SKIATHOS ali stvarno!

za "mobilnog"-ako nadjes vremena da odgovoris,napisi nam kakve su to narukvicei i koje su maloprodaje na Skiatosu...za "ivab"-hvala za cene iz restorana,napisi nam jos malo,ti imas najsvezije informacije-espreso,coca-cola,pivo,gr.salata,pica...lezaljke

nastavak...

Na samoj plazi Agias Paraskevi nema hlada , i ima puno lezaljki ali se placaju i cena zavisi od toga dali pripadaju Princes hotelu ili nekom drugom. Ja sam tu odmah na plazi kupila suncobran i platila 8.5 e , mada se u radnjicama mogu naci i za 4-5e tako da se bas ne isplati nositi ih od kuce. To ti daje slobodu da u toku dana promenis vise plaza jer ih svuda mozes zabosti .
Plaza na stanici 15 mislim da je Kolios

zvezdice...

i male slatke uvalice sa desne strane gledano prema moru , setkajuci kroz vodu

videcete ih u radnjama u papadiamantis ulici,preko puta OTE,na setalistu(blizu AVIS) i naravno kod mene na ulasku u papadiamantis iz luke(narucujete sta hocete da pise na narukvici).a upravo odgovaram velikoj kompaniji na upit da im pravim(njihovo ime) da bi ubacivali uz svoje proizvode kao poklon. samo jos da se pre svega ZAHVALIM svima koga ne poznajem a preporucivali su me i da ZAMOLIM da to vise ne cine jer gubite vreme (i vasi prijatelji)kao i ja.osim odgovora "na zalost...." ne mogu nista drugo reci.nema nista vise slobodno a da nesto vredi.a nesporazume ne zelim. na skiathosu ima mesta samo u nasim agencijama tu i tamo(...pretpostavljam).takodje, da ZAMOLIM one koji dolaze a ne kontaktiraju me cesto da budu strpljivi u luci skiathos prilikom dolaska.ovo se odnosi na period od 05.07 do 20.07.da se ne "gadjam" ciframa....samo da naglasim da ce vas 12.07 cekati tri osobe + ja sa scoterima jer taj dan treba da smestimo 17 automobila-porodica.hvala unapred na razumevanju.....

za "mobilnog"-ako nadjes vremena da odgovoris,napisi nam kakve su to narukvicei i koje su maloprodaje na Skiatosu...za "ivab"-hvala za cene iz restorana,napisi nam jos malo,ti imas najsvezije informacije-espreso,coca-cola,pivo,gr.salata,pica...lezaljke

Cene koje sam ja navela su ''malooooo''.......jer ja volim potpuni ugodjaj (ODMOR!)
ali...uglavnom u to vreme ....
ono sto ja zovem ''kuvano'' punjena paprika (super izgleda), razne musake , nesto sto lici na gulase na njihov nacin , .....3-4 e, lignje (mljac) iz mora 6-7e, mix daily fresh riba 7e, Prawns i shrimps u zavisnosti od velicine od 7-12 e porcija , a riba bolja po kg cena 0d 20 -50 e al naravno racuna se porcija, i sve ima priloge tako da je to sve sasvim dovoljno .
Ali , posto sam ja alava moram i salatu i naravno grcka je najskuplja 4-5e i velicina joj je da moze da zameni i obrok.
Pica , najlepse su kod Ivana u staroj luci pecene na specijalnom kamenu , ali to pitajte ''mobilnog '' za tacan naziv restorana jer to bas ne pamtim. I uopste su kod njega jaaako pristojne cene .Upravo saznala Pasta Pazza !
Uvek postoji dnevni menu po restoranima , pa su ogromne supe (npr minestrone) 3e.
Sladoled U Papadiamante ulici , na kugle (mega) 1 je 1.5 e , ali imate i varijante kupovine po mega marketima 1l oko 2 e
Jogurt sa medom ! Ubila sam se trazeci originalnu verziju I nasla kod el Greco , na cosku stare i nove luke . I inace im je hrana jako dobra .Tu je 4.5 e a na Burze 100 m dalje je mislim jeftinije ali tamo nisam probala. Tu je kafa GRCKA- nemoj da se neko prevari pa trazi tursku ,normalna 1,5e a dupla 2 e.
Sokovi oko 2 e , razne kafe tu oko 2e , a za piva i ostale alkohole vam ne mogu pomoci jer ja jedino pijem obicnu vodu u ogromnim kolicinama . Sorry
Da, lezaljke 2 +suncobran oko 8 e , ali su vase samo dok ste na plazi , cim odete vise nisu , tako da nema vracanja i tu nema nista gratis (pice), Osim ako ste sa malim bebama , pa ostavite stvari neke i zamolite da cuvar pricava dok ste odsutni.
Zato , kupite svoj i nosate ga po svim plazama , jer i ako koristite samo bus greota je ne promeniti bar 2 plaze dnevno ( ja sam ponekad i 4 sve u zelji da sto vise vidim)

Poslednja izmena:
Jel si stigao da slikas punjene paprike ?

Koga pitas Jerotije ?:dontunderstand: Bila sam ja i slikala namerno za forumase koje zanima jer sam i tamo dobijala puno mejlova sa molbama o cenama , hrani , plazama .....
Znas , ima turista koji se hrane i po restoranima i sednu pa popiju negde nesto .....pa zele bar okvirno nesto da znaju .......procitaj samo nekoliko postova pre ...
A punjene paprike moze i zena kuci da ti spremi , pa da vidis kako to izgleda ....Poz...

ivab10 svaka čast na slikama i opisima. sve mi voda krenula na usta na pomen punjenih paprika, musaka i salata :)
aj' ako ti ne bude teško kaži (makar na pp) kako si stavljala slikice, trebaće i meni uskoro ;)

čini mi se da je angie pitala za kontikijeve čarter letove. ne znam da li je raspored uvek isti... meni su malopre javili da je naš let sad u utorak u 11.10 prepodne. malo je nezgodno što ćemo stići oko dva popodne, ni tamo-ni ovamo, al' dobro... glavno da stignemo i da se razbaškarimo. e, lepo samoj sebi zavidim :lol:

mobilni praviš nakit?!? :eek: e sad sam ga ugasila, jer teško da će se moj sin kao poznati nakitoljubac moći 'odlepiti' od radnje... u svakom slučaju, proveravamo sve prvog dana ;)

za goga ns

bas ti hvala , jer to radim prvi put na forumu , pa sam i sama zadovoljna . Meni je sve tamo tako lepo , plaze , hrana , a ljuuudiii , grci tako ljubazni i tacno vidis da nas izdvajaju od ostalih tirista . Upoznala sam cak zenu koja drzi radnju u Papadijamante ulici , koja je za vreme bombardovanja , dosla sa vecom grupom Grka i 3 dana i noci stajali na mostu , braneci ga od napada jer su svi znali da su tu stranci , a spavali u autobusima .Jezila sam se dok mi je pricala. Mogu samo da se poklonim Grckom narodu za svaku lepu misao i gest prema nama . Oni kazu -mi smo braca . E , kad bi se mi sami Srbi tako odnosili jedni prema drugima ... odo van teme

Elem ---slike svedes na max 640 X480, a moze i manje
onda klik -odgovori
priloge umetnuti u por klikom na ''sredi priloge '' u sekciji ''prilozite datoteke''
i tu onda nadjes svoju slikicu , dodas , a onda imas i opciju ''pregledaj poruku ''
i tu vidis kako ce sve da izgleda. I posaljes .

E tu sad ja imam problem , pa nek neko meni pomogne --
izgleda da je ograniceno koliko priloga mozes poslati , a ja se danas rasplinula , i vise nece da mi salje . A toliko slikica jos imam !!!! Kad obrisem , odu mi i sa poruka ( pa vracaj jovo nanovo ) HELP !!

I da , mislim da njihove punjene paprike imaju 99% mesa , tako da su sigurno bolje . Kud ih nisam slikala :dash:

ivab10 svaka čast na slikama i opisima. sve mi voda krenula na usta na pomen punjenih paprika, musaka i salata :)
aj' ako ti ne bude teško kaži (makar na pp) kako si stavljala slikice, trebaće i meni uskoro ;)

čini mi se da je angie pitala za kontikijeve čarter letove. ne znam da li je raspored uvek isti... meni su malopre javili da je naš let sad u utorak u 11.10 prepodne. malo je nezgodno što ćemo stići oko dva popodne, ni tamo-ni ovamo, al' dobro... glavno da stignemo i da se razbaškarimo. e, lepo samoj sebi zavidim :lol:

mobilni praviš nakit?!? :eek: e sad sam ga ugasila, jer teško da će se moj sin kao poznati nakitoljubac moći 'odlepiti' od radnje... u svakom slučaju, proveravamo sve prvog dana ;)

Goga,

Hvala ti za info. Izgubicete jutro, ali ipak imacete dobar deo dana. Samo da ne bude uvece let. Gde cete biti smesteni?

Lepo se provedi i napisi utiske kad se vratis:bye:

Iva,

Nisam shatila da li su Aghia Paraskei i Anastasja Paraskevi isto mesto, jedno pored drugog ili...Ja idem u Aghia P. Nisi mi odgovorila ima li hlada na toj plazi?

Aghia Paraskevi je hm.. oblast i istoimena plaza a Anastasija Paraskevi je ime ''vile '' studia u toj oblasti , Nema hlada na toj plazi , dugacka je i siroka , i jedino na levom i desnom kraju moze se naci prirodan hlad od stena . Imam slike ali nece da se prikazu tako da mozda naknadno , sorry

Pa iznesi Vesna taj cuveni bakin recept za paprike
g015.gif

Ivab10, Vesna i ostali istraživači Skiatosa,

da li biste mogle desetak najlepših plaža da mi soritrate u tri kategorije:
1) one do kojih se stiže kolima direktno,
2) one do kojih se malo pešači (par minuta) i
3) one do kojih se malo duže ide peške.

ČIini mi se da do onog slatkog Mikro Aselinosa treba sat i po peške, pa se nešto nadam da nisam dobro shvatila. I nemojte da me grdite zbog sitničarenja, molim vas! Dvoje nestrpljive dece, roditelji natovareni rekvizitima, moraju da znaju pod kojim opterećenjem treba ići na koju plažu. Mislim, nikad mi ne bi palo na pamet da ovo pitam, ali kad već sve znam do punjenih paprika, iovo mi se učinilo relevantnim... Vratiću onima koji idu posle mene, majke mi! :worth:

jupi,vratio nam se Jerotije. "ivab"hvala ti za informacije o cenama(naravno i za ostalo).Ja samo slusam kako je Skiatos nenormalno skup pa se malo uplasila ali ovo sto si ti napisala je potpuno normalno,inace i ja sam za varijantu -na moru morska hrana a punjene paprike kad dodjemo kuci,pa smesom il bez mesa kako bude

popito, čim pominješ lepotu, mora da si na skijatosu? :)
sumnjam da si mislila na punjene paprike :lol:
ako jesi, lep provod želim :)

angi, fala, neće nam teško pasti trud da se lepo provedemo :) što se leta tiče, i večernji let ima svojih prednosti... stigneš, malo šmekneš gde je šta i ujutru si odmoran da kreneš u zujanje. bićemo u alkyonu, hotelčiću u gradu.

sad se vi zezate za paprike i musake, al' meni ovo došlo ko melem. već sam mislila da će celo letovanje da se provede u piceriji... podmladak ribu ne može ni da primiriše. a ja opet jedva čekam da navalim na raznorazne morske specijalitete
hungry.gif

Ivab10, Vesna i ostali istraživači Skiatosa,

da li biste mogle desetak najlepših plaža da mi soritrate u tri kategorije:
1) one do kojih se stiže kolima direktno,
2) one do kojih se malo pešači (par minuta) i
3) one do kojih se malo duže ide peške.

ČIini mi se da do onog slatkog Mikro Aselinosa treba sat i po peške, pa se nešto nadam da nisam dobro shvatila. I nemojte da me grdite zbog sitničarenja, molim vas! Dvoje nestrpljive dece, roditelji natovareni rekvizitima, moraju da znaju pod kojim opterećenjem treba ići na koju plažu. Mislim, nikad mi ne bi palo na pamet da ovo pitam, ali kad već sve znam do punjenih paprika, iovo mi se učinilo relevantnim... Vratiću onima koji idu posle mene, majke mi! :worth:

Ne mogu da sortiram nista jer mi je,trenutno,mozak na rezervi-ali recicu ti nesto lepo-nema plaze do koje treba toliko pesaciti.Odakle ti to?! Mi smo kolima isli do svake,jedino sto kola ostavis na putu i sidjes do plaze(2' nizbrdo ili 10'uzbrdo,puf..puf..)

Back