DAN POSLE.....Kao da nista nije ni bilo,osim sto se vide crnilo kuda je vatra prosla.Piloti,koje smatraju najboljim u evropi(zbog iskustva sa pozarima)su zaista odradili zestok posao.neki turisti nisu verovali kojom brzinom zahvate vodu iz mora,prelete preko nas i vrate se....stvarno impresivno.sto se tice "evakuacije":zaista je logicno da turisti sa plaza preko kojih prelazi dim odu na neke druge plaze,jer je duvao s/i vetar i terao dim i pozar prema moru,sto je i pomoglo da ne dodje do katastrofe.Goreo je potez zorbades-ag.paraskevi,pa je vetar vratio pozar prema trulosu i uglavnom je izgorelo nisko rastinje i par kuca koje su napustene odavno i nisu ni branjene (rusevine).jedino je hotel:Atrium: omirisao malo vise dima i verovatno ce imati stetu u smislu da ce ljudi otkazivati kod njega jer smrdi na paljevinu.sto se licno mene tice,u ovom trenutku imam odgovornost za 22 porodice iz srbije(bas umem da se reklamiram :wink: ) i svi su se premestili juce na plaze:xanemos,m.amos,vaslilias.proveo sam dan jurcajuci od jednih do drugih,jer obzirom da zivim ovde imam iskustva sa pozarima i zemljotresima.I NESTO ZANIMLJIVO:Makaratzis(Diamond) sa mog sajta je bio vrlo blizu vatrene stihije,koja je na 150m zaustavljena,ali je bilo pepela i dima.u ovom trenutku kod njega imam 6 porodica iz pozege i 2 iz n.sada,koji su sinoc(18.00) kada su se vratili u apartmane....ZASUKALI RUKAVE,UZELI SAMI SMRKOVE,METLE I CETKE I OPRALI COVEKU SVE STAZE,LEZALJKE NA BAZENU I TERASE.Xristos,(vlasnik) nije mogao da poveruje,ali je zato otisao u tavernu kod roditelja i za sat vremena priredio veceru svim gostima(englezi su se "ogrebali").TAKVE GOSTE I SARADNIKE IMAM.i DASE OBRATIM ONIMA KOJI ME KONTAKTIRAJU ZA SMESTAJ:zao mi je ali pre 05.09 ne mogu ponuditi nista osim dvokrevetnih apartmana,osim onima koji dodju na skiathos(sto znaci da imaju vize) i ponudim im sta je u momentu slobodno.Razlog je jednostavan:dok posaljem gar.pismo i dobijem rezervaciju,taj smestaj se izda nekoliko puta grcima i drugim evropljanima kojima ne trebaju vize a i platni promet se zavrsava za par sati,dok uplate rezervacije iz srbije kasne u proseku dva dana.Moja omiljena fraza je da :ne postoje hitni poslovi vec samo ljudi koji su zakasnili,i sada je zaista kasno za rezervacije(narocito iz srbije) i ne bih zeleo da neko pogresno razume Grke,jer cujem od njih da uopste i ne odgovaraju na upit.to im dodje cisto gubljenje vremena......Da napomenem na kraju da ni jedna srpska agencija nije imala nekih problema vezanih za pozar.Turistima nije propao jucerasnji dan a samo je bio zabranjen pristup plazama ag.paraskevi,troulos i nekim manjim,zbog opasnosti od dima i slabe vidljivosti.pozdrav .................