SKIATHOS ali stvarno!

Znaci , ja predpostavljam,posto mozes da izvrsis rezervaciju preko neta, onda mozes samo jednom, ili kao tvoj primer,sto ce biti tesko s obziro u kom periodu idemo.
Zakljucak rezervacija od 12h ili do 15h.
Koliko se putuje Solun-Volos?

Nismo rezervisali netom pa ne znam kako ide,a putovali smo nocu,nije bilo guzve i jako smo brzo stigli( cak smo u 5.30 ujutru obilazili crkvu sv.Petke u kanjonu Tempi)da nebi bas prerano stigli...ali vremena se ne secam. Ali tu nije autoput i zna da bude zeznuto-u povratku nam se zalomio vikend,ogromne kolone vikend-Grka,pa smo taj deo dugo,dugo prolazili,u podne,po vrucini...

na zalost (nekih) a nadam se na radost drugih.....prinudjen sam da na priv poruke odgovoram ovde....BROD:danas formirane cene za sezonu-naravno sa poskupljenjem.manji auto(yugo,reno twingo i sl)-43 evro.srednji (pasat,bmw...)-61,5 dok extra gabariti(veliki dzipovi)- u zavisnosti od velicine.cena po osobi-18 evra.za decu -popust ili besplatno.cene su u jednom pravcu i nema popusta za povratne.to je raz\log vise da ne uzimate povratne,a i stavice vas kada njima odgovara.ovo stanje je "de facto" do pocetka juna. a dotle ce se znati da li opstina skiathos dobija kredit za dva broda.u tom slucaju cene ce u "ambis"......REZERVACIJE:mozete mi poslati podatke.svoje rezervacije uvek radim po grupama-2x mesecno tako da nemam ni troskove ni problema da nekome ucinimn uslugu.MEDJUTIM!!!!....napomenuli su mi isto ono od prosle godine....da,ako ja rezervisem direktno a pojavi se ista rezervacija na net-u onda ce se to smatrati NEOZBILJNO i nece se rezervisati.naravno da to nije na moj racun,jer ni ja ne znam kome rezervisem,samo napominjem da se opredelite.ps.hvala vesni za slike broda.jeste skup i placam ga 4-6 puta godisnje......ali je i zadovoljstvo voziti se njim.a ne tamo nekim trajektima......"kad je bal..........."

:rollzaboravih za vize..:NE TREBAJU original racuni,vauceri i gar.pismo od strane grka,ako je rec o uplacenoj rezervaciji i to pise na njima.A TREBA (uz licnu kartu) ako vas neko poziva u goste. informacije koje dobijate iz ambasade(telefonsdki i od onog na ulici) ne treba uzimati "zdravo za gotovo".prosle godine je onaj sto radi na ulici(Goran-valjda) rekao porodicama(sest) koje su cekale za vizu da imaju nekompletnu dokumentaciju jer (navodno) treba fotokopija lic. karte.istog momenta su me pozvali i rekli mi.posle deset minuta su bili u ambasadi,jer "slucajno" izadje sluzbenik napolje...ovo ne znaci da ti sluzbenici za informacije (srbi su) ne znaju svoj posao,nego u vecini slucajeva i turista ne kaze punu informaciju.znaci,ne cimajte grke za originale,jer ce vam vratiti rezervaciju.pazi,da ne ide grk u postu da salje pismo....:roll:

odgovor za "visoku" a i za ostale da se ne ponavljamo: za 14.07 ne treba rezervacija,ali budite u luci do 07.00 za svaki slucaj.posto idete prvo u aspravaltu,onda morate prespavati negde jer ne znam pre uskrsa red voznje.od soluna ima 200km a kod grada Larise pratite skretanje za VOLOS.kroz ind.zonu vozite sred trakom jer se iskljucuju na obe strane.posle 7-8 semafora,videcete sa desne strane veliki broj autobusa u polukrivini i ima cini mi se neki mostic.tu predjite u desnu traku(oprez na tom prestrojavanju jer je i poluraskrsnica) i uskoro ce te videti tablu PORT.odatle se i vidi luka a karte mozete kupiti pre ulaska u luku .

da,ima i drugi put.larisa-volos je oko 70km i zbog opterecenosi ja koristim taj drugi.kod larise "ignorisem" skretanje za volos i vozim jos oko 50 km prema atini i iskljucim se za almiros-nea angelo i sve uz morsku obalu (25km) do volosa.plaza do plaze......ovaj put je dobra alternativa ako ima nekog zastoja na volos-larisa......

Kukunaries je lepsa oblast,ali po meni je velika prednost biti uvece blizu grada,a danju i onako skitas tamo-amo.Sam smestaj,tj.njegova lokacija mi se ne cini bitnom stvari,jer tamo se mnogo skita,cesto seda u auto pa kad sednes da li ces preci 2 ili 10km..malo je bitno...
Jao ljudi,tek kad odete tamo shvaticete koliko je bez veze bilo ovo traumiranje oko smestaja,gde je i bal,bla...Ja sad to znam,zato sam na Lefkadi "mrtva 'ladna"rezervisala krov nad glavom gledajuci da mi cena odgovara i da mi je civilizacija(za uvece)relativno blizu...Jer sve te destinacije gde se ima mnogo toga obici anuliraju svaku vaznost lokacije smestaja(jaka stvar gde je to mesto gde su se istusirati i prespavati...)To je bitno samo ako ste staticni turisti-soba,plaza,soba,plaza,soba,grad-a ovde to niko nije.Uplati ono sto ti se vise dopada i pocni da brojis dane !

Hvala Veco! I ja mislim da tamo smestaj nije mnogo bitan, samo da nije bas rupa:mrgreen:
Jos malo da razmotrim ponude i uplacujem:D

formirane cene za sezonu-naravno sa poskupljenjem.manji auto(yugo,reno twingo i sl)-43 evro.srednji (pasat,bmw...)-61,5 dok extra gabariti(veliki dzipovi)- u zavisnosti od velicine.cena po osobi-18 evra.za decu -popust ili besplatno.
Za jednu cetvoroclanu porodicu sa kolima srednjeg gabarita je oko 180 eura ili cetiri dana placenog smestaja, jel tako ? S obzirom da agencije uzimaju 70 eura za povratnu kartu autobusom + 40 eura odrasli a 15 deca za transfer to je opet jeftinije. :-) Zvao sam par agencija i imaju puno slobodnih mesta. Mozda Vam se pridruzim, da vidim i ja Skijatos :-) kada ga toliko hvalite :P

Jerotije, zaboravio si jednu stvar ! Jeste jeftinije po toj tvojoj racunici...ali ...ali ....onda tamo nemas kola....i opet dok iznajmis kola dodje te na isto.
Nego ti lepo zazmuri za trajekt, pa posle da nam pricas kao za Lefkadu....Jao ljudi kakvo je tamo more :lol::lol::lol: !

A posle lepo taksiras malo vise pa otplatis taj "grozni" trajekt !

Da zazmurim za 180 eura :mad: zao mi je toliko para za trajekt. Upola me kosta gorivo Beograd-Skijatos. Mislim da tu odvaljuju od cene. I obisao sam dosta mesta u Grckoj i sve su mi plaze dobre, samo jedna mi je ostala u secanju ali necu ovde, nije tema.......

JEDNO UPOZORENJE: porodica M.LJ. iz beograda mi je trazila smestaj jos u februaru.takav luksuz koji su trazili nisam mogao da im obezbedim a da nije hotel.dao sam im info-sajtove da traze sami.....nocas su me zvali jer su uplatili vlasniku 250 evra za rezervaciju a on im tek posle sedam dana salje odgovor sa pitanjem "ko ste vi? do njega uplata nikad nije stigla a od "nekoga" su dobili "IBAN"-racun za uplatu.bio sam sa tim vlasnikom vile danas u policiji i banci ali ne moze nista da se uradi dok ti ljudi ne dodju u grcku.srecom imaju pasose druge drzave pa im ne treba viza.e sad upozorenje:u otprilike 50% slucajeva kad turista direktno kontaktira nekog gr- ostrvljanina on u stvari kontaktira osobu koja radi rezervacije(zbog znanja eng.jezika).veliki broj vlasnika vila su atinjani i ti ljudi van sezone zive u atini.zbog poslova,neznanja jezika.... rezervacije im radi neko drugi.problem se pojavljuje ako je prosle i pretprosle godine rezervacije radio neko treci,cetvrti.ovaj vlasnik vile je ostao bez teksta kada je uzeo jednu devojku da pocne sa rezervacijama a ona mu pokazala "inbox".velika greska vlasnika je sto tri zadnje godine nije menjao e-mail adresu i pasword.neko od bivsih "skauta" je otvarao postu,odgovarao i poslao svoj IBAN za uplatu.direktor banke nece ni da cuje da otvori racxun i vidi podatke o kome se radi.treba naredba jav., tuzioca.za sve ovo niko nema dokaze ali tako nam objasnise u banci.stvar je da su ljudi nekoga kontaktirali i nekome poslali pare.mada,ima i indicija posto je vila kupovana-prodavana,da su i tu zavrzlame sa nekoliko e-mail adresa.cinjenica je da na ostrvima desetine biznisa svake godine promene vlasnika.najcesci razlog je sto su kupovali jeftine pare od banaka(kredit),pa kad ne mogu da vrate,brze-bolje prodaju da bi izbegli licitaciju.na skiathosu su najbolji primeri: nerkoliko hotela("princes","aretousa",aria"....)taverna "asprolitos",s-marketi (2-3),vile(3-4).ZATO OPREZ!ovo nije pojava, vec slucaj za koji ja prvi put cujem (13 god sam u gr).ali tu ima nesto.kao i gospodin kome sam sinoc odgovorio za 14.06......gospodin Sanidas nije imao kontakt i nije vam dao ponudu koja se ne odbija(cudan neki grk!).proverite to.INACE NA SKIATHOSU TEMA BR.1 OVIH DANA SU SRPSKI TURISTI.kao bice poplava srba,sve gr agencije prodale app srpskim agencijama,bla,bla.a najvise mi privlaci paznju sto me albanci "cimaju" na ulici u vezi toga(u pozitivnom kontekstu,naravno).grcki komentari su uglavnom u superlativu.za njih su muskarci iz srbije "ljudine od 2 metra" samo malo prgavi, a zene.......zna se-najlepse od svih turistkinja.sorry,za ovoliki post...ali mi je i doticna porodica rekla da to stavim na forum-kao upozorenje.po meni ovo je retka pojava...1:100000000 ali eto desilo se...

Mobilni postoji li mogucnost da mi posaljes snimak okoline vile AMY i neki prilaz najblizoj plazi. Posto si nekom odgovorio da je bolja okolina plaze Kukunaries a ne Ahladias. Pa me zanima da li smo mi zaista u brdu brdu ili smo na nekom normalonom mestu. Ako ti nije problem bila bih ti zahvalna. KISS

za snimke zaista mi je zao....ali mi oduzimaju mnogo vremena.dok snimim,dok ucitam...ta vila je na samoj magistrali i laganom setnjom izlazite na plazu ahladies.pokusavam koliko mogu da se ogranicim prilikom pruzanja informacija.sto znaci,da u tom odgovoru(proslom) govorim o oblasti ahladies....koja sa druge strane magistrale pocinje odmah da dobija na nadmorskoj visini.villa je na pravom mestu(plaza,market,bus)....ako se izuzme magistrala.ali nista nije savrseno.........

...e ja vise ne moguuu... 3 dana na svim mogucim sajtovima ...sve mi se izmesalo ...HOCUUU NA SKIJATOS !!!
Mobilni ---- ne mogu nigde da nadjem tacan naziv agencije iz BG sa kojom radis , pa da vidim njihovu ponudu .
Treba mi nesto od 20 i nekog maja 10-15 dana , busom i ne vozim , a hocu SAMA , da se odmorim od svih.
Vizu uzimam individualnu ! HVALAAAA!

...e ja vise ne moguuu... 3 dana na svim mogucim sajtovima ...sve mi se izmesalo ...HOCUUU NA SKIJATOS !!!
Mobilni ---- ne mogu nigde da nadjem tacan naziv agencije iz BG sa kojom radis , pa da vidim njihovu ponudu .
Treba mi nesto od 20 i nekog maja 10-15 dana , busom i ne vozim , a hocu SAMA , da se odmorim od svih.
Vizu uzimam individualnu ! HVALAAAA!
www.greentours.biz

Back