Sindrom Balkanskog muškarca

ce3047672ada965f27584dade1ec661c-preview.jpg

Na Balkanu žena kad zatrudni prvo se pita:"Jel muško?"
Ako je odgovor potvrdan odmah i ona dobija privilegovaniji polozaj iz obične služavke
u služavku sa povremenim privilegijama

.Ako je odgovor NE onda ima nekoliko reakcija:
"Pa dobro, bit će bolje drugi put",
"Samo nek je živo i zdravo(a gledaju je sa sažaljenjem)".

Balkanci se odgajaju na tipičan balkanski način.
Balkanac od svojih prvih koraka se uči da žena služi samo kao služavka,
(da bi na vreme znao kako da se ophodi prema svojoj budućoj supruzi. )
Balkanci se uče da je njihov jedini zadatak da ustanu iz kreveta(u neka doba dana),
da se protegnu, isprde, istovare i jedu (servirano, na tacni)

Balkanac raste i postaje veliki Balkanac.

Kada se Balkanac razboli, često ume da se ponaša kao da mu ističu poslednji minuti života.
Leži po ceo dan, stalno traži hranu, lekove, čajeve...Na tacni.
Smatra da je u toj situaciji dužnost žene da udovoljava svim njegovim prohtevima.

Balkanac uvek mora biti u pravu.Duševna poslastica.
Posebno im je važno da je njihova verzija događaja ili rešenje problema iz njihovog ugla najbolje moguće
i ne voli da se žena meša ili kritikuje njegove poglede na svet.

Za žene se nekako prosto podrazumeva da svakog dana kuvaju, čiste
, pomažu deci sa domaćim zadacima i vaspitavaju ih istovremeno,
dok Balkanci ne mogu da odgovore ni na jednostavno pitanje dok gledaju TV.
Još ako je utakmica u pitanju, zaboravite na njihovu koncentraciju i to da će registrovati da ste ga nešto pitali.

Balkanac misli da je u seksu lek za sve .
U stvari, za njega je seks rešenje za sve i nema nikakve veze sa tekućim problemima u porodici.

Balkanac teško primećuje promene,u fizičkom izgledu žena.Ali i u ponašanju.

Malo muškaraca je spremno da pogleda istini u oči i prihvati činjenicu
da baš njihove majke nisu najsavršenija stvorenja na svetu
Balkancu je njegova mama najsavršenija žena na svetu.
Ničije sarme neće biti kao mamine.

Balkancu je sasvim normalno da prljave čarape budu na podu, košulje i majce okačene o stolicu
ili samo elegantno ostavljene na dasci za peglanje.

Balkanac je ubeđen da je Bogom dan za vožnju
.Ako tokom vožnje naiđe na neki problem u saobraćaju kao što je zastoj,
odmah će reći da mora da je žena vozač kriva za to.
Na žene za volanom često će gledati s podsmehom.
Немој тако, ово је врло стереотипично. Не знам шта те је потакло на писање али се осети много беса кроз цело писаније. Што се тиче тога да ли је дете мушко, то је код нас црногораца, и у питању је само једно дете да се настави лоза и фамилија. Ево како ја, обичан човек из народа гледам на то

Нека буде једно мушко и све остало женске, одлично
Нека буду све мушки, одлично, ал желео бих и ћеркицу, фалио би женски додир нашој породицу
Нека буду све ћеркице, одлично, ал жао ми је што се моје презиме не би наставило

Ето, најискреније, а ово да је жена робиња и то све... То су глупости и ттако јако ретко ко размишља. Просечан женомрзац можда, посебан балканац никако. У Србији су жене и кроз историју имале права сва, а не као на западу. А све и да није било тако, сада је тако, зато немојмо да нас политизују. Мушкарце и жене дели сами полни орган. ;)

Ne znam ko te slagao , ali u patrijarhatu su itekako bile emancipovane zene, koje su radile ono sto im se radilo....i profesionalno i licno...
Jeste bilo i onih zena koje nisu smele da se skoluju, ja sam svedok nekih, ali to nije radilo drustvo , nego su radili ljudi, i to u nekim vrlo mentalno siromasnim krajevima i porodicama..

Zar i ti sine Brute.

Ukratko receno , sto se teme tice, znam danas za puno slucajeva da zene ubijaju svoju decu, ali ne znam za puno da je muskarac ubio cerkicu zato sto je cerkica...

Sugestija da se to radi u Srbiji je cista podvala od strane Kineza..i kineskinja medju feministkinjama...
Najezio sam se ako feministkinje krenu u vadjenje i kreiranje dokaza da se to tako cesto desava u Srbiji....

Веома мудра народна изрека каже: „Од сина име, а од ћерке крв.” Значење је занимљиво, наиме, од сина имаш потомство које наставља (през)име, наставља лозу, али да ли је дијете баш синовљево никад није сасвим сигурно, међутим, кад ти ћерка роди, чије год да је, то је твоја крв, твој сасвим сигуран род. Мудро, нема збора. ;)

Ништа што је некакав народни обичај или традиција није пало с неба, све има своје веома рационалне разлоге. Рецимо, у раније времена, кад је највећи број људи био на селу, и те како су били важни синови, не само као настављачи лозе, него и као радна снага, да помогну оцу (стричевима, ако су били у заједничком домаћинству) чим мало стасају. Наравно да су и ћерке биле помоћ у кући, али оне ће се поудавати (у давна времена веома младе) и отићи из куће. Породица са много ћерки зачас ће опустјети и сви послови остаће на остарјелом оцу... Одатле и обичај „призетка”. Но, да не дуљим, хтједох рећи да све то није из неке зле намјере, има то својих узрока...

Gurnu ih u bunar pa odu u policiju da prijave da je dete nestalo?
Ima svasta, jel ti mislis da sve u Srbiji sto radja ima IQ preko 70?
Ups, sad ce biti opet po zenama..
Prosek Srbije , ne ono sto pisu novine, nego ovako da ides i pravis svoju blic krig anketu , bice 74, nece vise...
Ljudi pismeni pa ne mogu da nauce da koriste sefove za odlaganje stvari...

Ima i jos drasticnijih stvari...stanje uopste nije fenserica klinka style koja ima vlog, pa i ta klinka je samo naucena na tih 100 radnji , vise od toga ne zna ni da bekne ni da uradi..
Ustani , nasminkaj se, pozovi na kafu , kresni se, doteraj sminku , ubijaces se od dosade, bar snimi nesto , i tako svaki dan....

Ima svasta, jel ti mislis da sve u Srbiji sto radja ima IQ preko 70?
IQ je neozbiljna stvar koja sluzi samo jednoj svrsi . . . ali razumem o cemu pricas. Svakako, nebitno. Ja tebe pit'o konkretno kakva iskustva imas.
Ups, sad ce biti opet po zenama..
Samo reci da pricas o balkanoidima generalno i sve oke. Autosovinizam je dozvoljen na ovom forumu.

Pa ima kad se majka zbunila pa potrcala u reku da spasi jedno dete pa udavila drugo...
Ili kad je na pumpi na autoputu gurala dete u wc solju
Ili kad je u trznom centru samo ostavila tek rodjenu bebu u toaletu..
Ono sa bacanjem u smece je vec sa predomisljajem...

Kad citam ovakve price sjezim se jednom stvari.
Ne znam koliko ima takvih muskaraca koji cekaju da im zene u braku brisu doopeta, spremaju obroke, cajeve na svaku prehladu i td.. Ali mi onda nije jasno, ako je to neka generalna slika, zasto onda toliko zena hrli u brakove?
Nije sad da kao vidjas zene okolo koje su u fazonu nekih odnosa ali bez obaveza, vec nasuprot: tradiconalan pristup ad hoc ozbv veza-brak.
Mislim ako vec zele da opamete muskarce, nesto mi bas ne deluje kao dobra pedagoska: "Ja se udajem i zahtevam tradicionalan prisup, a onda kukam." Nemojte da se udajete brate, da zivite s njima. Svoju gajbu, svoj zivot i milina. Como no?
Ako ocekuju da se muskarci udaju, podizu solje, brisu prasine s polica na kojima je nacickano 1001 malih sitnica, 3x obroka svako da bude etno dzejmi oliver, to se nece desiti. Nema on ni vremena ni energije za takva sranya. Salaticu i supicu za svaki obrok i 5 serpi, cinija, zdela isprljanih.
I ja bih razvode zabranio. Tj bilo bi veoma tesko razvesti se. Dakle nema puj pike ne vazi vracam u prodavnicu.
Pa ti razmisli za koga da li i kako.

Meni ovaj opis liči na neka davna vremena - vreme moje bake, prabake...

"Petrijin venac".
Nemas brata koji ce ti oteti imovinu ili nisi to jos dozivela te ne verujes da postoji,nadas se zdravom razumu ili nemas brata uopste?

https://twitter.com/ZOkruga/status/1666757113165631492?t=QFoy54wruJORSuS6YmuP8Q&s=19

Nisi dozivela da ti otac kaze kako ce ti neko musko koske lomiti jer imas predugacak jezik,treba da ga skratis?

Vidis da je prvi uslov za brak da musko zgazi zensko kao robinju nametnuvsi joj svoje prezime da se zna kako je njen vlasnik inace nece da se zeni?
(Iako po zakonu moze svakom svoje prezime da ostane,moze on da uzme zenino.)

Poslednja izmena:
Nemas brata koji ce ti oteti imovinu ili nisi to jos dozivela te ne verujes da postoji,nadas se zdravom razumu ili nemas brata uopste?

https://twitter.com/ZOkruga/status/1666757113165631492?t=QFoy54wruJORSuS6YmuP8Q&s=19

Nisi dozivela da ti otac kaze kako ce ti neko musko koske lomiti jer imas predugacak jezik,treba da ga skratis?
Не знам о каквом "отимању" је реч, када се неко својевољно одрекне наслеђа?
... inace nece da se zeni?

Па хајде да уведемо да мушкарац мора да се жени, ако жена тражи да узме њено презиме?

Ништа што је некакав народни обичај или традиција није пало с неба, све има своје веома рационалне разлоге. Рецимо, у раније времена, кад је највећи број људи био на селу, и те како су били важни синови, не само као настављачи лозе, него и као радна снага, да помогну оцу (стричевима, ако су били у заједничком домаћинству) чим мало стасају. Наравно да су и ћерке биле помоћ у кући, али оне ће се поудавати (у давна времена веома младе) и отићи из куће. Породица са много ћерки зачас ће опустјети и сви послови остаће на остарјелом оцу... Одатле и обичај „призетка”. Но, да не дуљим, хтједох рећи да све то није из неке зле намјере, има то својих узрока...
Сада су исто важни физички послови као и пре 100 година.Неко и данас мора да копа канале, ради у грађевинарству, и физикалише, и то су 99% мушкарци.

Но, када погледаш администрацију, школство, здравство, судове, и сличне "фине" послове-ту су жене доминантне.У Србији има судова у којима нема ниједан мушкарац-судија.

Vidis da je prvi uslov za brak da musko zgazi zensko kao robinju nametnuvsi joj svoje prezime da se zna kako je njen vlasnik inace nece da se zeni?
Nemam takve ljude u svom okruženju. Ne sumnjam da postoje. U svim zemljama ima porodičnog nasilja.

U poslednje vreme često srećem mlade očeve kako šetaju bebe, decu...

Život se promenio i ljudi postali moderniji. :)

Је ли праведно да само синови дијеле имовину родитеља? Данас није. Раније је било јер су ћеркама давани мирази за удају па је тако путем мираза „намирена” ћерка својим дијелом, а земља је остајала онима који су остали на њој, синовима. Пошто данас мираза углавном нема, онда и ћерке треба да буду потпуно равноправне с браћом у наслиједству.

Ovo je sustina feminacista
i non stop se ponavlja u svim tekstovima koje postavljaju ovde.
I ja pitam sta ja imam veze sa tim sta panco ima veze sa tim...
Vi ste muskarci , glasi odgovor...

E pa taj odgovor ne moze da prodje kod mene, niti ja bijem neku zenu , niti sam iz tog sela, i zenska rulja koja se napoji zlobnoscu ko zna gde ali stalno i periodicno , uvek dolazi i bez argumenata nastupaju na svim temama...

Argumenat ima tamo neki covek nije argument za mene...i on je muskarac , takodje nije argument za mene...i treba ti da budes osudjujuc prema svim muskarcima, takodje nije argument za mene...

Tolerantan sam prema logici ne pricas ono sto zelimo da cujemo ali to ne moze tako..
Ali nisam tolerantan prema ponasanju da niti jedan argument nikad ne bude naveden zasto je dozvoljeno zenama da budu nekulturne, neprijatne, agresivne, i muskomrzacke ovde na forumu..
Argument nama je neprihvatljivo da muskarac izjavi da ne treba biti iskren prema zenama ne moze biti argument za muskomrzacko ponasanje i pripisivanje krivice koju niko od muskaraca sa foruma nije pocinio.

To su tako podle logicke zamene i na zalost ili je razlog nezrelost ili , ono sto opet ne mogu da napisem, i tako se stalno precutkuje umesto da se zene na forumu pocnu da drze malo kulturnijih obrazaca ponasanja..
a ne samozivost do daske..
Čemu tolika ljutnja, zar ovo nije rezon i nivo komunikacije koji njeguješ?
Ni ja ne znam šta imam sa tom seljačkom kovanicom, ali neću pisati tirade o tome.

Zar nije svrsishodnije da vidimo šta je to u Balkanu i koliko je Balkan stvorio balkanskog muškarca a koliko je balkanski muškarac stvorio Blakan?

Back