SKIATHOS ali stvarno!

Doroti, osim slika koje sam video na net-u,ne znam ni ja nesto blize o toj vili,kao ni lokacija mi nije jasna.
Medjutim, mogu ti preneti reci i utisak petoclane porodice,koji su pretprosle godine uplatili pomenutu vilu,pa posto im je bilo malo 10 dana-uplatili su i 7 dana kod mene "kipros studio" a nakon toga presli u pomenutu vilu.
Njihov komentar,otprilike kako se secam: "Mile, blage veze nema sa smestajem u kojem smo bili (kypros),ali to smo znali i ranije i nemamo primedbi na objekat ili agenciju.
Koliko para-toliko muzike.Solidno je,cisto je,jeftino je....". A to se vidi i na slikama.
Mislim, da vasi prijatelji nemaju razloga da ne uplate...
Sad, za lokaciju....sorry.

Pa, dobro, vazno da nije neki uzasan komentar. Uostalom, prenecu, pa neka oni odluce da li im odgovara. Ionako cemo zajedno uzeti kola, pa mislim da u tim vilama i necemo puno boraviti.

Doroti....da pogresno ne protumacis ili neko drugi..... kad su mi moji gosti rekli "da nema blage veze sa kyprosom...", mislili su na nov el. sporet sa setom tepsija,na nov frizider sa komorom, na posebne sp.sobe, na poseban dn. boravask-kakav imamo i u kuci,na istocnu i zapadnu terasu,na lokaciju-centar grada, na priv.parking pod prozorom.....
Ali, ponavljam da su bili zadovoljni u pomenutoj vili,cenom, lokacijom,kategorijom.. i na osnovu njihove price, sam i rekao da ne vidim razlog da to vasi prijatelji ne rezervisu.
Reci cu jos nesto, a tice se svih onih koji jos uvek nisu rezervisali:
Ne postoje hitni poslovi.... postoje samo ljudi koji su zakasinili.
Hvala Briselu,za ukidanje viza.... bilo, i ne ponovilo se nikad!

Poceo sam da citam ovaj forum i bas se odusevio koliko ima opisa raznih mesta u Grckoj. Devojka i ja smo bili u Pefkohoriju i prosle godine na Tasosu. Tamo nam se mnogo svidelo, pa smo odlucili ove godine da opet idemo na neko ostrvo.Imamo 2-3 u opciji, pa da se informisemo jos. Vidim da na ovom ostrvu(osim sto strava izgleda, plaze i to) super funkcionise prevoz-bus i to nam se mnogo svidja. Racunali smo ako smo smesteni na plazi (devojka tako zeli) i ako koristimo prevoz 2x dnevno-do neke druge plaze i uvece za grad, za nas dvoje, za 10-tak dana oko 100E, sto je ok. Sad, zanima me, da li je moguce sve vreme letovanja koristiti bus prevoz? Znamo da do nekih plaza ne ide, ali nije ni vazno, ima ih dovoljno do kojih ide.

vise puta u duzem vremenskom periodu letovali smo porodicno u grckoj, uglavnom halkidiki i tasos, jednom i zakintos. sad bi da promenimo i da se polako spustamo na jug grcke

znaci porodica sa dvoje dece 7 i 5, kolima, svaki dan voznja na drugu plazu i sl

pa dal preporucujete skiatos, i ako moze neki konkretan smestaj sa dobrim dvoristem i lepom terasom, da se deca igraju. znima me kraj juna, jel topla voda i ima li plitikih plaza?

znam da treba da citam celu temu i procitacu je, ali ako hoce neko nesto da napise...fala

Poslednja izmena:
vise puta u duzem vremenskom periodu letovali smo porodicno u grckoj, uglavnom halkidiki i tasos, jednom i zakintos. sad bi da promenimo i da se polako spustamo na jug grcke

znaci porodica sa dvoje dece 7 i 5, kolima, svaki dan voznja na drugu plazu i sl

pa dal preporucujete skiatos, i ako moze neki konkretan smestaj sa dobrim dvoristem i lepom terasom, da se deca igraju. znima me kraj juna, jel topla voda i ima li plitikih plaza?

znam da treba da citam celu temu i procitacu je, ali ako hoce neko nesto da napise...fala

ako vec hocete da citate...onda mozda je dobro poceti od "putnice" "
http://forum.krstarica.com/threads/148363&page=78 koja u delu svog putopisa o plazama kaze: " kada je bog stvarao ovo ostrvo, zaista je bio nesebican...."

za 27E:Bili smo krajem juna,voda je bila suuuperrr.Plaze..imas bas takve kakve zelis za malu decu.Preporucujem ti smestaj u gradu da se ne cimate svako vece zbog setnji.E sad..dvoriste itd....ne znam.
Mobilni-kako bese onaj objekat gde smo mi bili na bazenu,gazdarica Makedonka?Tu je super za decicu,veliko dvoriste,trava...?
Obzirom da idete kolima i da je Skiathos mali,sve blizu-da,jeste za porodice sa decom,Bilo je toliko naroda sa bebicama!Nekako-taj Skiathos je za sve-ima lepote za matore,mlade,velika drustva,usamljenike..a sve na tako malom prostoru.Zipovani Raj!

Poslednja izmena:

http://www.skijatosdirektno.com/san_antonio.html
http://www.skijatosdirektno.com/vila_karina.html
http://www.skijatosdirektno.com/caravos_hotel.html

Poceo sam da citam ovaj forum i bas se odusevio koliko ima opisa raznih mesta u Grckoj. Devojka i ja smo bili u Pefkohoriju i prosle godine na Tasosu. Tamo nam se mnogo svidelo, pa smo odlucili ove godine da opet idemo na neko ostrvo.Imamo 2-3 u opciji, pa da se informisemo jos. Vidim da na ovom ostrvu(osim sto strava izgleda, plaze i to) super funkcionise prevoz-bus i to nam se mnogo svidja. Racunali smo ako smo smesteni na plazi (devojka tako zeli) i ako koristimo prevoz 2x dnevno-do neke druge plaze i uvece za grad, za nas dvoje, za 10-tak dana oko 100E, sto je ok. Sad, zanima me, da li je moguce sve vreme letovanja koristiti bus prevoz? Znamo da do nekih plaza ne ide, ali nije ni vazno, ima ih dovoljno do kojih ide.

Prevoz funkcionise ok, koristila sam ga samo par puta. I ja sam kao i tvoja devojka zelela da budem smestena kod neke plaze i mislim da sam pogresila. Na toj plazi smo se kupali 2-3 puta, a svaki dan isli na druge. Mi smo imali auto 7-8 dana ne secam se, ali opet bih vise volela da smo bili u gradu. Kad si smesten kod plaze nemas uvece gde da prosetas i moras na bus pa u grad. A bus ti poslednji ide valjda oko 1, pa ako se negde zaglavite na picu, veceri... onda taksi. A ionako cete svaki dan sa te vase plaze ici na nee druge onda je sve jedno da li odatle ili iz grada. Ja bih na vasem mestu jos malo razmislila, ovde vecina koja je boravila na ostrvu preporucuje smestaj u gradu.

Ma i ja sam mislio da je bolje grad, citam ljudi kazu, ali njoj super zvuci kao na plazi i to. Ma, meni je svejedno, nek ona izabere.
Zanima me jos da li je cena busa ista od prve do poslednje stanice ili se razlikuje ako udjem npr. u nekoj oblasti na sredini?
Da li je tacno da je put toliko los, da ni kolima ne moze da se ide do onih plaza na suprotnoj strani ostrva, do kojih ne vozi bus, nego samo peske?

Na te plaze na suprotnoj strani svi idu kolima. Pretpostavljam da je lakse ako imas 4x4 ali mi smo isli i sa nekim malim ne secam se tacno koji je bio. Put nije sjajan, nije asfaltirano, mene je bilo strah na pijedinim delovima, ali polako i stizete. Do nekih plaza je malo teze stici, a do nekih nije uopste problem. A cena busa se razlikovala ako ides do pola, jedna cena, a dalje je recimo za 40-50 centi vise. Pa vidite organizujte se, recimo oko Kukunarijesa imate nekoliko plaza, pa kad odete tamo, na ove pored predjete peske. Posto je ostrvo tako malo moguce je otici peske od jedne plaze do prve susedne, mozda i dalje zavisi koliko ste u kondiciji.

E, hvala na odgovorima. Reci mi to jos kazes da od Kukunariesa moze peske na par plaza okolo. I ja sam
gledao, vidim da ih ima nekoliko u blizini, ali opet ljudu pricaju kao opasno je peske, magistrala idu kola, sta sve ne. Znaci nije bas tako?

Tu kod Kukunarijesa ima nekoliko plazica do kojih stignes onako stazicom preko brda, ima jedna desno od Kukunarijesa, ne znam kako se zove. A isla sam jednom i od Ag. Paraskevi do Trulosa peske, kad smo vratili auto, pored magistrale ides ivicom i pazis. A ima i ono poluostrvo kad se ide iz grada pre plaze Vromolinos ne secam se kako se zove, tuda sam isto peske isla. Tu je zemljani put i slabo idu kola a ima jedna simpaticna plaza Kotsuri cini mi se da se zove, ili tako nesto, na kojoj nema guzve jer je tako malo zabacena.

Back