Sitni kolaci

• Začetnik teme Začetnik teme tara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Potrebno je:
8 jaja,
400 grama kristal šećera,
14 kašika brašna,
2 kašike kakaoa,
8 kašika tople vode.
Sve sastojke umutiti i peći u četvrtastom podmazanom plehu i posutom brašnom.

FIL: 5 dl mleka, 6 kašika brašna, 250 g kristal šećera i 1 vanilin šećer skuvati kao krem. Ohladiti i dodati 250 g. umućenog margarina.

Malom čašom vaditi pogačice, svaku seći na pola i filovati unutra i spolja.
Svaku okolo uvaljati u kokosovo brašno, a odozgo premazati rastopljenom
čokoladom.

Evo mojra ...

RUSKE KAPE

8 jaja,
300 g šećera,
8 kašika vode,
250 g brašna,
2 kašike kakaa,
polovina praška za pecivo.

Fil:
1,5 l mleka,
7 kašika brašna,
15 kašika šećera
1 maslac.

Glazura:
3 kašike vode,
50 g čokolade,
malo maslaca,
150 g kokosa.

Priprema
Umutiti jaja, dodati šećer, vodu, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao i peći oko pola sata u zagrejanoj pećnici. Hladno seći na kolutove, čašom i preseći preko sredine.
Skuvati fil sa mlekom, brašnom, šećerom i u ohlađen dodati umućen maslac. Filovati ovim kremom kolutove, odozgo stavljte pripremljenu glazuru i uvaljajte svaku kapu u kokos.

RUSKE KAPE
5 belanaca umutiti sa 200gr secera,dodati u to 5 zumanaca,3 solje ulja,1 solja mleka,350gr brasna,2 kasike kakaoa (ili kakaa) i 1 prasak za pecivo
peci(ono ne znam,valjda na 180 ali posto imam rernu na plin pa nema podeoke j to otprilike
casom vaditi krugove i filovati
fil:da provri 1/2l mleka,u to dodati pomesano 6 kasika mleka sa 6 kasika gustina,6 kasika secera i 3 vanile.kad se ohladi ddati 250gr maslaca/margarina umucenog sa 250gr prah secera
posle filovanja uvaljati u kokosovo brasno i odozgo ide klasicna glazura od cokolade

A moze i ovako :

Kora

200 grama šećera
5 jaja
3 šoljice ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
1 kašika kakaoa
prašak za pecivo

Fil

1/2 litra mleka
12 kašika šećera
6 kašika brašna
250 grama margarina
kokos
čokolada

Način pripreme
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca penasto umutiti, pa im dodati žumanca i šećer. Dobijenoj smesi dodati i mleko, ulje, kakao, brašno i prašak za pecivo. Promešati da bi se masa ujednačila, pa sipati u prethodno podmazan pleh i staviti da se peče. Kada se testo ohladi, manjom okruglom modlom vaditi "kape".
U mleko dodati šećer i brašno i staviti da se kuva na pari. Kada se dobijena masa prohladi, dodati joj 250 grama umućenog margarina. Ovim kremom premazivati "kape", pa ih spajati kao vanilice. Gotove "kape" uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti glazurom od čokolade. Ostaviti na hladnom da bi se stegle.

KOKOS KOCKE
umutiti 300gr secera,3 jajeta,1 prasak za pecivo.dodati 3 solje mleka,2 solje ulja i 300gr brasna
ispeci
fil:250gr secera,7 kasika mleka,5 stangli cokolade i 250gr margarina skuvati
kocke uvaljati u fil a posle u kokosovo brasno
to je muz odneo na posao jednom i nestali su za tren i jos mu zena ispala dobra domacica:lol:

Rozen torta&kesten kuglice...
nemam recepte&kad sam za slatkise sem gore navedenih, pre tamanim cokoladu&krasove bajadere&cherry&bombonjere su zakon:razz:

a rucno pravljena cokolada(ADORE npr. jeste probali) to meni lici na sitne kolace i to vooolim...jel' to moze u kucnoj varijanti da se pravi?

ni ja ne volim vanilice to su mi oduvek bili bapski kolaci nekako :?
tj babe su volele da ih prave
domace bajadere su zakon
i kasato kolac kad se onako tanko sece
i tome se nadam
i sve na temu keks cokolada rum.
e bolje bi im bilo da mi posalju nesto :roll:

kad si me podsetila evo za sve ljubitelje cokolade i ruma

Cokoladne korpice

350 gr mlevenih oraha
5 kasike ( moze i manje ) prah secera
600 grama crne ( gorke ) cokolade
mnogo malo ruma i
korpice ( modlice neznam kako ih zovete , kako one za mafine ali malecke ) :)
200 grama celih lesnika

sjedinite orahe , prah secer i rum ( onoliko ruma da bi samo povezali smesu da mozete da napravite malu kuglicu ) pravite male kuglice i stavite u sredinu svake modlice . Rastopite na pari cokoladu sa malo ulja i punite modlice. pre nego sto se cokolada stegne na vrh svake korpice stavljate po jedan lesnik . delikates - kakve bajadere :)

Back