Skandal

u novoj rvackoj, rh, je idiotizacija također u punom zamahu i zajedno s vjeronaukom (jednim od najvažnijih segmenta idiotizacije), poviješću, športom i žujom*, glavno obilježje "obrazovanja". tko u takvom okružju stječe bilo kakvu službenu kvalifikaciju, kvalificirao se u prvom redu kao materijal koji se na određen način može po volji oblikovati.

*ožujsko pivo, lagana droga, služi kao transportno sredstvo, koje u obliku promotivnih dosjetki učenim hrvatima cementira svjetonazor, kakvog znamo iz kroatenlagera, opisanog u simplicissimusu od christoffel von grimmelshausen.

imao bi još jedan osvrt na obrazovni sustav zapada:
ovi prašni goniči deva i kozoj…. , koji sjede na nafti, svoju djecu su dali obrazovati (zapravo deformirati i osakatiti) na najskupljim elitnim sveučilištima zapada. koju pamet su donijeli doma? rezultat tretmana su beskorisni tornjevi u pijesku, od pijeska nasipani otoci u moru i društveni ustroj, za kojeg sam nekad vjerovao da je past perfect.
u tih nekoliko desetljeća mogli su za dosta manje love/nafte dobiti šume, livade i jezera sa vlastitom poljoprivredom i vodoopskrbom.
tak si ja mislim,
icq_77.gif
šta mislim.

Dobro mislis:D

Izgleda niko od vas nije pohađao dotični fakultet, da jeste znali bi da je sve to što se desilo prava slika, nimalo čudno i iteklako moguće.
To vam je cirkus i FARSA kao i svi fakulteti/departmani/odseci sa kojima sam posredno ili neposredno imao kontakt.

Izgleda niko od vas nije pohađao dotični fakultet, da jeste znali bi da je sve to što se desilo prava slika, nimalo čudno i iteklako moguće.
To vam je cirkus i FARSA kao i svi fakulteti/departmani/odseci sa kojima sam posredno ili neposredno imao kontakt.

Obzirom da smo majmunska vrsta,kako si i mogao očekivati nešto mudrije...Pozerstvo i oponašanje su glavne osobine mankina...:(
Za pozdraviti su uspešno napravljeni edenski vrtovi Izraela,ali odmah blizu imaš gradove u pesku koji će njime biti zasuti dok se
pređe na alternativna goriva-pogone...Majmunarije...Dok mu vidiš facu-znaš koliko je sati...Može i doktorat da ima-đaba...Doktor mankin...

A pro po...JK iz teme ima završen fakultet i ako se dobro sećam magisterij...U živoj emisiji je oponirala psihijatru koji je ,naravno,očutao
ne želeći da je izblamira,a meni bilo jasno da bi svako s ovog pdf od njene žvake napravio cirkusarije...
Srbija i jeste u gadnom problemu jer loše obrazovani koji predvode društvo su deca loših muzičara...
Kako objasniti jednom Čedi da se država ne može lomiti,Nikoliću ,da se politika ne može bez ogromnih šteta i ulaganja-menjati,
Velji i Palmama da posle njih ne treba da padaju atomske....A šta reči za SANU i Francusku...?Pošto nisu ni za kerac,a nije ih čak ni
sramota ni blam-imamo JK koja im na tv deli lekcije...Mašući silikonkama...
Vojvođanska akademija nešto malo bolja...Naročito ona svečana...

Hm, ja čak ne mislim da je JK glupa.
Nije bila ni Merilin, iako su se svojski trudili da je predstave kao lepu i seksi glupaču. Tako je ostala upamćena - ne kao vrhunska glumica, ne kao umetnica, i svakako ne kao intelektualka, nego kao najpoželjnija žena na svetu.
Nije ni Madona glupa. Sve što ju je lansiralo među slavne bilo je inteligentno smišljeno, počevši od provokativnog umetničkog imena (u potpunom neskladu sa imidžom i sadržajem pesama).
Dakle, o Merilin ne možemo govoriti kao što govorimo, npr, o jednoj Ingrid Bergman ili Greti Garbo; o njoj nikada ne govorimo kao o umetnici ili vrhunskoj glumici nego kao o simbolu. O Madoni ne govorimo kao o pevačici moćnih glasovnih performansi ... Ali, ako danas neko na testu opšte informisanosti ne bi znao ko su MM i Madona, svakako bi bio smatran totalno neobaveštenim (da ne kažem - idiotom).
Slažem se da se pod opštom informisanošću podrazumeva i ono što samo prolazi pored nas i možda ne odgovara našim (elitističkim, snobovskim :lol:) ukusima. Kič i šund spadaju, nažalost, u vid kulture - ako kulturu definišemo kao "skup mišljenja, osećanja i aktivnosti grupe, zajednice ili društva".
Pitanje o pesmi JK takođe se može protumačiti i kao "trik pitanje".
Međutim, ono što me lično užasava - to je srozavanje tzv. testa opšte informisanosti na nivo đačkog leksikona.

-----------------------------------------------------
p.s. Madona u svojim hitovima spominje:
a) devicu
b) zavodnicu
c) obe

Ko ne zna odgovor na ovo pitanje, nije kvalifikovan da piše na forumu! (A kamoli da upiše Filozofski.)

:mrgreen:

sine... :lol:

mis' porediti jecu sa mm ili madonom je zaebancija na nivou posle 3-ceg loseg spricera :rotf: mm je bila kao prvo zena koja je zracilalepotom zenstvenoscu bila je solidan glumica imala sarma dogurala da se za nju otimali najaci likovi tog vremena... madona je stvorila imidz neceg novog do tad nevidjenog naravno uz jaku pomoc bogatih produkcija koji su u njoj prepoznali potencijal mega zvezde tric trac muzike.... i jedna i druga su iz sebe ostavile trag sto u istoriji krevetskih vratolomija kao i glume, tako i provokativnosti izraza lose komercijale koja je samo spakovana na finiji nacin.... a sta imamo sa jecom :rotf: imamo osobu koju je rodjena majka podvodila urednicima televizije kao maloletnicu da bi cerka uradila valjda nesto vise u zivotu no sto je ona sama bila... imamo od adolscebstva veze sa apsoltnim dnom od polusveta, kriminala i najgoreg olosa sa koga se preslo na trecerazredne fudbalere...imamo kao vrh njenog "stvaralastva" plagijat kao jedini kult koji gaji tokom celog svog plodnog rada :lol: o glasovnim mogucnostima ne bi da trosim reci ali ona i nata bekvalac bi bile sjajne na nekom polju gde bi krestanjem cuvali rod i plasile tichurine.... kada rekoh plagijat... doticnoj "divi" je ceo zivotni smisao plagiranje tudjih zivota, tudjeg ukusa, tudjih muzickih pravaca, tudje zivotne "filozofije" avideli smo i u njenom politickom angazovanju kada je ako se ne varam u kuriru pisala analiticke tekstove na koje su svi zinuli i samo rekli auuu pa imamo novog analiticara u suknji.... problem je samo sto je dotican prepisal od reci do reci postove sa politickog pdf-a krstarice potpisnika ovih redova sto mi je da ne kvarim idilu borki koja voli jecu pricinilo neopisivo nastrano zadovoljstvo... inace sto se tice izgleda jeca je ruzna ko sam djavo napumapana svim zivim silikonima bez ikakog osecaja za meru i ukus sta joj stoji a sta ne i a tim imidzom samo moze da privuce poluimbecile koji u ovoj divnoj zemlji zadojenoj nekulturom prenetom iz trceceg kasa za evropskim vrednostima, jedino i egzistiraju i u pomamljenom transu sricu reci njenih debilnih pesmica.

sto se tice javnog stava kako doticna sutira i nogira svakog ko je podjebava... boze moj pa nasledje mladosti i iskustva provedene sa polusvetom kojoj je ta vrsta vokabulara i argumentacije "stavova" bilo normativno tipsko ponasanje... o tome da je cuvaju telohtranitelji oliceni u drzavnoj policiji koju svi mi placamo jer je doticnoj tatko istaknuti policajac ne mogu naci ama bas nijednu vezu sa dve pomenute svecki poznate dame koje je uvazena borka spomenula poredjena radi..jel te...

samo da vas obidjem sa nekoliko postica pre konstruktivnog i kreativnog vikenda :lol:

Nije bila ni Merilin, iako su se svojski trudili da je predstave kao lepu i seksi glupaču. Tako je ostala upamćena - ne kao vrhunska glumica, ne kao umetnica, i svakako ne kao intelektualka, nego kao najpoželjnija žena na svetu.
Nije ni Madona glupa. Sve što ju je lansiralo među slavne bilo je inteligentno smišljeno, počevši od provokativnog umetničkog imena (u potpunom neskladu sa imidžom i sadržajem pesama).
Dakle, o Merilin ne možemo govoriti kao što govorimo, npr, o jednoj Ingrid Bergman ili Greti Garbo; o njoj nikada ne govorimo kao o umetnici ili vrhunskoj glumici nego kao o simbolu. O Madoni ne govorimo kao o pevačici moćnih glasovnih performansi ... Ali, ako danas neko na testu opšte informisanosti ne bi znao ko su MM i Madona, svakako bi bio smatran totalno neobaveštenim (da ne kažem - idiotom).
Slažem se da se pod opštom informisanošću podrazumeva i ono što samo prolazi pored nas i možda ne odgovara našim (elitističkim, snobovskim :lol:) ukusima. Kič i šund spadaju, nažalost, u vid kulture - ako kulturu definišemo kao "skup mišljenja, osećanja i aktivnosti grupe, zajednice ili društva".
Međutim, ono što me lično užasava - to je srozavanje tzv. testa opšte informisanosti na nivo đačkog leksikona.

a) devicu
b) zavodnicu
c) obe

Ko ne zna odgovor na ovo pitanje, nije kvalifikovan da piše na forumu! (A kamoli da upiše Filozofski.)

Imao sam priliku s Borkom Vučić,Margit Savović i još nekim izuzetnim i pametnim ženama...JK nije glupa,ali ni blizu njih,ni Madone (članica MENSA),
Ingrid Bergman,Tansu Čiler,Indire,Tereze...
Ivan Ivanović prekoračuje granice dobrog ukusa i prelazi u seljanu,ali to odsustvo prave mere je stalno prisutno na ovim prostorima duhovnog
siromaštva i čobanluka kom obilato i mi sami doprinosimo...
Nedelju dana sam se mučio da uvedem povratničku porodicu u naše tokove...Svašta im je neshvatljivo,ali najviše zlovoljni primitivizam...
Smorili su me za medalju i tek malo napredovali...Pardon -nazadovali...
O,da...Ne mislim ni sam da sam nešto pametniji od JK,ali sam brži i bistriji sigurno...Pamet je i znanje,a ja toga nedovoljno-naravno svestan veoma...

Poslednja izmena:

a) devicu
b) zavodnicu
c) obe

Borac. Uzmimo da je tacno ovo tvoje poredjenje ove 3 licnosti.

Sustina kritike upucene tim profesorima bila bi - treba da se zna ko su one (a kako se i ne bi znalo) vec da li je opste obrazovanje i "neautisticnost" studenta u tome da zna kako se zove neki film Merilin Monro (evo npr. njen zadnji film?)

Znate li? Ne znate i ne morate da znate. O tome je rec.

edit: E sad mozda su oni hteli da istaknu taj paradoks da bas ona peva o Sodomi i Gomori....ali ipak slozices se da je cak i to nebitno sta jedna takva pevacica (koju je jedva slusati) peva.

Poslednja izmena:
Borac. Uzmimo da je tacno ovo tvoje poredjenje ove 3 licnosti.

Sustina kritike upucene tim profesorima bila bi - treba da se zna ko su one (a kako se i ne bi znalo) vec da li je opste obrazovanje i "neautisticnost" studenta u tome da zna kako se zove neki film Merilin Monro (evo npr. njen zadnji film?)

Znate li? Ne znate i ne morate da znate. O tome je rec.

а како би онда употребљавали интелектуалце?
атестирани тако имају осећај вредности.
јадни општеобрезани интелектуалци имају свој речник.

а како би онда употребљавали интелектуалце?
атестирани тако имају осећај вредности.
јадни општеобрезани интелектуалци имају свој речник.

Ne daju se svi intelektualci (zlo)upotrebiti i mislim da Borac to (treba da) odlicno zna.

I spomenuti intelektualcu JK je uvreda a kamoli traziti od njega da zna njene pesme. Nema tu trika osim jeftinog pokusaja da se dodovori "mainstrem-u".

Poslednja izmena:
de be, pa doktor je to. :)

Moja poenta je bila da je moje pitanje legitimno koliko i ono o Karaušla, i da isto toliko nije na mestu.
Druga stvar, a to je jedna od osnovnih stvari, ovakav test nema zadovoljavajuću diskriminativnost i kao takav je nepouzdan.
Da pojasnim, ne sme postojati ni jedno pitanje na koje niko ne zna odgovor, kao ni jedno na koje svako zna. To su osnovni prosti postulati koji treba da se ispoštuju da bi test bio adekvatan.

Imao sam priliku s Borkom Vučić,Margit Savović i još nekim izuzetnim i pametnim ženama...JK nije glupa,ali ni blizu njih,ni Madone (članica MENSA),
Ingrid Bergman,Tansu Čiler,Indire,Tereze...
Ivan Ivanović prekoračuje granice dobrog ukusa i prelazi u seljanu,ali to odsustvo prave mere je stalno prisutno na ovim prostorima duhovnog
siromaštva i čobanluka kom obilato i mi sami doprinosimo...
Nedelju dana sam se mučio da uvedem povratničku porodicu u naše tokove...Svašta im je neshvatljivo,ali najviše zlovoljni primitivizam...
Smorili su me za medalju i tek malo napredovali...Pardon -nazadovali...
O,da...Ne mislim ni sam da sam nešto pametniji od JK,ali sam brži i bistriji sigurno...Pamet je i znanje,a ja toga nedovoljno-naravno svestan veoma...

brate srbine :lol:

posle merilinke i madone iz najlapseg perioda kada se uvijala ko zmiche na venecijanskoj gondoli ti spomenu margit il pokojnu boku vucic :roll: jk je tocilo, ne znam koje ti je merilo necije inteligencije jer samo totalan debil od coveka moze da postavlja uslove organizatoru da mu spremi tri boksa eviana u srbiji gde imamo tri puta bolje vode no bilo koja u svetu :rotf: to vise nije cak ni hir, to je dokaz deformacije jer to se ne trazi u zaebanciji, to se trazi zbog mentalne greske, onog qvrca koji kad ti qvrcne gde radis stvari koje se u psihijatriji tretiraju sa posebnom paznjom.

sto se tice ostatka.. ne treba se stideti primitivizma kod ljudi jer je primitivizam urodjen ovom tlu oklem svi poticemo i on nikada nije najgore zlo... najgore je vestacki bolesno nakalamnjeno licemerje na jednu vrstu duhovne katatonije. podvrsta new wave-a je u muzici i iznikla kao neka forma novog primitivizma tako da seljana ne moze nikako biti generator ovoga o cemu pricamo. gdja jeca je na intelektualnom nivou palme s time sto palmi uopste nije jasno zasto ljudima smeta to sto je glup i neobrazovan i uzima ucesce u diskusijama o kojiam iam veze ko marica... gdja jeca zivi u viziji da je srpska kejt midlton koja samo ne zivi na ostrvu vec na bezaniskoj kosi... a posto se taj kulturoloski nedostatak obrazovanja stila mora nekako nadomestiti, onda se mora pumpati sve od usta sisa i doopeta pa na kome iscuri kad defektno prsne, nek iscuri.

Poslednja izmena:
Predlažem da zajedničkim snagama pokušamo da napravimo test opšte kulture (informisanosti).:cool:
Svako može dati predlog, odnosno postaviti 20 pitanja po sopstvenom izboru.
Šta velite? :D

meni test nije toliko smetao jer danas u srbiji pod vodjstvom ovakog ministra prosvete shvatam da je gaso knezevic bio gdin covek iako je prvi poceo da unakazuje skolstvo... svaka zemlja ima spisak pitanja regionalno fasistickog karaktera gde se samo velica opsta informisanost vezana iskljucivo za podneblje na koje su ona primenjiva... secam se testa kad sm konkurisao za famu u pragu, bilo je oko 40 ili 50 pitanja od kojih su 40 ili 50 bila vezana za istoriju, kulturu i tradiciju cehoslovacke :rotf: i posle nama neko prebacuje za fasizam :lol:

jos gora je varijanta kalemiti naziv multikulturologija nama koji smo poslednjih pola veka bili bas to gde je svaka susa iz sveta imala dostojan reprezentativni predlozak bas ovde u srbiji i beogradu... sve to su bivsi komunisti zaogrnuti licemerno u plast novog kulturalizma hteli da uvedu kao normu ponasanja koju cemo svi papagajski ponavljati dok ne pobelimo a koja ce imati jedan jedini uslov a to je odricanje od sopstvene kulture, sopstvenog nasledja a vidimo danas i sopstvene istorije pa i onog materijalno fizicko opipljivog a to su teritorije. jk je najbolji primer do cega dovodi takav vid ispiranja svesti... zato je doticna u stranci koja bas simbolizuje ovo o cemu govorim, pljuvanje po sopstvenom narodu a to moze da radi samo covek poremecene svesti.

zato je i plagijator onoga sta onamisli da je bolje ne shvatajuci da plagira muziku sredina koje su materijalno siromasnije no srbija a stvarajuci imidz svetske obrazovane zene... valjda zato sto ume na iphonu da tvituje :rotf:

Poslednja izmena:
Pod jedan, na facebook pa imate igru slagalice....find search...pa tamo cete naci u pitalicama i u spajalicama dovoljno za test opste kulture...

Pod dva, svest o sopstvenom uzitku je primarna, ostalo su svesti kao o muvi na palcu noge...smeta, ali do 20 smetnji dnevno ne smeta za akciju, vise ide na zivac...ne svest, nego zivac...

Pod tri, sad ce tema da se razvodni da bi svi mogli da pokazu kako bas oni cine vazan stub u odredjivanju sta je to opsta kultura....jer ovo opsta daje moc da svako bar malo zapisha....sto jeste jeste.....po definiciji to znaci upravo to.....
Dakle ljudi.........p..........

Pod cetiri, izmedju 10% i 90% ljudi je oblikovano i uopste nece menjati zacrtano u tom stancovanom pakovanju za slobodu misljenja....(namerno sam stavio veliki opseg, da me ne lovite na tacnost da li je 11% ili 21%).

Pod pet, Covek koji je prirodan i slobodan ima razlicite mogucnosti da pronadje moguca resenja za zivotne i proizvodne probleme, kao i emotivno okruzenje.
Medjutim , ako coveka iscasite, servirajuci mu fobiju, oduzimajuci mu slobodu (to se cesto radi tako sto se postavi nivo iznad shvatanja pojedinca), zapljusnite ga informacijama i odnosima koje ne razume, i takav pojedinac ce razvijati sugerisane, programirane i totalno devijantne izbore, a kasnije i resenja...

Nivo do kojeg moze da ide devijacija je do samodestrukcije....Ne mozete zamisliti sta sve mozete odraditi coveku kad odustane od svog pristojnog i prisebnog pristupa....a danas su takvi svi....retko negde neko i to iskljucivo u provinciji....
Ostale hvatate na prvu caku, odmah...a to je 90% ljudi ne razume zasto bas sve treba bas tako...i uzima zdravo za gotovo to sto ne zna i ne razume...
Dakle vecina ljudi ustvari krije koliko ne razume i koliko je glupo za koriscenje ovakvog sistema....ili nekog dela u sistemu, neke nuznosti...
I naravno da se to forsira....jer uvek ima zarade na razbijanju svesnosti i dovodjenju osobe u stadijum ovce iz kojeg neke i zele da pobegnu po svaku cenu a druge jednostavno i ne znaju sta zele....

U svakom slucaju zelja ostaje faktor manipulacije.....
I svi bi da se ogrebu takvim metodama, samo na onim delovima sistema gde mogu, a naprotiv, tome, placaju (duvka) na poljima gde ne mogu....ko koga stigne i gde stigne...sistem...

Zasto ovo pricam...pa u takvoj atmosferi se pravi sistem vrednosti u drustvu....a koliko to moze biti humano i dobronamerno , prosudite sami...
Ta kvazi komponenta ce uvek ostati.....

Postoje dva puta kojima se sve to razvija....jedno je nesto sto se zove zenska civilizacija, a drugo je totalno iracionalno i poluludo drustvo , nalik matrixu, osim u tehnickom pogledu.....gde se sve moze reci naslovom ....na granici razuma....
Tu je umesano od ekonomije, politike, zavera, optimizacija.....shadenfrojde iliti zloba, do jednostavnog i pametnog nagona da prezivi.....
Setite se najlukavijeg prostaka sta ce uraditi....on ce uvek muljati i sumnjati i onda iako ne razume nista od okolnosti, prvi ce kopirati ako nesto u koraku ili dva koraka donosi kesh , moc u drustvu i prestiz.....makar upotrebljavao reci koje ne razume, tipa koorporativno estimativno (serija ljubav ...panika)

I na kraju ce ova tema pokazati tipicni hod polusveta...a to je hajmo nesto ozbiljno i veliko da kazemo da kao uradimo , primetimo , pa onda kad vide da za to veliko treba i znanja i truda i vremena, onda ajde bar da se malo posprdamo , i onda relativizujemo ista sto bi moglo da dodje sa druge strane i na kraju se sve zavrsi u eto ispricali smo se......

Takva opsta kultura nije daleko od JK sablona...a da ne zaboravimo ni Cecu, majku , majku fudbalera, koji su igrali i sa pistoljem uz slepoocnicu , a i sa malo ceskanja po bubrezima....bilo je tu svasta u Obilicu...i van obilica......
Izjednacavajuci vrednosti i moralne norme jedne takve zene...i neke druge zene, sve zene gube, pretvarajuci se u opotrunisticke igrace...a to je slika bazena sa piranama....
Madona posebno , ideal svih klinki kad se pojavila....promoter darkerskih ideja....a istovremeno promoter emancipacije i potpune razgolicene slobode bez ikakvih obaveza i obzira....Tu mi se cini da mesate inteligenciju i mudrost , ili lukavstvo i sebicluk...
Pa 99% vas ce nekog inteligentnog koji radi samo ono sto se njemu hoce i gazi sve ostalo sto mu stoji na putu (nece valjda da odustaje zbog drugih) nazvali zlim umom...odajuci priznanje da je genijalno iznad svih vas.....ne bi ga gledali na lep nacin...jer vas sebicluk boli, ali ako casti u kafani par puta i pokaze da misli da smo na istom nivou ...zemljaci, rodjaci, drugari...e onda je ok....
Prodaja za par pica u kafani...i eto ti drustvene ikone...

Back