mm.milojevic
Primećen član
- Poruka
- 747
1 maj dan nerada
pa de ces vece demonstracije nego nista da neradis
pa de ces vece demonstracije nego nista da neradis
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čemu se čuditi? Sindikat nikada kod nas nije ni imao pravu funkciju a ta je da štiti radnička prava.
Jedina svrha sindikata je bila da se bavi kojekakvim izletima,šopinzima, banjama i svinjskim polutkama jer se smatralo da radnici sami upravljaju svojim preduzećima i da im sindikat u punom smislu te reči nije ni potreban.
Kako se vremenom budemo odvikavali od socijalističkog načina vaspitavanja tako ćemo se i privikavati na novu i pravu funkciju sindikata a ta je da bude jedan od partnera u borbi za širok spektar radničkih prava od uslova za rad pa do benificija proisteklih od rada.
P.S. nadam se da će i rukovodstvo ovoga sajta ovo pročitati, naime bila bi počastvovana ako ovo pročitaju.
oni su ludi taj dan cemo praznujemo strajkovacemo sutra
navika..
nema tu nista lose a i koga bas zabole za radnicke demonstracije dok ne bukne neki veci grad niko vise ni ne uzima stvari za ozbiljno..
Ma, ne razumeš ti to Kolega Ivane.
Ko je kriv tim zapadnjacima što su im zakonom zabranili loženje vatre na otvorenim prostorima, pa od jada moraju u demonstracije.
A, u našoj majci Srbiji, podigneš pentagon, i Bog da nas pogleda
![]()
Председник СССС-а Љубисав Орбовић рекао је да је протест последње упозорење Влади Србије и затражио је да се обустави отпуштање радника, смањивање плата и пензија.
Председник СССС-а Љубисав Орбовић рекао је да је протест последње упозорење Влади Србије и затражио је да се обустави отпуштање радника, смањивање плата и пензија.
Орбовић је затражио да се терет економске кризе "пребаци на плећа најбогатијих, а не на плећа сиромашних и средње класе".
Al' genijalni su... Većina sindikata drugim zemljama organizuje proteste 1. maja, a ovi naši koji dan ranije... glupo je da štrajkuju na praznik rada..Kad da odmaraju....??
Ja znam da se vi šalite a u svakoj šali ima pola istine ali zbog takvog ležernog načina razmišljanja smo mi i došli dovde.
ma da bre , samo krkaju,lochu ,nalaze izgovor za dzabalebarenje i jos prljaju i skrnave sume ,planine i proplankeTe gologuzanske praznike treba pod hitno ukinuti.
Nije sad vreme da se raspravlja o roštilju, mislim u oči prvog maja...Koje to radne uspehe slave? Kakav kurchevi prvi maj? To niko u krstenom svetu ne slavi.
Ima li neke zemlje u Evropi koja ima vise neradnih dana od Srbije?
Ljudi moji, opustite se u životu... Šta fali lepom popodnevu sa pljeskavicom na žaru i s pivom u ruci?
Kriza nikud neće pobeći![]()
Zbog protesta centar Beograda zatvoren za saobraćaj
Međunarodni Radio Srbija - Pre 57 minuta
Uži centar Beograda, posebno deo oko Trga Nikole Pašića i Terazija, zatvoren je za saobraćaj, zbog protesta koji su organizovali Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Udruženi sindikati Srbije "Sloga", rečeno je Tanjugu u Upravi saobraćajne policije. Za saobraćaj su zatvorene ulice Kneza Miloša i Takovska, kao i pravac od Terazija prema Slaviji. Kako je Tanjugu rečeno u Žutom taksiju, vozila se ne mogu kretati ni na potezu od Topčiderske zvezde do Ulice kneze Miloša, a za saobraćaj nije prohodan ni deo Bulevara kralja Aleksandra, od Pravnog fakulteta prema centru grada. Za saobraćaj je zatvorena i Brankova ulica, tako da se vozila koja dolaze iz pravca Brankovog mosta preusmeravaju na Pop Lukinu ulicu.
.................................................................................................................................
Sindikalcima je izgleda ponestalo love, pa sada su izašli na ulicu da pokažu kako su oni bitan faktor.............Ajde neka mi neko objasni zastou oni danas štrajkuju i maltretiraju ovaj i onako napaćen narod......... Dokle bre više preko naše grbače.................Šta sam ja kriv što sam ustao u 6h i bio ceo celcati dan na poslu i sada hoću da idem kući da odmaram, što ja sada moram da ispaštam zbog njih............. Ceo grad je u kolapsu.............Svu tu bandu pod hitno pohapsiti i poslati na rad................dosta je njihovih gluposti.............. Ajde da će oni nešto da učine za radnike, nego će na kraju da glavonje zadrigle da dobiju neku lovu od vlasti i da zaćute, a to što su nama ni krivima ni dužnima ............ to nikom ništa......... i radnici će opet da .........