Siledžija od 7 godina

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
PRVAK NASILNIK: GURAO MI DETE U WC ŠOLJU!

verovatno ste pročitali ovo

zanimaju me 3 stavri:
- šta mislite da je dominantan faktor za stavrnje takve agresije i odsustva osećaja za druge
- da li je čak i bolje biti nabusit i tough još od klinaštva za preživljavanje u ovoj sredini
- kako biste vi postupili u slučaju da je a) vaše dete zlostavljano i b) kao roditelj deteta u tom razredu koje samo nije u problemu, ali problem je za druge

PRVAK NASILNIK: GURAO MI DETE U WC ŠOLJU!

verovatno ste pročitali ovo

zanimaju me 3 stavri:
- šta mislite da je dominantan faktor za stavrnje takve agresije i odsustva osećaja za druge
- da li je čak i bolje biti nabusit i tough još od klinaštva za preživljavanje u ovoj sredini
- kako biste vi postupili u slučaju da je a) vaše dete zlostavljano i b) kao roditelj deteta u tom razredu koje samo nije u problemu, ali problem je za druge

:per:

opasanepoznatiso6.jpg

Prvo ovde što treba jeste to da se nadegeneče roditelji.
Ako neko slučajno ne zna, degenek su batine.
Posle ih kazniti debelo. A onda se prebaciti na malog.
Batina je iz raja izašla a mali je takav zato što mu je sve dopuštano pa sad misli da svuda može da sisa krv svima...

Ne bih sam bolje rekao. Ne verujem u batine kao vaspitnu meru ali kad je vec doslo dovde, onda nema druge.

a sta ako je vase dete ono koje je zlostavljano od strane drugog deteta, gurnuto u wc solju? vidim svi vec povadili kaise i sa onom cuvenom batina je iz raja izasla osuli paljbu po malom nasilniku, ali niko da odgovori kako bi se ponasao da je njegovo dete zlostavljano..mozda bi i onda odgovor bio isti, upotrebili kais na malom nasilniku bez obzira cije je dete. mislim da dete treba od malena uciti da se brani. kako vaspitati dete da zna da se odbrani, da ne da na sebe a da ne predje crtu i ne postane nasilnik?

Namašćen kaiš je od dripaca i malih bitangi vekovima pravio LJUDE, a današnje pomodarsko liberalno vaspitanje i od najbolje dece pravi najgori ološ.
Mene cale vaspitavao sljivovom sibom ,posto se demobilisao , pa nije imao opasac .Hvala mu na tome
jer bi sa viskom energije koju sam imao ,danas bio baraba .Nesto razmisljam , zasto seljaci na
pijacama ne prodaju sljivove sibe . Potraznja bi bila velika .

a sta ako je vase dete ono koje je zlostavljano od strane drugog deteta, gurnuto u wc solju? vidim svi vec povadili kaise i sa onom cuvenom batina je iz raja izasla osuli paljbu po malom nasilniku, ali niko da odgovori kako bi se ponasao da je njegovo dete zlostavljano..mozda bi i onda odgovor bio isti, upotrebili kais na malom nasilniku bez obzira cije je dete. mislim da dete treba od malena uciti da se brani. kako vaspitati dete da zna da se odbrani, da ne da na sebe a da ne predje crtu i ne postane nasilnik?
Mene cale vaspitavao , da ako me neko napadne , da uzvratim . Cak ni nisam smio njemu reci da sam
napadnut .Cak je rekao ako mu se budem zalio da cu dobiti batina i od njega . Jedino mi je preostalo
da se branim i branio sam se zestoko . Kasnije me niko od nasilnika ni nije smio napasti .

Naravno da treba učiti dete da se brani.

A i ovde je procedura sledeća:

1. Otići kod roditelja malog nasilnika, i porazgovarati sa njima. Ako se ponovi:
2. Otići kod roditelja i "konkretnije" porazgovarati.

Јао, и јутрос сам гледала пола сата програма о насиљу међу децом у школама...:roll: Пера лупио шамар Мики, а Цица почупала Цецу јер јој је ова рекла да је дебела...

Док смо ми били мали нико се никад није тукао, нико никад никог није убо оловком, лупио шамар или се чупао за косу... Ми смо за време одмора мирно седели, свако у својој клупи и преслишавали се...:mrgreen:

Када на насловним странам новина и у јутарњим програмима тв станица напрасно почну да се ваде овакви примери у огромним количинама (а приметила сма то ових дана), то значи да држава хоће нешто дебело да заташка, и да нас замаје да се бавимо тиме ко је кога шутнуо, ко је коме лупио чвргу за време одмора....:roll:

Деца која су васпитавана овим методама најчешће су она која другу децу гурају у ве-це шољу!
Злостављано дете се врло често изроди у злостављача, јер само тај језик разуме!

Да је твоје дете гурнуло неког у ве-це, да ли би га излемао каишем?

Naravno da treba učiti dete da se brani.

A i ovde je procedura sledeća:

1. Otići kod roditelja malog nasilnika, i porazgovarati sa njima. Ako se ponovi:
2. Otići kod roditelja i "konkretnije" porazgovarati.
mislis upotrebiti predmet ciju si sliku postavio? :lol: zar ne mislis da bi to moglo da izazove kontrraefekat, pa da mali nastavi da dobija batina zato sto se tuzi mami i tati?

Ni ovde nema nista pogresno. Svakako treba nauciti dete da ne da na sebe, ali isto tako, kako kazes, da to bude u granicama. Tanka je tu linija i nikako nije lako, ali opet, ko je rekao da je roditeljstvo lako?

Mene cale vaspitavao , da ako me neko napadne , da uzvratim . Cak ni nisam smio njemu reci da sam
napadnut .Cak je rekao ako mu se budem zalio da cu dobiti batina i od njega . Jedino mi je preostalo
da se branim i branio sam se zestoko . Kasnije me niko od nasilnika ni nije smio napasti .
tako nekako ...ja ucim dete da se ne tuzaka vaspitacici vec da vrati, a opet one ih uce da nikako ne vracaju vec da kazu.mozda bi trebalo da opletem kaisem po vaspitacicama :zcepanje:

Ni ovde nema nista pogresno. Svakako treba nauciti dete da ne da na sebe, ali isto tako, kako kazes, da to bude u granicama. Tanka je tu linija i nikako nije lako, ali opet, ko je rekao da je roditeljstvo lako?
jako tanka linija..ali postoji jedan po meni veci problem..a to nauciti dete kako da ne bude izmanipulisano od strane drugara. a to pocinje jos u vrticu ucenjivanjem tipa bicu ti drug ako mi das igracku i sl.

Vest traljava, izvor Kurir :roll:

Nesto se ovde valja ispod zita. Ili su kurirovi novinari nesposobni da lepo obrade dogadjaj.
A i izjava direktora je jako stura, tako da se nosim mislju da je ovo neki "zasticeni klinac"

Деца која су васпитавана овим методама најчешће су она која другу децу гурају у ве-це шољу!
Злостављано дете се врло често изроди у злостављача, јер само тај језик разуме!

Да је твоје дете гурнуло неког у ве-це, да ли би га излемао каишем?

Bas sam to hteo da napisem, cesta je zabluda da deca koja su "lepo" vaspitavana postanu bezobrazna a da ona koja redovno dobijaju batine budu normalna. Cesce je obrnuto, da deca koja su fizicki zlostavljana u detinjstvu kasnije postanu nasilnici.

Mislim da zavisi sve od osobe od osobe. Evo ja nisam imao neki visak negativne energije, a moj cale nije nikad verovao u batine kao vaspitnu meru i na kraju sam ispao dobar. Sa druge strane, ako je dete takvo da ne razume nista drugo osim jezika batine onda i nema druge, naravno samo, ali samo kad je neophodno. Neki roditelji nazalost preteraju pa to predje u svakodnevnu naviku, cak cu reci da im se i osladi, pa dete ispadne takvo kakvo ispadne.

Prvo sto treba uraditi u ovom konkretnom slucaju je otici do roditelja, ispitati na koji nacin je dete vaspitavano, ako je bilo fizickog ili psihickog zlostavljanja roditelje na sud, dete kod rodjaka ili u drugu porodicu, kraj price. Ako nije bilo fizickog ni psihickog zlostavljanja, problem je u detetu, odvesti ga kod psihologa, proveriti o cemu se tu radi...

još da ga naučiš i sledeće: "Ako je reakcija dovoljno žestoka, subjekta će proći volja za svakom daljom akcijom"

Tako ja pre nekoliko večeri prolazim ulicom pored neke seljober diskoteke, i čujem iza sebe (sa jedno 50m) nekog lika kao me proziva, očigledno željan da se malo fizički razračuna sa rokerom :) A ja onako nasmejan od neke lepe rakije, sve mislim kako ću ga ćutke zapucati posred labrnje čim priđe u domet.... iako možda samo želi zna koliko je sati :lol:

Sreća pa su ga kompanjoni odvukli u diskoteku... Posle se su se tamo izboli flašama te večeri neki liberalno vaspitani. :mrgreen:

Bas sam to hteo da napisem, cesta je zabluda da deca koja su "lepo" vaspitavana postanu bezobrazna a da ona koja redovno dobijaju batine budu normalna. Cesce je obrnuto, da deca koja su fizicki zlostavljana u detinjstvu kasnije postanu nasilnici.

Mislim da zavisi sve od osobe od osobe. Evo ja nisam imao neki visak negativne energije, a moj cale nije nikad verovao u batine kao vaspitnu meru i na kraju sam ispao dobar. Sa druge strane, ako je dete takvo da ne razume nista drugo osim jezika batine onda i nema druge, naravno samo, ali samo kad je neophodno. Neki roditelji nazalost preteraju pa to predje u svakodnevnu naviku, cak cu reci da im se i osladi, pa dete ispadne takvo kakvo ispadne.

Prvo sto treba uraditi u ovom konkretnom slucaju je otici do roditelja, ispitati na koji nacin je dete vaspitavano, ako je bilo fizickog ili psihickog zlostavljanja roditelje na sud, dete kod rodjaka ili u drugu porodicu, kraj price. Ako nije bilo fizickog ni psihickog zlostavljanja, problem je u detetu, odvesti ga kod psihologa, proveriti o cemu se tu radi...

pa nije poenta u izazivanju fizičkog bola, već straha od batina.

Back