Siroti nasi radikali (hohstapleri uhvaceni na delu)

Svako je krao prema svojim mogućnostima i adekvatno svojim pozicijama.
Isto tako "vodio" i politiku i ekonomiju. U zavisnosti od pozicije.
Neki su harali od 1990 do 2000, neki od 1997 do 2000, neki i posle 2000. a neki pre 1990. Zlo ne mogu da opravdam ma iz koje stranke dolazilo i sve ima svoju težinu - kapital, privreda, ratovi, ljudski životi, politička ubistva, poslovni prostori... Srbi su to ma u kojoj stranci bili - mi Srbi.
Meni je značajnije gde se nalazi svest građana u svemu tome, bezgranično i suludo poverenje i emocije koje poklanjaju stankama i nazovi-vođama. Slepilo za realnost i shvatanje civilizacijskih normi, građankog društva itd.
Nemojmo sada komentarisati odstupanje svetskih sila od tih civilizacijskih normi jer sada nije reč o tome. Reč nije čak ni o našoj tupavosti, neadaptiranosti i pogrešnom pristupu svetskom poretku. Reč je o tome da oni koji su morali to da znaju i da rade u interesu građana nisu radili to već nešto drugo. I pod parolom "narod se pita" sprovodili politiku prostog i neukog građanina srećnog što se pita. Pa ako ćemo mi da se pitamo za ono o čemu nemamo pojma, koji će nam penis oni. Za šta smo ih birali?

Pa šta sada da ti kažem nego "Svaka ti je na mestu" ili ona druga "Svaka ti dala..." :)

O čemu se radi. To o čemu pišeš ja ne poričem.
Ja ovde govorim o Srpskoj politici i diplomatiji koja ne da nije ublažila ono što je možda neizbežno i nepravedno, već dala povoda za stradanja, žrtve i progone Srba. Tako se politika ne vodi pametnice. A pošto misliš da se tako vodi, onda kusaj ono što zgotoviš. Vidim bilo je uspešno da gore ne može biti. Ili možda može? Samo nemojte vi "veliki diplomati" da mi to i dokazujete.

Srbija je tada bila takva kakva je bila da ste bili slozni verovatno biste mogli vise pomoci , Slobu ste vi glasali . A srbi iz Hrvacke i Bosne mogli su da prihvate pomoc takve Srbije ili da puste Hrvate i muslimane (koji su se klali medjusobno a kad su klali Srbe radili su to zajedno i potpomagali se) da ih pokolju kao ovce ( 41-45) . Nije bilo sloge u Srbiji koja je jos mislila da zivi u bratstvi i jedinstvu (i jos misli pogledaj Pink , B92 , RTS puno je hrvata to u Hrvackoj neces videti) pogao je ko je kako mmogao i mislio da treba . I opet srbija nije slozna . Ti bi pre seo u skupstini sa nekim muslimanom i hrvatom nego napravio stabilnu vlast onako kako je narod izabrao. Dve najace partije podele odgovornost , lopove u zatvor (ma ko da su) kontrola skupstini pa ko ne valja ne glasas ga ponovo. Tako se glasa i radi u zemljame koje same sebi misle dobro. SAamo takva srbija moze napred i samo ce takvu srbiju Evropa prihvatiti. Ne mislis da ce evropa prihvatiti srbiju kojoj je 40% gradana van vlast a ovima drugima treba pola godine da postignu dogovor i na kraju ga ne ispostuju. Zabluda brate...

Vanja, ne kaže se Hrvacki nego Hrvatski, ne kaže se Hrvackoj, nego Hrvatskoj...
Piše se najjače itd, a o malim i velikim slovima da i ne govorim :)

Stvarno mi nije bitno da pazim kako kucam postove po forumima , ako je to jedino sto ima da kazes onda sam zadovoljan . Vec sam na nekom forumu odgovorio ako je to na ovom izvinite st se ponavljam : Na nekoliko sam foruma na jednom kompu a na drugom odrzavam par sajtova trenutno unosim neke podatke o stanovima u bazu oglasa www.nekretnine-tasa.co.cc i vaznije mi je da tamo ne bude greske. Hvala na razumevanju .;)

...uvek me je interesovalo zasto ljudi na nasim forumima toliko pridaju znacaja kako ko pise...valjda zamisljaju da pisu naucne radove, eseje, knjige za pokolenja...eto ja nikad iz srpskog nisam imala manju ocenu od 5 a ovde se svaki cas nadje neko da me ispravlja....da odes na bilo koji strani forum ne bi prepoznao npr. engleski jezik

Mogu ti odgovoriti samo zašto ja pridajem značaja tome kako se piše...
1. Zato što je nešto ispravno, a nešto nije i glupo je nešto što je loše uvoditi u praksu, a ne truditi se da naučiš i radiš kako treba.
2. Ako se ne trudiš da napišeš rečenicu ispravno (a srpski jezik smo učili celo vreme školovanja) kako ja mogu da znam ili verujem (a samim tim i da poželim da čitam) nešto o tvom političkom stavu (s obzirom da se politika kao predmet ne uči u školi). U prevodu, ako ne znaš da napišeš ispravno par rečenica, kako onda da te ozbiljno shvatim oko nekih težih i kompleksnijih pitanja koja se manje uče u životu od jezika (istorija, geografija, pravo, logika...).
3. Ti si verovatno žena (koliko sam ja ukapirao). Zar nije lakše kada ideš u grad bez šminke, bez posebne frizure, bez nekog specijalnog doterivanja... jeste lakše, ali ćeš se (verovatno) ipak doterati jer želiš da ljudi koji te vide steknu što bolji utisak o tebi. Vidiš, ja stičem utisak i po tome kako neko piše, koliko je pismen i obrazovan, koliko barata činjenicama koje postuje na ovom ili nekom drugom forumu...

Hoćeš još :)

... ma da sad cemo da lektorisemo tudje postove... gubljenje vremena

Lenjost i izostanak želje za promenama i usavršavanjem ne opravdava nas... zar ne?
Ako komšija gazi po zelenoj površini, ako pljuje po ulici, baca smeće gde stigne... nema potrebe da ga ispravljamo. Tako je naučio i što bi se menjao... Hmmm
Uzgred, ne pada mi na pamet da lektorišem tuđe postove, bio bi to rad u tri smene... :)

Lenjost i izostanak želje za promenama i usavršavanjem ne opravdava nas... zar ne?
Ako komšija gazi po zelenoj površini, ako pljuje po ulici, baca smeće gde stigne... nema potrebe da ga ispravljamo. Tako je naučio i što bi se menjao... Hmmm
Uzgred, ne pada mi na pamet da lektorišem tuđe postove, bio bi to rad u tri smene... :)

Gde ti ode, koje zelenilo , koje pljuvanje o cemu ti tako gramaticki ispravno pises. Pisi nepravilno ali u vezi teme . ne :spam: -uj temu.

...usavrsavaj se ti gramaticki koliko hoces ali tamo gde treba - ovo je forum, ljudi na njemu razmenjuju misljenje a ne love pravopisne greske

Hvala na brizi. Meni ne treba gramatičko usavršavanje, nego tebi. :roll:
Ja ne lovim pravopisne greške nego pišem o svemu i svačemu. Ako znaš da koristiš ovaj forum, možeš iz mog profila da pratiš moje postove, a onda i da se uveriš koliko često nekome prigovaram oko gramatičkih grešaka, a koliko često pišem o politici...
Naravno, ako neko ima tako površan stav prema pisanju, onda me i ne čudi što imaš toliko površan stav o mom prisustvu na forumu...

Hvala na brizi. Meni ne treba gramatičko usavršavanje, nego tebi. :roll:
Ja ne lovim pravopisne greške nego pišem o svemu i svačemu. Ako znaš da koristiš ovaj forum, možeš iz mog profila da pratiš moje postove, a onda i da se uveriš koliko često nekome prigovaram oko gramatičkih grešaka, a koliko često pišem o politici...
Naravno, ako neko ima tako površan stav prema pisanju, onda me i ne čudi što imaš toliko površan stav o mom prisustvu na forumu...

Sad si i njoj nasao gresku , zar nisam ja ta nepismeni!?

...DraGo ajde jos jednom - ovo je samo forum...opusti se...ruzno je da drugima lovis gramaticke greske :)

Ja sam pokušao da na lep način skrenem pažnju Vanji da se ne piše Hrvacki, jer je bilo očigledno da on misli da je to ispravno.
Nisam ga vređao, nisam mu govorio da je nepismen itd.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6377140&postcount=255

E, onda si se ti našla tu da ga braniš (iako tebi ništa nisam rekao, mada i ti praviš greške)...

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6377175&postcount=256

Ja sam to shvatio kao pitanje i opet ti (sa najboljom namerom odgovorio na njega)... da bi me ti potom "nakrpila"...

I sada si se našla uvređenom i meni daješ sugestiju da se opustim...

Hebiga, šta je sa vama ženama na ovom forumu, pokuša čovek da se našali sa nijma - ne valja, pokuša da im nešto sugeriše - opet ne valja...
Je li to od preterane emancipacije :)

Odoh ja da spavam dok nisam zaradio keca :-) Nista id rasprave Drago70 je resio da ako nemoze da opravdava politicku poziciju iza koje stoji i koju brani da nas udavi SPAM-om o gramatici i pravopisu. Lijepo mi spavajte i ti DraGo70

Ja sam to uradio sa najboljom namerom, jer u krajnjem slučaju ružno će zvučati (ako već ažuriraš sajtove kao što si rekao) da napišeš "Sobe na hrvaCkom primorju..."...
E, sad, da sam znao da će te moja dobronamernost toliko povrediti i naljutiti, ne bih ni raspravljao sa tobom.
Hebiga, nikada ne znaš šta će neko da ti zameri... :roll:
Laku noć i tebi...

P.S. kada budeš raspoložen, nađi mi gde to nisam uspeo da odbranim svoju političku poziciju ;)
P.P.S. ne usuđujem se da primetim da pola pišeš ekavski, a pola ijekavski i da si napravio još gomilu grešaka id umesto od, nemože koje se piše ne može...
(pravi se da ovo P.P.S. nisi ni video) ;) :)

Ja sam to uradio sa najboljom namerom, jer u krajnjem slučaju ružno će zvučati (ako već ažuriraš sajtove kao što si rekao) da napišeš "Sobe na hrvaCkom primorju..."...
E, sad, da sam znao da će te moja dobronamernost toliko povrediti i naljutiti, ne bih ni raspravljao sa tobom.
Hebiga, nikada ne znaš šta će neko da ti zameri... :roll:
Laku noć i tebi...

P.S. kada budeš raspoložen, nađi mi gde to nisam uspeo da odbranim svoju političku poziciju ;)
P.P.S. ne usuđujem se da primetim da pola pišeš ekavski, a pola ijekavski i da si napravio još gomilu grešaka id umesto od, nemože koje se piše ne može...
(pravi se da ovo P.P.S. nisi ni video) ;) :)

Kao sto reko nismo svi rodjeni u BGD-u , verovatno zato i imam drugaciji pristup stvarima , jer sam neke doziveo i video iz ugla koji neko nije mogao . Naravno nije mi stalo da potenciram nista od toga (to je moja briga) i kad dozivis neke stvari toliko makar one bile ruzne stalo ti je da one budu samo dio tebe . Nebi voleo da nesto sto je povredilo mene povredjuje nekog mog sunarodnika (pa makar i citajuci o tome ) a da mi se neki dusmanin sladi na mojim mukama. Gde treba ja ne gresim , ovde mi je bilo stalo da pokusam da unesem neki drugi pogled na temu . Vazno je da su ljudi razumeli sta sam hteo da kazem . P.S. Da si ti meni dobro nisi ti mene naljutio , nego me bole oci od ekrana

Back