Sitni događaji iz prošlosti sprječavaju me da živim sretan život !

Find2me

Početnik
Poruka
9
Kako da se ne osjecam lose zbog nekih sitnih dogadjaja iz proslosti ?
Kao tinejdjer radio sam neke stvari koje su sasvim normalne i moralne ali su stvari koje malo koji tinejdjeri rade.To mi jako smeta, sta god uradim u zivotu i koliko god da sam sretan sjetim se te proslosti i odmah me baci u depru koja je neizdrziva.Sta god da radim mislim da vise nema smisla jer mi zivot izgubio smisao.Hvala unaprijed.

Kao tinejdjer radio sam neke stvari koje su sasvim normalne i moralne ali su stvari koje malo koji tinejdjeri rade.To mi jako smeta, sta god uradim u zivotu i koliko god da sam sretan sjetim se te proslosti i odmah me baci u depru koja je neizdrziva.Sta god da radim mislim da vise nema smisla jer mi zivot izgubio smisao.Hvala unaprijed.

не уклапа се у слику коју дајеш себи о себи?

Pokusaj da sebe prihvatis onakvim kakav zaista jesi. A to znaci da prihvatis i taj neki "ruzni" deo sebe. Ali! Sad ide jedno jako vazno ALI... :) - Ti znas da to nije sve i da ti nisi samo to, ta proslost i to nesto "ruzno" sto te muci, vec da mozes biti i da jesi mnogo vise. Ne budi previse strog prema sebi. :) Pokusaj da zavolis i tu svoju drugu stranu. Svi je imamo. Oprosti sebi i kreni dalje. To je proslost. Razmisljaj o buducnosti i pokusaj, jer nekim ljudima to pomaze, da radis neka dobra dela i na taj nacin "ponistis" neke stare "grehe".

par samara po dupetu pa kad bridi svaki put kad sedas eto veceg problema

šta god da je to bilo, ako i danas te stvari smatraš "normalnim i moralnim" onda nisi u problemu. a to što se taj deo života ne uklapa u sadašnju sliku o tebi shvati kao sopstveni razvitak i napredak. prevazišao si mladalačke zablude, ali te povremeno obuzme osećaj stida kada ih se setiš. ništa strašno..vremenom će taj osećaj izbledeti sasvim i tada ćeš shvatiti da si sazreo....ili ostario:)

huh, setim se i ja ali ne padam u depresiju nego kažem "e nevena, idiote"
ali onda skontam, da nije bilo tih grešaka, ne bih bila ovde gde jesam i ne bih kontala da su to greške
znači dobra sam
srećna sam
hm
život je lep
idemo dalje
ko hebe prošlost, živi danas, sutra će brzo doći

млого је важније оно чега се не сећаш...

a da si radio stvari koje nisu ni normalne ni moralne, a koje svi tinejdzeri rade, tj. skoro svi, to bi ti manje smetalo? A zasto ti uopste smeta sto si radio "SASVIM" normalne i moralne stvari? Da nisi mozda sad nemoralan, pa te grize suprotno-od-savjesti sto si bio moralan (to postoji kod nekih ljudi)?
Ja se ponosim sa tim sto sam za razliku od vecine (i to bas sa tim sto sam "za razliku od vecine", jer to govori o mojoj snazi i karakteru) radio neke moralne i normalne stvari u to doba.
Znaci suprotni smo, ti oces po svaku cijenu da budes kao vecina, makar morao zbog toga da budes i lud i nemoralan, a ja ocu po svaku cijenu da budem normalan i moralan, pa makar vecini izgledao kao marsovac, i da, svako ko se razlikuje od vecine ima bar malo razloga da se ponosi sa tim, jer vecina NIKAD nije bila niti jeste niti ce biti u pravu u vezi bilocega, a i onda kad svi govore "treba biti dobar" vecina laze da to misli, ili mozda neki i ne lazu, ali treba dobro razmisliti o tome shvataju li oni (koji ne lazu) uopste sto ta rijec znaci/koje je znacenje te rijeci za njih/sto je za njih dobro.
A ako ti je stalo da budes imitator vecine, i ako ti je vecina veci prioritet od morala i normala, ja ti zelim sve najgore, od srca!

Poslednja izmena:
a da si radio stvari koje nisu ni normalne ni moralne, a koje svi tinejdzeri rade, tj. skoro svi, to bi ti manje smetalo? A zasto ti uopste smeta sto si radio "SASVIM" normalne i moralne stvari? Da nisi mozda sad nemoralan, pa te grize suprotno-od-savjesti sto si bio moralan (to postoji kod nekih ljudi)?
Ja se ponosim sa tim sto sam za razliku od vecine (i to bas sa tim sto sam "za razliku od vecine", jer to govori o mojoj snazi i karakteru) radio neke moralne i normalne stvari u to doba.
Znaci suprotni smo, ti oces po svaku cijenu da budes kao vecina, makar morao zbog toga da budes i lud i nemoralan, a ja ocu po svaku cijenu da budem normalan i moralan, pa makar vecini izgledao kao marsovac, i da, svako ko se razlikuje od vecine ima bar malo razloga da se ponosi sa tim, jer vecina NIKAD nije bila niti jeste niti ce biti u pravu u vezi bilocega, a i onda kad svi govore "treba biti dobar" vecina laze da to misli, ili mozda neki i ne lazu, ali treba dobro razmisliti o tome shvataju li oni (koji ne lazu) uopste sto ta rijec znaci/koje je znacenje te rijeci za njih/sto je za njih dobro.
A ako ti je stalo da budes imitator vecine, i ako ti je vecina veci prioritet od morala i normala, ja ti zelim sve najgore, od srca!

Daj mi primjer nesto sto si radio moralno a sto uglavnom tinejdjeri ne rade ? Ne zelim ja biti nemoralan ali prije sam bio dobricina preveliki.E sad me mozes skontati.

Kazi da li sada smatras da te moralne i normalne stvari koje si radio tinejdzer i danas ih smatras moralnim i normalnim>?

Pa smatram, ali danas mi te stvari smjesne, evo npr da ti pokazem o cemu se radi.Zamisli situaciju da odes sa dedom na kafu hahahah, e to ja nisam radio vec samo ti primjer kazem.Ali radio sam slicne stvari, dakle moralne su i normalne ali cudne jbte.

Pa smatram, ali danas mi te stvari smjesne, evo npr da ti pokazem o cemu se radi.Zamisli situaciju da odes sa dedom na kafu hahahah, e to ja nisam radio vec samo ti primjer kazem.Ali radio sam slicne stvari, dakle moralne su i normalne ali cudne jbte.

:rotf: a mislio sam ti dati normalan odgovor, jesi jadan, pa sta fali otici s dedom na kafu ili bilo sta slicno ... ja kontam covjek jebbao kozu, psa pa ga grize a ono, pa to kompleksi sada rade od tebe, tada to nije bilo lose, losa je sada tvoja slika o tebi normalnom prije nekoliko godina

Back