Ja nisam rekao da treba reci odakle si...nego,kazem kako funkcionisu Srbi..a opet poznavajuci Grke,(da vole da se cenkaju)....Srbi s pravom traze bolju cenu i uvek je dobiju.
Ne znam zasto vam lice na prosjake(

....ali znam da je ova zemlja jedna od retkih u svetu,gde u izlozima radnji stoji (primer): jakna-60 evra..a kupujes je za 45.... pise cena u rent a car- 30 evra.....uzimas za 20... i hiljade drugih primera.
I nasi turisti koji letuju godinama u grckoj,to veoma dobro znaju i tako se i ponasaju i s pravom traze bolju cenu...i dobijaju je.
Oni koji su letovali uglavnom po muslimanskim zemljama (turska,egipat,tunis...) verovatno i ne znaju za odnos grka prema srpskom turisti u odnosu na ostale...
Ljudi ( ne mali broj puta) odlaze iz grcka sa poklonima, od domacina gde su boravili...
Mada, ima pojava i da se iz bivsih Yu republika,predstavljaju za Srbe (narocito kad traze posao)...
Srbi nikad nisu bili niti ce ikad biti "samo turisti" u grckoj...
Za mesecak dana, ce put Grcke krenuti hiljade malisana (bez roditelja) da provedu po ko zna koji put,letnji raspust,kod svojih "drugih" roditelja.
Jedna takva porodica iz Patre (sa decom iz b.luke) letuje kod mene 15 dana.
Da kazemo, da su i ova deca "samo turisti"?
E sad, sto u turizmu ili u trgovini, ne mogu da vam daju veci popust....valjda je jasno,da je kriza, da imaju i oni troskove,da treba i oni da zarade....
PS. Tek sad shvatih iz tvojih reci (" valjda znaju, koliko im sta kosta").... da letujes prvi put u grckoj (najverovatnije).