Siromah Tadic

Max Hardcore

Primećen član
Banovan
Poruka
673
SIROMA
Ako Boris Tadić na izborima doživi poraz, neće imati gde da ode kad se iseli iz predsedničke rezidencije

BEOGRAD - Tvrdnja Ljubomira Tadića, oca aktuelnog predsednika Srbije, da će se po odlasku sa funkcije njegov sin suočiti sa činjenicom da nema sopstveni stan, stavila je na probu solidarnost među srpskim političarima. Dok se većina poziva na novi zakon koji Tadiću i u slučaju da ne zadrži fotelju na Andrićevom vencu garantuje predsedničke privilegije, ima i onih koji mu velikodušno nude smeštaj, pa čak i novac za kupovinu stana!

Ivica Dačić, šef Socijalističke partije Srbije, kaže da je ta materija regulisana zakonom i da se ne može desiti da bivši predsednik ostane bez krova nad glavom.

- Apsurdno bi bilo da se dođe u situaciju da poslanici skupljaju novčani prilog da se bivšem predsedniku kupi stan. Što se mene tiče, nema problema, odvojio bih neki dinar, ali mislim da bi pare trebalo da daju direktori javnih preduzeća, pošto oni imaju višak dinara - smatra Dačić.

Vladan Batić, poslanik i predsednik DHSS, misli da je priča o ostajanju bez stana malo demagoška, ali ima predlog za rešenje problema.

- Mislim da bi Tadiću trebalo da pomogne Božidar Đelić, pošto on ima recept kako od ničega napraviti bogatstvo. Kad je došao na vlast, nije imao ništa, a sada je bogat čovek. Ako je humanista, onda treba da se potrudi i pomogne kolegi - rekao je u šaljivom tonu Batić.

Velimir Ilić, ministar za infrastrukturu, velikodušno je ponudio da Boris Tadić bude podstanar kod njega, i to za džabe!
- Spreman sam odmah da ga primim ako nema gde. Kod mene u Kačulici ima mesta koliko hoćeš. Što da ne pomognem čoveku kad mogu - kaže on.

Dragan Todorović, visoki funkcioner i poslanik SRS, objašnjava da su problemi koje će imati bivši predsednik regulisani novim zakonom.

- Kada je donosio zakon, DS je imao pred očima sliku jednog čoveka i potrudio se da mu obezbedi sigurnost, mada bi po mom mišljenju svaki bivši predsednik, ma ko on bio, trebalo da ima određene beneficije. Razumem očinsku brigu akademika Tadića, oca uskoro bivšeg predsednika Srbije, ali to ne treba da bude razlog da građani glasaju za Borisa Tadića. Pa, nije se on rodio u rezidenciji, već je u nju došao iz nekog stana - misli Todorović.

PALMA: DAJEM STAN BORISU!

Dragan Marković Palma, predsednik opštine Jagodina, kaže da je voljan da pomogne Borisu Tadiću ako više ne bude bio predsednik i ako tako ostane bez stana.
- Vrlo sam rad da pomognem gospodinu Tadiću ukoliko ne pobedi na izborima. Predlažem mu da se doseli u Jagodinu i opština će mu dodeliti trosoban stan od sto kvadrata. Evo, javno ga pozivam. Ukoliko ne bude imao krov nad glavom, neka dođe ovde - ističe Palma.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.