5 metrax3 metra za fudbal,filmove i sl.dobio sam i odresene ruke za maj....pa ce biti oko 250evra po apartmanu(ne osobi) za deset dana...takodje,veceras dobijam i "special" cene za izlet na lalariju(jun,jul,avg)....

LEPA I ZANIMLJIVA VEST:upravo sam bio na veoma kratkoj sednici opstine,kojoj je prisustvovalo i preko 200 gradjana, sa samo jednom tackom dn.reda:BROD.Naime,kap koja je prelila casu,je protekli vikend(trodnevni praznik-katara deftera) kada je u volosu i konstantinosu ostalo desetine automobila jer nije bilo dovoljno brodova.gospodi iz atine,je skupo da salju jos jedan brod zbog jerdnog vikenda.pored toga,najavljeno je poskupljenje karti za sezonu.reakcija gradonacelnika i saradnika je bila upravo hitno sazivanje sednice i pozivanje 30-tak najvecih hotelijera da prisustvuju.Diskusija je pocela i zavrsila se komentarom da je sramota da turiste i goste ostrva skiathos,"deru" neki atinjani,sa cenama karti.doneta je odluka da ostrvo skiathos uzme kredit(1 000 000) i kupi dva broda.Od hotelijera je zatrazeno da svoje goste na bilo koji nacin upute ili cenom obavezu na koriscenje tih brodova,kako bi se olaksala i ubrzala otplata kredita.Takodje,bice upucene instrukcije i obavestenje svim tur. agencijama koje posluju na skiathosu.narocito,kad se ima u vidu konkurencija dosadasnje kompanije,koja nije mala.Bilo kako bilo,turisti-posetioci skiathosa ce napokon placati normalnu cenu a ne monopolsku.ovo se narocito odnosi na turiste balkana koji dolaze kolima kao i severne grcke koji svaki drugi vikend dolaze na ostrvo.Gradonacelnik je dobio punu podrsku sa aplauzom i zavrsio sastanak recima:"vidimo se uskoro,sa lepim vestima".Inace,je i sam vlasnik hotela kao i najveceg turistickog broda,koji vozi na skopelos izletnike.Znaci,odose cene karti nadole.......ΕΠΙΤΕΛΩΣ!!!!!

Jerotije, još uvek ne idem nikud..samo "glasno" razmišljam...Naravno da ima mnogo agencija,i tek nameravam da pogledam ponudu.Osim toga i to sa agencijama može da bude mačka u džaku.Šta god odlučila, svakako ću konsultovati Mobilnog, jer živi tamo i može samo da pomogne korisnim informacijama o smeštaju.

Jerotije, još uvek ne idem nikud..samo "glasno" razmišljam...Naravno da ima mnogo agencija,i tek nameravam da pogledam ponudu.Osim toga i to sa agencijama može da bude mačka u džaku.Šta god odlučila, svakako ću konsultovati Mobilnog, jer živi tamo i može samo da pomogne korisnim informacijama o smeštaju.

U pravu si za agencije a i za mobilnog. Covek zna svaki cosak na Skijatosu cim tamo zivi pa je konsultacija s njim i vise nego korisna.

Oni koji uplacuju vlasniku (ili menadzeru) na skiathosu-direktno neka traze "cvrste" garancije da objekat nije bio zahvacen pozarom.deo drustva(za koje nisam imao mesta) su uplatili u vili ..... koja je morala spolja da se kreci zbog gareza.sad je trava u okolini krenula ali izgoreli stogodisnji borovi strce u nebo,pa nije lepa slika.nije ni meni prijatno,ali nisam "medium".....ponovicu:iduci iz grada, u "dubljem" delu koliosa-pocetak agia paraskevi i troulos na pocetku (do raskrsnice) su bili zahvaceni pozarom.sve to sa desne strane i malo dalje od magistrale(300-500-600m).jedino,iznad hotela "princes" i "atrium"(potez od 500-600m) vatra je presla put i izasla skoro na plazu.objekti koji se izdaju nisu bili zahvaceni vatrom ali okolina,borovi,masline....su na zalost izgoreli..

Zdravo svima!

Iscitala sam ovu temu od pocetka do kraja, uzivala u slikama i raznim informacijama, a posebno me je odusevio nacin na koji se medjusobno ispomazete, savetujete, bodrite...Zato sam i odlucila da vam se obratim – nadam se da cete moci i meni pomognete. Dakle...

U potrazi za destinacijom za godisnji odmor – grcka ostrva kao jedina prihvatljiva opcija – 'naletela' sam na ponudu agencije Kalodoukas, od cega me je najvise privukao Skiatos. Nisam ranije isla preko ove agencije i zaista ne znam nista o njoj, pa me zanima da li je neko imao iskustva s njom?

Mimo toga, smestaj koji me je privukao na Skiatosu zove se Kypros (u samom gradu Skiatos) – cini mi se da pruza sve sto trazim (i ne samo ja, vec i suprug i klinac), te zelim da zamolim gospodina Mobilnog za neki podatak u vezi s tim. Pronasla sam njihov oglas na netu i sve zvuci sjajno, ali bih svejedno volela neku informaciju iz 'prve ruke'.

Hvala unapred za svaki komentar!

Vidim da je društvo manje-više isto kao na forumu gde sam već postavila pitanje,ali nemojte zameriti,ponoviću za svaki slučaj.Interesuje me vila Rania (čini mi se da je Mobilni pominjao da je ok) i vila Iris - opet ne zamerite, pročitala sam 100 strana o Skiatosu za 2 dana.Nemam baš predstavu gde se nalaze.Interesuje me udaljenost od aerodroma, zbog buke.E sad pošto Mobilni pominje požar, nadam se da ove dve vile nisu pretrpele štetu.

Citam neke agencijske ponude za Skijatos i naidjoh na ovo:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• prevoz autobusom,
• trajekt,
• transfer na ostrvu (za putnike koji putuju autobusom),
• handling (doček od strane predstavnika za putnike koji putuju kolima ),
• grčku kolektivnu vizu,
• obavezno zdravstveno osiguranje,
• obrada dokumentacije za individualnu vizu ( za putnike koji putuju sopstvenim prevozom ) 500,00 din. po osobi, deca 0-12 godina – gratis.

Znaci NEMA handling na ostrvu ali IMA naplata obrade dokumentacije :mad:. Mislim sta reci ?:roll:

A tek ovo:

NAPOMENA: U SLUČAJU NEVREMENA, AGENCIJA ĆE ANGAŽOVATI SPECIJALNI BROD RADI TRANSFERA DO SKIATHOSA.

Bas bih volela da znam kako ovo izvode !

Back