Sir / Slanina

Ja cu sir, kad vec pitas. :zkez:
-----------------------
Nikada nisam pozelela da odem zauvek "tamo negde", a mogla sam i mogu jos uvek. Idem kao turista i vratim se svojoj kuci i svom podneblju, za sve drugo hvala lepo, bilo je sve ok dok je "tura" trajala, vidimo se opet nekada. :hvala:
Svuda mogu da zivim, svuda da se prilagodim, ali moje unutrasnje spokojstvo je vezano za ove balkanske prostore, prosto volim okruzenje koje razumem u svakom smislu, nek ima i bezbroj mana.

Nije isto prati sudove ovde ili u austriji. Moja kuma je ziv primer.

Pocela je peruci sudove, usput ucila za med. sestru. Posle se zaposlila u bolnici, dogurala do glavne sestre. Sad je u penziji, sa kucom i stanom u becu i sopstvenim biznisom, a sin joj je lekar. Sve to je kao samohrana majka uspela.

Ovde bi verovatno jos prala sudove.
normalno bre od 2 plate kupis auto da suseres,nadju ove nase lako preko lovane eno moja sestra seljanka u londonu uzela gajbu od preko 200 soma funti,al selo iz nje nikad nece izaci

Recimo, hipoteticki, imate priliku da:
1. odete u inostranstvo i tamo radite za pocetak pa posle mozda se i preselite za stalno
2. ostanete ovde da radite i zivite, da mozda pokrenete nesto svoje ili ne, da mozete da ziviti normalno (ovo normalno je uslovno receno s obzirom da je drzava takva kakva jeste, da nam svakodnevno prete raznim drakonskim merama, zatezanjima, placanjima, ukidanjama i dr....)

Za koju varijantu biste se opredelili? I zasto?

Tema je siroka, nema nekih posebnih uslova ako ovo onda ono, prosto zamislite da imate mogucnost da odaberete i da nemate mnogo kocnica koje bi vas zakocile u odabiru jedne ili druge strane.... osim jedne cake - buducnost tamo negde gde je kazu uredjenije, i buducnost ovde de je kako vidimo sve gore.

Tema nije politika i nemojte mnogo na tu stranu, jer ce mi temu prebaciti ona zla nemka kad joj ponestane mancha :aha:
:lol:

(naslov je inspirisan vicom :lol:)

Nisam narocito ambiciozna i nemam neke velike prohteve. Mnogo mi je vazniji osecaj zadovoljstva u smislu mentaliteta i ljudi oko mene nego vece materijalne mogucnosti. Birala bih ususkanost, prisnost, spokoj, osmeh,... koje pruzaju osnovne stvari pre nego luksuz u kom realno ni ne stignes da uzivas a izaziva grc, nervozu, rastrzanost...
Ili ovde ili negde gde mi godi jezik, klima, okruzenje,... Za skroman zivot se svuda mozes snaci.

1. odete u inostranstvo i tamo radite za pocetak pa posle mozda se i preselite za stalno
2. ostanete ovde da radite i zivite, da mozda pokrenete nesto svoje ili ne, da mozete da ziviti normalno (ovo normalno je uslovno receno s obzirom da je drzava takva kakva jeste, da nam svakodnevno prete raznim drakonskim merama, zatezanjima, placanjima, ukidanjama i dr....)

Tema je siroka, nema nekih posebnih uslova ako ovo onda ono, prosto zamislite da imate mogucnost da odaberete i da nemate mnogo kocnica koje bi vas zakocile u odabiru jedne ili druge strane.... osim jedne cake - buducnost tamo negde gde je kazu uredjenije, i buducnost ovde de je kako vidimo sve gore.

Tema nije politika i nemojte mnogo na tu stranu, jer ce mi temu prebaciti ona zla nemka kad joj ponestane mancha :aha:

Pazi , ja bas lepo zivim (bilo da se nalazim u Srbiji ili Ne) ...Znaci finansijski oke .
Bez obzira na to mnogo mi je zao sto nisam proveo jos vise vremena u nekoj drugoj zemlji ( Tipa Amerika , ili zapadna Evropa) .
Nema to veze sa nacionalnim osecajem ja sebe dozivljavam i osecam kao Srbina 101%, jednostavno mogucnosti za mladu osobu nikako nisu iste u Srbiji ( istocnoj evropi , Balkanu posebno), ili u nekoj od navedenih zemalja.

Pred kraj studija pojavila se realna mogućnost za treajno preseljenje sa solidnim poslom u struci. Čak smo mogli da idemo zajedno tadašnji momak (sada žmu) i ja, pa smo seli i ozbiljno razmišljali gde da počnemo i na kraju krajeva odlučili da to bude ovde. Ne mogu reći da smo se pokajali. Puno naših prijatelja i kolega je otišlo, deo onih koji još nisu samo čekaju pravu šansu. Ne znam, možda nama nije bilo dovoljno loše.
Kako se tema često provlači kad ćaskamo sa prijateljima, sami za sebe povremeno preispitamo tu odluku... ne znam, ja bih opet isto.

Ja sam vec napisao na nekoj drugoj temi - ja ne osecam nikakvu povezanost sa ovim mentalitetom i podnebljem.

Ne znam jel me kontate, nemam bas nikavu posebnu odanost nekom srbinu u odnosu na npr. nemca, ne osecam nikakvu vecu bliskost prema srbinu nego prema spancu npr.

A mentalitet mi ne odgovara nikako.

Ja sam vec napisao na nekoj drugoj temi - ja ne osecam nikakvu povezanost sa ovim mentalitetom i podnebljem.

Ne znam jel me kontate, nemam bas nikavu posebnu odanost nekom srbinu u odnosu na npr. nemaca, ne osecam nikakvu vecu bliskost prema srbinu nego prema spancu npr.

A mentalitet mi ne odgovara nikako.

Kapiram donekle . Mada ja osecam prema familiji i prijateljima Srbima .
Mentalitet nas me bas nervira , msm sve me nervira , al' opet za ne daj boze da zatreba bio bih tu , sta znam , za taj neki pojam valjda ( da se ne rasipam sad frazama ) ;)

Kapiram donekle . Mada ja osecam prema familiji i prijateljima Srbima .
Mentalitet nas me bas nervira , msm sve me nervira , al' opet za ne daj boze da zatreba bio bih tu , sta znam , za taj neki pojam valjda ( da se ne rasipam sad frazama ) ;)

Ne pricam o familiji i prijateljima, familija i prijatelji se vole pa se vole, imam ja u familiji i ljude koji nisu srbi a i prijatelji da nisu srbi ne bi mi bili manje prijatelji.

Hocu da kazem da to sto je neko srbin ne budi u meni neku posebnu emociju, nemam taj tribalni osecaj. kad ono neko kaze "ne bih mogao bez nasih ljudi, naseg jezika", meni to ne igra nikavu ulogu.

Ako mi je lepo bas me briga jel sam okruzen srbima, rusima ili arapima.

I mnogo sam ljut na nas mentalitet i ponasanje .Za svaki posao treba mnogo duze nego bilo gde drugde ( racunam normalne zemlje).
Ma ima x stvari koje me nerviraju , ali opet sta znam , taj neki mozda romatnicarski momenat ( ili srpski inat :D) bi me uvek doveo ovde da se desi neko njesra .
Temperament , mladost , ludost , ko ce ga znati :)

Ne pricam o familiji i prijateljima, familija i prijatelji se vole pa se vole, imam ja u familiji i ljude koji nisu srbi a i prijatelji da nisu srbi ne bi mi bili manje prijatelji.

Hocu da kazem da to sto je neko srbin ne budi u meni neku posebnu emociju, nemam taj tribalni osecaj. kad ono neko kaze "ne bih mogao bez nasih ljudi, naseg jezika", meni to ne igra nikavu ulogu.

Ako mi je lepo bas me briga jel sam okruzen srbima, rusima ili arapima.

Kapiram sada malo bolje . Imam i ja prijatelje koji nisu Srbi itd.
Ne znam , ni ja nisam nesto vezan za to sve sto si naveo , mada opet vezan sam za taj neki pojam koji ne mogu da objasnim i odbrambeno nastupam kada je moj narod u pitanju .
A sto je jos cudnije za Srbiju ( kao zemlju) nisam uopste vezan .

Pa jesam...priznajem. :ogledalo:

Sreca sto odose oni sumnjivog "sastava", da nam ne kvare prosek. :mrgreen:
Код нас одоше ромови у НС и БГ, кажу већи град веће могућности...
Иначе најружније жена видео сам у Лондону(част изузецима), крмачасте до бола.
Неки би помислили да су Немци највеће свиње(Немци су свиње и зато их је Бог и учинио таквим да личе на свиње!-Ерика Џонг, цитат из романа ,,Падобранци и пољупци", списатељица чувенија по роману ,,Страх од летења", али она је Јеврејка, па да је разумемо.), али не, Британци држе барјак.
Чобани, будале.
Бтв сланина, наравно!

Sta znam, ja prvo sebe vidim ko ljudsko bice, pa tek onda ko Srbina, ako razumes sta pricam. Nacionalnost mi nije na prvom mestu, valjda i zato sto imam razne nacionalnosti u siroj familiji.

Meni npr. nisu jasni nasi koji odu u USA, Kanadu nezvanzo gde i onda se druze samo sa nasima. Pa koj si onda odlazio rodjace :lol:

Caletov kolega mi pricao jednu anegdotu, njemu je brat davno otisao u Australiju, pa je otisao jedno leto da ga poseti. I tamo je bio neki sajam nacija, ne znam tacno sta ali svaka nacija je imala svoj sator sa nacionalnom hranom, nosnjom, muzikom itd. Svi su imali jedan sator osim Srba, Srbi su imali dva. Jedan je bio za Srbe iz Srbije a drugi za Srbe koji su dosli van Srbije :lol:

- - - - - - - - - -

Код нас одоше ромови у НС и БГ, кажу већи град веће могућности...
Иначе најружније жена видео сам у Лондону(част изузецима), крмачасте до бола.
Неки би помислили да су Немци највеће свиње(Немци су свиње и зато их је Бог и учинио таквим да личе на свиње!-Ерика Џонг, цитат из романа ,,Падобранци и пољупци", списатељица чувенија по роману ,,Страх од летења", али она је Јеврејка, па да је разумемо.), али не, Британци држе барјак.
Чобани, будале.
Бтв сланина, наравно!

Dok je cale arbajtovao u Minhenu kaze da je jedina lepa zena bila neka Jevrejka, ovo ostalo prosek ili gore :lol:

Sta znam, ja prvo sebe vidim ko ljudsko bice, pa tek onda ko Srbina, ako razumes sta pricam. Nacionalnost mi nije na prvom mestu, valjda i zato sto imam razne nacionalnosti u siroj familiji.

Meni npr. nisu jasni nasi koji odu u USA, Kanadu nezvanzo gde i onda se druze samo sa nasima. Pa koj si onda odlazio rodjace :lol:

Caletov kolega mi pricao jednu anegdotu, njemu je brat davno otisao u Australiju, pa je otisao jedno leto da ga poseti. I tamo je bio neki sajam nacija, ne znam tacno sta ali svaka nacija je imala svoj sator sa nacionalnom hranom, nosnjom, muzikom itd. Svi su imali jedan sator osim Srba, Srbi su imali dva. Jedan je bio za Srbe iz Srbije a drugi za Srbe koji su dosli van Srbije :lol:

- - - - - - - - - -

Dok je cale arbajtovao u Minhenu kaze da je jedina lepa zena bila neka Jevrejka, ovo ostalo prosek ili gore :lol:

Ma kakvi su to Srbi ako se ne podele , makar i u dva satora :lol:
Sto se tice Nemacke , ne znam , moje iskustvo je dosta drugacije ( mada zavisi to od nacina zivota , gde se kreces itd)...
Ima perfekt devojaka kako izgledaju , za nivo je sve iznad naseg :)

Sir, jaja, slanina... jos malo pa nestalo.... :roll: ... tema pijacarska

132678_nova-varos2_f.jpg

- - - - - - - - - -

Па да, ми док смо службено ишли у Минхен, или Беч(надам се да нема толико лудих који ће рећи да Аустрија није Немачка ван себе), ако се случајно задесимо на улици кад је по средњим школама нешто као велики одмор скоро све сам ужас, девојке од 16-17-18 година с 10 и бише кила вишка, бубуљичаве по целом телу и с косом из које се може нацедити масноће за једну добру кајгану у гвозденом тигању.

Вероватно би остала овде ако би имала услове за све што се подразумева под нормалним животом, али ако би то све једног дана нестало, сигурно би се кајала што нисам отишла, а могла сам.

Otišla bih odavde čim bih dobila priliku da radim u nekoj normalnoj državi. To mi je oduvek i bio plan, tako da nikako ne vidim svoju budućnost u ovoj državi. Iskrena da budem, čak mi ni plata i neizvesnost nisu toliki problem, koliko to što su mi uslovi za rad blago rečeno katastrofalni. :confused:

Ne mozes ocekivati da DOBIJES POSAO u inostranstvu cim stignes, nego moras da TRAZIS posao.

Prvo moras znati jezik onoliko da razumes sta ti pricaju.

- - - - - - - - - -

Вероватно би остала овде ако би имала услове за све што се подразумева под нормалним животом, али ако би то све једног дана нестало, сигурно би се кајала што нисам отишла, а могла сам.

Kajaces se i ako odes i ako ostanes.

Samo ako odes kajaces se JEDNO VREME, a ako ostanes - VECITO!

Back