SKIATHOS ali stvarno!

Pa i nije-zabezeknulo me da je u Haniotiju,u isto vreme npr.gyros bio 3E?!?(bio moj brat)
Secam se da smo Frape prosle godine isto placali,pivo,sokove u tavernama.Sto se broda tice:56E za auto,14,5Eza odrasle,upola za decu...pa to puta dva!

Sto se broda tice:56E za auto,14,5Eza odrasle,upola za decu...pa to puta dva!

A joj, vi ne mozete svi da stanete u jedna kola. Jel' tako? Odrase vas za taj trajekt.

Pa i nije-zabezeknulo me da je u Haniotiju,u isto vreme npr.gyros bio 3E?!?

Mislila sam na cene na Tasosu, u Paraliji, Kateriniju, Asprovalti... Taj prvi prst Halkidikija je uvek bio skuplji. Sa tom cenom girosa ga bas preterase.

Pa u povratku smo ga jeli i u Leptokariji(da se i stomaci oproste od Grcke :sad: )i tamo je npr.2E,a pice je i tamo i u Platamonu bilo isto kao na Skiathosu(kola,frape,pivo...)pa ti vidi...
Meni je najskuplje(ali to je svuda tako)ono vozanje na banani,gumama...to bi mi jos i jos..osecaj je super-ali za 10' dadosmo 60E pa cik ponavljaj... ;)

Veco...opet ja.
c062.gif

U vezi sa tim izletom na Alonisos...Preko lokalne agencije ili reklama na brodu u luci ili...?

Hvala. :)

Nije Lalarija 18E vec sve ono sto opisah kao prvi izlet.Ima i ono-lalarija i Kastro za 9E(duze se ostaje na Lalariji)
Inace,uvece,u staroj luci su brodici i ispred njih "standovi"gde imate reklame,ljude koji ce vam objasniti sta nude...tu uplacujete i akontaciju za zeljeni izlet...E sad citam ovde da ima i tih grupnih ugovaranja sto Mobilni pominje pa cete tamo videti sa njim...ja tamo za to nisam znala...

Požar na Skiatosu ugrožava kuće i hotele
Autor: Tanjug | 12.07.2007. - 14:50

Šumski pozar na grčkom ostrvu Skiatosu ugrozio je danas hotele i privatne kuće, objavile su lokalne vlasti.
Na gašenju vatre, koja je jutros izbila blizu gradića Agia Paraskevi, na jugoistočnoj strani ostrva, angažovano je više vatrogasnih ekipa i vozila, a angažovani su i kanaderi i hilikopteri.
U gradu traje evakuacija ljudi iz kuća i hotela, preneo je Asošijeted pres. Skiatos se nalazi u središnjoj zoni Egajskog mora i poznat je kao omiljena turistička destinacija zbog lepih plaža i borovih šuma.
U čestim letnjim požarima u Grčkoj stradaju i ljudi, što se i juče dogodilo na Kritu, kada su poginula tri vatrogasca, dok su četiri osobe, zbog opekotina, prebačene u bolnicu.

'Ajde Mobilni izveštaj...jel'stvarno tako strašno ?

Samo na kratko
;pozar jeste bio i ugasen je.mada jos uvek avioni i helihopteri sipaju vodu jer dolazi noc.Osim ogromne povrsine pod sumom i maslinama druge vrste stete nije bilo kao ni zrtava.Pre pola sata je doslo 25 kamiona-cisterni iz Volosa da se natopi vodom sve sto je izgorelo jer dolazi noc.Struju smo upravo dobili,pa se zato i javljam.Na plazama gde nema dima je krcato turistima koji se kupaju,citaju knjige dok ih neki(as.presss)"evakuisu" :roll: O steti i nesto detaljnije javicu sutra...na terenu sam(kolios-ag.paraskevi)........

Fredi- ako je gorelo na potezu Kolios-Ag.Paraskevi,Troulos je odmah naredna oblast-nekoliko km.ih deli.Ali ne brini-mi smo prosle godine obisli Kassandru nedelju dana iza pozara-sve je vec bilo sredjeno i u funkciji...videli su se zalosni tragovi pozara,ali turisti su,ocigledno,bezbrizno terali svoje odmore...

DAN POSLE.....Kao da nista nije ni bilo,osim sto se vide crnilo kuda je vatra prosla.Piloti,koje smatraju najboljim u evropi(zbog iskustva sa pozarima)su zaista odradili zestok posao.neki turisti nisu verovali kojom brzinom zahvate vodu iz mora,prelete preko nas i vrate se....stvarno impresivno.sto se tice "evakuacije":zaista je logicno da turisti sa plaza preko kojih prelazi dim odu na neke druge plaze,jer je duvao s/i vetar i terao dim i pozar prema moru,sto je i pomoglo da ne dodje do katastrofe.Goreo je potez zorbades-ag.paraskevi,pa je vetar vratio pozar prema trulosu i uglavnom je izgorelo nisko rastinje i par kuca koje su napustene odavno i nisu ni branjene (rusevine).jedino je hotel:Atrium: omirisao malo vise dima i verovatno ce imati stetu u smislu da ce ljudi otkazivati kod njega jer smrdi na paljevinu.sto se licno mene tice,u ovom trenutku imam odgovornost za 22 porodice iz srbije(bas umem da se reklamiram :wink: ) i svi su se premestili juce na plaze:xanemos,m.amos,vaslilias.proveo sam dan jurcajuci od jednih do drugih,jer obzirom da zivim ovde imam iskustva sa pozarima i zemljotresima.I NESTO ZANIMLJIVO:Makaratzis(Diamond) sa mog sajta je bio vrlo blizu vatrene stihije,koja je na 150m zaustavljena,ali je bilo pepela i dima.u ovom trenutku kod njega imam 6 porodica iz pozege i 2 iz n.sada,koji su sinoc(18.00) kada su se vratili u apartmane....ZASUKALI RUKAVE,UZELI SAMI SMRKOVE,METLE I CETKE I OPRALI COVEKU SVE STAZE,LEZALJKE NA BAZENU I TERASE.Xristos,(vlasnik) nije mogao da poveruje,ali je zato otisao u tavernu kod roditelja i za sat vremena priredio veceru svim gostima(englezi su se "ogrebali").TAKVE GOSTE I SARADNIKE IMAM.i DASE OBRATIM ONIMA KOJI ME KONTAKTIRAJU ZA SMESTAJ:zao mi je ali pre 05.09 ne mogu ponuditi nista osim dvokrevetnih apartmana,osim onima koji dodju na skiathos(sto znaci da imaju vize) i ponudim im sta je u momentu slobodno.Razlog je jednostavan:dok posaljem gar.pismo i dobijem rezervaciju,taj smestaj se izda nekoliko puta grcima i drugim evropljanima kojima ne trebaju vize a i platni promet se zavrsava za par sati,dok uplate rezervacije iz srbije kasne u proseku dva dana.Moja omiljena fraza je da :ne postoje hitni poslovi vec samo ljudi koji su zakasnili,i sada je zaista kasno za rezervacije(narocito iz srbije) i ne bih zeleo da neko pogresno razume Grke,jer cujem od njih da uopste i ne odgovaraju na upit.to im dodje cisto gubljenje vremena......Da napomenem na kraju da ni jedna srpska agencija nije imala nekih problema vezanih za pozar.Turistima nije propao jucerasnji dan a samo je bio zabranjen pristup plazama ag.paraskevi,troulos i nekim manjim,zbog opasnosti od dima i slabe vidljivosti.pozdrav .................

U "Oktopod" agenciji ko uplati aranzman za Skiathos u bilo kom terminu ima popust od 10%! Ali "budala" kao sto sam ja, koja je uplatila akontaciju ranije par meseci, nema prava na privilegovanu cenu!!! Ko je jos video da onaj ko uplati danas ima vise pogodnosti od onoga koji je osigurao svoje mesto i sigurnu zaradu agenciji par meseci pre!?!? Bitange!!! :idea: Sada cu da podignem pare, da otkazem putovanje i da se vratim kroz par dana da dobijem privilegovanu cenu (taman ce to biti provizija koju ce mi uzeti zbog odustajanja). #$$""!%%/&/()%%E#""$%###!!!! :mad:

Marina park je "parce mora"kod Alonisosa gde ima puno delfina,mada kazu da se moze desiti i da ih ne vidite-a ja prosto ne mogu da verujem jer smo ih mi videli u ogromnim kolicinama!Brod se tu prvo umiri,ugasi motore i oni dodju-ima ih puno,veselo plivaju i skacu oko broda i to traje...Onda brod krece(sve je kao dobro uvezbana predstava) u krug a oni kao da se trkaju sa njim...I to traje dobrih 15ak minuta...
Plaza na koju se svraca zove se Leftos gyalos...lepo,krupno-sljunkovita,voda tirkizna...
Patitiri i ne stignes mnogo da vidis jer dok se ode do Old Village i vrati nazad prodje vreme91,5h)...Sve to trazi vise vremena,ali bolje ikako videti nego nikako... :p

Bogdane,izvini sto moram da ti kazem ali zlatiborci imaju lepu izreku:"dok ima ovaca bice i dzempera..."Nisi znao da u "dobrim" agencijama uplacujes kad im "gori" pod nogama u minut do dvanaest.i jos nesto:oko 15-og aprila u cevabzinici "Perper" u centru bg,pitam devojku (koja drzi fasciklu sa ogromnim slovima "OCTOPOD") "radite li skiathos ove godine-ja zivim na ostrvu?".Devojka je brzinom munje okrenula fasciklu naopako (na grudima) i useprtljala se ...da je bilo vise zalosno nego smesno.pitao sam je direktno zasto je sakrila ime agencije...na sta nije imala odgovor.Promrmljala je kako zuri u Uzice zbog klijentele,pa kad joj rekoh da sam odatle...ona se ispravi da ide u Arilje(tamo sam ziveo) i na kraju.....ode cura bez pljeskavice.Ako neko moze neka izvede zakljucak.ja nisam mogao....dao sam joj i vizit-karticu ako im treba nesto na ostrvu i nikad se nije javila.nemam nista protiv agencija,svi treba da jedemo......ali pocinjem da sumnjam(neke druge informacije) da postoje dve agencije sa istim imenom.za vilu "teodora" ne brini,pozar joj nije ni prisao.......

Od kada sam usao u agenciju, video sam da su neozbiljni (male, neuredne prostorije u stanu jedne zgrade, neljubazni zaposleni...). Ali opet velim.....koliko para toliko muzike! Uvek sam bio u fazonu da platim manje smestaj da bi tamo imao da uzivam u svemu u cemu se moze uzivati. Ma! Nisam ni blizu odlaska na more a vec se nerviram! Bice sve u redu.

Back