SITNI KOLAČI

Evo i mojih kolacica koje sam pravila ovog puta samo za za nasu slavu:D
attachment.php

Ja moram da priznam da uopšte ne znam kako bih, i da li bih uopšte umela da se organizujem i napravim recimo 50 kg kolača. To definitivno ni nije moja želja ni cilj, nego samo razmišljam kako bih to izvela. Poznavajući sebe, i sa ove tačke gledišta, to bi bila nemoguća misija. Praktično mislim da tom zadatku nisam dorasla.

Najveca isporuka mi je bila 50 kg kolaca, naravno ne za jednu musteriju vec vise njih, ovo doba godine je bilo, tada sam pravila kolace vec punom parom.
Pa domacice, dorasla bi ne brini, ako sam ja pored posla u firmi i torti uspela, uspela bi i ti, kada se sve organizuje lepo moze da se radi...eto imas ovde zena koje su pravile ne 50 vec 200 kg, kao Zoka, ma polako sve se moze...i nikad ne sumnjaj u sebe...z;)

Уна, Зорице, Дацо, чак кад би између тих цифара ставиле зарез, за мене би то била "немогућа мисија". Додуше, да сам почела у вашим годинама и да више радим уместо што само читам, ко зна...

Niste ni svesne koliko je lako sve to odraditi uz dobru organizaciju.Drugo,nema tu puno vise posla u odnosu na manje kolicine.Za pola mere ,ili 1 meru ili dve mere bajadere radite isti posao.Konkretno, za pola mere pravis i beli i braon deo,izlivas glazuru(pola mere) ,samo je u pitanju manje ili vise secenja i pakovanja.Kada pravim dve mere,ima 4 identicne tepsije za pecenje ili izlivanje kolaca.U velikoj serpi napravim jednu celu meru bajadere i podelim u dve tepsije...to je beli deo...pa onde opet istu meru napravim braon deo i izlijem u dve tespije i imam dve bajadere sto je oko 4 kg(sve recepte sam prilagodila tepsijama),a to mi je opet doboljno za oko 45 kg mesanih kolaca.Kuglice i druge sitne komadne kolace mesis jednu ili dve mere i isti je proces samo sa vecom kolicinom materijala...Vreme odlazi na oblikovanje i glaziranje...Madjarica...umesim dve mere odjednom i pecem kore(sto i nije neki posao...) kuvam oba fila odjednom...
Raspisala sam se ali mislim da sam vam otprilike objasnila na sta mislim.Meni je mnogo teze napraviti malu kolicinu kolaca,jer mi puno vremena ode ha zbrajanje i oduzimanje i kalkulacije koliko cega treba napraviti...Ali uhodanost i praksa je cudo!

Kesten kolacici

100 gr mlevane plazme
100 gr cokolade za kuvanje
250 gr pasiranog kestena
150 gr lesnika seckanih ili mlevenih
200 gr secera u prahu
4 kasike ruma

Od svih sastojaka umesiti ujednacenu masu i oblikovati kolace po zelji. U sredini svakog kolaca napraviti malo udubljenje i u njega uliti glazuru od cokolade!

Sve sto je rZorica rekla potpisujem jer isto radim sad sam napravila preko 50 kg kolaca i tri torte a sve to sa decom i najgorim od sve dece, muzem! Tako da jeste da se umoris ali da je bar mesecno tako i po neka torta pitala bih posto Beograd!

Sve sto je rZorica rekla potpisujem jer isto radim sad sam napravila preko 50 kg kolaca i tri torte a sve to sa decom i najgorim od sve dece, muzem! Tako da jeste da se umoris ali da je bar mesecno tako i po neka torta pitala bih posto Beograd!

Ovo boldovano je priča koju ja pričam četiri godine. To je upravo količina koju ja želim na mesečnom nivou, pa da kažem: " Domaćice, došlo je tvojih pet minuta. " :lol:

Back