SITNI KOLAČI

Joj sitne kolace mi ne spominjite do sledeceg sv Nikole crkla sam dok sam ih sve isporucila iako svake godine kazem nikad vise moram da ih pravim zbog svojih redovnih musterija cak sam i drmnula jaku cenu za ove moje krajeve ali opet ne posustaju i ja sta cu moram da ih pravim ali samo vece porudzbine i za vece slave ne mogu da prihvatim da pravim 2 -3 kila kolaca ja bez 50 kg ne pocinjem da pravim

E svaka ti cast Cile za tih 50 kg meni je i ovo bilo puno, dobro jos i torte i onaj moj redovan posao, pa kad kuci dodjem u cetiri ne znam sta bi pre i cini mi se tek pocela, a ono vec prosla ponoc, pa ujutru na posao i sve Jovo nanovo....

E ja sam i sada radila kolace, a sto puta do sada sam rekla nikad vise, medjutim svaki put isto zove musterija naruci dve torte, jednu slanu tortu i 3 kg sitnih kolaca i kako da odbijem. Da je posaljem kod nekog drugog za kolace?

Pa baš tako sam ja odbila ove godine redovne mušterije. Rekla: "Izvinite, ali za kolače se morate snaći negde drugde, ja ih više ne pravim. Drastično mi se povećao obim posla sa tortama, zaista ne mogu da stignem."

Niko nije odustao od torte, jedna žena je poručila još jednu, umesto sitnih kolača.

Ja sam prilično hladnokrvna osoba, ali mi sečenje kolača strahovito unese nervozu, i stresira me u toj meri da sam zaključila da je za moje zdravlje bolje da kažem ne.

ali samo vece porudzbine i za vece slave ne mogu da prihvatim da pravim 2 -3 kila kolaca ja bez 50 kg ne pocinjem da pravim

Pa meni uglavnom naručuju po 2 - 3kg, i nikada ne znam koliko će ih biti do kraja. Pa se dešavalo da imam i 30kg kolača i 9kg kolača. E i ja sam radije pravila 30 nego 9, ali nikada ne znam koliko će do kraja da bude. Zato sam i prekinula.

Malo mojih kolacica z:)

jpu4n6.jpg
34hfn2e.jpg
29vawjs.jpg

Diiiivni suuuu :) a koji je to kalup ? i koji sadržaj tih tvojih bombonjera ? :) hajde piši molim te,baš me zanima.

Siju miju kaluti su silikonski, uglavnom Silikomat osim jednog kalupa za led (veća srca na prvoj slici) i jednog kineskog od 160 dinara.
Što se punjanja tiče tu mena recepta. Pravila sam kolače za slavu i svaki fil koji sam mogla da iskoristim ja sam ga stavila u praline: fil za rozen tortu, fil za tortu sa makom, ganš krem, a pored toga sam punila brusnicama natopljenim u malo ruma sa seckanim lešnjacima, seckane suve kajsije poprskane limunovim sokom sa dodatkom meda, ganaš krem u koji sam dodala malo viskija a u listiće pošto su tanki samo sam stavljala listeiće badema stim što sam u čokoladu dadala cimet. Kombinacije su smišljene u trenutku ali je ukus svakog bio drugačiji i mogui ti reći da se za svačiji ukus našlopo nešto.

Eeee msneki, ti si moj covek!! KOD mene je najcesce sve stvar trenutne inspiracije...i posle imam problem jer ne mogu da se setim kako sam napravila bas sve vrste!!:whistling: Evo, danas ceo dan buljim u slike kolaca i zapisujem cega se setim, jer na osnovu prosle ture imam nove narudzbine...:dash:

Pita mene mm zašto nisi napravila onaj kolač od suvih šljiva što si pravila prošle godine za slavu. Nema smisla da stalno pravim isto - kažem ja, a u stvari pojma nemam koji je to kolač bio. :zblesav:

Back