Sin bolesno vezan za majku i ona za njega

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa sad ovako slovo na papiru u realnom kontekstu može da bude shvaćeno kao zajebancija, može kao problem...

nego stvarno fascinantne te pato-veze majka-sin, kolko znam momka kojima su keve bukvalno usr.ale život svojom preopsesivnošću i prezaštitom i čime sve ne... doduše i ćerkama... uipšte fenomen preautoritativnih i potlačujućih roditelja te takve veze roditelj-dete me grozi... mislim majka je majka... nije ni drugarica ni trač koleginica ni psiholog... svako treba da radi svoje

al dobro i moj slučaj x ljud gleda i čudi se...

to je moglo da znači: pa dobro šta, moje keva je zgodinija od tebe, drži se saraga, imamo dobru genetiku, a l ti si slađa, mekša i moja je ba ra

moglo je da znači i: pogledaj se kravo i moja majka od 50 leta izgled bolje

doduše generalno ja mrzim poređenja i da najgori off mi je e moja keva to bolje ili moj bivši/bivša to ovako...

Cao svima! Da li ste ikada bili u situaciji ( pitanje za zenski deo) da vas voljeni, dragi, bude toliko vezan za svoju majku, da jednostavno ne znate kako da se izborite sa tim? Po njegovim recima ja sam na prvom mestu, ali mama mu je takodje najbolji prijatelj. Koliko sam puta cula razgovore izmedju njih dvoje mogla sam da zakljucim da se sa njom o svemu savetuje, pa cak i o nasoj vezi. Ona voli sve da zna, a on kao konj trci ka njoj, da joj sve isprica! Izvinjavam se na recniku, ali sam opasno isfrustrirana! A ne daj Boze, da kazem nesto lose za mamicu! ha ha Najgore od svega sto tek treba da se vencamo, a moj buduci suprug bi hteo da razgovaramo sa njegovom mamom kako, sta i gde! Da li to uopste ima smisla! Pre svega uvek sam bila izuzetno samostalna i nezavisna osoba da bih sada tek tako pocela da polazem racune tamo nekoj! Ni moja rodjena majka mi se nikada nije mesala u zivot!
Molim Vas, svi koji imate slicno iskustvo, pomozite. Ne znam sta da radim i kako da se postavim i ponasam u situaciji!!!!!

P. S. A tek da ne pricam o obostranom slanju poruka izmedju sina i majke, kao da mu je ona zena a ne ja!!!
Ovo je jedan od sve primetnijih i prisutnijih problema savremenog društva.
Dominantne žene koje su se obično jako rano osamostalile od svojih roditelja od svoje dece (naročito sinova) prave marionete koje pod ovim tutorstvom praktično postaju nesposobne za samostalan život. Mama je ta koja mora da se pita o svemu i svačemu, od toga na šta ćeš sa svojim bračnim drugom trošiti vaš (a ne njen) novac, kako ćeš urediti svoj stan, dati ime svom detetu...
A pred takvom decom su obično dva puta. Ili će mami reći otvoreno gde joj je sada mesto (što pojedine mame prosto ne mogu da podnesu) ili će sve to da vodi ka propasti zajedničkog života sa izabranim partnerom.

Cao svima! Da li ste ikada bili u situaciji ( pitanje za zenski deo) da vas voljeni, dragi, bude toliko vezan za svoju majku, da jednostavno ne znate kako da se izborite sa tim? Po njegovim recima ja sam na prvom mestu, ali mama mu je takodje najbolji prijatelj. Koliko sam puta cula razgovore izmedju njih dvoje mogla sam da zakljucim da se sa njom o svemu savetuje, pa cak i o nasoj vezi. Ona voli sve da zna, a on kao konj trci ka njoj, da joj sve isprica! Izvinjavam se na recniku, ali sam opasno isfrustrirana! A ne daj Boze, da kazem nesto lose za mamicu! ha ha Najgore od svega sto tek treba da se vencamo, a moj buduci suprug bi hteo da razgovaramo sa njegovom mamom kako, sta i gde! Da li to uopste ima smisla! Pre svega uvek sam bila izuzetno samostalna i nezavisna osoba da bih sada tek tako pocela da polazem racune tamo nekoj! Ni moja rodjena majka mi se nikada nije mesala u zivot!
Molim Vas, svi koji imate slicno iskustvo, pomozite. Ne znam sta da radim i kako da se postavim i ponasam u situaciji!!!!!

P. S. A tek da ne pricam o obostranom slanju poruka izmedju sina i majke, kao da mu je ona zena a ne ja!!!
Nisam osoba kojoj je mesto na ovoj temi ali bih sve mlade dame pitala kako bi se vi osećale u ulozi svekrve,jer jednog dana neke od vas će to postati.:think:Mislim da postoji razlika,biti svekrva ili biti tašta.Ako volite svog budućeg,trebalo bi da postoji neka granica tolerancije i sa jedne i sa druge strane.Kako god vi volite i poštujete svoje roditelje tako i oni na neki način pokazuju poštovanje prema svojim roditeljima.Zašto mislite da muškarci posle ženidbe treba da zaborave roditelje koji su se isto tako žrtvovali za njih kao i vaši za vas?Aleksandra,da ste vi buduća svekrva u sličnoj situaciji,kako bi ste se osećali i kako bi ste se ponašali?Šta bi očekivali od svoje snaje?Probajte razmišljati sa ove pozicije i svakako o svemu prvo popričajte sa svojim budućim pa onda porodično.

Nisam osoba kojoj je mesto na ovoj temi ali bih sve mlade dame pitala kako bi se vi osećale u ulozi svekrve,jer jednog dana neke od vas će to postati.:think:Mislim da postoji razlika,biti svekrva ili biti tašta.Ako volite svog budućeg,trebalo bi da postoji neka granica tolerancije i sa jedne i sa druge strane.Kako god vi volite i poštujete svoje roditelje tako i oni na neki način pokazuju poštovanje prema svojim roditeljima.Zašto mislite da muškarci posle ženidbe treba da zaborave roditelje koji su se isto tako žrtvovali za njih kao i vaši za vas?Aleksandra,da ste vi buduća svekrva u sličnoj situaciji,kako bi ste se osećali i kako bi ste se ponašali?Šta bi očekivali od svoje snaje?Probajte razmišljati sa ove pozicije i svakako o svemu prvo popričajte sa svojim budućim pa onda porodično.
Sve što sam uradio za svoje dete, uradio sam jer moje dete volim i želim mu sve najbolje u životu. Ako neko to vidi kao žrtvu, može biti da je u pravu, a i ne mora da znači.
U svakom slučaju, sve što sam uradio za svoje dete ne daje mi za pravo da mu se mešam u njegov porodični život i da upravljam njegovom (ili njenom) kućom. Ako im treba pomoć tu smo da pomognemo u meri u kojoj možemo, ali samo ako se to od nas zatraži.
Ako meni bude potrebna pomoć, nadam se da ću je od moje dece imati, baš kao što i moja majka može očekivati od mene.
Samoinicijativno mešanje deci (zapravo već odraslim ljudima) u njihov život može biti samo kontraproduktivno, ma koliko da im želimo dobro.

I zapravo, mešanje jednog roditelja koji je svom detetu želeo dobro, doveo je do razaranja poverenja u mom braku, a sa nestankom poverenja razvod je postao samo pitanje vremena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back