Mej bregami
Buduća legenda
- Poruka
- 45.251
Postoji tendencija kos Srba da sve borce protiv Turaka svojataju kao Srbe jer su izmislili sebi povijest kako su se oni borili protiv Turaka pa im treba dokumentirani materijal za tako nešto,a gdje čega nabaviti nego kod Hrvata.Ja tebe ovo moram pitati. Jesi li ti glup? Jesi TI!! podijelio djelo Minuccia? SUVREMENO djelo! Zašto ne citiraš iz njega? Pusti za početak Stanojevića i pogotovo Desnicu sa strane (taj gleda da što manje Hrvate spominje a Morlake je sve redom jednostavno posrbio).
Ti si postavio "Historia degli Uscochi". Kako se Uskoci u njemu nazivaju? Kojem narodu (narodima) pripadaju? Jesu li u službi Mlečana ili nisu? Jel se spominju serdari među Uskocim?
Evo zadnji put da pitam. GDJE!!!! se Sinobada zove Uskokom? Daj izvor. Nemamo o čemu pričati inačer jer okolisaš i interpretiraš kako je tebe volja. Stanojevića sam naravno pročitao jer sam ga i sam davno ovjde citirao.
Iako svi mletački dokumenti Uskoke vezuju uz Hrvate.
Izvještaj mletačkog zapovjednika Battista Michiela, 28. 4. 1597, u kojem izvještava senat da su Albanci hrabri vojnici koji su mnogo učinkovitiji u borbi s Uskocima od Hrvata. U Hrvate se ne može pouzdati, jer pripadaju istom narodu kao uskoci i s istima su rodbinski povezani.
Na strani 10. kapitalnog djela "Historia degli Uscochi" (Venecija, 1683.) kaže se da su Schiavoni, odnosno Hrvati i uskoci isti narod ("......per essere della medesima natione...").
"Uskoci hrvatski gusari"
itd.