SILOVANJE!!!!

Bilo mi je smesno kad sam mu videla sliku u "Ilustrovanoj politici" (tako sam i saznala koliko je dobio). Tip ima skroz crnu kosu, a ja sam ga inspektoru opisala kao plavog. Eh, sta strah moze da ucini.

...ма мотка кажем ја...нема ту много правде. Мада...и годину, две у окружењу у коме ће насилник да буде нечија девојчица није лоше. Пре пар година је у Похорској један лик убио дечка и кера у пљачки. После кад су га питали зашто је то урадио...рече...ко га ебе, требало је да буде у школи...
Чујем да су из целог БГ-а долазили пандури да га лемају...

...а за девојке...гоњење под морање...ако ни због чега другог...онда због индиректне одговорности према Вашој или мојој сестри...
...а једини начин да се превазиђе све то...после неког времена је опрост...тешко је живети у мржњи...

...кад смо већ код онанисања...мени се десило пре пар месеци у сред парка док сам био са девојчицом...
...лепо га баја извадио...опуштено онако...:lol:
...него нисам могао да га ишибам лепо са све њом на леђима...па је лик културно напустио паркић...

Imao je kamu. Povredio mi je ruku. Ustvari, ja sam u onom strahu cvrsto zgrabila taj noz, ne osecajuci tada nikakve bolove. Nisam bila jedina koju je napao. Operisao je po novobeogradskim blokovima. I sasvim je moguce da jos uvek taksira.

...ma moj decko , bivshi decko i drugovi bi ga samleli ko mleveno meso....sto me nebi licno mnogo uteshilo....
...ali o tome vam pricam , treba da se okruzite takvom zastitom...i da razvijete neku svoju mrezu odbrane...
...kad ih jednom ubiju od batina , drugi put ce dobro razmisliti kad bi to uradili...
...razmisli o tome...

...nego neznam samo kako se uvek navade na plasljive i nezasticene zene...na zene koje cute...
...jeste sramota ...ali kako bi zivela s tim da si precutala , i da je zbog tvog cutanja jos neka zena dozivela istu sudbinu...
...batina je iz raja izasla...
...muskarci treba da nas stite (ako smo mi same nesposobne da se fizicki odbranimo ) ...
...i mi smo duzne da iskoristimo takvu pomoc...

Nisu one uvek plasljive i nezsticene ali naravno da sve odreaguju isto trauma ima iste posledice...

By the way,krenula ja jutros do centra,i na izlasku iz naselja video me neki tip na biciklu i 'ladno sidje poce da...Jos meni vice:"Ej stani,cujes li sta ti govorim?!"U po bela dana,jos kao ima ljudi u okolini.Ja samo ubrzah.Zgadi mi dan...I pricam sad drugarici i ona se smeje.Sto je najcrnje i razumem je.Postalo je uobicajeno...I nju vijao neki deda pre par meseci

odose ljudi u persun... narode ja se selim negde put Andromede, ko hoce, pozvan je da se pridruzi...
sto se tice tog neprijavljivanja... jednom, pre nekoliko godina negde oko 22-23h vracam se peske sa dorcola i vidim matorca koji bije zenu na ulici...prilazim i prekidam stvar i kazem da cu zvati policiju (mob u rukama itd) i ZENA ME HVATA ZA RUKU UZ UZVIK "NEMOJTE MOLIM VAS"
i ko je posle tu lud? da li ovaj koji je razvlaci po ulici ili ova koja ga stiti? doduse, verovatno je u pitanju to da bi panduri ugravirali njega a posle on nju za osvetu... jbg, hoces da pomognes (nadam se da nisam) pa napravis jos vise stete... ne valja pa to ti je...

Kako se rasplamsava zenska vatra na ovoj temi... lol :)
A sta cemo sa mentalnim svakodnevnim "silovanjem" koje zene cesto priredjuju muskarcima, o tome se ni ne govori... To je cesci problem i kada se sve sabere, veci problem od silovanja koje nije toliko ucestalo.

Fibi3:
Tip ima skroz crnu kosu, a ja sam ga inspektoru opisala kao plavog. Eh, sta strah moze da ucini.
statistika kaže da silovane, ili napadnudnute žene i ne mogu da opišu silovatelje, jer mu nisu ni gledale u lice, već u ruke, nož..ili spolovilo.

negoo..ja islim da su žene/devojke generalno neretko glupače parexcellence.
90% silovanja, povređivanja se događa našom nesmotrenošću!
o načinu oblačenja neću ni da pišem, smara me.
ponašanje..katastrofa pogotovu ove klinkice..vrište ko kreteni, cerekaju se, dobacuju..
idealno za debile kojima malčice treba..
lako odemo u nečiji stan, glupavo samouverene u nemam ni ja pojma šta.
lunjaju ulicama u sitne sate...sve to sad zvuči ko da sam neka baba,
ali ima smisla.
moj primer gluposti:
poznavala sam ga već dugo. i njegovu devojku. ma celu ekipu...
posle neke diskoteke, ili nemam pojma gde smo bili, odemo kod njega na kafu, nas 6oro. ni kafu ne skuvasmo ovi se odvojiše po sobama..ja vidim :roll: da ću da se smaram sa njim neko vreme. ne pitajte me zašto nisam surduknula kafu i otišla?
nemam pojma, raspričasmo se mi, on studira medicinu, gledam anatomiju, ma čavrljamo..smaramo se...inače je vrlo miran, ma prosto dosadno fin lik.
od jednom stoji tik uz mene hvata me za kosu, baca me na krevet i kida mi farmerke, razleteše se dugmad od siline njegovih pokreta. zabezeknuta. kažem skloni se, ajde ne pravi gluposti. kaže ložiš me danima, i sad si mi došla i još se praviš naivna... nemam
pojma kako sam izašla iz stana. strčala iz zgrade, sela u taxi...trčao je za taxijem izvinjavao se..molio..
danima slao cveće...pa frka da ne kažem nekom...
'oćete još?
mnogo stariji, prijatelj tadašnjeg poslodavca.
radili smo neki projekat do jako kasno, kaže ajde ja ću da te odvezem kući.
to mi kaže pred kolegama. bila sam jako umorna, te nisam reagovala, jedino sam htela da spavam. stanuje prekoputa ofisa. kaže, ajd samo da se popnemo do stana da uzmem nešto, a hoću i nešto da ti dam. ajd . i takomi stalno nešto donosi,diplomata pa stalno putuje..a i tada je jedino on mogao da pazari u diplomatskom free shopu.
pa mi nije bilo nenormalno, odemo kod njega..kaže sedi, sednem...
dolazi nazad u sobu go. skroz go u satenskim papučama.
ja reko jel to ono što imaš za mene? pređoh na ti momentalno.
pošto sam ustala da krenem ka vratima on nasrnuo ko budala, srećom ja sam jao brza, a i znam da bijem...pa sam ga malo okrznula po bradi..odmah je odustao.
kako sutra da se pojavi na poslu izmaćen?
posle je pričao mojim kolegama kako sam ga molila da spavam kod njega, da mi se sviđa..budala...pošto cela scena nije trajala duže od 10minuta, kada sam izašla naletela sam na jednog kolegu..koji me nije ništa pitao. bez reči me odvezao kući.
sve mu je bilo jasno.
mislim da sam imala sigurno još bisera...
ali manje više benignih.
i dalje mislim da smo mi žene nesmotrene.

Ubiti nekoga je mnogo lakse nego li maltretirati ga,ako je neko krenuo da vas onesvesti(kao glavna ideja) il ubije vase sanse su male...jako male ako vas ne upozori...mada uglavnom naprave neki kontakt i krenu da pricaju(mislim napadaci) ALI ako neko zeli nekog da maltrera,da kontrolise a nije izuzetno obucen onda su sve sanse na vasoj strani.Dakle napadaci prave velike greske u napadima koje se lako mogu iskoristiti protiv njih,medjutim biraju zrtve koje su nesposobne da se brane il im barem tako izgledaju.

Poenta za sve devojke koje su pisale na temi:VI niste bespomocne,sve imate potencijal da budete prave borbene masina al i da zadrzite svoju zenstvenost, upravo je ona(zenstvenost) prisutnija kod devojaka koje su samouverene i bez straha...
Generalno,sad tek vidim da postoji potreba da se napravi kurs samoodbrene za devojke,
uprosceni prikaz onoga sto radimo na treninzima,al resavanja konkretnih situacija poput hvatova za ruke,povlacenja za noge,guranja,vucenja osobe... blok udaraca na osnovne napade i odbrane od situacije kada vas drzi i pokusava da udari... to su sve realne situacije i specificne... to moze da se odradi i vikendom na kalemegdanu i slicno...

E SAD,nemojte me pogresno shvatiti ,za jedan (il dva) vikenda vi ne mozete da uvezbate samoodbanu ,al mozete da vidite da to nije nemoguce,da imate nacina da se branite,i da zapravo zadatak samoodbrane je laksi nego li zadatak koji sebi zadaju oni koji maltretiraju,,,
Pa kada vidite da je to moguce nastavite da vezbate gde vec nadjete za shodno,

Za one koji nisu u BG il Pancevu (il Boru) sigurno postoji neki klub borilackih vestina,i savet je krenite lagano

A za MALO BOLJE,ti si covek koji verovatno maltretira devojke a mozda i probao da uradi tako nesto kao sto je silovanje(a mozda i uradio),pa sada pokusava da smiri svoju savest,Gledaj citaj vidi sta si radio i poradi da svom ponasanju,ako naletis na neku od mojih ucenica nece ti valjati(a ni na njihove momke) Ako si ranije nekog gnjavio fizicki sada to cinis sa svojim komentarima psihicki.
Skloni se sa teme,nije tema da podcenjujes tudj bol.

II PANTER II:
A za MALO BOLJE,ti si covek koji verovatno maltretira devojke a mozda i probao da uradi tako nesto kao sto je silovanje(a mozda i uradio),pa sada pokusava da smiri svoju savest,Gledaj citaj vidi sta si radio i poradi da svom ponasanju,ako naletis na neku od mojih ucenica nece ti valjati(a ni na njihove momke) Ako si ranije nekog gnjavio fizicki sada to cinis sa svojim komentarima psihicki.
Skloni se sa teme,nije tema da podcenjujes tudj bol.

Ne buljezgaj, puno ti pretpostavljas... :lol:
Posalji mi neku ucenicu sto nema decka da me poduci, pa ce ti reci da si bio u krivu :razz:

Au, bre, koliko ste pogani. Chovek (Panter) nikoga ne tera da vezba kod njega, hvala Bogu pa u gradu ima izbor raznoraznih dzudo-aikido-borilachkih sportova, pa kome je gde i shta po volji. Koliko sam ja razumela samo nam je skrenuo paznju na pomoc takvog sporta u sluchaju napada i na vaznost poznavanja tehnike samoodbrane.

Kakva crna samoodbrana od pistolja i krkana od 100 kila, pa ni Bruce Lee se ne bi odbranio... Bolje da zene paze da uvece ne idu same po budzacima i da imaju eventualno "sprej za oci" kod sebe. Kakve vestine, kada su duplo manje a silovatelji cesto nose oruzije, jos da je ubije samo...

Ne ,tebi najverovatnije da ne bih bio trener,ja ucenike ipak biram.
rekao sam da oformiTE,to znaci VI,ja sam svoj klub vec osnovao.

A kod mene ti ne bi odgovaralo,kod mene se psovke na treningu nagradjuju sa 20 sklekova pocetnici,a napredniji 30 ,stariji 50 ...takodje jednako se nagradjuje bilo koja forma vredjanja il nepostovanja... za one koji ne mogu toliko sklekova nekad damo pacji hod,cucnjeve i slicno...
naravno,ako je vise u pitanju mogu da prave pauze al ne vracaju se na trening dok ne zavrse...

Iznenadicete mozda sto kod nas ljudi ne psuju,sto je atmosfera vrlo miroljubiva i sto nam dolaze ljudi koje interesuje trening a ne glupiranje...(oni sa kojima to nije slucaj brzo napuste grupu)...

Ima par tuznih slucajeva da sam izbacio ljude sa treninga,upravo nesto poput ovde opisanih problema,...dakle radilo se o ljudima koji su voleli da se dokazuju na drugima ,i koji su ruzili atmosferu na treningu... zato kazem da oformite SVOJU GRUPU i da vam bude lepo.

Back