Sin bolesno vezan za majku i ona za njega

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uhh, zamislite samo tu zbrku u glavi. Razmislja o udaji a vec ovakve dileme ima. Znam samo da se stalno prolazi kroz raznorazne faze i da se stvari neocekivano menjaju, ljudi se menjaju. Tako da ko zna sta tu moze da bude ali slazem se da ne sluti na dobro.
Tesko je predvideti, tesko sada odluciti, preseci...sad ja sa mnogo vecim iskustvom mogu da pametujem a sto nisam pre bolje odluke donosila !!

Cao svima! Da li ste ikada bili u situaciji ( pitanje za zenski deo) da vas voljeni, dragi, bude toliko vezan za svoju majku, da jednostavno ne znate kako da se izborite sa tim? Po njegovim recima ja sam na prvom mestu, ali mama mu je takodje najbolji prijatelj. Koliko sam puta cula razgovore izmedju njih dvoje mogla sam da zakljucim da se sa njom o svemu savetuje, pa cak i o nasoj vezi. Ona voli sve da zna, a on kao konj trci ka njoj, da joj sve isprica! Izvinjavam se na recniku, ali sam opasno isfrustrirana! A ne daj Boze, da kazem nesto lose za mamicu! ha ha Najgore od svega sto tek treba da se vencamo, a moj buduci suprug bi hteo da razgovaramo sa njegovom mamom kako, sta i gde! Da li to uopste ima smisla! Pre svega uvek sam bila izuzetno samostalna i nezavisna osoba da bih sada tek tako pocela da polazem racune tamo nekoj! Ni moja rodjena majka mi se nikada nije mesala u zivot!
Molim Vas, svi koji imate slicno iskustvo, pomozite. Ne znam sta da radim i kako da se postavim i ponasam u situaciji!!!!!

P. S. A tek da ne pricam o obostranom slanju poruka izmedju sina i majke, kao da mu je ona zena a ne ja!!!

Bezi sto dalje i koliko te noge drze , ozbiljna sam :? .............ako si sada isfrustrirana .......tek kad se uzmete necu ni da pomislim .......... to je jedan ozbljni problem, dok je mama ziva nece ti biti lako .

ja ne vidim nista nenormalno u tome sto se covek oko organizacije svadbe konsultuje sa svojim roditeljima... meni je to sasvim ok.
svadbe i sahrane su porodicna stvar.

a nacin na koji ova devojka prica o svom buducem muzu (konj) i njegovoj majci ("tamo neka") meni samo govori da je devojka prostakusa, s jedne strane, i daleko od toga da je u fazonu da sustinski gradi novu porodicu...

jedno je konsultovati se, a sasvim drugo je da neko nekom diktira zivot.... i mislim da je interpretacija ove devojke krajnje subjektivna.

to sto je neko odrastao, ne znaci da je iskorenjen.

Ja mislim da devojka, buduca snaja treba da postuje svekrvu i da slusa sta joj kaze svekrva isto kao da joj govori njen decko. Gospodjice, ako hocete da se udate ne mozete da zivite kao devojke.

Sta znaci zivjeti kao djevojka?
Nista gore nego kad jedna djevojka,zena tako nesto kaze drugoj.
Znaci ti udaju gledas kao ropstvo.Ti sutra slijepo postuj i slusaj tvoju svekrvu,uzmi lavor pa joj i noge operi.Svasta.Ja sam udata,ne zivim kao djevojka,jer imam vise obaveza,pa izrodila sam djecu,volim muza i zajedno smo se prilagodili situaciji i zajednickom zivotu bez uslovljavanja.
Ne, trebao je da mi kaze ako ne volis moju majku i ne postujes nista od braka.Pa ja ga onda ne bi ni vidjela,ne bi me zanimao.
I dalje izlazimo,svako sa svojim drustvom,imamo povjerenja jedno u drugo.Ali on ima stav,da njegovi nikad nisu mogli ni smjeli da se bilo kako umijesaju u nas zivot.
Ja postujem njegove zbog njega,a to ne znaci da moram da ih volim i slijepo slusam,kao ni on moje.:roll:

On nije konj, nego magarac i to ce ostati do kraja zivota. A mene je jedan mudar cika pre nego sto sam se udala lepo upozorio, pa cu i ja tebe sada: "Uzmi sve probleme sa kojima se suocavas pre braka pa pomnozi sa deset i znaj da ce ti tako biti u braku." A ti sama proceni da li to tvoja guza moze da podnese. Moja nije mogla i razvela sam se, pa neka sam i sama prostakusa po sto puta, kakav je sad to recnik, sve prsti od finoce jelte...Ako se udajes, udajes se za coveka, a ne za njega, njegovu mamu, tatu, batu i uzu i siru rodbinu, a vama sto je tako pljujete zelim da se udate bas za takvog nekog i da osetite malo takvu situaciju na svojoj kozi, pa da vidim kako biste se onda izjasnjavale.

On nije konj, nego magarac i to ce ostati do kraja zivota. A mene je jedan mudar cika pre nego sto sam se udala lepo upozorio, pa cu i ja tebe sada: "Uzmi sve probleme sa kojima se suocavas pre braka pa pomnozi sa deset i znaj da ce ti tako biti u braku." A ti sama proceni da li to tvoja guza moze da podnese. Moja nije mogla i razvela sam se, pa neka sam i sama prostakusa po sto puta, kakav je sad to recnik, sve prsti od finoce jelte...Ako se udajes, udajes se za coveka, a ne za njega, njegovu mamu, tatu, batu i uzu i siru rodbinu, a vama sto je tako pljujete zelim da se udate bas za takvog nekog i da osetite malo takvu situaciju na svojoj kozi, pa da vidim kako biste se onda izjasnjavale.

Bravo curo, imaš moju punu podršku.

Jeste, jeste, tako ce i ona roditi sina koga ce vezati za sebe jer muz ne obraca paznju na nju, i eto, krug se ponavlja.
Haloo! Covek se zeni. Pa nije lako napraviti prekretnicu u zivotu. Normalo je da trazimo savet od nekoga iskusnijeg a ko nam je blizi od nasih roditelja. Druga stvar sto je postavljacica teme opsednuta predrasudama i zeli da se njen dragi sada vrti samo oko nje. Brak nije samo postovanje i razumevanje ima tu dosta zrtvovanja. Samo je pitanje ko ce se zrtvovati supruga ili supruznik. Da li ce ona progutati njegovo sasaptavanje sa rodjenom majkom. Ili ce on prekinuti da bilo sta iznosi svojim iz svog bracnog zivota roditeljima iz straha da mu zena ne sizne?

Jeste, jeste, tako ce i ona roditi sina koga ce vezati za sebe jer muz ne obraca paznju na nju, i eto, krug se ponavlja.
Haloo! Covek se zeni. Pa nije lako napraviti prekretnicu u zivotu. Normalo je da trazimo savet od nekoga iskusnijeg a ko nam je blizi od nasih roditelja. Druga stvar sto je postavljacica teme opsednuta predrasudama i zeli da se njen dragi sada vrti samo oko nje. Brak nije samo postovanje i razumevanje ima tu dosta zrtvovanja. Samo je pitanje ko ce se zrtvovati supruga ili supruznik. Da li ce ona progutati njegovo sasaptavanje sa rodjenom majkom. Ili ce on prekinuti da bilo sta iznosi svojim iz svog bracnog zivota roditeljima iz straha da mu zena ne sizne?

Dosadilo mi je da slusam te price o eventualnoj situaciji sadasnje snajke u ulozi svekrve...koj crni krug...mozda ce biti a mozda nece...i kakve to veze ima sa sadasnom situacijom...i ko sem njih treba da zna sve nesuglasice njihove veze...i sem njih treba da odlucuje o njihovom braku...i ko sem njih treba da vaspitava svoje dete...i hiljadu ko sem njih u njihovom braku...bilo kakvo mesanje bilo koga, a to cesce biva svekrva u toj isklisiranoj prici zvanoj zajednica, znaci samo neslaganje i neciju nesrecu- u ovom slucaju snajke...daklem neko ce se naravno zrtvovati za nekoga, ali samo u okviru njihovog braka i njihovog odnosa, njihove porodice i njihove zajednice...a ne zajednice sina i majke, sina i tate, cerke i mame, cerke i tate i svih ostalih uzih i daljih clanova familije....dakle u svakom slucaju ne porediti sadasnju situaciju-koja je btw uzasno gadna i u kojoj ce neminovno ona da ispasta, a na kraju i on ako ga toliko bude bolelo presecanje pupcane vrpce sa njom...dakle ne porediti tu situaciju sa nekom pricom kakva ce ona svekrva da bude...nema tu kruga dok ona ne postane dovoljno glupa kao sto su neke svekrve danasnje glupe....

Sta znaci zivjeti kao djevojka?
Nista gore nego kad jedna djevojka,zena tako nesto kaze drugoj.
Znaci ti udaju gledas kao ropstvo.Ti sutra slijepo postuj i slusaj tvoju svekrvu,uzmi lavor pa joj i noge operi.Svasta.Ja sam udata,ne zivim kao djevojka,jer imam vise obaveza,pa izrodila sam djecu,volim muza i zajedno smo se prilagodili situaciji i zajednickom zivotu bez uslovljavanja.
Ne, trebao je da mi kaze ako ne volis moju majku i ne postujes nista od braka.Pa ja ga onda ne bi ni vidjela,ne bi me zanimao.
I dalje izlazimo,svako sa svojim drustvom,imamo povjerenja jedno u drugo.Ali on ima stav,da njegovi nikad nisu mogli ni smjeli da se bilo kako umijesaju u nas zivot.
Ja postujem njegove zbog njega,a to ne znaci da moram da ih volim i slijepo slusam,kao ni on moje.:roll:

Ja ne mogu nikad da budem primerna snaja pre svega zbog toga sto ja necu da radim ono zbog cega su snaje postovane i voljene od strane svekrva, a to je, necu da radjam decu.

Dal` je bas "suva istina", *Taska*?
Mozda jeste, a mozda i nije, jer ipak mi nismo culi i drugu stranu, tj muza!

Ovo je samo jedna strana vidjenja!
Bilo bi vrlo interesntno cuti i pricu muza.

Moj odgovor se odnosi na samu sustinu napisanog.Jeste grubo ali je u vecini slucajeva istina.Izvini sto te pogodilo.
Ako stvarno zelis cuti misljenje mog muza,lako cemo srediti;)
Ali ne videh da se neciji sadasnji ili buduci muz ovdje oglasio replikom,ali vjeruj mi kod mene nece biti problem.On ce rado popricati s tobom,a ja nemam nista protiv:D;)

Cao svima! Da li ste ikada bili u situaciji ( pitanje za zenski deo) da vas voljeni, dragi, bude toliko vezan za svoju majku, da jednostavno ne znate kako da se izborite sa tim? Po njegovim recima ja sam na prvom mestu, ali mama mu je takodje najbolji prijatelj. Koliko sam puta cula razgovore izmedju njih dvoje mogla sam da zakljucim da se sa njom o svemu savetuje, pa cak i o nasoj vezi. Ona voli sve da zna, a on kao konj trci ka njoj, da joj sve isprica! Izvinjavam se na recniku, ali sam opasno isfrustrirana! A ne daj Boze, da kazem nesto lose za mamicu! ha ha Najgore od svega sto tek treba da se vencamo, a moj buduci suprug bi hteo da razgovaramo sa njegovom mamom kako, sta i gde! Da li to uopste ima smisla! Pre svega uvek sam bila izuzetno samostalna i nezavisna osoba da bih sada tek tako pocela da polazem racune tamo nekoj! Ni moja rodjena majka mi se nikada nije mesala u zivot!
Molim Vas, svi koji imate slicno iskustvo, pomozite. Ne znam sta da radim i kako da se postavim i ponasam u situaciji!!!!!

Trebace ti mnogo vremena da se izboris za svoje mesto, a i zivaca!Govorim iz licnog iskustva i dobro znam kako je to, ja sam hvala bogu uspela ali nakon pet godina. To je klasicna posesivnost majke prema sinu i da ona mora da bude ta prva u njegovom zivotu, sto znaci u vasem. Dobro razmisli da li je sve vredno toga jer ti nece biti ni malo lako, najbitnije je da vi ne zamrzite jedan drugog. Ja sam svojoj rekla sve u lice na kraju, sto je dosta izmenilo situaciju. Ona to nikada nije prihvatila ali muz jeste, sto je najbitnije. Jedno je zabavljanje a drugo je brak jer tada tek sve ispliva, radi onako kako ti to zelis. Pa ne udaje se ona nego ti!
Pozdrav!

"Taska", pogresno si me razumela: treba da s ecuje i misljenje muza (tj buduceg muza) postavljacice teme!!
Jer svi mi dajemo neka svoja misljanja, ali njega nismo culi!
Ipak, svaka prica ima 2 strane.
Tako ja mislim!

Na drugim, cini mi se na temu o svekrvi, postovima ove osobe, pomunju se neke lascivne poruke koje majka i sin razmenjuju sms-om!?!?
Da li je to bas tako ili se ovde istina iskrivljuje!
Da li je!?

"Taska", pogresno si me razumela: treba da s ecuje i misljenje muza (tj buduceg muza) postavljacice teme!!
Tako ja mislim!

Na drugim, cini mi se na temu o svekrvi, postovima ove osobe, pomunju se neke lascivne poruke koje majka i sin razmenjuju sms-om!?!?
Da li je!?

Чисто сумњам да би нам коментар будућег мужа нешто значио, јер они углавном нису свесни те своје повезаности, тј. не схватају да је то болесно!

Jedno od rješenja je da mu ukineš dopune za mobilni. Ja kad bi svojoj staroj poslao sms ona bi morala da ode kod unuka da joj otkuca poruku. Mene zanima zašto ima puno manje priča o vezanosti majki za kćerke ne vjerujem da tu nema savjetovanja o svemu tome.

Možda si u pravu u smislu da se kćerke obično žale majkama na svekrve i muževe, ali o pravoj povezanosti, iz svog a i iz iskustva mnogih žena koje poznajem, kćeri su obično više vezane za očeve.

Intra, pa obrazuj malo svoju staru (ali krisom da te neko ne shvati pogresno -stvarno dokle dolazimo da vise sin majci koja ga je rodila ne moze da se obrati blisko a da se ne optuzi da su to perverzni odnosi, c, c, c).

DA vezanost majke i cerke je za posebnu temu!
Hvala mome muzu sto je uvek bio i ostao tolerantan jer sam ja prosto bila nenormalno vezana za majku!
Kada je umrla... pa ja sam se osecala strasno... neopisivo, muze me je dobro shvatio i razumeo!
Jednom prilikom sam se zapitala da li je normalno sto se ne raspitujem mnogo za zivot svog sina (koji sa svojom porodicom zivi negde daleko) kol`ka mu je plata i sl, prosto da ne deluje da nismo zainteresovani... uvek sam tu ako im nesto treba i oni nam se itekako obracaju za pomoc, ali mi imamo svoj zivot.

Uglavnom, ja sam se zapitala dal` je OK ako majka bas i ne pita mnogo (sem ako se nesto od nje trazi, tj od mene) i pomenula sam kako sam ja svojoj majci nekakko bila uvek "na izvolte".... na to me je muz blago prekinuo recima:"Ti sa od majkom nikada nisi presekla pupcanu vrpcu iako ne zivite zajednio."
Koliko je on bio u pravu!
Srecom, te je moja majka obozavala svog zeta, ali da postoji bolesna vezanost majke za cerku (I obratno, a najcesce je to obostrano), e, vala, to je ziva istina!

Tako ja mislim!

Da li je!?

Eeeeee a taman moj muz htio da se oglasi:lol:
Ali ok;):D

eh bre dragice, pa jesu, ali je procenat zena koje se tako ponasaju i te kako mnogo manji od ovih "slucajeva"....uostalom sve se one pre ili kasnije posvete svojoj deci i muzu, a ne svome tati

Pa zato ovo i nije tema na forumu, već majke i sinovi, jer kod devojaka taj problem ne postoji, mada možda ima i ono traži muža kakav joj je bio otac, ako su imali lep odnos, tako kažu.

Zatocena, to sto kazes - tako obicno i bude.
Ali, tek posle odredjenog vremena! Moze proci i vise godina.
Znaci, tvoj savet jeste na mestu samo ukoliko je zena zrela i strpljiva osoba.

Ipak, meni i dalje nikako nije normano da sin "sapuce nezne reci majci na mob TF"!!?? To je bolesno, sem ako nije postavljacica teme to mozda izmislila.
Jer,
ukoliko je sve to istina, onda je zaista cudno da ona sa takvom osobom ostaje i 3 dana zajedno.

...imao bi muz (postavljacice teme) sta da kaze ali nema prilike!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back