Skandalozno: Pravni fakultet zabranio studentima da glasaju o deblokadi

Је ли факултет ишта предузео по том питању? Пријавио блокаду? Тражио од надлежних да то ријеше? Није. Напротив. Професори су масовно подржали блокаде (или макар нису пријављивали очигледно кршење закона). Дакле, немају ама баш никакво оправдање, ако гледамо чисто „адвокатски”.
Није немогуће да почну стизати појединачне (можда и групне) тужбе, али то се неће рјешавати правним средствима јер је све то, и једна и друга страна, потпуно изван закона.

Проблем који се сад не види јер га нема у јавности је генерација коју је на почетку студија захватила корона, а сад ово, они ће и кад дипломирају имати пола факса „нако”. Овакве брљотине с образовањем су веома лоше јер имају дугорочне и непоправљиве посљедице.
Nama ne funkcionisu institucije ne samo drzave, nego i celokupnog drustva, i logicno je da obrazovanje stoji dok se to ne resi.

U suprotnom, diktatura ce vladati jos 100 godina, i negde mora da se podvuce crta.

Ako su vec fizicki jaci, neka vlast sama sebi organizuje sve to za sta kukaju sada. Stajanje drustva je ODLICNA metoda borbe protiv diktature, ne i jedina naravno.

U sustini, bottom line je sledeci- Ne moze drustvo da postoji ako nije slobodno. Kada vec oni imaju ucenjivacki stav- drustvo mora da postoji jedino kao diktatura. E pa ne moze.

Је ли факултет ишта предузео по том питању? Пријавио блокаду? Тражио од надлежних да то ријеше? Није. Напротив. Професори су масовно подржали блокаде (или макар нису пријављивали очигледно кршење закона). Дакле, немају ама баш никакво оправдање, ако гледамо чисто „адвокатски”.
А јесу ли државне институције нешто предузеле? Ако је било неког кршења закона, тиме се не бави факултет, већ тужилаштво. По службеној дужности. Ако гледамо чисто ”адвокатски”. ;)

А јесу ли државне институције нешто предузеле? Ако је било неког кршења закона, тиме се не бави факултет, већ тужилаштво. По службеној дужности. Ако гледамо чисто ”адвокатски”. ;)
Е, то је оно најзанимљивије у свему овоме! ;)
Наиме, власт годинама крља мимо закона бахато и безобразно јер им се могло, а онда је кренуло с друге стране исто тако све мимо закона из потпуно истог разлога, јер им се може (због масовности). Народски речено – тук на утук. И једни и други се убише од позивања на закон, а закона нигдје. А ако ћемо баш „адвокатски”, пошто је сваки грађанин дужан пријавити кривично дјело за које зна... ето и нас двојице на суду крене ли све по закону. :mrgreen:

Е, то је оно најзанимљивије у свему овоме! ;)
Наиме, власт годинама крља мимо закона бахато и безобразно јер им се могло, а онда је кренуло с друге стране исто тако све мимо закона из потпуно истог разлога, јер им се може (због масовности). Народски речено – тук на утук. И једни и други се убише од позивања на закон, а закона нигдје. А ако ћемо баш „адвокатски”, пошто је сваки грађанин дужан пријавити кривично дјело за које зна... ето и нас двојице на суду крене ли све по закону. :mrgreen:
Ја сам писао овде на Крстарици, мислио сам да се то рачуна као да сам пријавио надлежним органима. :mrgreen:
А и ако буду ишли редом, до нас неће стићи бар до 2726. године. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Ја сам писао овде на Крстарици, мислио сам да се то рачуна као да сам пријавио надлежним органима. :mrgreen:
А и ако буду ишли редом, до нас неће стићи бар до 2726. године. :mrgreen:
Рачуна се... као олакотна околност. Можда се провучеш само с наногицом. :mrgreen:
Него... Још Нушић је знао да је од свих закона најважнији мали прст. ;)
(Све ти је намјештено, само кликни.)

Рачуна се... као олакотна околност. Можда се провучеш само с наногицом. :mrgreen:
Него... Још Нушић је знао да је од свих закона најважнији мали прст. ;)
(Све ти је намјештено, само кликни.)
Е, али све зависи ЧИЈИ мали прст. ;)
Нушић би се и сам изненадио колико је дан данас актуелан. :)
Отприлике да резимирамо: Да институције раде свој посао, оне би зачас решиле проблем блокаде институција, коју спроводе они који хоће да институције раде свој посао. :mrgreen:
Можемо све ово посматрати као један велики експеримент на пољу квантне физике. :mrgreen:

deluje da sebe predlaze u novu vladu :)
ništa loše u tome što ima petlju da javno govori. iskrenost i hrabrost najpre.

zapalo mi u oči zbog onih "sportskih pozdrava" nekih profesora s studentima. nedopustivo. odnos profesora mora biti na distanci i ravnopravan prema svim studentima. a studenti se moraju s poštovanjem odnositi prema svakom profesoru. takodje je zanimljivo da su blokaderi dovukli pomoć sa strane. nisu sve tu studenti prava.

kad sve saberem nije jasno da li ovo neko namerno želi uništiti državnu prosvetu. što duže agonija traje to je jasnije da ovako školstvo treba debele promene... zaposliš ljude a oni neće da rade...:roll:

Poslednja izmena:
Е, али све зависи ЧИЈИ мали прст. ;)
Нушић би се и сам изненадио колико је дан данас актуелан. :)
Нуша актуелан? Ај преведи његов наслов „Госпођа министарка” на савремени родно равноправни језик. Чик да те видим! :mrgreen:

Отприлике да резимирамо: Да институције раде свој посао, оне би зачас решиле проблем блокаде институција, коју спроводе они који хоће да институције раде свој посао. :mrgreen:
Можемо све ово посматрати као један велики експеримент на пољу квантне физике. :mrgreen:
Квака 22, сезона ’24–’25 и Хајзенбергова неодређеност... :mrgreen:

”Милица Ђурђић”? :mrgreen:
Ма иди бре у... Морао сам питати чика Гугла јер ми је име непознато, искочи нека плавуша, нисам укапирао све док не наиђох и на господина јој. :lol:
Успут, ако је старка – баба, министарка би била мала баба тј. бабица, а пошто ни родносензитивни рјечници не нуде мушки род за занимање бабице, остаје тајновито шта је министар... :lol:

Ма иди бре у... Морао сам питати чика Гугла јер ми је име непознато, искочи нека плавуша, нисам укапирао све док не наиђох и на господина јој. :lol:
Успут, ако је старка – баба, министарка би била мала баба тј. бабица, а пошто ни родносензитивни рјечници не нуде мушки род за занимање бабице, остаје тајновито шта је министар... :lol:
Него @Пилипенда , ми како уђемо на неку тему, она се угаси? :mrgreen:
Нисмо ваљда ”партибрејкерси”? :(

Не потурај мени своје покварене мисли! :lol:
А и не мора пропасти, било би довољно и само да се угаси... :mrgreen:
Да би се нешто угасило, зар није потребно да се претходно упали? :think:
Питам информативно. :mrgreen:

Да би се нешто угасило, зар није потребно да се претходно упали? :think:
Ти пали, ја ћу гасити... па кад не успијем, да залијемо. :mrgreen:

Питам информативно. :mrgreen:
Чек, чек... ово неки информативни разговор? Је л’ ја то сад полажем пријемни? :lol:
Питам чисто информативно. :mrgreen:

Back