Skandal

brate srbine :lol:

posle merilinke i madone iz najlapseg perioda kada se uvijala ko zmiche na venecijanskoj gondoli ti spomenu margit il pokojnu boku vucic :roll: jk je tocilo, ne znam koje ti je merilo necije inteligencije jer samo totalan debil od coveka moze da postavlja uslove organizatoru da mu spremi tri boksa eviana u srbiji gde imamo tri puta bolje vode no bilo koja u svetu :rotf: to vise nije cak ni hir, to je dokaz deformacije jer to se ne trazi u zaebanciji, to se trazi zbog mentalne greske, onog qvrca koji kad ti qvrcne gde radis stvari koje se u psihijatriji tretiraju sa posebnom paznjom.

sto se tice ostatka.. ne treba se stideti primitivizma kod ljudi jer je primitivizam urodjen ovom tlu oklem svi poticemo i on nikada nije najgore zlo... najgore je vestacki bolesno nakalamnjeno licemerje na jednu vrstu duhovne katatonije. podvrsta new wave-a je u muzici i iznikla kao neka forma novog primitivizma tako da seljana ne moze nikako biti generator ovoga o cemu pricamo. gdja jeca je na intelektualnom nivou palme s time sto palmi uopste nije jasno zasto ljudima smeta to sto je glup i neobrazovan i uzima ucesce u diskusijama o kojiam iam veze ko marica... gdja jeca zivi u viziji da je srpska kejt midlton koja samo ne zivi na ostrvu vec na bezaniskoj kosi... a posto se taj kulturoloski nedostatak obrazovanja stila mora nekako nadomestiti, onda se mora pumpati sve od usta sisa i doopeta pa na kome iscuri kad defektno prsne, nek iscuri.
Da sam ti brat-to naravno,ali da sam Srbin-znaš da nisam...Sve ostalo...Pa da...Jedino što ja još izjednačavam i primitivizam i licemurstvo...:mrgreen:

Pod jedan, na facebook pa imate igru slagalice....find search...pa tamo cete naci u pitalicama i u spajalicama dovoljno za test opste kulture...

Pod dva, svest o sopstvenom uzitku je primarna, ostalo su svesti kao o muvi na palcu noge...smeta, ali do 20 smetnji dnevno ne smeta za akciju, vise ide na zivac...ne svest, nego zivac...

Pod tri, sad ce tema da se razvodni da bi svi mogli da pokazu kako bas oni cine vazan stub u odredjivanju sta je to opsta kultura....jer ovo opsta daje moc da svako bar malo zapisha....sto jeste jeste.....po definiciji to znaci upravo to.....
Dakle ljudi.........p..........

Pod cetiri, izmedju 10% i 90% ljudi je oblikovano i uopste nece menjati zacrtano u tom stancovanom pakovanju za slobodu misljenja....(namerno sam stavio veliki opseg, da me ne lovite na tacnost da li je 11% ili 21%).

Pod pet, Covek koji je prirodan i slobodan ima razlicite mogucnosti da pronadje moguca resenja za zivotne i proizvodne probleme, kao i emotivno okruzenje.
Medjutim , ako coveka iscasite, servirajuci mu fobiju, oduzimajuci mu slobodu (to se cesto radi tako sto se postavi nivo iznad shvatanja pojedinca), zapljusnite ga informacijama i odnosima koje ne razume, i takav pojedinac ce razvijati sugerisane, programirane i totalno devijantne izbore, a kasnije i resenja...

Nivo do kojeg moze da ide devijacija je do samodestrukcije....Ne mozete zamisliti sta sve mozete odraditi coveku kad odustane od svog pristojnog i prisebnog pristupa....a danas su takvi svi....retko negde neko i to iskljucivo u provinciji....
Ostale hvatate na prvu caku, odmah...a to je 90% ljudi ne razume zasto bas sve treba bas tako...i uzima zdravo za gotovo to sto ne zna i ne razume...
Dakle vecina ljudi ustvari krije koliko ne razume i koliko je glupo za koriscenje ovakvog sistema....ili nekog dela u sistemu, neke nuznosti...
I naravno da se to forsira....jer uvek ima zarade na razbijanju svesnosti i dovodjenju osobe u stadijum ovce iz kojeg neke i zele da pobegnu po svaku cenu a druge jednostavno i ne znaju sta zele....

U svakom slucaju zelja ostaje faktor manipulacije.....
I svi bi da se ogrebu takvim metodama, samo na onim delovima sistema gde mogu, a naprotiv, tome, placaju (duvka) na poljima gde ne mogu....ko koga stigne i gde stigne...sistem...

Zasto ovo pricam...pa u takvoj atmosferi se pravi sistem vrednosti u drustvu....a koliko to moze biti humano i dobronamerno , prosudite sami...
Ta kvazi komponenta ce uvek ostati.....

Postoje dva puta kojima se sve to razvija....jedno je nesto sto se zove zenska civilizacija, a drugo je totalno iracionalno i poluludo drustvo , nalik matrixu, osim u tehnickom pogledu.....gde se sve moze reci naslovom ....na granici razuma....
Tu je umesano od ekonomije, politike, zavera, optimizacija.....shadenfrojde iliti zloba, do jednostavnog i pametnog nagona da prezivi.....
Setite se najlukavijeg prostaka sta ce uraditi....on ce uvek muljati i sumnjati i onda iako ne razume nista od okolnosti, prvi ce kopirati ako nesto u koraku ili dva koraka donosi kesh , moc u drustvu i prestiz.....makar upotrebljavao reci koje ne razume, tipa koorporativno estimativno (serija ljubav ...panika)

I na kraju ce ova tema pokazati tipicni hod polusveta...a to je hajmo nesto ozbiljno i veliko da kazemo da kao uradimo , primetimo , pa onda kad vide da za to veliko treba i znanja i truda i vremena, onda ajde bar da se malo posprdamo , i onda relativizujemo ista sto bi moglo da dodje sa druge strane i na kraju se sve zavrsi u eto ispricali smo se......

Takva opsta kultura nije daleko od JK sablona...a da ne zaboravimo ni Cecu, majku , majku fudbalera, koji su igrali i sa pistoljem uz slepoocnicu , a i sa malo ceskanja po bubrezima....bilo je tu svasta u Obilicu...i van obilica......
Izjednacavajuci vrednosti i moralne norme jedne takve zene...i neke druge zene, sve zene gube, pretvarajuci se u opotrunisticke igrace...a to je slika bazena sa piranama....
Madona posebno , ideal svih klinki kad se pojavila....promoter darkerskih ideja....a istovremeno promoter emancipacije i potpune razgolicene slobode bez ikakvih obaveza i obzira....Tu mi se cini da mesate inteligenciju i mudrost , ili lukavstvo i sebicluk...
Pa 99% vas ce nekog inteligentnog koji radi samo ono sto se njemu hoce i gazi sve ostalo sto mu stoji na putu (nece valjda da odustaje zbog drugih) nazvali zlim umom...odajuci priznanje da je genijalno iznad svih vas.....ne bi ga gledali na lep nacin...jer vas sebicluk boli, ali ako casti u kafani par puta i pokaze da misli da smo na istom nivou ...zemljaci, rodjaci, drugari...e onda je ok....
Prodaja za par pica u kafani...i eto ti drustvene ikone...
Evo i mene kad si naredio...p....:cool:
(U pravu si-nekoliko pivkana uvek mogu da platim...:mrgreen:)

Poslednja izmena:
Civut bre, ko i ja (babe, manine mame Jevrejke)...samo on se jos hvali time:eek:, al ima i one...cega se pametan stidi...jos pametniji je ponosan:kafa:

pa dobro ako je po majcinoj onda je jesa... zanimljivo da imam puno jevrejskih drugara i sa svima sam ok dok ne pocnu proseravanja o jugoslaviji a kad se spomene srbija stavljaju neku gadljiv izraz na lice bas ko covi ovde :lol:

To mora da su sve Titova generacija, bio...nas coJek:mrgreen:

ima i tih a ima i mladjih... svima kazu smeta uskost i lokalitet nacionalnog posto kazu da im treba prostor za siroko i svetsko obrazovanje i kulturno uzdizanje... ja im uvek kazem pa uzdizi se tako ko ti to ovde brani a oni samo ovako :eek:

posle tihim glasom kao da ne cujem ide ono..nije on los, samo ne zna srbenda nista o svetu .... :lol: a oni znaju u tri lepe i tu im odrzim malo predanje zasto je isus razapet da bi im video na licu sta radi kucna indoktrinacija od koje smo mi srbi operisani.

ima i tih a ima i mladjih... svima kazu smeta uskost i lokalitet nacionalnog posto kazu da im treba prostor za siroko i svetsko obrazovanje i kulturno uzdizanje... ja im uvek kazem pa uzdizi se tako ko ti to ovde brani a oni samo ovako :eek:

posle tihim glasom kao da ne cujem ide ono..nije on los, samo ne zna srbenda nista o svetu .... :lol: a oni znaju u tri lepe i tu im odrzim malo predanje zasto je isus razapet da bi im video na licu sta radi kucna indoktrinacija od koje smo mi srbi operisani.

Najvise se viDJelo sveta bas u Titovo vreme, samo sto smo mi Srbi imali onda elitu (vladajucu) kao i sada.
Mora da te povrsno poznaju te...jese, mozda su oni viDJeli sveta preko...interneta:hahaha1:
A sto se same teme tice...treba obici provincijske UNI-je po "belom svetu", nista mi nismo ni bolji ni gori od njih samo sto nam je pljuvacka odurnija nego njihova.

Poslednja izmena:
Najvise se viDJelo sveta bas u Titovo vreme, samo sto sto mi Srbi imali onda elitu (vladajucu) kao i sada.
Mora da te povrsno poznaju te...jese, mozda su oni viDJeli sveta preko...interneta:hahaha1:
A sto se same teme tice...treba obici provincijske UNI-je po "belom svetu", nista mi nismo ni bolji ni gori od njih samo sto nam je pljuvacka odurnija nego njihova.

ma znaju oni jako dobro o cemu im pricam no se prave..mozda jedini narod koji nece da ulazi u raspravu oko necega ako znaju da nisu u pravu ali gaje tu laz u sebi jer je to tradicija.... tradicija je osnov svakog naroda, svake nacije pa bila ona sljivovica ili renesansno slikarstvo...ko ti ne postuje tradiciju ne postuje ni tebe.... eno pre neki dan mladi buduci britanski kraljevski par zaljubljenih bio na sejselima i neki paparaco ih sliko u kupacim kostimima kako setaju plazom i izbio skandal u britaniji jer po tradiciji ne sme da se vidi da idu u gacama :lol:

a nama zatvorili i narodni muzej i biblioteku su da ne bi onog ludaka sto ju je na misice otvorio, samo zbog toga da deci ubiju svaku svest da mi ista imamo vredno u srbiji i da smo ista vredno uradili kroz istoriju...svesno se sve radi i nemojte se cuditi da nam nemci ne zatraze da cuvaju ekjsponate muzeja jer mi ne umemo kao sto su vec trazili mnoge arheoloske relikvije i dobili ih na kvarno... sad britanci vide svoju sansu sa lepenskim virom i istrazivanjem koje finansiraju... lepo rece onaj momak iz dss-a jadna i bedna zemlja sa ovim rukovodstvom koje sve ovo dopusta.

ima boga..za svakoga.

Danas u Srbiji cim se pocne neka tema, uvek se pojavi neko ovakav, koji pocne da pise bajke o nacionalnom i naravno da recituje recital o krivici nekih drugih sto srbi nisu vladari sveta....
I ako se nadje neko fin pa proba da mu izokola kaze da se ne gubi nacionalni i individualni identitet ako si deo drustvene zajednice, bas naprotiv, takvi se jos i naduvaju kao baloni i ojacaju u stavovima i glasini...
I na kraju se uvek zavrsi najjacim srpskim oruzjem, socnom pljuvacinom....Nema nade da privire neki argumenti koji bi inace bili povezujuci da ima neke dublje svesti.....

I zbog postojeceg uhodanog okruzenja i uvezbanog parolnog izivljavanja, uvek se nadje dovoljno onih kojima to postane dokaz sopstvenog identiteta....

I nista tu ne pomaze, za sve je kriv neki drugi sistem neki drugi ljudi , nikako srbi nikako oni sto su ih srbi izabrali ili cutali dok su oni otresali .......
I istresali......
Jer zaboga, pa i drugi srbi vredni postovanja su se bas tada cesali za fotelje ministara ili upravnika pozorista....Srbi cene pevace, glumce i tv lica....ostalo je boranija....

A koji to narod moze zasluziti objektivno pozitivnu ocenu, kad pljuje po svojoj istoriji....niti gleda dostignuca niti gleda negativu....nego rusi i lupaj ko otvoren prozor.....mozda ubedis vecinu...sto i jeste.....
Ej.....jos uvek se secam kad su oko mesec dana probali preko parlamenta i emisija na tv da prikazu da je nemacka vojska bila oslobodilacka a partizani zlikovci, ....pa je bilo previse glasnih reakcija pa su odustali...inace malo je falilo....ja nisam verovao sa kojom se otvorenoscu prica o takvim idejama...
To sitno probanje da vide sta moze da nalozi sebicne grupe koje postoje je definitivno metoda za peticu....
Uostalom tako je sloba i dosao do medijske vlasti....mitinzi gde kamiondzijama i mesarima obecava vece plate od 4000maraka....a da rade manje...
Trenutno je plata vozaca oko 700,800e...a kad je kuci , kad stigne...

Nego , eto i to je uvek prisutni manifestacioni dokument....na jeziku....a u praksi.......Ako pitate te gomile agresivnih i radikalnih pojedinaca sta je srpski nacionalni interes....sami ste krivi....za nebulozno bombardovanje koje ce nastupiti...

ma jok patak ne mozes da me naduvas niti da se naduvam jer je problem u tome sto svi to vide ali misle kao berlinci da hitler ima tajno oruzje koje ce da ih spase od najezde crvenih....

tako je bilo sa jermenima i mnogima pre pa vidi sta je sad sa njima... istorija nije 1 ili 20 godina... istorija se meri vekovima a ovim tempom 2050 god. niko nece nista znati u srbiji o srbiji...i to kazem mrtav ozbiljan, nit naduvan, nit izduvan.

i nebitno je dal ja ili ti volimo ili ne volimo nacionalno ili etnos...to ako ne postujes i ne negujes i drustveno ne finansiras stalno ga odrzavajuci kao vatru, nemas nista...postajes rob mentaliteta drugih u koje se nikad ne mozes uklopiti ni strateski ni tendenciozno, ni nametanjem, ni slugeranjski a o kulturnom necu ni da pominjem...

nema zemlje na svetu koja pljuje po svom nacionu..to se radi samo ovom logistikom bolesnika kojima je jedini i bolesni cilj unakazena srbija. vrli boris je dokazo pre neki dan da je francetic kad je izjavio da ce se sa svojim hrvatskim prijateljima boriti protiv projekta velike srbije.

to sad prenesi na bilo koji nacin u bilo koju zemlju na svetu i daj mi ovde sa linkom da je iko rekao slicno i ja cu da izvrsim javnu sepuku.... to je izdaja svega za sta su tvoji moji i preci svih nas ginuli i krvarili stvarajuci nesto sto je ovaj olos rasprodao, pobacao, poklanjao, pritom pljujuci nestedimice po svemu i jos traziti da mi ucestvujemo u tome.. ako ti je do ucesca ti ucestvuj... ja i da ocu ne mogu jer mi se ceo organizam buni protiv nepriroidnosti necega sto ili imas usadjeno u sebi ili si lisen toga.

nema zemlje na svetu koja pljuje po svom nacionu..to se radi samo ovom logistikom bolesnika kojima je jedini i bolesni cilj unakazena srbija. vrli boris je dokazo pre neki dan da je francetic kad je izjavio da ce se sa svojim hrvatskim prijateljima boriti protiv projekta velike srbije.

to sad prenesi na bilo koji nacin u bilo koju zemlju na svetu i daj mi ovde sa linkom da je iko rekao slicno i ja cu da izvrsim javnu sepuku.... to je izdaja svega za sta su tvoji moji i preci svih nas ginuli i krvarili stvarajuci nesto sto je ovaj olos rasprodao, pobacao, poklanjao, pritom pljujuci nestedimice po svemu i jos traziti da mi ucestvujemo u tome.. ako ti je do ucesca ti ucestvuj... ja i da ocu ne mogu jer mi se ceo organizam buni protiv nepriroidnosti necega sto ili imas usadjeno u sebi ili si lisen toga.
S kojim se nemarom i Titova vlast ,a i sadašnje srpske vlasti odnose prema sopstvenom kulturno-civilizacijskom nasleđu je nezabeleženo
u novijem vremenu u planetarnim razmerama...Jeste to varvarstvo...Razumljivo je da je potrebno zaposliti i nahraniti raju,ali da samo blene u "Građanina pokornog"
i u "Sulejmana"-da im bude to početak i kraj kulturnog doživljavanja "šire društvene zajednice"...?Moto "U se,u za se i poda se"???
Kaže Tibi da se putovalo...Ne-moglo se putovati...
Tek petina,a možda ni toliko nas je mogla da si dozvoli LUKSUZ da svake godine poleti negde van Juge,a u ovo novije vreme ni toliko...A tamo zaista !!! Svi brinu o artefaktima
kao o najvrednijim relikvijama,tamo se izvode taktovi stare muzike,tamo se igraju drevne igre,održavaju maškare i karnevali kao dečija igrališta...Tamo su i Diznilendi i zabavni
parkovi,a o prelepim zgradama opera ,muzeja,biblioteka i Univerzi da i ne govorim...Povratak ovamo-Tuga velika-svinjac obični balkanski...
Petrovaradinska Tvrđava,taj Dunavski Gibraltar crkava zapuštena,vapijući za restauracijom i revitalizacijom...Uz Trenčin-najimpozantnija fotifikacija Europska...To što nije srpska
opravdava neku vlast? A do pola je srpska jer su Srbi iz vojnih krajina činili okosnicu graničnih vojski Beča...Pisao Crnjanski skupljajući preostale fakte...
Ovo nije lament-ovo je izazov budućem ministru kulture:na užarenu stolicu će sesti! ! ! Matica Srpska u Novom Sadu na šta liči? I SNP? Dobro je,bar nisu prodate zgrade...
Personu iz teme u ovom tekstu bi bilo neprikladno pomenuti...

Poslednja izmena:
kako izgleda naše školstvo - pismeni dio ispita,a i praktični kao i usmeni ovisi od sposobnosti, znanja, kvaliteta samog profesora određenog predmeta..sistem, odn. organizacija je takva da studentu ne pruža učenje 'na terenu' već najvećim djelom samostalno učenje iz udžbenika,priručnika..ono što se i radi praktično vrlo rijetko uopšte ima veze sa praktičnim djelom posla za koji fakultet treba da pripremi studenta..rijetki su oni koji zaista na praktičnim vježbama i žele, a i znaju li pitanje je, naučiti studente nečemu korisnom ... silni pismeni, praktični i usmeni su neophodni stoga da bi se ponjelo teoretsko znanje iz određene oblasti ..ako ne možemo obezbjediti korisno i praktično učenje na terenu, a za to bi svakako osim same organizacije bio potreban i argumentaciono etički viši nivo komunikacije na relaciji učenik-učitelj, onda nam ostaje da sto više teoretski opterećujemo studenta,odn imamo katedre koje su gotovo privatno vasništvo onog ko ih drži te s tim ima i slobodu da određuje iz čega, kako i na koji način će se učiti i polagati 'kod njega'..ne postoji univerzalna, već lična norma katedre..razno razni sadržaji kvalifikacionih ispitnih djelova stoga nisu ništa neuobičajeno..
..nije u pitanju samo eliminaciono logički pristup sastavljanju ispita..ima toga itekako kod nekih profesora, mada u manjini, ... već je pitanje čitave organizacije školstva...'jaki' i kvalitetni 'logičko-eliminacioni' ispiti na kojima se ne samo prolazi već i uči ne mogu postojati bez jakog predavačko-praktičnog-workshop djela fakultetsko školske organizacije ....svakako da školstvo nije palo sa neba te organizacija i ne može biti drugačija negoli su njeni organizatori ...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Karikatura i bleda kopija Bolonjskog sistema nije nešto popravila kvalitet predavanja...
Problem je u nedoraslim kadrovima za taj posao,a i koji su dorasli zadacima-nisu dovoljno motivisani...
Ministru Žarkoviću stalo do motivisanja predavačkog kadra koliko i do lanjskog snega...A to mu glavni posao!
Ali ko još u Srbiji radi svoj posao ? ? ? To, jednostavo,ne postoji u našoj tradiciji...Tradicija kaže da smo svi
stručnjaci za fudbalsku reprezentaciju i za politiku...:mrgreen:

Tako je covi care :mrgreen:
Al stvarno si u pravu tj slažem se. Ima ona priča o fakultetskim profesorima: naime, pošto je tamo festival sujete i plemenske zajednice (odvajanje po klanovima) dešava se to da profesor kontinuirano ostavlja za asistente ljude koji su još kori od njega do određene tačke kad to postane toliko loše da na kraju onaj što je dno dna nema gde nego ostavi nekog iole svesnijeg koji kad postane profesor popravlja malo situaciju ostavljajući takođe bolji kadar itd. Samo taj proces traje decenijama :mrgreen:

Nije to iznenadjenje.Evo pogledam ja ovako 4 prethodna posta i vidim korisnike koji vicu, urlaju za promene,ali prva dvojica su licno i ideoloski nadojena, naravno niko za sebe ne primecuje da je lud,tgdanijela je samo iznela lokalizovan problem i izazvala stetu jer je isla na ruku obicnoj boraniji (izvinjavam se jer sad sam automatski svu 4ricu nazvao boranijom) koja ima naviku da sustinske i sistemske zavisnosti i uzrocnike zaobidje i posveti se lokalizovanim problemcicima po onoj staroj ili novoj "misli globalno deluj lokalno" a ostalo ce se samo namestiti...

Tu dolazi na tapet narayan, jer upravo prateci ovu floskulu "misli globalno, deluj lokalno" i dolazi do zakljucka da se svaka promena mora desavati minimum 40 godina....tacnije 120 godina....ali da bi se nesto osetilo ako je populisticki podrzano onda je min 12, a za primetnost 24 godine...
-----------------------------------------------------------------------------------
Tako dolazim do uobicajenog , kao i pred ove izbore, svi bi promene, skoro pa revoluciju...a kad precizno zatrazim i analiziram sta tacno da se menja i kako....dolazim do toga da je ama bas svaki taj revolucionar bio u fazonu >>da namaknem malo vodu na moju vodenicu , ne otvoreno nego , da se malo normalnije misli i ponasa.....gde je sopstvena vodenica materijalizovan sistem te nove slobode....koja uopste nije sloboda....ali se tom autoru cini...

Sjasi kurta da uzjase murta je mentalni zakon u ovim krajevima...(mozda i svuda, osim svedske)

Put do pakla poplocan je dobrim namerama....

Evo jedne izreke po kojoj mozete takodje proceniti drustveno zemljiste na kojem je osoba rasla....mora da pocnem da se izrazavam ko poljoprivrednik, mnogo sam jasniji...ovde....ovima....
Pogledate jednog amera, elita, jednog indijca elita, jednog svedjanina elita...
Dobrotvorni rad i hobi i slobodoumne delatnosti.....Da, tu je pritajena zelja da se slobodne aktivnosti uracunaju u karijeru, kao ono u CV kod srednjoskolaca...angazman...
Ali amer ce pisati i stvarati neke standardne , covekougodne sisteme i uredjaje, skocivsi cim moze u neke kompanijske tokove, tipa microsoft, veliki hardware sistemi i slicno...Dakle bice kao kad bi pisali o cistoj vodi a stalno kvalitet vode uporedjivali sa kokakolom....narocito po ukusu, ne naglasavajuci mane same kokakole....pa bi voda bila osvezavajuca za 80%,100% ili cak i 140% u odnosu na 100% koliko cini kokakola...kao da ima premisu, ako je u vezi sa velikim kompanijama bice odlicno primljeno i primenjljivo...
Indijac ce se okrenuti detaljima, kao da gledate nekog ko radi sa grncarijom....znaci i dalje juri novac i zapadni sistem vrednosti ali sve nekako trazi da mu se oslanja dodirom na osnovu i prethodno...Kao da ima premisu , ako ne valja radicu kao crnac dok ne valja...
Kinez u svemu tome kao da kaze, sve to ima svoje, ja cu da nadjem sto mi je ocigledno istina, a sta je stvarno istina i sta treba da uradim, pokazace zvezde...ne bukvalno ali namestice se....
Svedjanin je tu najprakticniji po srbima....on kao da kaze "hej ljudi ja ovo radim izmedju posla i odlaska na pecanje" tj znanje je kompanijsko, ali i drustveno , vreme je moje ali i drustveno , zadovoljstvo nije prevashodno bitno jer odoh na pecanje, nista ne ocekujem, samo se oduzujem drustvu koje je odgovorno prema meni....

I na kraju....ko vodi igru.....

Ovo je prikaz samo nekih profila korisnika paypala, i primecujete drastican pad.
Pad transakcija kod software kupovine je nastupio zato sto Paypal trazi od svakog sajta gde zelite da bude moguca njegova transakcija, nadgleda sav sadrzaj korisnickih poruka, materjala , fajlova i svega od korisnika.
To je posledica ACTA dejstva i akcije koja traje od januara ove godine gde je pogaseno puno servera i servisa, gde je polako pocelo da se blokira sve i svasta, a i da se cenzurise i sve i svasta...

002261d7.jpeg

E sad, krstarica kao ne cenzurise nista (osim psovki i pretnji i ostalog u user ugovoru), sto bas i nije tacno.Cenzurisete svi vi, na dva nacina...Jedno je sto ne zelite da cujete, drugo je sto necete da dozvolite da se to cuje (nepristojno po vama)....a ima tu jos dva nacina, a to su , ono sto smatrate da je neprihvatljivo (neprihvatljivo za sve,zlo) i nekorisno.....

Naravno ima jos nekih nacina i nivoa cenzure....sto rafiniraniji i kulturniji i "pristojniji" ljudi to vise nivoa cenzure imaju izgradjenih....

Kakve ovo ima veze sa postojecim modelima ponasanja....?
A sa postojecim modelima razmisljanja?
A sa uopste prepoznavanjem drugacijeg misljenja a da ga ne svrstavate u jednu od kategorija prema postojecim modelima razmisljanja i postojecoj klasifikaciji...
Ovo poslednje verovatno ne razumete....jer niko ne veruje da on sam tumaci izjavu drugih na nacin ili si za ili si protiv, ili tumaci izjavu kao "ma sve je to zbog neke koristi ili u seksu ili u parama ili u duvanju, moci".Ovo poslednje automatski generise polling, tj predjete mislima preko svih poznatih nacina gde bi moglo da bude hleba, koristi pa onda tragate aha, zbog toga je to receno , i zato je tako receno....

To nije koriscenje uma....to je samo ,ocigledno, prepoznavanje usadjenih ili uvezbanih sugestija kako se razmislja....
Nesto nalik urednistvu jedne televizije koja ima uvezbano sta je to gledljivo i dobro za gledaoce .......i precesto zavrse sa autistickim , ali na zalost narod se navikne i na miris spanskih tramvaja (ako nekome od vas spanski tramvaji u bg ne mirisu na uzegli znoj ili jos gore uzegle noge, odlicno)....vazno da hladi...

Precenjavanje svesnosti i sposobnosti razmisljanja koje pojedinac ima o sebi naravno steti,cak i kad odlicno pljuje po tudjoj avliji...
Vecita opozicija radi upravo tako....pljuje pljuje, i nedaj boze da dodje na vlast.....odmah rasturaju vecinu sto i inace ne razumeju, ostaje nesto....
DISIDENTI nisu kreatori , oni su destruktori....
Nasa drustvena scena je itakako disidentska, odavno....
Opet ja oko Kragujevca,ali drugacije ne mogu da sebi objasnim sablazavanje nad testom na filozofskom fakultetu, koji sam po sebi mora da pronadje osobe koje su otvorene za svaku opciju.....jer filozof koji je sablaznjiv ili zatvoren za neke opcije....moralista...takav je vise istoricar filozofije i cak i tu pravi stetu jer oboji procitano i nekog drugog autora...moralizovanjem...

Sto bi neki rekli...alo .....na filozofskom nijedno pitanje ne sme da bude cudno niti nepristojno......jer malo li je cenzura pa da se jos dodaju silne autocenzure......alo.....alo.....ah da....sto je jaca tehnologija to je skuplji za koriscenje fiksni telefon.........
A ACTA upravo demagoski ide preko tog laznog morala koji negujete...a negujete ga....jeste bolji ikakav nego nikakav ali i nije bas tako....za lazno se plati ili na mostu ili na cupriji....

Prilozi

• 002261d7_medium.jpeg
    002261d7_medium.jpeg
    31,1 KB · Pregleda: 4
  • 002261d7.jpeg
    002261d7.jpeg
    93,3 KB · Pregleda: 5
Skandal svakako postoji, a on se sadrzi u pitanju: " Koji, bre, Dekan ili javno mnenje treba da sastavlja pitanja za prijemni na filozofskom fakultetu, makar on bio i u Nisu? "

Ovo "makar" ....pa Nis ti je jaci filozofski centar od Beograda....Bar u zadnjih 20 godina...i po proseku i po izuzecima...po proseku sigurno...to moze i svaka shusha da oseti tako sto dodje i malo se promuva po Nishu...

Beogradjani...ono po cemu su trazeni svuda i kod zena po provinciji ....nije filozofija i dubina misljenja....

Ovo "makar" ....pa Nis ti je jaci filozofski centar od Beograda....Bar u zadnjih 20 godina...i po proseku i po izuzecima...po proseku sigurno...to moze i svaka shusha da oseti tako sto dodje i malo se promuva po Nishu...

Beogradjani...ono po cemu su trazeni svuda i kod zena po provinciji ....nije filozofija i dubina misljenja....

"Makar" se odnosilo na politiku i dalje nema veze s filozofijom i ne sumnjam u tvoj sud o Nisu.

Back