SKIATHOS ali stvarno!

Mi idemo u blue horizont 15 jula,pa bi zamolilla za jedan izvestaj kada se i vratite.:brus: gledajuci slike vile nisam mogla da procenim da li sve sobe gledaju na more. sta ti mislis?
Mislim da najbolji pogled imaju sobe na spratu, negde na sredini... Mi smo dobili u prizemllju, ali mislim da cemo imati pogled na more;)
Negde na youtube sam nasla snimak iz sobe te vile, amaterski... ne mogu da se setim linka, znam samo da sam ukucala blue horizon skiathos, probaj i ti
a kad se vratimo sledi kompletan izvestaj! :telefon:

Ama ljudi manite se zavesa u kupatilima i sličnih stvari, ne mogu da verujem kakvim se bezveznim stvarima opterećujete! Jer na letovanje idete zbog zavesa ili nečeg drugog?!
smiley_emoticons_doh.gif

molba za ucesnike foruma:
ako bi mogao da padne koji komentar za vilu zaharo (smestaj,higijena,...) i plazu trulos( kakva je za decu, ima li suncobrana i lezaljki, pesak)
isto tako vila larios i plaza kolios
blizina taverni prodavnica za obe vile
blagodarim

molba za ucesnike foruma:
ako bi mogao da padne koji komentar za vilu zaharo (smestaj,higijena,...) i plazu trulos( kakva je za decu, ima li suncobrana i lezaljki, pesak)
isto tako vila larios i plaza kolios
blizina taverni prodavnica za obe vile
blagodarim
Ako ste iz beograda,svratite ovde na kafu i pitajte za vilu zaharo: http://www.sunset.rs jos uvek su kod nas na skiatosu,ali se vlasnik "sunset-a" vratio ranije zbog obaveza.(medjutim,mesta skoro da nema( osim septembra i tu i tamo neki termin 10-ak dana) za vilu "larios": iznad same plaze,nema drugih objekata u blizini a ni turista-privatna atmosfera,ali je i kuca malo izolovana.veliko dvoriste,rostilji u dvoristu,tusevi i u dvoristu,cisti se trodnevno......

Hvala za odgovor!
Razmisljam da li da angazujem sestru koja zivi u Grckoj da mi rezervise trajekt?:think:
Ja bas i nisam neki panicar sto se tice tih stvari, ne planiram bas sve u detalje, ali moj bracni saputnik voli da je siguran...;)
:bye:

Predlog: Agencija Kalodoukas - Čubrina 5 - kupiš karte za trajekt na licu mesta. Ja sam tako uradio.

Inače putujem u ponedeljak 16. i posle dosta razmišljanja odlučio da krenem 15. u 19h. Trajekt mi polazi u 7:45h.

Mnogo hvala Agistros! Drzacu se vase preporuke!

Bez persiranja, molim (dobar ti je user name)...

Sto se komaraca tice na Kukunariesu ih nije bilo u septembru (tamo sam bio smesten i tus kada je imala zavesu), ali sam cuo da je komaraca bilo na Megali Ammosu...uverio sam se da ih ima na Vromolimnosu...
...Troulos je vise porodicna plaza, lepa je, peskovita, nesto kamenja je odvaja od jedne male, susedne plaze, na koju izlazi jedna vila...nije lose za snorkling, naravano da ima suncobrana i lezaljki, samo moze biti guzve...preko puta je malo ostrvo Troulonisia...prodavnice su snabdevene osnovnim namirnicama.

Poslednja izmena:
Mislim da najbolji pogled imaju sobe na spratu, negde na sredini... Mi smo dobili u prizemllju, ali mislim da cemo imati pogled na more;)
Negde na youtube sam nasla snimak iz sobe te vile, amaterski... ne mogu da se setim linka, znam samo da sam ukucala blue horizon skiathos, probaj i ti
a kad se vratimo sledi kompletan izvestaj! :telefon:

Naravno da sam nasla i taj snimak :ok:i sve vezano za skijatos.ja sam malo blesava.hvala u svakom slucaju. i zelim ti lep odmor. a da uzivaj u leom pogledu sa terase

moram da se zahvalim svim forumašima jer ste od ove teme napravili najbolji vodič za skijatos koji postoji!!! imam samo jedno pitanjce za vas koji ste bili na skijatosu sredinom jula: potrebno mi je malo preciziranje: pošto kažete da u autobusima ume da bude gužva, šta to znači? da npr. ne može da se uđe u bus kod trulosa (ka gradu) ili samo mora da se stoji? hvala!

Pa moze da se desi da u nekom udarnom terminu bude velika guzva, npr. povratak popodne sa Kukunariesa u grad, ali kondukteri dobro "zipuju", stajanje se podrazumeva.
Ali bus ide na svakih 15 minuta...

Poruka za Mobilnog!!!!Hitno
Trenutno sam na Skijatosu i imao sam problem, uhvatila me policija a nisam bio vezan, kazna je 350 evra a ako platim za deset dana onda je upola manje. Nemaju moje podatke pasosa samo medjunarodne dozvole. Sta da radim, ima li sanse da ne platim? Pisali su mi kaznu i dali da platim u posti.Ako ne znas mozes li da se raspitas i da li cu imati problema na aerodromu?Unapred zahvalan i cekam nestrpljivo tvoj odgovor

Naravno da sam isao solo :D Zelenim sto nisam poveo drustvo sa sobom nazad :lol:

P.s. Dobra je Agistros plaza, duboka, kupao se predvece, u uzburkanoj vodi, nigde zive duse (pomalo sablasan prizor)...i preziveo...ne dograbise me morske nemani :roll:
Al me zato, cim izadjoh iz vode, sacekao pljusak :dash:

Poruka za Mobilnog!!!!Hitno
Trenutno sam na Skijatosu i imao sam problem, uhvatila me policija a nisam bio vezan, kazna je 350 evra a ako platim za deset dana onda je upola manje. Nemaju moje podatke pasosa samo medjunarodne dozvole. Sta da radim, ima li sanse da ne platim? Pisali su mi kaznu i dali da platim u posti.Ako ne znas mozes li da se raspitas i da li cu imati problema na aerodromu?Unapred zahvalan i cekam nestrpljivo tvoj odgovor
Svaki dan posle 18:00 kod taxi stanice,gde se prodaju izleti za brod "Kalipso"...svrati da ti objasnim....

Da obnovimo gradivo...vec mi se ide na more...i za one koji nisu bili...lepota sa visine...
P.S. Koutsouri (slika 1) je plaza na poluostrvu Kalamaki ili Kanapitza, kako ko vec zove...pronadjite plazu Mali delfin...

Agistros, posto sam tek sad pogledao slike i fantasticne su, a snimljene su iz vazduha, zanima me, cime ste leteli, da li to na Skiathosu postoji mogucnost za foto-turisticku vazdusnu voznju, jel postoje neke ture ili se individualno bookuje let, ili tako nesto uopste ne postoji? ako postoji, mozete da napisete nesto o tome, kao, naravno, i red velicine cena? hvala

Agistros, posto sam tek sad pogledao slike i fantasticne su, a snimljene su iz vazduha, zanima me, cime ste leteli, da li to na Skiathosu postoji mogucnost za foto-turisticku vazdusnu voznju, jel postoje neke ture ili se individualno bookuje let, ili tako nesto uopste ne postoji? ako postoji, mozete da napisete nesto o tome, kao, naravno, i red velicine cena? hvala

Bojim se da cu vas razocarati...fotografije su sa web strane grckih pilota...link sam postavio na strani 90 foruma
avion prvo pravi krug oko grada, pa se vide pista i jezero Kvouli, a zatim nastavlja preko Kanapitze i Ag. Paraskevi do Kukunariesa, vidi se jezero Strofilia, zatim plaza Banana...
da li nesto ovako postoji u komercijalne svrhe? pitamo "mobilnog" da nam odgovori...
mada je aerodrom karakteristican, pista je kratka i carteri slecu vrlo zanimljivo, nisko preletanje uz jako kocenje (profesionalci da ne zamere na ovim terminima)...

evo i fotografije piste, avioni slecu iz pravca preko plaze Xanemo, grad se vidi u pozadini...

Prilozi

• Dsc01830s.jpg
    Dsc01830s.jpg
    50,7 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Bojim se da cu vas razocarati...fotografije su sa web strane grckih pilota...link sam postavio na strani 90 foruma
avion prvo pravi krug oko grada, pa se vide pista i jezero Kvouli, a zatim nastavlja preko Kanapitze i Ag. Paraskevi do Kukunariesa, vidi se jezero Strofilia, zatim plaza Banana...
da li nesto ovako postoji u komercijalne svrhe? pitamo "mobilnog" da nam odgovori...
mada je aerodrom karakteristican, pista je kratka i carteri slecu vrlo zanimljivo, nisko preletanje uz jako kocenje (profesionalci da ne zamere na ovim terminima)...

evo i fotografije piste, avioni slecu iz pravca preko plaze Xanemo, grad se vidi u pozadini...
Agistros,ovaj snimak iz aviona je super.ovo sam tek sada videla.thanks.kada ti ides na skijatos?i gde?:P

zbog minijaturnog aerodroma,ne postoje nikakvi drugi letovi osim chartera i priv. aviona.inace je vec uradjen plan za zatrpavanje plaze ksanemos da ne bi avioni za scandinaviju sletali u solun i kavalu po gorivo jer ne mogu da se podignu sa punim rezervoarom sa skiatosa (toliko je mala pista). Usput....danas procitah obavestenje na tv-net (u vidu one trake sa vestima) da ce biti restrikcije u saobracaju u dolini Tebi zbog velikih radova (prave se tuneli). i za sada su naglasili za avgust,da zatvaraju jednu traku nocu( na odredjeno vreme).tako,da treba obratiti paznju ( narocito za autobuse-agencije !!) da se ne zakasni na brod zbog cekanja.krenite ranije!! jos par vesti sa dnevnika: od 01/07 stupa na snagu zakon o zabrani pusenja u svim zatvorenim prostorima-bice zestoke kazne...vodite racuna.dalje....ministar zdravlja se obratio javnosti u vezi 5 novih slucajeva novog gripa.inace broj obolelih je stajao na 7 osoba odavno,dok juce nisu dosli charteri iz amerike i kanade( u atinu) i odmah je stavljeno u karantin 5 novih slucajeva.tako,ako citate u vestima o tome....bez panike,jer se zna da su to turisti koji dolaze iz amerike i kanade u atinu i njih registruju kamere na aerodromu i odmah se izoluju.grcka je kupila 8 500 000 vakcina a hitno su upucena i uputstva hotelima za slucaj da neko ima temperataturu....za one koji su u grckoj a istekne im viza( ostanu da rade..)....treba da znaju da je pocela operacija "metla" u centru atine i bez pardona hapse sve koji nemaju boravak.u drugim mestima nije problem,samo se atina "cisti"....od oko 2 miliona stranaca,njih 1/3 nema papire.zato,izbegavajte atinu.....na skiatosu je extra vreme,ostrvo se puni polako,postoji naravno opet ista prica sa izletima,da svi "moraju" da imaju iste cene,pa jedini nacin da prodjete povoljnije je da se organizuje grupa(7,8,10 osoba) pa zatrazi popust ( ako ga dobije) mi smo svako vece na taxi stanici,pored broda "kalipso" koji vozi izlet lalaria,pelion,oko ostrva,tsugria,i tu mozete kupiti karte (a i naruciti da van napravimo lepu narukvicu....) Paznja za pojas,kacigu i parkiranje-kazne su "evropske"........

Poslednja izmena:
Agistros,ovaj snimak iz aviona je super.ovo sam tek sada videla.thanks.kada ti ides na skijatos?i gde?:P

Jos ne znam kada...

...zatrpati plazu Xanemo zbog piste :( ...

...vec je "mobilni" pomenuo sledece:
12. jun 2009. Izvor: Beta

Atina -- Grčka, evropska zemlja sa rekordnim brojem pušača, zabraniće od 1. jula pušenje na javnim mestima, saopštilo je grčko ministarstvo zdravlja.
To je treći pokušaj zabrane, nakon neuspešnih mera uvođenih 2002. i 2003. godine. Ministar zdravlja Dimitris Avramopulos izjavio je da "u Grčkoj često kaže da se zakoni usvajaju ali ne sprovode", navodeći primer bolnica "gde se ta zabrana ne sprovodi". "Ovo je početak napora da se promeni svest u oblasti javnog zdravlja koji je od suštinskog značaja", naglasio je ministar, ocenjujući da je "društvo spremnije nego ikada da prihvati tu meru". U Grčkoj 42 odsto stanovnika puši, a oko 20.000 ljudi svake godine umre od posledica pušenja, podaci su Evropske komisije. Slede Bugarska sa 39 odsto pušača i Litvanija sa 37 odsto.
Prema zakonu usvojenom prošle godine, restorani i barovi površine veće od 70 kvadrata moraju da imaju zatvorene prostore za pušače.
Manji lokali mogu da biraju da li će prihvatiti pušače ili zabraniti pušenje, a kazne su do 500 evra.

Poslednja izmena:

Back