Izvini na pitanju ali jesi li ti Ciganin?(tj politički korektno a činjnički nekorektno Rom?)
Ne prave samo njima državu, nego prave i nama državu.
Svi ćemo mi biti ponosni državljani Evrope.
Mi svoju državu imamo još od Obrenovića!
Druga nam ne treba niti svoju smemo da ustupamo Ciganima.
To o čemu ti govoriš je perfidna lagana kolonijalna evroatlantska aneksija.
Ma, ko Vama šta otima da bi dao njima?
‘Ajde, šta Vam je to neko uzeo, pa dodelio njima?
Pitaš me ko mi je od cigana nešto oteo?
Odakle da počnem ? Da li od sitnica kao što je moblini telefon od 500 evrića ili od parcele i kuće na vračaru i Dorćolu koju su mi slučajno cigani zaposeli pa mi se zato ne vraća? Ili od teških fizičkih napada na moje prijatelje i komšije? Na stare i nemoćne od strane tzv " dece ulice"? Hoće li neko da tu "decu" a koja već imaju svoju decu da vrati u EU odakle su ih proterali ? Neće nego će da povećaju meni porez i račune da bi njih nagradili za te napade i pljačke! Meni dažbine a njima izdržavanje u "hraniteljskim" porodicama i raznim ustanovama plaćenim mojim novcem! Moja deca da ostanu gladna da bi se tuđi potomci širili razmnožavali u mojoj dedovini? Mi nemamo zajedničke niti srodne pretke sa ciganima! Zašto da svojim i plodovima rada svojih predaka pomažem tuđe potomke umesto svojih?
Da li da spomenem da su mojim rođacima na Zvezdari isto cigani sekundarci zaposeli predratnu vilu koju je za njih otkupila firma iz smederevske palanke. Sada moji rođaci gledaju kako se u njihovom dvorištu šire Cigani a iz njihove vile kroz kapiju svakodnevno izlazi ciganče i kači se na sekundarski romobil i ide po sirovine i vraća se. Rođaci ne mogu ništa. Kažu im iz Agencije za restituciju dobiće jednog dana državne obveznice u vrednosti od par procenata vrednosti a koje će se otplaćivati iz budžeta sledećih nekoliko decenija.Zanči sami će sebe obeštećivati i otplaćivati kroz porez. Kako je to moguće? Pa tako što je Ciganin predsednik opštine Zvezdara.
Šta ćemo sa vilom u Kursulinoj čiji naslednici decenijama ačekaju restituciju a koju je umesto toga zaposeo Tahir Hasanović za potrebe bogohulnog hrama samo da bi tamo izigravao masonsku mafiju? Zazidao je prozore na njihovoj dedovini da se ne bi videla sramota koju unutra rade. Jesmo li zato besplatno školovali svakog ciganina?
I sad treba da ih ubacujemo u državnu upravu?
Sve vreme takođe govorim ljudima koji se žale na previsoke poreze koji su inače gori nego harač u vreme Turaka, da ne gube vreme nego da porez odnesu pravo u marinkovu baru a da samo jave poreskoj upravi a poreska uprava će odmah sve razumeti.
Koliko struje su pokrali? Zaposednu javno zemljište pa se priključe na struju, preopterete elektroinstalacije izazivajući požare. Godišnje ukradu oko 100 000000 evra samo kroz struju. Ne računajući i struju koju kao poreski obveznici plaćamo za njih " legalno" tamo gde im grad ili opština obezbeđuju u socijalnim stanovima i naseljima.
Terorišu žitelje Zemun Polja na sve načine. Upadaju ljudima u kuće, u garaže. Penju se na terase, obijaju automobile, napadaju prolaznike, prenose zaraze. Opljačkaše sve što može da se odnese, od šahtova, bandera, oluka, skidaju sve što mogu da odvale.Kao termiti, sve uništavaju bez ikakvog poštovanja. A žive u zgradama za njih napravljenim našim novcem i ne plaćaju
komunalije nego mi poreski obveznici plaćamo za njih. Sve im je besplatno uključujući i prevoz. Ne odgovaraju za krivična dela.
Troškove readmisije i inkluzije plaća EU.
EU plaća kreditima koje mi vraćamo sa kamatom da bi oni trošili.
Znači mi opet radimo neplaćeno za Cigane!
Nedopustivo je da strana država na našoj teritoriji finansira tuđe interese protiv naših.
To je ne samo korupcija već veleizdajnički gest onoga ko je to dopustio.
Ako budete obuhvaćeni postupkom readmisije i vrate Vas iz EU, biće toga i za Vas.E, sad, ima i onih Roma koji su živeli na teritoriji Kosova, ne smeju ili ne žele da se vrate na Kosovo, a Srbija, naravno, ne priznaje nezavisnost Kosova, pa je morala i njih da prihvati u procesu readmisije… Šta je tu je
Koji to mi? Ja sam na praotačkoj zemlji svojih predaka i nemam nameru da zaposedam tuđe zemlje kao cigani nomadi.
Na osnovu sporazuma o tzv. readmisiji EU po slobodnoj proceni tačnije samovoljno određuje ko je odakle došao tačnije gde će da ekspeduje nepoželjne.
Deportacije apatridnih nomada se ne smeju nazivati vraćanjem!
Samo me interesuje na osnovu čega uvaljuju Cigane Srbiji s kojim pokrićem osim samovolje?
S obzirom da nemaju nikakva dokumenta kamoli državljanstvo ( tzv pravno nevidljivi) zbog čega smo mi dužni da ih primamo i izdržavamo?
.E, sad, ima i onih Roma koji su živeli na teritoriji Kosova, ne smeju ili ne žele da se vrate na Kosovo, a Srbija, naravno, ne priznaje nezavisnost Kosova, pa je morala i njih da prihvati u procesu readmisije… Šta je tu je.
Šta je tu je? Ono što je tu preko readmisije može da ode napolje odakle je i došlo a došlo je iz EU ili iz Indije!
Za vreme hitlera je deportovano u Srbiju oko 70 000 cigana iz Nemačke a isto toliko i u Poljsku.
Što se tiče zloupotrebe Roma u političke svrhe, svakako da toga ima, ali ima zloupotrebe i Srba i drugih nacionalnosti i veroispovesti, pa ne vidim zašto bi Romi bili izuzetak i zašto bi se kolektivizovala krivica pojedinih koristoljubivih pojedinaca na druge koji se ponašaju korektno.
Naravno. Najpribližnije poređenje što se tiče političke zloupotrebe Cigana jeste sa šiptarima. Šipštari su omogućili da se opljačka ogromna imovina i preotme ključni deo Srbije. Ne vidim zašto bi to opravdalo cigane kao što ne vidim zašto bi časni izuzeci i pojedinci promenili opštu sliku i opšte antisrpske planove i popravili posledice? Nema razloga da se odreknu antisrpskih povlastica prema tome nema razloga ni da budu "časni izuzeci".
Ako smatrate da Romi imaju povlašćeniji položaj kroz pozitivnu diskriminaciju, možete to preokrenuti u sopstvenu korist i izjasniti se kao Rom, jer Vam to niko ne može zabraniti. Prosto-naprosto, osećate se kao Rom i gotovo.To potpuno podržavam i pozdravljam..
Sve vreme govorim o tome da se vrši smišljena zamena stanovništva kako bi se nad Srbima izvršio genocid. Evo i ti to potvrđuješ!
Čak ni to nije dovoljno nego se vrši inverzija uloga i imena što je strašno.
U Srbiju je iza leđa srpskog naroda i daleko od očiju javnosti uveženo između 1 500 000 i 2000 000 deportovanih readmisanata. To nije samo problem. To je KATASTROFA.
Svi resursi Srbije i sva zakonodavna i izvršna aktivnost stavljena je u službu inkluzije tj svi srpski kapaciteti resursi i ustanove apsorbovani su u nadogradnju cigana i pretvaranja Srbije u cigansku državu.
Ako ljudi imaju nešto protiv sistema, treba naći način da se sistem uhakuje, zaobiđe, okrene u svoju korist.
Ako je greško u sistemu, onda treba otkloniti, ispraviti, izbeći ili podriti tu grešku i taj i takav sistem, a ne svaljivati sistemske greške na pojedince i manjine koji su i sami žrtve takvog sistema (jer pozitivna diskriminacija daje pogodnosti manjinama, ali stvara utisak nejednakosti zbog kojih često privlači gnev pripadnika većinske populacije).
Problem nije samo u sistemu već u katstrofalnim posledicama sistema odnosno readmisije. Te posledice su uvoz ogromnog broja lumpenproletera tuđinsko nomadske provenijencije u Srbiju. Jedino rešenje je upravo ono što je i EU uradila sa njima ali u suprotnom smeru. Kako su ušli tako i da izađu iz Srbije. Ali oni su veliki izgovor za zloupotrebe kako domaćim ciganima tako i strancima i izdajnicima. Pretpostavljam da je broj domaćih izdajnika srazmeran mešanju sa ciganima i šiptarima.
Jedino što nas je spašavalo od Cigana i što je doprinelo " dobrim odnosima" jeste to što su nepismeni, što su nomadi i što ne poznaju državnost kao ni mnogo manje od toga. I sad se matori fašsitčki lisac soroš dosetio kako da iskoristi taj veliki antisrpski potencijal.
Čim smo počeli da ih opismenjujemo u vreme SFRJ odmah su počeli da pljuju po Srbima kao da smo mi krivi što su oni Cigani!
Setimo se Rajka Đurića, Dragobuljla Ackovića, Vitomira Mihajlovića a da i ne govorim o Osmanu Baliću, Ljuanu Koki i ostalim muslimanskim Ciganima kao što je Tahir!