SKIATHOS ali stvarno!

"Mi smo bili u objektu Hulis 2 i evo kako igleda ventilacija u nasoj kujni i kupatilu."

Ovo je zaista de facto slika iz Hulis 2..... i zaista, moram priznati da mi nije bilo svejedno kada smo bili prinudjeni da uzmemo dopunski smestaj 25 juna.
Naime, tada je sve bilo rasprodato.... pa je se uzeo dopunski smestaj gde se moglo naci.
I zaista mi je pomalo zao, sto su oni turisti koji su trazili smestaj u "minut do 12"....bili pomalo u losijem smestaju a u istom dvoristu.
Cak i pored vece kvadrature,....ovaj objekat, bi po meni trebao da ima nizu cenu, za oko 10% nego Hulis1...bar, dok se ne renovira.
Ali ako ste primetili...pokusali smo da vam dodatnim "sitnicama" - sa onom dopunskom kuhinjom, sa donosenjem pitke vode, sa pranjem sudova od strane bakice i drugim sitnicama, obezbedimo sto prijatniji boravak.
Naravno, da posle zaista expresne rasprodaje istog za celu sezonu....vlasnicima, preostaje da ga zimus malo dovedu u red.
A meni, ostaje da ispunim obecanje dato svima koji su boravili na Skiatosu i bili servisirani od strane Chrisomallis Travel-a, inace zvanicnog sardnika agencije koja ima objekat u zakupu, a to je: da cu se "rukama i nogama" boriti, da u skorasnjim pripremama za sledecu sezonu, "izbombardujem" bilo koliki popust za one koji su vec bili nasi klijenti.
Podrazumeva se samo, da je u tom slucaju, neophodna i rezervacija diektno kod agencije, koja je i zakupac ovih objekata. Ali ne i preko subagenata.

Poslednja izmena:
Dobro Mile ako je agencija i greskom odstampala pogresne kataloge to nije razlog da i dalje na sajtu Omnitursa stoji da je najbliza plaza 10 minuta udaljena ,ali to je inace opis koji koriste SVE srpske agencije.Ko li im je radio opis objekta?Pretpostavljam da je razlog taj sto inace niko ne bi dosao u tu zabit da znaju gde se nalazi i da mora da se koristi gradski prevoz do tamo ako neces da pesacis 40ak minuta ako ne i vise do nje.Istina je da Skiatos ima mnogo prelepih plaza do kojih mora da se koristi prevoz ali ocigledno postoje i ljudi koji misle da nije u redu da budu dovedeni u zabludu neistinitim opisom objekta i koji su planirali da uglavnom idu na tu plazu i ne gnjave se prevozom kao mi mladji.Ono sto je zanimljivo je da si mi ti na ovom forumu u svom postu od 4 og avgusta u 14:48 odgovorio da se vila nalazi na 800 metara od gradske plaze sto nije istina. Takodje mislim da je izuzetno nepristojno za predstavnika agencije a uz to i osobu koja se samoreklamira u tolikoj meri da na proteste velikog broja turista iz nase grupe koji kad su shvatili gde su dosli i resili da ti se pozale da im odgovoris sa recima ' Zasto se meni zalite ,nisam vam ja prodao aranzman'. Uostalom verujem da je to samoreklamerstvo upravo i razlog zasto je vecina ljudi iz nase grupe imalo lose misljenje o tebi,verovatno su se i devojke zato i salile na tvoj racun u knjizi utisaka. Uostalom ni majica na kojoj je pisalo parafraziram' Zevs na Olimpu Mile na Skiatosu' u kojoj si dosao par puta u objekat sigurno nije pomogla.

Delimicno si u pravu za sajt...ali, zaista bi bila DUPLA greska, da jedno pise na sajtu a drugo u katalozima. Zato je i "morala" da ostane ta greska.
Medjutim, posto si vec bio informisan licno od mene, gde ti JESAM rekao da ima do gradske plaze OKO 800m....sto je i tacno - svidjalo se to tebi ili ne....zasto, onda "trubis" da si prevaren? A licno si informisan !!
I drugo za udaljenost: mogao si i 2 sata da ides do nje, obilaznim putevima...pa da ti bude daleko i 2500m. Sad...da tvrdim da je 820,850 ili 899 - ne mogu. Ali cu ti izmeriti veceras !!
Lose pretpostavljas...da "niko ne bi dosao u zabit"...(inace zaista na 10 min. od grada), jer po slikama i datumima ovde:https://www.facebook.com/media/set/...1549329455&type=1#!/profile.php?id=1549329455 moze se videti, koliko pre tebe su dolazili mnogi....a hvala bogu, dolaze i dalje.
Sad....sto vi niste imali novca, volje ili zelje, pa da platite gradski prevoz i da idete do kukunariesa,banane,ambelakia,ag. eleni,vromolimnosa,mandrakija,trulosa,ag.paraskevi....nego, ste eto hteli, da se kupate bas sa "buljukom" scandinavaca, engleza...ali i albanaca i to bas na GRADSKOJ plazi....to je druga prica. I deca znaju, da Skiatos ima 60-ak plaza....a ako ste hteli bas smestaj pored gradske plaze - imali ste i druge agencije, koje imaju smestaj na toj plazi. Opet,ponavljam... da sam vas inace i prvi informisao, otvarajuci sastanak, o gresci i izjavio svoje zaljenje.

Poslednja izmena:
Sto se tice, mog odgovora: " Sto se meni zalite....", iskren da budem - nije u mom stilu. Ali ne iskljucujem, mogucnost da sam vam i tako rekao, sto je i najlogicnije sta sam mogao da vam odgovorim. Otkud ja da znam, sta su vama rekli po agencijama sirom Srbije o smestajima.
I jos nesto: ako se secas, ( da znaju i ostali !)...na sastanku sam vam se obratio recima:" Nisam vas turisticki vodic, vec vas domacin na ostrvu i da cu sa vama podeliti ono sto imam...a nemam mnogo: 2 sina,1 kucu,1 auto i 1 scoter. I to cemo po potrebi podeliti sa vama da bi vam boravak bio prijatniji"

Slabo pamtis ili brzo zaboravljas??

Sto se tice knjige utisaka i mog ponasanja: svima sam vam rekao ko sam i sta sam, i ako sam se samoreklamirao kod vas...to je bilo na racun mojih sinova, na koje sam preponosan i samim tim stavljao do znanja "devojkama"... da nisam iz "njihove price" i nisam u njihovom stilu izrazavanja. Ali....one su htele da ispadnu "mangupi" i jos e ne potpisuju imenom, nego pseudonimom.
Uostalom....odakle njima pravo, da coveku ( meni), koji je mozda i stariji od njihovih roditelja, napisu tako nesto javno i da bi to citali svi ostali gosti objekta.
DAO SAM IM MOZDA POVOD????????
Zato ova grupa sto je sada u objektu komentarise: srpska bruka - srpske nekulturne omladine.
Sto se tice majice: to nije jedna, nego 4 slicne koje sam dobio ove sezone iz srbije. I da si obratio paznju....video bi da na jednoj pise od sina, na drugoj od klijenata,trecoj od prijatelja a cetvrtu i ne nosim, jer je poruka licne prirode.

Uostalom, ako je TO bio tvoj problem, mogao si ladno da napises: bio mi je pun .... Miletovog reklamiranja i samoreklamiranja... a ne da dovodis u zabludu i govoris javno NEISTINU, govoreci, da si video autobuse stranih registracija, da su drugi placali izlet 20e a ti 15e, da aludiras, da pisem sam sebi komentare i slicne NEISTINE.

Poslednja izmena:
Tek sad vidim, da je bakica bila u pravu, kada me je kritikovala.
Jer ako se secas, donosio sam vam vise puta po 40-ak litara pijace vode ( koje naravno nestane za cas), troseci vreme, beznzin i sl... a da se ne bi ste vi kostali - kupujuci vodu u marketu.
A lepo mi bakica rece:" budalo jedna...ti im donosis vodu, a oni trose pare na alkohol".

U svakom slucaju, ne mogu a da ne priznam da ste bili jedna od neproblematicnih grupa - smena, tako da u vasoj grupi-smeni, niste odvaljivali lavaboe u alkoholisanom stanju, niko nije krao zenske gacice (koje je sobarica nalazila ispod jastuka "macho muskarca"), niste pljuvali na grcke simbole i vrata domacina, niko iz vase grupe, nije ubijao po punu kesu ( danima !!) mladunaca ohtopoda, niste unosili stolice i suncobrane u bazen, da bi se slikali ( opet u alko - stanju) i nijedna od devojaka-zena, nije u vasoj smeni bacala svoje gacice u wc-solju - umesto da ih opere.

Jedina moja zamerka i razlog mog obracanja je pitanje: cemu NEISTINE, izvrtanje tudjih reci, kvarne pretpostavke, dovodjenje drugih u zabludu ???
Dobio si nesto??? Nisi. Ok, nisi ni izgubio, ali.... cemu???

Poslednja izmena:
Mile ko nije imao posla sa tobom skupo bi te platio. Tvoji komentari dovoljno govore o tebi a moja zapazanja su zasnovana na onome sto smo ja, moje 4 sap(a)utnice i vecina ljudi iz nase grupe, koji su veoma nezadovoljnioni onim sto su doziveli od strane predstavnika Omniturs agencije na Skiatosu i u toku puta tamo, iskusili. Poslednjim komentarima si pokazao svoje pravo lice koje smo u vise navrata imali prilike da vidimo tokom naseg boravka. Skiatos je prelep i bez obzira na sve mi smo se lepo proveli i doci cu ponovo tamo ali to ce biti sa proverenom agencijom a ne sa nekim ko svoj kredibilitet dokazuje samoreklamerstvom i pisanjem samom sebi u knizi utisaka i po forumima. Sto se mene tice nemam vise sta da dodam osim da svako ko zeli bi trebalo da dodje na Skiatos ali da se dobro informise gde ide i sa kojom agencijom.

Ja sam takodje bila u poslednjoj grupi u hulisu 2 i istine radi moram da pomenem da sam isla istim brodom Posejdon na izlet sa gospodinom Pecom ,ali oko Skiatosa ,ne Skopelosa o kome je pricano . Izlet smo platili po 15 evra i bilo nam je veoma prijatno. Par koji je bio u sobi pored nas nam je rekao da su isli na izlet sa gospodinom Miletom i da ih je tura kostala po 20 evra po osobi. Takodje su nam rekli da su u luci narednih dana na nekoliko mesta videli ture po 15 evra i da se kaju sto su poverovali Miletovim pricama da ako ne odu u petak kad on organizuje da verovatno nece biti u prilici da odu kasnije jer je on rekao kako se ocekuje veoma vetrovito vreme narednih dana i da brodovi nece pristajati na Lalariju i Kastro sto nije bio slucaj jer je svih 10 dana bilo veoma prijatno vreme.Taj par cija imena sam zaboravila ali znam da su iz Sombora je bio nezodovoljan izletom koji im je gospodin Mile organizovao iako su bili po sat vremena na Lalariji i Kastru jer su cak 2 sata proveli ,kako oni kazu , u restoranu nekog Miletovog prijatelja i da su mnogo vise ocekivali od izleta umesto da sede u restoranu. Inace moram da se slozim da je dosta ljudi bilo nezadovoljno odnosom gospodina Mileta prema njima i pre svega onime sto su doziveli od agencije.

:D kasno ste shvatili, da nije isti izlet sa Posejdonom i sa Kalipso...pa vam je neko drugi kriv, sto ste blejali 2 sata na plazi Aselinos na Skiatosu (vas nekoliko-3-4 osobe), dok je drugih 55 ljudi islo i na kopno. jeste skuplje za 5 evra....ali, ako ne znate sta valja - pitajte sta je skuplje....:D

Nisi me razumeo Mile,mi se ne zalimo na nas izlet,naprotiv,kao sto sam rekla bilo nam je veoma prijatno. Nama su se zalili momak i devojka koji su isli sa tobom ne samo da im je izlet bio skuplji vec i da su 2 sata proveli u restoranu tvog prijatelja sto je bilo jedno od mesta za stajanje gde se najvise vremena provelo ako sam ih dobro razumela cak 2 sata. Iskreno meni je 'blajanje' ,kako kazes ,na plazi mnogo primamljivije od sedenja u restoranu,ali o ukusima se ne vredi raspravljati :)

Nisam zeleo da se mesam, ali moram da ubacim komentar.

Dakle, nasi turisti bi trebalo da sami sebi organizuju putovanja, bez ikakvog ocekivanja da ce im bilo ko, bilo kada zaista pomoci a da se pritom licno ne okoristi. Tu pre svega mislim na ovog Mileta , koji ide od foruma do foruma (njegove sam postove citao i na drugim forumima) , i koji pise hvalospeve o svom prosecnom ostrvu kojim se odusevljavaju Srbi koji su bili godinama pod sankcijama pa dalje od CG nisu imali prilike da odu.

Ja licno, nikad ne praktikujem da idem po nekim zabitima i apartmanima (apartmanski tip letovanja nije moj tip bas zbog svega toga sto ga prati - a to su raznorazni Mile , "gazde" apartmana i ostale pijavice , koje gledaju da vam isisaju to malo para sto imate bezobzirno).
Moj savet je svim turistima , ako vec zele da idu na neke dalje destinacije, da se skupe nekako i gledaju da to budu hoteli, jer u hotelu imate profesionalnu uslugu, profesionalno osoblje (a ne nekog Mileta sa majicom Zevs na olimpu mile na skiatosu..i sl. ) . Generalno , sloj ljudi kao sto su Mile , vodici, gazde i ostali mi izaziva netrpeljivost, tako da uvek biram dobre hotele, koji su, srecom, daleko od tih SAVETNIKA.
Gledajte da letovanje pravite sami, idite na izlete kad vi hocete, sa vasim novcem ste vi gazde, a ne pojedini Mile i ostatak ekipe. I verujte, kad imate novac, lako cete kupiti uslugu, od Cileta, Mileta, Zileta, apsolutno nije bitno. Ne dozvolite da vas bilo ko voza , prica vam price i daje nesto NAJ povoljnije, NAJ bolje.... jednostavno, za novac imate tu njihovu uslugu bilo gde.

A sto se Skiatosa tice, ostrvo je okej, NIKAKO nije MONDENSKO mesto , kako je ovaj Mile napisao, koji dalje od Skiatosa nije video.
Mondenska mesta su Nica, Kan, Sent-Trope i naravno predivni Kapri u Italiji. A to veze nema sa jednim lepim egejskim ostrvom Skiatosom, koji jeste lep, ali naravno , nikako ne zasluzuje takve reci kao sto je ovaj Mile napisao (da bi sebi stavio kako je rekao 45 "tisuca" - hrvatski - u dzep. bljak).

Ja sa takvima na moru obicno ne pricam, i kad krenu da mi nude neke njihove usluge i povlastice na morima, ohladim ga i stavim do znanja da me ne zanimaju.
Platicu skuplje, ali cu da dobijem ono sto ja zelim, kad ja hocu, a ne da me neki tamo mestanin, koji se bavi prodavanjem magle cele godine, ubedjuje da je bolje da idem na izlet petkom a ne subotom itd..da bi se on ovajdio za 5 evra? ?? Uzas. Pilicarenje naivnih.

Pozdrav

Poslednja izmena od moderatora:
Da se prvo obratim , moderatoru....i da skrenem paznju, da moj sledeci komentar nije replika....vec obajsnjenje i pojasnjenje u vezi izleta oko ostrva Skiatos, onim turistima koji ce tek posetiti BISERE SPORADA:

Dakle.. SVE SRPSKE AGENCIJE, sa svojim predstavnicima: Katarinom, Mirkom, Jocom i ostalima... upucuju i idu sa srpskim turistima, na najtrazeniji izlet - krug oko Skiatosa: Lalarija, Kastro, Kati Georgi (kontinentalni deo GrcKE) i na kraju na ostrvce Cugria, sa brodom KALIPSO. Tri agencije od 7 koliko ih je iz Srbije, imaju cenu od 22 evra, a svi ostali po 20 evra, koliko je inace i kod vlasnika, koji prodaje karte na setalistu - ispred svog broda.

Njegov vlasnik, je JEDINI, kapetan - koji u slucaju da je nemoguce pristati na Lalariji - poziva da ponovo, bilo kada idete sa njim na Lalariju - naravno besplatno. Njegovo parking-mesto je u novoj luci-blizu taxi stanice.

Ostali brodovi, koji rade "isti" izlet (nekoliko njih) su parkirani u staroj luci i oni imaju cenu za "isti" izlet 15 evra.

Nije isti, zato sto oni umesto da potrose 50 litara nafte vise, i odvedu turiste na kopno (podnozje planine PiLIO), i turisti dozive dozivljaj vise..... oni nakon odlaska sa plaze Kastro, iskrcavaju turiste na plazi Aselinos, gde njihov brat ima tavernu, lezaljke i suncobrane. Tako da, obzirom da plaza nema ama bas nikakav hlad....imate lep izbor: ili pod suncobrane ili u tavernu.

Na taj izlet, po mojoj proceni ide 0.5% do 1% srpskih turista...koji misleci, da ce ustedeti na razlici - nesto dobijaju.

Tako je bilo i sa moje 2 zadnje grupe: pre 10 dana - 55 osoba sa Kalipso, a nekoliko osoba sa drugim brodom.

Tako je bilo i danas: 68 osoba sa Kalipso (sa sve srpskom trobojkom), a 4 osobe sa drugim brodom....sa kojima, smo se razdvojili na plazi Kastro.
Njihova sledeca stanica je bila AG.Eleni (bio je vetar na Aselinosu), a nasa 30-ak milja dalje - na kopnu.
Poenta je, da na kopnu bar imate izbor: taverne,marketi,kafici,prelepa plaza i mozda necija buduca destinacija....dok na plazi Aselinos - samo tavernu.
U ponedeljak, Mirko ide na isti izlet, i verovatno ce imati veci broj turista na tom izletu, od mene (predstavnik je za 3 agencije)....ALI, sigurno ce se naci nekoliko onih, koji ce misliti da im je bolje da idu sa englezima, scandinavcima i jeftinijim brodom.

NARAVNO, da im prilikom kupovine takvog izleta, nece niko reci, ZASTO je jeftiniji, kraci, skromniji...

Na kraju, da kazem..da sam namerno ostavio par dana, da ne odgovorim objasnjenjem, ne bi li sto vise ljudi procitalo nezadovoljstva nekih turista, mojim uslugama i ja bih zaista ZAMOLIO, takvu vrstu turista - da me i ne kontaktiraju.
Na zalost, po takve "turiste"..a na moju srecu, ja mogu sebi da dozvolim luskuz da BIRAM KLIJENTE. A njih je ove sezone bilo, oko 1600 koji su ukazali poverenje mojoj malenkosti...od Norveske,preko Srbije pa sve do Kipra.
Cak i slucajeva... da mi isti klijenti dodju u junu, ali i krajem avgusta.:klap:
Sto se tice, daljeg pisanija, na forumima... 'el znate, sta je pluskvamperfekat? :bye:

I jos nesto.... ZIVEO MARK ZUCKERBERG :https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1549329455

Poslednja izmena:
Sreca sto nikad nisam sebi dozvolio da budem turista kod nekih lokalnih mestana koji "BIRAJU KLIJENTE" ... Ne znam samo sta imaju da ponude kad vec mogu da Biraju.... Verovatno neke sobe gde nema vode u wc-u , sa tusiranjem iz flasa i slicno... Cime se neko ponosi , toga se pametan stidi...

Da li je hlad ili nije hlad, da li je 22 evra ili 20 evra..oko cega ovde pisemo...to je otislo u krajnost, da bi se neki pojedinac okoristio. Bitno je da se ljudi dobro odmore, opuste i lepo provedu, a ne da se kupaju iz flasa na svom odmoru i da ih pritom na kraju kad se sabere taj odmor kosta kao Maldivi.. (a kosta toliko jer je sve preko realne cene neki "ljubazni i usluzni" obicni turisticki radnik, mestanin, stavio sebi u dzep i prodao maglu naivnima)

Al ajd..svako nek radi kako zeli, ovde smo da menjamo informacije, a ne da bi pojedini turisticki radnici kvazi mestani sticali licnu korist zloupotrebljavajuci te informacije.

Dobro Mile ako je agencija i greskom odstampala pogresne kataloge to nije razlog da i dalje na sajtu Omnitursa stoji da je najbliza plaza 10 minuta udaljena ,ali to je inace opis koji koriste SVE srpske agencije.Ko li im je radio opis objekta?Pretpostavljam da je razlog taj sto inace niko ne bi dosao u tu zabit da znaju gde se nalazi i da mora da se koristi gradski prevoz do tamo ako neces da pesacis 40ak minuta ako ne i vise do nje.Istina je da Skiatos ima mnogo prelepih plaza do kojih mora da se koristi prevoz ali ocigledno postoje i ljudi koji misle da nije u redu da budu dovedeni u zabludu neistinitim opisom objekta i koji su planirali da uglavnom idu na tu plazu i ne gnjave se prevozom kao mi mladji.Ono sto je zanimljivo je da si mi ti na ovom forumu u svom postu od 4 og avgusta u 14:48 odgovorio da se vila nalazi na 800 metara od gradske plaze sto nije istina. Takodje mislim da je izuzetno nepristojno za predstavnika agencije a uz to i osobu koja se samoreklamira u tolikoj meri da na proteste velikog broja turista iz nase grupe koji kad su shvatili gde su dosli i resili da ti se pozale da im odgovoris sa recima ' Zasto se meni zalite ,nisam vam ja prodao aranzman'. Uostalom verujem da je to samoreklamerstvo upravo i razlog zasto je vecina ljudi iz nase grupe imalo lose misljenje o tebi,verovatno su se i devojke zato i salile na tvoj racun u knjizi utisaka. Uostalom ni majica na kojoj je pisalo parafraziram' Zevs na Olimpu Mile na Skiatosu' u kojoj si dosao par puta u objekat sigurno nije pomogla.
A sto ne trazite od agencije da vam vrati deo novca zbog dovodjenja u zabludu?

A sto ne trazite od agencije da vam vrati deo novca zbog dovodjenja u zabludu?
stvarno druze, sto ne trazite nazad pare.
imate pravo na deo novca, narocito sad kad je mile objavio da je zaradio 45000e. mislim da za njega nije nista par stotina evra i da bi vam izasao u susret. jos ako se uzme u obzir da bi tim gestom povratio poljuljani ugled, a i pare bi sigurno visestruko povratio sledece godine. meni se on cini kao veoma spretan biznismen i tu priliku ja ne bih propustio. uzmes pare, rukujete se i sledece godine dodjes opet. ima da te doceka ko andzelinu dzoli i to sve sa autobusom do apartmana. ozbiljno ti kazem.

Evo i ja se juce vratih sa Skijatosa pa da ostavim neki komentar. Prelepe plaze, pored neuporedivo najlepse Lalarije (koju smo jedini iz grupe uspeli da vidimo jer smo isli u sopstvenoj reziji) nabolji utisak je ostavila Banana pa onda i Mandraki, Ambelakia, Kukunaries...Mada nisu samo plaze za pohvalu, ima Skijatos mnogo toga, klubovi, romanticni restorani uz vodu, Papadiamandi ulica...sve u svemu vrlo zanimljivo, mada ovo uglavnom svi vec znaju. Ono o cemu nisam citao na forumu jeste smestaj u kom smo bili. Rec je o Manolas studijima koji se nalaze tik iza klubova Kahlua i BBC, znaci centar grada, bez uspona, blizu pocetne stanice autobusa. Pored odlicne lokacije ovaj smestaj dosta pristojno izgleda i pre svega je cist. Dve gospodje svaki dan ciste, izbacuju djubre a posteljina se menja na 5 dana. Naravno radi se o klasicno opremljenim studijima ali definitivno imate sve sto je potrebno prosecnom turisti, pa cak i mikrotalasnu, toster...Dakle dobili smo i vise nego sto smo ocekivali za cenu koja je bar za 20 % bila niza od ponuda za druge smestaje na Skijatosu. Svakako toplo preporucujem, pozdrav svima!

Debeljkovicu, jedva sam te nasla ! Odabrali smo vilu Manolas u kojoj si bio, treba sutra da rezervisemo. Pominjes da je tik uz klubove, a jos negde sam to procitala, pa mi je hitno potrebna informacija da li je bucno nocu?!? Neko pominje da ima i buke zbog preleta aviona i blizine aerodroma, da li je to tacno?! Molim te odgovori mi sto pre!
Takodje me zanima da li studija u prizemlju imaju svaki svoju malu terasicu tj stocic ispred ulaza. Hvala!

Uplatila sam Skijatos u drugoj polovini septembra, vila Ekaterini, zbog toga što
je blizu grada i plaže. Da li je neko bio tamo, kakva je ta vila i kakva je plaža Me
gali Amos? Ne bih da se vozim autobusom baš svaki dan , sita sam toga ovde u
gradu tokom cele godine.Da li postoji vodeni taksi do daljih plaža, gde je polazna
stanica i kakve su cene? Svaka informacija je dobrodošla,hvala.

Planiram letovanje na Skijatosu u vili Lefteris. Zanima me da li je neko vec boravio u ovoj vili i kakvi su vasi utisci. Hvala unapred!

Odrastao sam na Skiatosu. Evo utisaka sa drugog foruma:

Ćao tipus.
Proveli smo se fenomenalno, nego me je dočekalo surovo otrežnjenje u vidu rokova na poslu pa nisam stigao da napišem utiske. Ali evo i sada ću ugrabiti priliku sa posla da napišem par reči.
Lefteris je za moje pojmove sjajan. Sve je čisto uredno, na odličnoj lokaciji. Svaki dan je Marika (Marika i Statis su vlasnici) dolazila da čisti sobu. Bio sam iznenađen i da smo dobili od njih preškire što mislim da nije baš svuda običaj. Kuhinja je jako dobro opremljena i ima sve što ti treba za boravak od 10-ak dana. Statis je sredio da kola parkiramo u dvorištu koje je 15-ak metara od studia a savetujem da za snabdevanje koristite DIA market koji je ubedljivo najjeftiniji a na 10-ak min od studia na obilaznom putu. Mi smo jednom otišli kolima i pokupovali sve što nam treba za 10 dana i bili mirni. Lokacija je sjajna jer si na samo 5 min peške od luke i pored glave džade a ne čuješ buku jer si u sporednoj ulici. Sobe imaju klimu i TV i sve radi sjajno a na kanalu "0" imaš i RTS satelit ako ti treba. Naša ideja je bila da budemo smešteni u gradu a da kolima obilazimo plaže i pokazalo se kao pun pogodak. Čim se vratimo sa plaže parkiramo kola i ne razmišljamo do sutra jer ti je sve blizu i ideš peške. Da smo izabrali da budemo na nekoj drugoj plaži onda bi kola uzimali i do drugih plaža a i za odlazak do grada (a išli bi svako veče u grad). Mislim da se nećeš pokajati, a mi di sledeći put svakako opet odabrali Lefteris. Za 30 evra po studiu koliko smo mi platili mislim da vredi svaki evro jer bolji odnos cene i kvaliteta mislim da nismo mogli da nađemo.
Inače, što se tiče krize sa gorivom, mislim da je dovoljno da se snabdete na izlazu iz Makedonije. Ja sam sipao pun rezervora i izdržao je do Skiatosa, po Skiatosu, do Soluna, po Solonu i nazad do granice. Bilo nas je četvoro u kolima i klima uglavnom uključena.
A plažama smo oduševljeni ali svakako bih izdvojio Ambelakiju i Mandraki a tu su i Agia Eleni i Kukunaris. Videli smo i druge, ali prve dve su stvarno po našem ukus i voda je bila neverovatno topla. Čak je mislim na Mandrakiu bila mlaka. Do sada mi je voda u Crvenom moru bila najtoplija, ali sada sam promeni mišljnje. Banana je po mom mišljenju strašno izvikana, prašnjava i ogromna je gužva. Uopšte mi nije jasno zašto ljudi toliko idu na nju kada sve to ima i na drugim plažama (osim gužve :-) ). Bila je tolika gužva u vodi da čovek ne može da pliva. Kao da ste na nekom otvorenom bazenu a ne na plaži.
Miletu hvala za sve savete koje nam je dao, jednostavno on je tamo alfa i omega za naše turiste :-) Bio je u pravu kada nije hteo odmah da nam kaže za sve plaže jer je hteo da polako gustiramo Skiatos (tako da smo sami otkrili Ambelakiu :-) ), ali ostao nam je dužan informaciju za sledeći put kada dođemo o nekoj plaži gde su velike školjke i koja je super za ronjenje. Definitivno je bio u pravu da za Skiatos treba više dolazaka da bi se spoznali svi njegovi kvaliteti.
Za kraj mogu da preporučim restoran En plo u nazovimo ga "bar stritu" pored obale. Tamo je glavni jedan Grk koji je srpski zet. Preko leta je na Skiatosu a preko godine živi kod verenice na Voždovcu. On je učinio da ta večera koje je trebalo da bude posebna bude još lepša.

Eto, toliko o našem boravku na Skiatosu. Definitivno ćemo opet doći.
Ovu poruku je izmenio nebojsas: 31. Jul 2010 - 13:33

Debeljkovicu, jedva sam te nasla ! Odabrali smo vilu Manolas u kojoj si bio, treba sutra da rezervisemo. Pominjes da je tik uz klubove, a jos negde sam to procitala, pa mi je hitno potrebna informacija da li je bucno nocu?!? Neko pominje da ima i buke zbog preleta aviona i blizine aerodroma, da li je to tacno?! Molim te odgovori mi sto pre!
Takodje me zanima da li studija u prizemlju imaju svaki svoju malu terasicu tj stocic ispred ulaza. Hvala!

Ja sam prosle godine letovala na Skijatosu u vili Manolas. Moje licno misljenje je da su studiji cisti, dve Bugarke svaki dan ciste sobu, izbacuju djubre i druzeljubljive su i moze se sa njima komunicirati. Sto se mene tice bolji su studiji na spratu. Jer oni imaju klasicne terase, a moze se izbaciti sto i stolice ispred vrata. Studiji u prizemlju nemaju terase, cak postoji i jedan studio koji je malo odvojen i izgleda kao mala kucica. E on mi je bezveze. Vila Manolas je stvarno pristojna i preporucujem je. Moje dve zamerke su: imali smo misa u sobi koji je nocu dolazio spustajuci se niz vinovu lozu, tako da sam stvarno padala u nesvest i svu hranu smo morali drzati okacenu, a druga zamerka je ta sto kada smo uplacivali aranzman a putovali smo aviionom, receno nam je da je klima besplatna za putnike koji putuju avionom, ali nam to tamo nisu priznali. Vodic je bio Mirko. Iskukstva kao i sa svim ostalim vodicima. Putovali smo preko Sabre i to prvi put. Mirko mi nije resio problem klime, u principu nije ona nesto tamo i neophodna zato sto se fino napravi promaja, mislim na apartmane na spratu, e sad kako je sa apartmanima u prizemlju ne znam, jer ipak celu noc morate drzati vrata zatvorena. A Bugarke smu se smejale za misa. To je njima normalno. Kao pa spusta se sa vinove loze. Meni mis bas nije prijao. Sto se klubova tice, stvarno su blizu, ma par munuta od kuce. A sto se buke tice, apsolutno se nista ne cuje. MI nista nismo culi. Nijedan zvuk. Cak ni avioni se ne cuju. Ne slece tu bas milion aviona dnevno. Vise ih cujem u Beogradu. Moja topla preporuka za Manolas, ako izuzmemo misa koji nocu vileni. Centar blizu, autobuska pocetna bluzu, pa uvek moze da se sedne. Ko ga koristi, naravno. Vanpasionske cene su preskupe. Ja kada sam prvu put usla u prodavnicu. prevrnula sam se od cena. Ali Skijatos je jedno od najlepsih ostrva koje sam posetila. Ne treba ga propustiti. Kao ni izlete. Carobno malo ostrvo. Ako te zanima jos nesto slobodno me pitaj.

Back