SKIATHOS ali stvarno!

Pa sami najbolje znate kako vam deca podnose put.Mozete planirati neko prenociste,ako vam deluje previse dugo.Broda se ne plasi-putuje se oko 2,5h i jako je udobno.Ko voli moze biti napolju,a ko ne-unutra:prostor veliki,klimatizovano,TV-i(ima odvojeni deo za pusace),ogromne udobne fotelje gde su ljudi spavali k'o klade.hrana,pice(malo skuplje nego na kopnu),WC-i cisti...mozes putovati satima a da ne osetis zamor8)

(ima odvojeni deo za pusace)

Veoma znacajan detalj!

Ovo me podseca na situaciju kada sam bila na aerodromu gde je isto bio odvojen deo za pusace i nepusace,prostor za pusace izgledao je otprilike ovako: oblak dima u kome se jedva razaznaju ljudi i blazenstvo na njihovom licu-pakao. Inace i ja sam pusac :D prizor je bio nezaboravan:-D.

Evo da se malo prisetimo Skijatosa. BTW. bio sam u hotelu Muses i veoma sam zadovoljan.

89233541.K6MhDp8d.HotelMuses070912100538_G7_Muses.JPG

Meni i mojoj porodici najomiljenija Banana Beach. U vreme kad smo bili (početak Septembra) nije bilo gužve:
88114918.b2GBE2pn.BananaBeac_abeach.JPG

Najlepši zalasci sunca na Skijatosu:
88114922.Q2OUMPhp.BananaBeac_abeach.JPG

Plaže na Severu ostrva su prelepe.
Agistros:
88086837.fHk1ES33.NorthernpartofIsland070906114422_G7.JPG

88086838.Ak4fKi5s.NorthernpartofIsland070906114430_G7.JPG

Mandraki Beach:
88086826.kMllAqtS.Northernpa_ibeach.JPG

Krifi Amos (Hidden Beach):
88021040.cNi5nMZK.KrifiAmosB_fiAmos.JPG

Veoma lep manastir Evangelistria:
89236269.Gt1UBJZp.MonasteryE_istria.JPG

89236260.Xfa0TKbt.MonasteryE_istria.JPG

89236271.9djVUyEF.MonasteryE_istria.JPG

Naravno, grad Skijatos:
88088910.0hZ3CeY3.SkiathosTo_s_grad.JPG

88088853.lPYQdnNU.SkiathosTo_ijatos.JPG

Stara luka:
88088965.BZ5w8Xvf.SkiathosTo_s_grad.JPG

88088931.gk5OIikq.SkiathosTo_s_grad.JPG

88088927.pXKpTCBo.SkiathosTo_s_grad.JPG

Shopping:
88089003.sKU3LCc1.SkiathosTo_s_grad.JPG

88089038.AqqrlBko.SkiathosTo_s_grad.JPG

88089034.LKwJsZVR.SkiathosTo_s_grad.JPG

88089085.UMRcWM1K.SkiathosTo_s_grad.JPG

88089141.Jdpspx2y.SkiathosTo_s_grad.JPG

88089184.DzbULh43.SkiathosTo_s_grad.JPG

pogled sa trajekta:
88089202.DntAqQDA.SkiathosTo_s_grad.JPG

Zalazak sunca sa broda. Nije Skijatos ali je lepo:
89234437.p89zHr9R.trajektpov_ajektu.JPG

Pozdrav svim ljubiteljima Skijatosa.
Ostale slike mo
ete videti ovde: http://www.pbase.com/jevtovic/skiathos

Za danimil

Video sam na nekom forumu da prave problem za iznajmljivanje motora u mnogim agencijama.
Ali posle malo istrazivanja nasao sam da u Avis-u mozes bez problena iznajmiti skuter do 50 kubika.
Adresa http://skiathosinfo.com/skiathos_center/avis_skiathos.htm
Kliknes na INTERESTED IN RENTING A MOTORBIKE - CLICK HERE(to je za on-line rezervacije),
jasno pise da nije potrebna A dozvola do 50 kubika.
Naravno ono sto ti treba je validna medjunarodna B dozvola.
Pogledaj sajt amss-a da vidis sta ti treba od dokumenata.
http://www.amss.org.yu/html/ovlascenja/mvd.html

Pozz

Mala dopuna posle klika na INTERESTED IN RENTING A MOTORBIKE - CLICK HERE
kliknes na Use our request form to reserve your motorbike.
I tu pored ostalog pise :Please note; for bikes over 50cc, you must have a motorbike driving license.

Mala dopuna posle klika na INTERESTED IN RENTING A MOTORBIKE - CLICK HERE
kliknes na Use our request form to reserve your motorbike.
I tu pored ostalog pise :Please note; for bikes over 50cc, you must have a motorbike driving license.
Drugog februara,moje dete sa jos 40-tak kandidata polaze na Skiathosu vozacki ispit A kategorije.Imamo kao i vecina grka automobil i scoter (50cc) sa gr-tablama ali moramo imati A i B dozvole,osim ako ne zelimo da placamo kazne.Ne mislim da je poenta samo iznajmiti scoter...vec i biti legalan na putu.Bez A kategorije za scoter,mozete imati problema sa policijom (ako se nesto desi) ali je i cinjenica da veoma retko zaustavljaju turiste po danu.Uglavnom nocu,zbog alkohola.Inace,nije tesko proveriti u turistickoj policiji (ili saobracajnoj) pre iznajmljivanja........

Za mobilnog :

Molim vas ako vam nije problem da se raspitate da li uz medjunardnu vozacku dozvolu B kategorije
sme po njihovom zakonu da se iznajmi skuter do 50 kubika ?Ja sam uz medjunardnu vozacku B kategorije prosle godine bez ikakvih problema iznajmio i vozio skuter na Zakynthos-u od 50 kubika.

Za mobilnog :

Molim vas ako vam nije problem da se raspitate da li uz medjunardnu vozacku dozvolu B kategorije
sme po njihovom zakonu da se iznajmi skuter do 50 kubika ?Ja sam uz medjunardnu vozacku B kategorije prosle godine bez ikakvih problema iznajmio i vozio skuter na Zakynthos-u od 50 kubika.
Sory,zbog nekompletnog komentara sinoc(sitni sati,umor).Prosle godine u ovo vreme sam odgovarajuci na slicna pitanja rekao da vam mogu traziti A dozvolu ali ako procene da ste ozbiljna osoba mogu se zadovoljiti sa B uz medjunarodnu.I to tako traje godinama,izdaju se povremeno scoteri uz B dozvolu ali samim tim sto "procenjuju" da li ste ozbiljni....jasno vam je.Zakon kaze da vozac scotera od 50 kubika mora imati A kategoriju-dozvolu.Bio sam neprijatno iznenadjen u junu,kada su sve agencije prestale (cak i na preporuku) da izdaju scoter.Uz obrazlozenje,da do prosle godine nije bilo mnogo takvih slucajeva ali prilivom velikog broja srpskih turista (vecina nema A kategoriju) to je postala masovna pojava i agencije su se uplasile da imaju toliko izdatih scotera na taj nacin.Bice i ove godine izuzetaka ali veoma malo jer su kazne bas velike..Treba ovde da napomenem da ako iznajmite scoter( a nemate dozvolu )i zaustave vas nema nekih vecih posledica po turistu.Osim iskljucenja iz saobracaja , pisanja kazne i upucivanje u poresku upravu da je platite.Naravno da mozete baciti kaznu,jer niste oporezovani i grckoj i ne mogu vam naplatiti (uz porez), ako dobrovoljno ne platite.To isto vazi i za parkiranje,sto je isto posledica dolaska velikog broja srpskih,madjarskih i rumunskih turista sa automobilima.Parking je postao prestiz.Licno vozim scoter bez A dozvole ali imam cetvore oci.Iako je registovan,osiguran,imam kacigu (obavezna)...i udari me neko ili ja njega-kriv sam.Ako ipak iznajmite scoter pazite na tri stvari:pijane engleze,"bulevare" na skiathosu i gume koje su tubeles (bez unutrasnje),tako da na rupama,kaldrmi i losem putu prilikom udara u neravninu naglo ispusti vazduh (prednja) a to znaci padanje.zato cim iznajmite scoter,doduvajte gume na pumpi.dva puta mi se to desilo i ubacio sam unutrasnje gume.Upravo sam razgovarao sa prijateljem Dimitrisom (rent-a-car "mustang"-kukunaries" i kaze da ce nastaviti da izdaje srbima scotere uz vozacku B kategoriju,ali uz napomenu da deli odgovornost turista sa agencijom ako dodje do povrede,stete i sl.Znaci,opet ce izdavati ali uz rizik.Cena ce poceti sa 5-8 evro u zavisnosti od broja dana............

Za mobilnog :

Ja sam prosle godine iznajmio skuter 50cc, sa B kategorijom na 8 dana, i kola na dan bez medjunarodne. Motor sam uzeo u avisu a kola u nekom eurocar ili tako nesto kod nekih makedonaca koji znaju naski. U svakom slucaju, lepo je poznavati mobilnog :D

Pocelo je zestoko......a da ustedimo vreme i kucanje( a i da se reklamiramo): u vili "larios" (kolios beach) nemamo slobodnih mesta u avgustu,a studio "Messinis"-kato nemamo ni jedan studio slobodan u junu. www.greentours.biz

Jel to ta turisticka agencija sa kojom saradjujes i gde mogu da se uplate aranzmani ? Zainteresovan sam ove godine za Skijatos. Da vidim dali je to stvarno tako kao sto se hvali. Uplatio bih u predsezoni ali samo u nekoj licenciranoj tur.agenciji pa mi-nam reci gde je ta sa kojom saradjujes. Hvala i pozdrav !

Sinoc rezervisana "drosia" (gornji deo) a danas ista vila, isti period (15 jul) donji deo.U gradu za sada od vecih smestaja imamo "messinis-kato" ali je rezervisan za ceo jun ,dok "messinis-pano" ima mesta.Razlika je u 250 metara udaljenosti izmedju njih i sto je ovaj prvi nov objekat (proslogodisnji).Pokusavam za iducu sedmicu da dodam jos 1-2 ponude za veci oblik smestaja(4-5 krevetni).To je inace i moj savet....deleci smestaj (dva para ili dve porodice) delite i cenu a u posebnom smestaju placate 2 a/c,2,kupatila,2 prostora..i to izlazi skupje.U nekim objektima,vlasnici videvsi prosle godine broj i kvalitet gostiju koji sam imao digli su cenu preko 20%.Ucenjuju,ucenjujem i ja njih......a kad dodje maj mesec,ima sami da se prizemlje.....

Back